sâmbătă, 29 octombrie 2016

Riscul falimentului persoanelor care au luat credit de tip "prima casa"

Riscul falimentului persoanelor care au luat credit de tip "prima casa" este la banci sau la stat? (Am avea nevoie de colegul @Gheorghe Piperea pentru deslusire)
Previziune sumbră Prima Casă poate fi următoarea mare problemă a economiei românești
cotidianul.ro
Comments
Flavius Chircu
PAz
Asta-i o prostie! O arata experienta tuturor tarilor in care statul a intervenit, chiar si indirect, in sprijinirea creditarii pentru locuinte. De fiecare data, aceasta manevra ajuta bancile, incarca oamenii nesustenabil cu datorii si RIDICA artifi
cial pretul caselor. Ajutorul pentru banci vine din suspendarea cerintei catre acestea de a acorda imprumuturi numai in mod prudential. Cand stii ca statul iti acopera 90% din imprumutul acordat, prost ai fi sa nu imprumuti orice persoana care iti solicita bani!
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Exact ce a facut Clinton. Asa a pus bazele crizei din 2008 (pe langa chestia cu abrogarea legii Glass-Steagal, care nu permitea bancilor comerciale sa speculeze cu bani deponentilor).
 
 
Gheorghe Piperea
Gheorghe Piperea Riscul e la stat, adica la noi. In acest minunat program de ajutorare a ultra-bogatilor (banci) cu banutii saracilor (contribabilul Costica sau Dorel, daca vreti), bancile nu risca absolut nimic : creditul este garantat jumatate cu casa luata pe credit, jumatate cu garantia de stat. Easy money, no risc. Tot sa faci profit de un mld euro pe an. Iar daca se intampla ca Dorel sau Costica (debitor si contribuabil) sa nu plateasca, ei raman fara casa si datori la stat pt eternitate, iar noi ceilalti platim restul de paguba
Smaranda Dobrescu

Smaranda Dobrescu Pentru buget va fi dificil de evaluat, sumele putand sa varieze de la simplu la triplu sau si mai mult.. Daca bancile nu mai sunt obligate la un comportament prudential si la un cuantum minim al provizioanelor, atunci, bancile sunt institutiile cu cea mai mica raspundere, lipsite de orice penalizare. . In cazul pensiilor private, administratorii si custozii au restrictii mult mai severe (Sper ca s-au pastrat!)


 

Niciun comentariu: