sâmbătă, 25 aprilie 2015

Autorul cartii spune printre altele in constructia modelului sau: "Putin nu e capabil de aşa ceva.(sa omoare ziaristi incomozi). Putin vrea să rezolve lucrurile paşnic şi, de fapt, nu e nici anti-oligarh. A încercat să se înţeleagă cu ei, cei care au acceptat deal-urile au rămas nu numai în viaţă, dar şi cu mulţi bani."

  • Smaranda Dobrescu Emil Hurezeanu a prezentat cartea El a afirmat că biografia lui Putin, scrisă în limba rusă de Stanislav Belkovski şi care a apărut pentru prima dată în limba germană, în decembrie anul trecut, la Munchen, la Editura Linia Roşie, este una scandaloasă pentru standardele Rusiei de azi.

    "În loc de bărbatul pornit pe cuceriri spectaculoase cu cutare patinatoare pe gheaţă, sau Anna Netrbko, cum au spus unii despre cântăreaţa de operă, el e, de fapt, un criptohomosexual stingher, un om care n-are o sexualitate decisă şi e mai degrabă un băiat timid. În loc de asasin, eventual cel care a dat ordine pentru asasinarea unor ziarişti incomozi ori a lui Boris Berezovski, autorul spune "Putin nu e capabil de aşa ceva. Putin vrea să rezolve lucrurile paşnic şi, de fapt, nu e nici anti-oligarh. A încercat să se înţeleagă cu ei, cei care au acceptat deal-urile au rămas nu numai în viaţă, dar şi cu mulţi bani. Nu e nici vânător de leoparzi şi nu aleargă după cocori în Siberia, e un iubitor de animale, dintr-o dorinţă de singurătate. E un om timid, cu o copilărie nefericită şi dacă are ceva împotriva georgienilor este doar pentru că mama lui, după ce lui Putin i-a murit tatăl, s-ar fi căsătorit cu un georgian, care i-a devenit tată adoptiv, un tată vitreg, bădăran, care l-a maltratat şi din cauza asta nu-i mai poate uita pe georgieni. Şi-aduce de ei bine. Asta ar fi o explicaţie a războiului din Georgia, din 2008", a afirmat Hurezeanu.

  • Mariuca Dinu Din nefericire pt mine, au trecut anii "Europa Liberă" când credeam ce spune Hurezeanu. Acum m-ar interesa cine i+a sponsorizat proiectul... Cât despre "criptohomosexualul stingher", se pare că in Vest nu se vinde nimic dacă nu are trimitere la sex. După ce l+au intors pe Hitler pe toate părţile, e rândul lui Putin. Nu în ultimul rând, fiind o "tanti" rea, mă întreb care e sexualitatea lui Hurezeanu.

  • Smaranda Dobrescu Nu am cum sa cunosc aceste amanunte.Pe mine m-a frapat nu Hurezeanu ci insusi autorul prin citatul pe care l-am postat , cuvinte prin care ii face un titlu de lauda eroului sau ca a negociat cu oligarhii si cei cu care s-a inteles au ramas in viata si cu bani..Lucrurile complicate si controversate au intotdeauna mai multe unghiuri de abordare..

  • Mariuca Dinu înţelg ce vreţi să spuneţi. Vă deranjează compromisul lui Putin. Privit din afara, politica bună pare să fie arta compromisului, politica rea pare să fie cea cu pumnul in masă sau cea a minciunilor consecutive, dezvăluite la tv. Din intamplare, prin ianuarie am văzut la un post tv rusesc că l-au prins pe asasinul lui Berezovski, şi acesta a recunoscut. Râzând. Era genul de bad guy, derbedeul insolent. E la inchisoare acum. DEspre Putin... am mai văzut că a dispus tipărirea operelor complete ale lui Dimitrie Cantemir, la Academia Rusă.

  • Un Prospectiv .
    "Putin nu e capabil de aşa ceva.(sa omoare ziaristi incomozi). Putin vrea să rezolve lucrurile paşnic şi, de fapt, nu e nici anti-oligarh." Adica ia forma vasului. S-o creada ei, desi nu mi-e clara sursa explicarii naturii lui Putin prin psihologie
     de tip Sandra Brown.

    Cred ca Putin e raspunsul de sistem intr-o masura mult mai mare decat orice explicatie alternativa bazata pe psihologie. Si ca tot e uichend, despre calitatea sa ca barbat as lasa sa se exprime mai intai femeile care-l cunosc.

  • Mariuca Dinu Prospectivule, sunt perfect de acord. "Opere literare" de tarabă... Nu stiu care sunt doamnele ce au cunoscut (prea) indeaproape personajul, dar cert e că fosta sa soţie a avut bunul caracter să se debaraseze de el, fie şi ţar modern. Nu a tăcut ca proasta, să se mire o ţară întreagă la ea cât mai suportă

Niciun comentariu: