vineri, 28 octombrie 2016

"Propun ca următoarea propoziție să devină axiomă în ştiințele sociale: aprioric, toți rusofilii sunt idioți."

Un tânăr prieten de pe Facebook, deloc prost, student în ale ştiinţelor politice, sincer şi citit, are următoarea cugetare:
"Propun ca următoarea propoziție să devină axiomă în ştiințele sociale: aprioric, toți rusofilii sunt idioți."
Iniţial, evident, m-am enervat. Apoi mi-am dat seama că problema nu este la el (un tânăr de 19 ani! ) ci la mediul care îl formează.
Vârsta lui nu este deloc cea a sentinţelor definitive (deşi toţi, la vârsta lui, dădeam axiome prin...jurnale şi oracole, că nu era Facebook-ul). Însă este vârsta în care devii expresia mediului intelectual în care te învârţi.
Asta e atmosfera intelectuală din România: în care rusofobia pare să încerce să prindă din urmă antisemitismul.
Ce pot să îi doresc unui astfel de tânăr, care îmi e drag?
1. Să înveţe să râdă (e esenţial! rusofobia, ca şi orice formă de extremism nu se vindecă decât prin râs) cu Ilf şi Petrov şi cu ...:"Maestrul şi Margareta", al lui Bulgakov.
2. Să înveţe să plângă cu muzica "uşoară" rusească de rupe sufletele (treze şi bete)
3. Să înveţe să viseze cu muzica "clasică" rusească (că e Ceaikovski, Borodin, Rimski-Korsakov- toţi sunt extraordinari).
4. Să se apropie de Creştinism prin chipurile serene ale Sfinţilor Serafim de Sarov şi Siluan Athonitul, doi sfinţi ortodocşi ruşi despre care am auzit vorbindu-se în chiar toate mediile catolice occidentale în care mi-a fost dat să fiu (dar poate că Biserica Catolică o fi plină de "idioţi slavofili").
5. Să înveţe despre ce înseamnă cu adevărat lumea slavă pentru spaţiul românesc. Să citească pe "idiotul" ăla slavofil de Dimitrie Cantemir, pe întâiul poet mare al ruşilor, un alt "idiot" rusofil: Antioh Cantemir, să înveţe cum a devenit francofon neamul acesta, atât de francofon încât facultatea în care învaţă tânărul meu prieten, s-a născut "pi franţuzăşti", vorba coanei Chiriţa.
6. Desigur, să înveţe să nu se mai lase dus de curent şi să lase naibii extremismele- deşi asta e greu, la vârsta de 19 ani dacă nu suntem extremişti, măcar un pic, prea suntem idioţi ;). Însă nici să nu piardă vremea prea mult cu extremiştii.
7. Să citească "Idiotul" lui Dostoievski ;)
Un tânăr prieten de pe Facebook, deloc prost, student în ale ştiinţelor politice, sincer şi citit, are următoarea cugetare: „Propun ca următoarea propoziție să devină axiomă în ştiințele so…
bogdanduca.wordpress.com
Smaranda Dobrescu Nu am permisiunea autorului sa stric cercul perfect pe care l-a descris, dar as mai adauga si nevoia de a asculta cantecele lui Visotsky..
As fi foarte curioasa ce i-ar recomanda autorul sa faca unui extremist americanofob ca sa revina la sentimente mai bune, sa fie tolerant.. Asa-mi plac mie oglinzile care imprumuta ceva umor si un strop de duiosie...
Dinica Roman
Dinica Roman Doamna Smaranda Dobrescu, sa nu stricam un demers reusit prin a incerca sa-l facem perfect!
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Perfectiunea foloseste simetria. Doar estetica mai deviaza..
Dinica Roman
Dinica Roman Eu unul, de dragul simetriei m-as fi gandit la romanofili/romanofobi... Cu America e mai complicat cat timp e in frunte. Americo-fobia/filia e triviala.
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Cred ca inainte de a incerca aceasta antiteza ar fi nevoie de o definire a termenilor. Dupa perceptie, raportul este disproportionat pe partea romano-filiei. Dupa criterii daca ai incerca te-ai bloca din motive asemanatoare. Mai bine citim ceva din Ilf si Petrov sa vedem cum reactionam la deja bine cunoscutul umor..

"Cu o regularitate matematică, la fiecare trei minute, tot vagonul se cutremură de rîs. Apoi se face linişte şi cu o voce catifelată cineva povesteşte următoarea anecdotă :
— Un evreu bătrîn trage să moară. Lîngă patul lui stau nevastă sa, copiii. „Monea e aici ?“, întreabă evreul abia putînd rosti cuvintele. „Aici.“ „Mătuşa Brana a venit ?“ „A venit.“ „Dar bunica unde i ? N o văd.“ „Uite o colo, în picioare.“ „Dar Isak ?“ „E şi el aici.“ „Dar copiii ?“ „Uite i, sînt toţi aici.“ „Atunci cine mai are grijă de prăvălie ? !“

Douasprezece scaune
Dinica Roman
Dinica Roman " Dupa perceptie, raportul este disproportionat pe partea romano-filiei." NICIODATA NU VA FI DESTUL! In realitate, romanofilia prevaleaza doar pe spatii inguste.
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Disproportia e atat de mare incat nu mai exista antiteza; asta era sensul. Adevarul insa cere fapte, nu declaratii..
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Definirea termenilor mi se pare si mie ca se impune. Este o moda ieftina de a improsca cu noroi pe oricine are o atitudine mai putin decat entuziasta intr-o directie, insultandu-i de "fobi". Socotesti ca parteneriatul nu are nevoie sa fie casatorie pen...See More
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu In calitate de psihopatolog practician si de catedra,atentionez ca "fobiile" sunt irationale in esenta lor.
Preda Mihailescu
Flavius Chircu
Write a reply...



Si ca ultim punct as adauga ca tot ei sunt cei care au avut Gulagul. Au reusit performanta ca, pe langa milioanele de prizonieri, sa isi ucidă milioane de concetățeni. In numele Sfinților, al poeților, cantaretilor? Rusofobia din asta vine!!!
Dinica Roman Vorba era de rusofobia romanului scolit, in etate de 19 ani. Gulagul isi pierde din incarcatura emotionala cu care ne-am uitat la acest fenomen inainte de 1990. Rusii insisi, supravietuitori ai victimelor si calailor, cred ca arata cum trecerea timpului estompeaza emotiile.
 
 
 
Nelson Fouche
Nelson Fouche Am stiut de Gulag si inainte de 1990. Cand esti implicat direct emoția nu dispare nici la 19, nici la 100. Iar emoția o transmiți si copiilor si nepoților si stranepotilor. Pentru ca cine uita....riscă sa repete
 
 
 
Dinica Roman
Dinica Roman Conditia umana ne condamna la repetitie. Nu invatam mai nimic din istorie. De fiecare data ne credem mai grozavi ca inaintasii, adica ne spunem 'noua nu ni se poate intampla asa ceva!'
 
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Dinica Roman "Gulagul isi pierde din incarcatura emotionala cu care ne-am uitat la acest fenomen inainte de 1990. Rusii insisi, supravietuitori ai victimelor si calailor, cred ca arata cum trecerea timpului estompeaza emotiile." Ah da? OARE! Nu vi se pare ca va faceti ecoul dorintei celei mai intense a celor care au inscenat iesirea din comunism, cu urmasii tortionarilor si ai ideologilor, care preiau "critica comunismului"? Nu cred!
 
 
Nelson Fouche
Nelson Fouche Înscenare intrării in comunism :)
 
 
 
Dinica Roman
Dinica Roman Daca am facut un asemenea ecou sunt in eroare. Intentia mea este de a cugeta la mersul si urmele istoriei odata ce generatiile martor dispar.

Un tanar roman de 19 ani in Romania de azi ar putea recurge la mijloace mai adecvate decat a axiomatiza ca
toti rusofilii sunt X. Daca el recurge la asemenea generalizare pe motiv ca rusii au inscenat iesirea din comunism, e vorba de o mica rafuiala care ignora ca respectiva iesire a avut mai multi parinti.
 
 
Dinica Roman
Dinica Roman "Înscenare intrării in comunism" Au fost multe asemenea inscenari, cu incepere la 1917, poate si inainte.

Mai relevant pentru zilele noastre este cum fara comunism capitalismul degenereaza in fascism. Inscenarile cu islamul n-au acelasi efect ca aia cu comunismul.
 
 
Dinica Roman
Dinica Roman Date istorice despre tendinta capitalismului de a degenera in fascism sunt date in urmatorul interviu: http://www.actvism.org/.../geschichte-ueberdenken-noam.../

La fel si azi.
 
 
Nelson Fouche
Nelson Fouche Degenerarea in fascism nu este noua si a aparut pe fondul inculturii si intolerantei născute tot din incultură. Daca vorbim de un fascism la niv mondial. ... turma e dusa de nas de est...de vest. Sau de est si vest? E de discutat... daca e vorba de fostele tari comuniste.. Nu cred ca tocmai comunismul a ținut orice forma de extremism la distanta (chiar el practicand extremismul ). In termeni istorici vorbind, nici nu au murit inca generatiile crescute in comunsim. Asadar...nu ar trebui sa se lase prada fascismului. Lipsa de cultura nu s-a asternut exclusiv dupa 1990. Intrebarea este, dupa ce va fi? In comunism din crestin sau musulman trebuia musai sa devii ateu.
 
 
Dinica Roman
Dinica Roman "Degenerarea in fascism nu este noua si a aparut pe fondul inculturii si intolerantei născute tot din incultură." Va inselati. fascistii erau toba de cultura si/sau carte. Nu vorbim de turma, in care m-as inscrie si eu, caci noi cam urmarim ce ni se arata/spune, ca oile.

"Nu cred ca tocmai comunismul a ținut orice forma de extremism la distanta" Desigur ca nu, a tinut la distanta capitalismul de degenerescenta capitalismului in fascism.

"In termeni istorici vorbind, nici nu au murit inca generatiile crescute in comunsim" Daca n-au avut de suferit in mod direct, probabil ca cei mai multi din ei spun ca acum (le) e mai rau.

"Intrebarea este, dupa ce va fi?" Pentru cine? Este probabil ca nu vom apuca un dupa decat daca ne incredem in viata de apoi.
 
 
Nelson Fouche
Nelson Fouche E. Cineva tot o sa fie si dupa . Si poate melancolia comunismului vine din siguranta clară a unui serviciu, a unei rate fixe la banca, fara modificările nesigure ale valutelor etc. Cred ca nesiguranța zilei de maine duce la melancolie. Schimbarea brusca de regim primita, de unii, la o varsta mai inaintata i-a scos din zona de comfort (psihic). Dar nu cred ca pe timpul comunismului am fi putut sta la doua noaptea sa ne dăm cu parerea pe facebook. Si asta pt mine este un castig la care nu as renunta.
 
 
Dinica Roman
Dinica Roman Atat timp cat ne devoalam perspectiva, nu-i niciun pericol. Generalizarile sunt camp minat, de ele m-am legat.
 
 
Dinica Roman
Dinica Roman De fiecare data cand imi storc creierul sa spun ceva, descopar ca altul a facut-o inaintea mea

"What really matters is not what I think about the Church today, or about Capitalism, or military processions, or about Communism; what matters is whether I believe in Original Sin."


http://intelart.blogspot.com/.../a-compound-of-knave-and...
intelart.blogspot.com
 
 
 
Dinica Roman
Dinica Roman "A vast political space is thus left vacant by the Republican/Tory non-sequitur, on the one hand, and moderate Left particularism and assistentialism, on the other. That was the space briefly occupied in the USA by the 1992 election-year caprices of Ross Perot, and which Zhirinovsky’s bizarre excesses are now occupying in the peculiar conditions of Russia, where personal economic insecurity is the only problem that counts for most people (former professors of Marxism-Leninism residing in Latvia who have simultaneously lost their jobs, professions and nationalities may he rare, but most Russians still working now face at least the imminent loss of their jobs). And that is the space that remains wide open for a product-improved Fascist party, dedicated to the enhancement of the personal economic security of the broad masses of (mainly) white-collar working people. Such a party could even be as free of racism as Mussolini’s original was until the alliance with Hitler, because its real stock in trade would be corporativist restraints on corporate Darwinism, and delaying if not blocking barriers against globalisation. It is not necessary to know how to spell Gemeinschaft and Gesellschaft to recognise the Fascist predisposition engendered by today’s turbocharged capitalism."

http://bit.ly/2dELvBJ
 
 
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Dinica Roman @ Domnul Dinica, cu tot regretul, a discuta prea in profunzime despre cineva care se reduce la expresii de genul "rusofilii sunt cucurigi" sau "rusofobii sunt cromagnon", este un fel de infundatura. Caci nu se poate confunda o asemenea pronuntie cu sonoritati poate ademenitoare, dar fara sens precis, cu o "opinie". Tot ce se spoate spune este ca superficialitatea se vede si aici.
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Dinica Roman @ "Va inselati. fascistii erau toba de cultura si/sau carte. " - Nu cred sa corespunda realitatii nici aceasta afirmatie. Nu sunt expert, desigur. Dar va dau un exemplu care mi se pare caracteristic, si care ilustreaza destul de bine relatie culturii cu fascismul. Bunicul unui prieten italian, de traditie nobila venetiana, era prieten de tinerete si de vise politice cu Mussolini. Prietenie juvenila, bazata pe sensibilitatea unei ... lipse. Cand insa Mussolini a instaurat dictatura in 1924, acesta i-a spus ca nu poate fi de acord, si ca gresesrte - fiind prieteni, a fost tinut la racoare o saptamana sau o luna, si pe urma trimes acasa. Au existat fara indoiala oameni culti care au activat in fascism, dar relatia lor ambigua este bine ilustrata de exemplu. Un altul a salvat Parisul, tergiversand proiectul lui Hitler de a distruge Parisul.

Creda ca incultura celor dela carma este reala in cazurile cu adevarat nocive, Italia si Germania. La Rasaritul Europei, situatia era mult mai complicata ...
 
 
Dinica Roman
Dinica Roman Domnule Mihailescu, imi cautati pricina de v-ati oprit devreme cu citatul? Uitati ce am scris: "Va inselati. fascistii erau toba de cultura si/sau carte. Nu vorbim de turma, in care m-as inscrie si eu, caci noi cam urmarim ce ni se arata/spune, ca oile."

Uitati-va in istoria fascismului mai bine, Mussolini a inceput ca socialist. Fascismului n-a parut sa-i deranjeze pe capitalistii anglo-saxoni pana tarziu in anii 1930. Clipul cu Chomky arata unghiul american...
 
 
Dinica Roman
Dinica Roman "a discuta prea in profunzime despre cineva care se reduce la expresii de genul "rusofilii sunt cucurigi" sau "rusofobii sunt cromagnon", este un fel de infundatura. ... Tot ce se spoate spune este ca superficialitatea se vede si aici." Bogdan Duca scrie in stil pamflet sau ma insel eu?
 


Flavius Chircu
PAz .
Tanarul roman nu face decat sa se adapteze la mediu. In mediul respectiv, rusofobia este exercitiul care odata mesterit te va propulsa peste poarta la care asteapta restul viteilor. Cel putin pana se refac bursele pe rusofilie.
 
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Imi pare rau ca am abandonat aceasta interesanta discutie in care constat ca s-au adoptat si posturi de avocat al diavolului pentru medierea discutiei. Revin la ideea ca fobia trebuie in egala masura evitata la tineri educati de 19 ani, la maturi de 80 ani atat fata de rusi cat si fata de americani sau orice alta natie. Mai ales ca la nivelul societatii romanesti americanofobii par sa se inmulteasca vertiginos.S-ar cere clarificata ideea comunismului care impiedica transformarea capitalismului in fascism, adica intr-o dictatura Comunismul daca tine balanta sa nu se intample acest lucru si balanta se dezechilibreaza la un moment dat, nu se transforma si acesta intr-o dictatura? Simetric.Observ ca uitand de comunism sau necunoscandu-l in toata "complexitatea lui" oamenii tind sa-l exonereze de titulatura de dictatura.
 
 
 
Dinica Roman
Dinica Roman M-ati pierdut, doamna Smaranda Dobrescu. Nu pot sa vad cum "la nivelul societatii romanesti americanofobii par sa se inmulteasca vertiginos" dar pot spune ca americanii insisi constata cum tot scade popularitatea americanului in lume de la Bush Jr. incoace.
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Dinica Roman cu perceptia mea, mai buna sau mai obosita constat ca mijloacele media sunt ptincipalele sustinatoare ale politicii atlantice. Sigur, poate mai sunt si destui romani. NU vreau sa cuantific. Doar constat trendul. Lovitura din 2012 insa a fost vitala pentru ingrosarea randurilor americanofobilor. Si sper ca nu te-am pierdut, Domnule Dinica Roman :-)
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Discutie intre Iulius Caesar si Rufus in campania de cucerire a Egiptului : Rufus: Caesar eliberezi prizonierii pe care ne-am luptat sa-i capturam ? Clementa ta ne va costa . Caesar: Eliberez prizonierii pentru ca nu am oameni pentru a-i pazi, in plus eliberandu-i din dusmani mi-i fac prieteni. In plus oamenii s-au aparat tara pe care noi o invadam, nu avem motiv sa-i uram. Rufus: Daca un leu flamand te ataca pentru a te manca, lucru firesc, nu pentru ca te uraste ci pentru a se hrani, te vei lasa mancat ? Caesar :Nu, i-l voi ucide, dar fara ura.(G.B.Shaw Caesar si Cleopatra, redare aproximativa din memorie). Atitudinea ostila (ostilitatea este traire emotionala)nu este "fobie"(irationala) ci rezultatul unei experiente negative repetate insotita de emotii specificie. Fiecare reluare practica sau mentala a experientei negative reinvie emotia la care se adauga emotie. Emotia negativa stabilizata si repetat potentata orienteaza ostil atitudinea fata de posibile noi experiente de relatie in curs sau perspectiva cu declansatorul trairii emotionale negative , relatia cu ceva sau cineva si daca rational relatia in curs sau perspectiva n-ar urma sa fie nefavorabila. Intre europeni exista multe ostilitati constituite efective. Pragmatica trebuie sa le ia in considerare pentru ca atitudinea ostila este reala si practic factor concurent in organizarea relatiei. Exista ostilitati istorice intre crestini si musulmani. Exista ostilitati istorice intre slavi si germani. etc.
 
 
Anna Zelinski
Anna Zelinski Citez (nu cunosc autorul). Vom ajunge să-i urâm pe americani, mai mult decât i-am urât pe ruși.
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Sentimentul de ura ne rapeste luciditatea si bunastarea interioara. Situatia actuala nu este euforizanta,ba dimpotriva, dar daca e sa ne suparam pe rusi sau americani cred ca trebuie sa asociem acestora si ajutorul dat in trecut si in prezent de puterea instalata la noi. Daca in trecut chiar nu aveam cum sa ne opunem comunismului adus pe tancuri sovietice, de data asta "protectorii"(de la protectorat) au venit la dorinta noastra si s-au mentinut intr-o situatie de colonizatori prin acceptul conducerilor noastre..
 
 
Anna Zelinski
Anna Zelinski Mulțumesc, este/pare un paradox.


Dinica Roman
Dinica Roman https://www.facebook.com/bogdan.alex.duca/posts/10207623014039231
Bogdan Duca
Dan Alexe, un om pe care îl simpatizez în ciuda faptului că nu sunt de acord cu mai nimic din ce spune, şi pe care îl suspectez că e prea deştept ca să nu fie prost, dar nici inocent, îmi dedică voalat o "cugetaţiune" a sa de acum un an de zile.
Cică aş fi "putinist light", pentru că mă număr în lista "intelectualilor creștini (intelectuali, actori, scriitori etc.), anti-occidentali sobri dar înțepați și impenetrabili la logica politică. Cei care cred că occidentul greșește și o spun vehement.
Charlie Hebdo, homosexualitate, avort, sex, pentru a combate toate astea ei se fac aliații obiectivi ai Rusiei lui Putin și ai totalitarismului ortodox.
Europa Iluminismului, a lui Voltaire și a liber-cugetătorilor e pentru ei o rătăcire. Doar semnul crucii, cred ei, ne va salva, iar pentru asta o alianță cu Putin li s-ar părea răul cel mai mic.
Lor nu le putem opune decât umorul flamboaiant și acea toleranță solidă pe care Karl Popper o numea "societatea deschisă"… Și să-i compătimim pentru că s-au plasat printre inamicii ei."
Deci să deducem aici reţeta lui Dan Alexe pentru a fi putinist:
-să crezi că occidentul greşeşte şi oricum să fii vehement pe tema asta, chiar dacă ai scăpări.
Îmi poate spune Dan Alexe vreo Universitate din Occident, vreun mediu intelectual occidental serios, în care să nu se creadă cu vehemenţă că Occidentul e pe cărări greşite?
Şi e amuzant că acest discurs este locul comun al oricui gândeşte liber în Occident: şi de la dreapta, şi de la stânga.
E drept, al oricui gândeşte şi nu e angajat sau afiliat la structurile UE, care mustesc de optimism. Şi cum Alexe e în Bruxelles, cine ştie ce băuturi îi oferă chelnerii, când gânditorul nostru simpatic le mai cere încă un shot de inspiraţie?
-să crezi că homosexualitatea, avortul şi sexul iresponsabil sunt păcate.
Tocmai am aflat că Biserica Catolică e o oficină putinistă. După Dan Alexe, desigur. Ioan Paul al II-lea e chiar un înaintemergător al putinismului. :))
Soluţia lui Alexe este "Societatea deschisă" a lui Popper. Care, ţin să îi amintesc scriitorului nostru bruxellez că ....nu e societatea deschisă a lui Soros ;).
Popper, în cele două volume ale celebrei sale cărţi, deconstruieşte tocmai marile proiecte filozofice ce sfârşesc prin a fi totalitare, care stau la pretenţia Occidentului.
Popper propune un armistiţiu, nu predarea tuturor marilor naraţiuni ale lumii (creştinismul inclus) în faţa iluziei iluministe, pe care prietenul Alexe o confundă cu Occidentul.
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Dan Alexe si inteligenta sunt certati cel putin de cand a devenit dogmatic. Stie domnul Duca cand si de ce Alexe a devenit dogmatic? Eu l-am incrucisat in ultimii ani si altfel decat dogmatic nu l-am cunoscut. Si deci suficient. Suficient de prost.
 
 
 
Flavius Chircu
PAz
Pentru tratamentul americanofobiei, propun:


https://youtu.be/pV-kbAydcwk

:-)
 
 
 
Dinica Roman
 
 
Dinica Roman
Dinica Roman https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10210478436068352&set=a.1344485543370.2048003.1568211143&type=3
Victor RonceaFollow
Parintele Justin: „Dragii mei, noi nu ne-am sprijinit niciodată nici pe puterile Americii, nici pe puterile Rusiei şi în nicio putere din lumea aceasta decât în acoperământul Maicii Domnului cum am spus şi sub oblăduirea puterilor cereşti. Noi parcă am prevăzut întotdeauna cuvintele Psalmistului: „Nu vă nădăjduiţi spre boieri, spre fiii oamenilor în care nu este mântuire”. După experienţa pe care acest neam a avut-o de milenii aici, noi am rămas întotdeauna pe calea de mijloc a credinţei şi pe ea am mers fără sprijinul acesta omenesc, şi nu am avut străini de partea noastră. Ne-au promis şi nu ne-au ajutat cu nimic. Dimpotrivă, au uneltit împotriva noastră cât s-a putut ca să ne distrugă din ce în ce mai mult, dar nu le-a fost cu putinţă. Pentru că o Europă strategică nu se poate lipsi de cuvântul sfânt al României."
Continuarea la http://roncea.ro/…/parintele-justin-noi-nu-ne-am-sprijinit…/
 
 
Dinica Roman
Dinica Roman De ce rusofob sau americanofob si nu francofob (ApaNova, Gazul) sau austrofob (padurile, bancile)?

http://www.stiripesurse.ro/romania-in-razboi-economic...
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Deci "fob" in principiu... Cu filia cum stam ? Spre exemplu "egofil".
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Sau "domo-fil", filocalic mai aproape de sursa si adevar. Caci egoul este egocentric, aici fiind vorba de un eu colectiv, modest, si pus la incercari.
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Au - am impresia ca am incurcat contextul: vedeam la mine o imagine cu preotul Justin, care vorbea de faptul ca romanii nu s-au inclinat nici fata de rusi, nici fata de alte popoare din lume, ci au colaborat dupa vointa Maicii Preciste, etc - in acest context este replica mea, aici este poate deplasata.

Acum revad - totusi era in contextul just, dar colabase numai parte din mesaje. Ok.
 
 
Dinica Roman
Dinica Roman " Cu filia cum stam ?" Romanofilia e cam deficitara, in rest depasim norma.
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Dinica Roman @pentru ca treburile merg prost se incetateneste un stereotip "romanofobic" la romani. Oficializata este cutodenigrarea si interzisa simpatia cu "sinele" (national). "Iubeste-ti aproapele ca pe tine insusti" IH. Cine nu este in "simpatie" cu sine nu poate fi simpatic Treburile merg prost si pot merge spre bine doar daca cercetam cauza "prostiei" treburilor. A decreta ca nu pot merge decat astfel deoarece suntem prin natura noastra "prosti" si "altul" mai rasarit si neprietenos, prin natura sa, ne este ostil, este curata diversiune.
 
 
Preda Mihailescu

Preda Mihailescu Mihai Ion Turcu @ "A decreta ca nu pot merge decat astfel deoarece suntem prin natura noastra "prosti" si "altul" mai rasarit si neprietenos, prin natura sa, ne este ostil, este curata diversiune." - Este diversiune, al dracului de reusita. Atata de reusita si atat de bine intrepatrunsa in proiectele de distrugere a tarii, ca omul se poate intreba daca este plan acolo, sau coerenta "casei raului" de care vorbea acelas Christos.


 

Niciun comentariu: