miercuri, 22 aprilie 2015


.
DNA contra CORUPTIE? Din 2 in 2 nu cred.
Nistorescu: "Afacerea Microsoft ne mai obligă la o concluzie. Acelaşi tip de reţea şi aceleaşi proceduri de umflare a preţului (sau de scădere a lui) au funcţionat şi în cazul altor afaceri de proporţii de după 1990. Microsoft a fost o plasă ţesută în principal de achiziţiile din educaţie. Dar vânzarea de energie electrică, dirijată de la Cotroceni, de la Ministerul Economiei şi de la Hidroelectrica? Dar achiziţionarea de gaz metan de la Gazprom prin Wintershall? Cu ce sunt mai mici sau mai curate decât Microsoft? Dar privatizarea ALRO? Dar acordarea de energie la preţuri preferenţiale? Dar vânzarea Petrom? Dar privatizarea oţelului, de la Galaţi până la combinatele vândute ruşilor? Dar restituirea imobilelor şi a terenurilor, mai ales în Bucureşti, unde avem zeci, dacă nu sute de dosare similare cu Microsoft?"
Desi si acestea mentionate de Nistorescu fac o lista doar partiala. Sa incepem cu flota, sistemul bancar romanesc etc. Tot el incheie cu "P.S.: Mă chinuie gândul că, în ciuda anchetei declanşate, eu unul nu văd nici o soluţie valabilă în baza căreia am putea ieşi din această şerpărie." Dela Toria Nuland nu ma astept la un raspuns public, dar cei dela fata locului ar trebui sa gandeasca pe lina asta sugerata de Nistorescu la urma. Sa fi fost initiativa d-lui Adrian Severin in sensul unui candidat de tranzitie invitatia facuta elitei romanesti la o solutie locala pe fondul acestei probleme schitate de Nistorescu? Ma tot gandesc la Melescanu, acum din perspectiva unei reactii locale la aceste dezvaluiri. Cred ca miza este aceea a gestiunii situatiei dela fata locului...
Pe zi ce trece, ancheta în afacerea Microsoft ridică vălul de pe instituţiile româneşti şi de pe clasa politică.
COTIDIANUL.RO

  • Prospectiv A-z .
    Iata si un comentariu care adreseaza peseul lui Nistorescu:


    Moftangiu
    +8
    Ce mai jubilati multi pe aici cand cate un comentator sau un jurnalist afirma ca nu se paoate face nimic. Apatia este cultivata si cand munca da roare produce satisfactii. Cautati la TED un video despre "redefinirea apatieie". Acolo spune ca citez: "Apatia nu este un fel de sindrom intern, este o retea complexa de bariere culturale care sustin neimplicarea, o retea ridicata si cultivata intentionat de clasa politica. .. De cate ori auzim ca oamenilor pur si simplu nu le pasa? De cate ori vi s-a spus ca o schimbare adevarata, substantiala, nu este posibila, pentru ca majoritatea oamenilor sunt prea egoisiti, prea prosti sau prea lenesi ca sa incerce sa-si ajute comunitatea? Vreau sa va spun ca apatia nu exista cu adevarat si ca oamenilor le pasa, numai ca traim intr-o lume care descurajeaza implicarea, punand obstacole si bariere in fata noastra. .. Mass-media joaca un rol important in dezvoltarea relatiei noastre cu schimbarea politica, in principal prin ignorarea politicii si centrand atentia pe celebritati si scandaluri. Dar chiar si atunci cand se vorbeste despre subiecte politice importante, se face in asa fel incat sa descurajeze implicarea. ... Cata vreme credem ca oamenii, vecinii nostri, sunt egoisiti, prosti sau lenesi, nu exista nici o raza de speranta. Dar putem schimba toate aceste lucruri pe care le-am mentionat. Putem sa deschidem primaria. Putem sa reformam sistemul electoral. Putem sa democratizam spatiul public. Mesajul meu principal este, daca putem sa redefinim apatia, nu ca un fel de sindrom intern, ci ca o retea complexa de bariere culturale care sustin neimplicarea si daca putem sa definim si sa identificam acele obstacole, atunci putem sa lucram impreuna pentru a trecem peste ele si atunci totul este posibil."

  • Costel Gilca eu nu am mai auzit nimic de dl Melescanu! A avut o aparitie doua si...apoi nimic!

  • Prospectiv A-z .
    Costel, daca te intrebi de Melescanu inseamna ca tratamentul/expunerea nu te-au lasat indiferent. Continuam cautarile si sper ca cei care voteaza s-o faca pe baza si la ce vom mai afla pana la momentul alegerilor, despre toti candidatii, inclusiv despre Melescanu. Complexitatea momentului trimite cetateanul diligent la re/evaluarea solutiilor la pachet.

  • Costel Gilca Ideea cu dl Melescanu e c anu i ivad campania electorala. Practic parca lipseste. Nu am vazut absolut nimic. Nici lansare nici interviuri nimic. Nici pe internet nimic.
    |Revenind la afacerea Microsoft..dincolo de romanii in sine....cred ca americanii sunt primii care au castigat!

Niciun comentariu: