vineri, 24 aprilie 2015

Un Prospectiv shared Ziarul Financiar's photo.
.
Chiar asa sa fie investitorii descrisi de dl. Geoana si multi altii inaintea sa?
Cine este investitorul-vultur care a îngenunchiat Argentina şi vrea să scoată bani din România
---->http://bit.ly/1zyZivl

  • Un Prospectiv .

    În realitate, depedenţa ridicată de capitalul străin, prin ieşirea statului român din domenii strategice (energie, banking) şi lipsa de vigoare a antreprenoriatului local ridică semne de întrebare despre eficienţa modelului economic naţional. Anii 
    de criză, care au afectat masiv România, au însemnat o prăbuşire cu 90% a investiţiilor străine directe de la un vârf de 9,49 miliarde de euro în 2008. Repatrierea profiturilor (860 de milioane de euro în primele nouă luni ale lui 2013) de către multinaţionalele prezente în ţară au adus neajunsuri suplimentare. Pe insula succesului În schimb, economiile naţionale construite pe principiul ”prin noi înşine” – Polonia şi Turcia - au trecut cu bine criza. Polonia a devenit studiu de caz după ce, în 2009, era singura ţară europeană care creştea cu 1,6%, în vreme ce economia Uniunii Europene se prăbuşea în ansamblu cu 4,5%. Rămânerea pe creşetere economică i-a atras eticheta de ”insulă de succes economic”. Economia internă puternică şi dependenţa redusă de împrumuturile externe sunt două din ingredientele acestei poveşti de succes. Deprecierea cu 30% a monedei naţionale (zlotul) faţă de euro, pe fondul scăderii expunerii băncilor străine nu a afectat nici populaţia, nici companiile. Dimpotrivă, competitorii au avut de căştigat.

    Citeste mai mult: adev.ro/n8nsob
    O plecare şi o vulnerabilitate. Anunţul ieşirii din...
    ADEVARUL.RO

  • Un Prospectiv .
    Daca in elita politica romaneasca mai exista patrioti capabili, CEC-ul ar trebui super-capitalizat (chiar si de pe piatza privata de capital) in ideea transformarii acestuia intr-o BANCA ROMANEASCA DE INVESTITII SI DEZVOLTARE.

Niciun comentariu: