sâmbătă, 25 aprilie 2015

Acesta este titlul editorialului meu din Jurnalul National de astazi. În timp ce noi căutăm, nedumeriți, resorturile care l-au împins pe Crin Antonescu să-și dea demisia, lăsându-și partidul cu och...
NASTASE.WORDPRESS.COM

  • Cristi Pantelimon Traian Băsescu a avut mereu nevoie de scandal, pentru a se remarca. Când a câştigat în 2004 împotriva lui Adrian Năstase, s-a pierdut şansa unei continuităţi de guvernare consensuală, cu toate tarele şi corupţia din acei ani. Acum, am ajuns în acelaşi punct, cu un PSD care pare tot mai mare (nefiresc de mare, totuşi!), cu o luptă împotriva corupţiei care nu sperie pe nimeni, pentru că e stridentă, şi cu o populaţie obosită să mai spere în minuni. Încununarea acestei domnii este scandalul cu Bercea Mondialul, asta ca să vedem mai bine ce presupun arcana imperii ai actulului preşedinte. Jalnic!

  • Mariuca Dinu mă tem că nu scăpăm de băsescu nici la sfarsitul anului. Va fi decretată vreo stare de urgenţă (Ucraina, ruşi, etc) şi nu vor mai fi alegeri. Circumstanţele de acum par dubioase. Prea mult calm in vederea prezidenţialelor. Se fac că se joacă de-a alegerile.

  • Smaranda Dobrescu Semnalul care mi se pare necesar a fi retinut nu de catre noi, FB-ii ci de catre Guvern rezulta de aici: "Schimburile României cu Rusia se bazează, în mare măsură, pe importurile de gaz și, de aceea, deficitul nostru depășea 1,3 miliarde dolari. Alte țări europene aveau însă deficite și mai mari în raporturile comerciale cu Rusia "....."Aceasta este o realitate pe care noi nu vrem să o vedem și să o înțelegem." Cu alte cuvinte, inteleg eu, nu va faceti politica dupa nevoia de resurse si mai ales nu va lasati incalecati de Chevron! Oricum Cernavoda ar putea rezolva aproape totul!

  • Mariuca Dinu Pentru mine, Cernavodă e un subiect dureros. Dvs, Smaranda, precis stiţi mai bine decât mine, din şedinţele de guvern. Eu, fizician stagiar, am lucrat in 1987 la controlul instalaţiilor de la Reactorul III. I era in probe in 89. Al doilea era şi el aproape gata in 89. Dar, IV, V... Stiu doar că in 92 au intrat in "conservare". Era abia inceputul jafului.

  • Smaranda Dobrescu Am lucrat si eu timp de cativa ani (1986-1988) cu colectivul meu de cercetare la prototipurile de avertizare de la Cernavoda. Nici sa-ti stergi nasul nu puteai sa o faci fara sa ai o procedura scrisa si aprobata. Pornise bine, erau canadienii acolo, erau specialisti romani era disciplina dar si o mare teroare impusa de Dinca. De atunci s-au intamplat prea putine lucruri importante, mai degraba s-a vazut indolenta si lipsa de finantare. Totusi stiu ca exista o intelegere (daca nu chiar un contract ) cu chinezii pentru punerea in functiune a inca unui reactor (probabil al treilea). Asta ar fi o speranta.

  • Un Prospectiv .
    Un apel firav daca n-am tine cont de circumstante. Un apel tardiv. Mai ales daca tinem cont de starea de decadere a notiunii de a fi roman. Un apel cu elemente de luciditate. Sper s-ajunga la destinatar(i).

Niciun comentariu: