miercuri, 26 octombrie 2016

Despre munca

Despre munca – 1 octombrie 2016

Stefan Kovacs

Despre muncă
--------------------
Oricât ar fi de ciudat- munca nu este pentru roboți. Omul este obișnuit să muncească. O activitate care-i ocupă timpul și îl  face să se simtă folositor- adică exact ce n-a înțeles conducerea acestei țări după 1990 și se pare că nu pricep nici distinșii noștri co-europeni.
Am mai spus-o pe-aici- 95% din oameni sunt muncitori, 5% antreprenori mai mult sau mai puțin realizați. A încerca să transformi un muncitor în antreprenor e o chestiune care s-ar putea să reușească- dar e împotriva naturii. Nu trebuie să te aștepți la cine știe ce mari descoperiri- muncitorii fac descoperirile mici- alea care asigură progresul constant al omenirii.
Finalmente- a-l ține pe om inactiv- înseamnă să-l condamni la un sfârșit tragic și crud. 
Și-atunci- îmi vine în minte modul în care toți acești oameni pentru care viitorul s-a terminat atunci când fabrica lor s-a închis- ar putea să fie sprijiniți să re-devină oameni- printr-un sistem de întreprinderi de stat. S-a mai făcut asta- au făcut-o atât democrațiile- Roosevelt cu acel sistem de "mari companii" care executau diverse lucrări edilitare- dar și dictaturile. 
Acuma sunt pline ziarele de diverse articole cum nu știu ce companie nu și-a găsit angajați că oamenii nu vroiau să muncească 18 ore pe zi pentru trei boabe de grâu. Fără nici un fel de respect- asta nu e muncă ci sclavie. O comanie de stat- sau a primăriei (cum vrea să facă dna. Firea) ar putea să ofere un salariu pentru 8 ore de muncă/zi plus să zicem o masă caldă. Hai să fim răi și să spunem că ar putea exista creșe și grădinițe pentru copiii muncitorilor. Ne reîntoarcem la comunism ? Nici pe departe- statele nordice au avut astfel de sisteme care le-au ajutat să iasă din sărăcie. 
Să dăm omului dreptul la muncă înapoi.
...

 

Dinica Roman http://intelart.blogspot.com/2013/09/bullshit-jobs.html

 

 

Bullshit Jobs<br>Why, despite our technological capacities, are we not all…

INTELART.BLOGSPOT.COM

 


 

Stefan Kovacs

Îmi pun și eu o problemă. Mare. Dacă chiar ne doare de cât de coruptă e România- normală ar fi fost o abordare sistemică- care să ne spună ce ?
1. Care sunt legile permisive- pe care se bazează corupții- și cum ar trebui ele să fie modificate;
2. Care sunt mecanismele specifice- și care din aceste mecanisme sunt în realitate bine implementate în UE și SUA- vezi lobby-ul și legea lobby-ului- și care mecanisme ar trebui demantelate (de exemplu prostia cu prețul minim la licitație);
3. Cum ar putea fi folosită corupția ca să progresăm ? De exemplu- dacă la o licitație făcută inițial pentru computere- licitatorul obține în aceeași bani de la furnizor și niște cursuri de specializare la care participă și el- e corupt ? 
După ce s-ar fi analizat toate astea, am fi implementat și noi măcar legea lobby-ului și o lege decentă a sponsorizării- ar fi fost de discutat necesitatea DNA...

 

Dinica Roman  https://www.facebook.com/mihai.radu.125/posts/1216929048327894

 

Mihai Radu

Kovesi e invitată la Petreanu și CTP la Europa FM de 15 minute și nu s-au pronunțat încă nimic despre următoarele: "prietenie cu Sebi Ghiță", "chef la Oprea acasă", "zeci de pasaje luate din alte cărți în lucrarea dvs de doctorat".

Haha, acum l-au luat pe unul prin telefon care a avut următoarea întrebare pentru Kovesi: Ce pot face cetățenii obișnuiți pentru a ajuta lupta anticorupție?

După juma de oră încă un telefon: e un tip care o felicită pe Kovesi pentru activitate și o întreabă ce-ar trebui să facă statul ca să recupereze banii de la corupți, mai ales că DNA își face treaba atât de bine... Hm, grea întrebare.

Stefan Kovacs Dl.cârnat Petreanu s-a crezut teribil de spiritual când a insinuat că dna. Kovesi a plagiat de la ea Lascu la ea- Kovesi. Atunci când i-am dat link-ul cu lucrările din care era acuzată că a plagiat- și unde nu era nici un Lascu- a tăcut precum peștele. Face asta de vreo 2 zile...

 

Dinica Roman La radio e un decalaj.


Prospectiv A-z .
Coruptia este reala in Romania. Cu toate astea, e cauza auxiliara a mizeriei. In consecinta, solutia ar include si o componenta anti-coruptie...

Ma intreb daca sunt paralele intre starea interbelica si acum din acest punct de vedere al coruptiei si anti--coruptiei. Parca legionarii erau anti-coruptie.

 

Stefan Kovacs Corupția reală înseamnă niște oameni care oferă și niște oameni care primesc- și mai înseamnă niște obiective nerealizate- zic eu. Pentru că altfel dacă dl. Bechtel îi face cadou un stilou de aur dlui. X pentru că a semnat contractul cu ei- nu văd unde e corupția. Ce e ciudat e că avem un stat care are un buget și care nu poate să spună dacă bugetul ăla a fost executat pe bune- sau a fost furat de către corupți- și atunci am putea găsi într-adevăr cine, de ce și unde...

 

Prospectiv A-z .
Bugetul e atat de redus incat poti pune 'disparitia' banilor pe seama unei gauri negre daca asumi ca acei bani ar fi acolo. Adica va inteleg demersul, dar ma intreb daca accentul nu trebuie pus in amonte. Acordarea de contracte intre prieteni si/sau familie e o pratica generalizata la specia umana.

 

Stefan Kovacs Prospectiv A-z Abordarea bazată strict pe ce există- ce a dispărut- și ce nu poate fi regăsit în "livrabile" zic eu că evită pericolul diverșilor "experți" care au spus că ICA valora aur.

 

Prospectiv A-z .
Acum, daca tot insistati, cred ca mai e o problema: Inovatia romaneasca nu-i in acordarea de contracte preferential, ci in faptul ca cei care le castiga nu fac mai nimic. Ca si cu diplomele de doctorat copy-paste.

Niciun comentariu: