sâmbătă, 25 aprilie 2015

Mark Carney issues strong critique of City behaviour and warns of growing sense that basic social contract is breaking down
THEGUARDIAN.COM|BY ANGELA MONAGHAN

  • Un Prospectiv .
    Canadianul vostru 

  • Adrian H. Todea Canadienii au pierdut un om valoros... sa speram ca va reveni fie si ca politician. Stam f. prost la capitolul personalitati politice. Harper este mult prea mult in dosul americanilor iar juniorul Trudeau este aerian.

  • Un Prospectiv .
    Pana la urma, intrebarea ramane: Apelam la etica bancherilor sau le limitam prerogativele? Vad ca bancherilor nu le pute gura, indiferent ce ar manca, asa ca sunt sceptic despre etica lor ca obstacol la viitoarea criza.


    Geithner, in recenta sa carte, ne avertizeaza ca in capitalism crizele financiare sunt recurente, dar tot el ne spune datoria statului este sa intervina. Uite asa, fara alte considerente.

    Intre timp, nu va atingeti de cat pot sa castige bancherii sau de limitele speculatiei! Ca guvernele, prin natura lor, sunt niste adunaturi de socialisti care si asa nu inteleg decat populismul re/alegerilor.

    Nu va fi schimbare, criza urmatoare va fi si mai violenta.

  • Adrian H. Todea Bancile canadiene au trecut relativ sanatoase prin criza, tocmai datorita practicilor profesionale si suficient de etice. Ca sa-ti raspund la intrebare; etica in munca (vazuta sub perspectiva protestanta) a generat succesul capitalismului. Sunt convins ca majoritatea a citit renumita de acum, "Etica protestanta si spiritul capitalismului" a lui Max Weber. Ce ne facem cand capitalismului i se cere sa devina global? O intrebare care merita pusa.

Niciun comentariu: