vineri, 28 octombrie 2016

daca genericul secu e in toate

Nonsalanta cu care Sebastian Ghita enunta in Parlament fapte grave sau se autodenunta nu rezida in informatiile detinute in calitatea lui de membru in Comisia de Control SRI. Acolo cred ca mai degraba controlul se face in sens invers
O explicatie ar fi aceasta:
"Programele pentru construirea și exploatarea bazelor de date utilizate în procesul electoral, softurile pentru evidența populației române stabilită în țară sau în străinătate, instrumentele informatice de lucru ale SRI, SIE, STS, DIPI și interfața acestora cu platformele instituțiilor echivalente ale marilor parteneri internaționali ai României fuseseră elaborate total sau parțial de firmele IT ale lui Sebastian Ghiță. El, deci, ca producător și garant al bunei lor funcționări, le știa secretele, „facilitățile” și vulnerabilitățile mai bine decât oricine altcineva. Sub pretextul depanării sau upgradării, avea acces la informații clasificate dintre cele mai sensibile. Nu s-ar fi putut întâmpla acest lucru dacă Sebastian Ghiță nu ar fi fost om de mare încredere al acestor beneficiari, chiar parte a structurilor unuia sau mai multora dintre ei."
Autodenunțul lui Sebastian Ghiță. Dar cine e Sebastian Ghiță? Contele de Saint Germain 28/09/2016 Autodenunțul lui Sebastian Ghiță. Dar cine e Sebastian…
conteledesaintgermain.ro
Comments
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Daca acceptam aceasta abordare, va trebui sa ajungem la niste intrebari atat de bulversante incat am renunta la jumatatea drumului sa mai facem rationamente: Alegerile din 2009, 2014, referendumul, etc.. Mai bine, sa lasam..
 
 
Bogdan Duca
Şi pentru că e genul de scandal care, inevitabil, scoate la iveală neofascismul românesc, hai să vedem ce spune unul din clasicii săi:
Paul Dragos Aligica:
”Daca are doctorat sau nu pe bune, daca e pe lista Interpolului, daca e agent strain sau extraterestru, recidivist sau viitor puscariabil: NU conteaza. Atata timp cat isi face treaba si un specimen ca Ghita, sa zicem, ajunge fara un ban si alaturi de Voiculescu sau pe insoritele plaiuri pe unde bantuie acum Patriciu, poate persoana asta sa fi plagiat si Biblia si sa fie si agentul satanic pe pamant: NU ne intereseaza. Cancerul in persoana sa fie cu credentiale plagiate in ciuma, nu ne pasa. Cancer, ciuma, tot aia cat ne da rezultatele dorite.
(...)
Asadar, Codruta scumpa: aresteaza-i, scumpa noastra, ridica-i. Pe ei si pe famillile lor. Da-le dracului de acuzatii cu doctoratul. Nu e treaba noastra asta acum. Treaba noastra este sa-l vedem pe Ghita ejusdem farinae la puscarie. Si daca legislatia permite sa-i vedem cu sentinte din care se iese doar cu picioarele inainte, asta vrem. Asta e tot.”

După mine spune totul. Pentru domnul Aligică şi cei ca el (ghedesiştii, revista 22, hotnews), justiţia este nimic altceva decât distrugerea adversarului- iar domnul Aligică este foarte explicit (nu doar adversarul să iasă cu picioarele înainte, dar şi familiile lor să fie ridicate).
Or aceasta se numeşte, la o privire superificială de politolog: mentalitate comunistă sau fascistă.
Şi cum domnul Aligică şi companionii săi de idei se definesc intelectual mai ales ca anti-comunişti, e destul de evident că nu pot purta altă etichetă decât cea de fascişti.
P.S. Nu e prima dată când domnul Aligică face nişte derapaje incredibile din punctul de vedere al moralităţii discursului politic.
Chiar nu a fost nimeni care, traducându-i opiniile în engleză, să le comunice şi angajatorilor săi din SUA?
 
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Fascism la lumina zilei. Nicio subtilitate de intelectual universitar? Tz,tz..
 
 
Alexandru Botu
Alexandru Botu Adica, mucles! Tot sistemul a actionat la fel, numai ca acum li se imputa doar unora. Adica acelora care nu mai sunt la butoane!...
 
 
 
Flavius Chircu
PAz.
Din toate cele de mai sus mi se intareste suspiciunea ca inclusiv cei ca VV Ponta & Lulu Kovesi sunt la randul lor ofiterasi de sistem in care Basescu avea o gashka mai mare (s-a pus mai repede pe praduit, sub acoperirea lui Petre Roman si apoi a ced
ereului). Premiantii anilor 1990 au crezut ca pot fi deasupra sistemului si ofiterilor sai pana au fost lasati deoparte si finalmente incalecati.

Daca genericul secu e in toate, de ce-i Romania un ciur din care se scurge totul? Pardon, e acelasi secu care a abandonat poporul d/in decembrie 1989!

Ar trebui adaugat ca Romaniei socialiste i-a fost mai bine nu doar cand a nationalizat politicul, ci si serviciile si armata. De Gaulle, de exemplu, cand a scos Franta din integrarea NATO, in efect a facut o nationalizare similara.

P.S. Tarasenia universitara a titlurilor goale de continut e doar un detaliu ce adauga culoare la cenusiu-negrul auto/distrugerii. Atat de nesiguri s-au stiut impostorii ce conduc Romania incat au acumulat TOT ce le-a iesit in cale in sensul cresterii prestigiului si legitimitatii. De vina sunt iarasi cei care au stampilat primii imposdoctori (tot premianti, bata-i norocul!).
P.P.S. Ma tot iau de premianti pentru ca acestia TAC. Sunt vinovati a cata oara?!
 
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu "Premiantii anilor 1990 au crezut ca pot fi deasupra sistemului si ofiterilor sai pana au fost lasati deoparte si finalmente incalecati."

Mi se pare PAz ca incepi sa te apropii de modul in care le vad si eu.

Nu sunt o premianta din categoria celor denumiti asa de PAz. Probabil ca acea categorie se defineste prin rolul decisiv avut in primii ani de dupa revolutie in restructurarea societatii si a economiei si prin faptul ca statutul lor material convenabil din prezent isi are explicatia in perioadele fructuoase din politica. Nefiind premianta am fost totusi prezenta, m-am zbatut sa asigur o politica justa in social, m-am pregatit, am invatat, am muncit. Uneori am votat impotriva deciziilor aliantei. Totusi am observat ce se intampla in jurul meu si am gasit si atunci si acum unele explicatii la traseul parcurs. Cauzele esecului si dezindustrializarii tarii sunt impartite intre masuri obiective si masuri de acceptare fara nicio oponenta a unor cerinte impuse din exterior.
In prima categorie intra inceputurile privatizarii in 1990. Puterea s-a schimbat, contractele interne si mai ale externe s-au considerat nule, s-a trecut foarte repede de la salarii nete la brute, s-au pensionat in primul an 1,5 milioane de teama somajului cu care se confruntau cu uimire intaia data in viata romanii. Lucrurile inghetasera, visteria s-a golit relativ repede pe consum, alte contracte nu s-au incheiat sau au fost foarte putine. Materia prima din export neceara productiei nu mai putea fi procurata mai ales dupa masura convertibilitatii leului in cele doua etape . Leul a scazut fata de dolar de vreo 3 ori, inflatia inflorea. Dorinta tuturor politicienilor era sa faca dovada determinarii trecerii la economia de piata si a stergerii din memoria prietenilor atat de doriti din vest ca urmele comunismului dispar cat de repede.. Oamanii si-au primit partile sociale, renuntandu-se la ultima sansa de a porni unele cicluri productive cu acele fonduri pe atunci de ne neglijat. In aceste conditii solutia privatizarii aparea ca fiind singura solutie pentru mentinerea oamenilor in functiune, cu un venit. Romanii nu aveau capital ca sa cumpere fabrici, unitati productive. Cativa fosti securisti din trecut au preluat ce li s-a parut ca poate aduce profit rapid, chiar daca asta a insemnat schimbarea profilului unitatilor sau vanzarea localurilor si utilajelor pentru a face malluri, hoteluri, ca apoi sa le lase in paragina in multe cazuri. Inflatia ajunsese in 1993 la 390%, Banca Nationala nu facea fata, somajul se manifesta in paralel cu inflatia. La noi nu se nascuse inca nici un Keynes care sa aibe idei.
Dupa aceasta prima perioada a venit cea premergatoare aderarii la UE si NATO. Inca subjugati de visul prosperitatii vestului, politicienii au privatizat sau au desfiintat ramuri intregi de activitate cerute de euroatlantici cu care incepusem sa avem relatii financiare inca din 1994 prin FMI si Banca Mondiala. Ni s-a cerut inchiderea minelor de carbuni, desfiintarea industriei de aparare, privatizarea partiala a CFR. Pentru restul bijuteriilor s-a aplicat o alta politica: Daca in UE s-au impartit procentele necesare pe piata europeana de produse din diferite tari, noua ni s-a oferit o cota de export de cateva ori mai mica decat era exportul nostru real pe diverse piete. Este cazul tractoarelor, industriei metalurgice, siderurgice, a industriei aluminiului. Nu au fost desfiintate ci li s-a decimat productia , au trimis lucratorii in somaj. Pasul urmator a fost ca ministerele de resort le-a cerut sa practice un pret mic la export pentru a face fata concurentei. In felul acesta unele , precum Tractorul nu si-au mai putut plati muncitorii si au fost obligati sa falimenteze. Metalurgia, siderurgia, aluminiul au fost cumparate de rusi (mai putin Galatiul) doar ca sa le inchida si sa nu mai concureze afacerile proprii. In momentul in care in Guvern s-a hotarat privatizarea SIDEX, statul platea 1 milion de dolari zilnic ca sa-l tina in viata.
Pot trage o concluzie doar strict personala, consonanta cu perceptia mea: Toti romanii au dorit intrarea in structurile euroatlantice si au luat de bune toate recomandarile UE si NATO. IN momentul in care romanii au realizat si partea mai putin luminoasa a deciziilor, eram deja fara industrie si cu resurse concesionate.
Nu pot exonera de raspundere pe decidentii imbogatiti in 25 ani, dar intorcandu-ma la sondajul nostru de inceput de pagina nu pot decat sa repet ca „am facut atat cat am fost lasati sa facem.” Dupa 2004, excesul nostru de zel a usurat intentiile altora de a ne transforma doar intr-o piata de desfacere cu statut de protectorat.
 
 
 
Flavius Chircu
PAz.
Nu-i vorba doar de imbogatiti, ci si de cei carora nu le-a fost destul sa inchida, au mai trebuit si sa DISTRUGA. Puneai cateva tone de vaselina pe utilaje si le lasai in pace... Privatizai si te asigurai ca sunt respectate clauzele. SAMD


In plus, asa cum am scris sus, premiantii care tac azi sunt de 2 ori vinovati. Tacerea LOR disipa energiile poporului in lupte fratricide. La Referendumul de demitere s-a pierdut ultima(?) sansa de unitate. Ofiterasul Ponta si Antonescu au facut cadou neantului anti-romaneasc acea sansa.
 
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Crezi PAz ca daca premiantii ar explica modul in care FMI ne-a impus politica interna si ne-a obligat sa ne aranjam bugetul pana la virgula ceruta de ei in schimbul imprumutului care era de fapt doar o garantie ca ne putem imprumuta pe piata externa cu dobanziu mai mici si Standard& Poor ne va imbunatati ratingul, Oengistii lui Soros vor face pasi inapoi?
 
 
 
Flavius Chircu
PAz.
A spus FMI-ul sa se vanda utilaje la fier vechi, sa se darame cladirile si sa se faca un mall/bloc pe locul acela? Daca da, nu trebuia stat de vorba cu FMI-ul! Daca nu, ne intoarcem TOT la premianti.
 
 
 
Flavius Chircu
PAz .
L-am readus pe Ponta in discutie citind despre dezvalurile lui Ghita & Basescu in ceea ce priveste lucrarea de doctorat a d-nei Kovesi. Totul s-a lucrat stiind unii de altii, manevrand periculos, crezand ca fiecare-si asigura imunitatea printr-o vanzare INCRUCISATA si mai mare.
 
 
 
Flavius Chircu
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Iata si vocea care se face auzita in preajma alegerilor. Ca intotdeauna nu cheama romanii in jurul mesei, sau hai sa spunem nu le da motive de reconciliere, ci dimpotriva. Ce putem alege de aici?
http://inpolitics.ro/mungiu-pina-la-alegeri-am-putea-avea...
 
 
 
Flavius Chircu
PAz.
Este genul de santaj la care se pare ca a cedat Ponta pentru a face loc guvernuLUI... Nu pare ca le iese schema cu USRul, asa ca deus ex machina.


Am spus acem o saptamana doua, spre un Pinochet/Chavez vad si eu ca ne indreptam. Daca e sa ramana intreaga Romania.
 
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Se remarca o nervozitate iesita din comun la colectivul AMP, Paul Aligica, etc, etc. De ce oare este justificata nelinistea lor? De demisia lui MRU, de posibilul succes al lui Trump? De faptul ca au impins anumite sustineri peste o limita dictata de fler si bun simt? De posibila si probabila cadere a lui Basescu si a Lulutei? Politica romaneasca s-a mentinut in aceasta stare mizerabila prin dosare si santaje. Au si tinerii dreptate sa fie nemultumiti. Dar de ce-si leaga sperantele de aceeasi Marie? De ce gandesc ca doar pulpana SUA sau a Rusiei ar fi rezolvarea tuturor relelor? De ce ajung sa ma uit cu invidie la polonezi sau unguri, la cehi sau slovaci care nu au limbaj dublu si care nu se feresc sa-si declare nemultumirile si intentiile? Nu am trecut cu totii prin prefacatoria comunista, prin dublul limbaj, vrem sa-l reeditam? Dreptul de a vorbi a fost cea mai mare victorie a lui decembrie 1989.
 
 
 
Flavius Chircu
PAz.
Nervozitatea vine din faptul ca nimeni nu da 2 cepe degerate pe USR si alte makovisme de laborator... Se pregateste terenul pentru alternativa care nici simbolic nu mai corespunde cu idealurile in numele carora romanii s-au auto-mutilat.

Niciun comentariu: