vineri, 28 octombrie 2016

Intrebare din preconizatul referendum maghiar

Intrebare din preconizatul referendum maghiar – 23 septembrie 2016


Draghi Puterity

Cum suna intrebarea de la preconizatul referendum maghiar:

"Doriti sa permiteti Uniunii Europene sa hotarasca stabilirea unor cetateni nemaghiari pe teritoriul Ungariei fara aprobarea Parlamentului?"

Nu vi se pare ca intrebarea nu se limiteaza doar la refugiati ci se aplica si la cetateni au UE?

 

Costel Gilca Pe fata!

 

Fogarassy Paul Prin tratatul de aderare a Ungariei la UE, stabilirea cetățenilor comunitari este legală (în anumite condiții, habar n-am care sunt alea).

Evident și explicit, întrebarea se referă la hotărârea UE (fără consultarea Ungariei) privind stabilirea cetățenilor străini în Ungaria, nu la tratatatele deja semnate de Ungaria.

Ungaria va păți ceva rău (am mai spus-o) după modelul Greciei care a organizat anul trecut un referendum anti-UE. Mecanisme există ...

 

Draghi Puterity Explicit??? Atunci de nu ce nu au folosit o formulare de genul "stabilirea unor cetateni din afara UE" in loc de "cetateni nemaghiari"?

 

Fogarassy Paul Draghi Puterity Pentru că votul a devenit ceva care nu mai are nici o legătură cu rațiunea, iar ne-maghiar trezește alte emoții decât „din afara UE".

 

Anna Zelinski Cred că interpretarea trimite către (re)sentimentele fiecăruia dintre noi față de vecinii ... belicoși. Ungaria nu va păți nimic rău, aș spune chiar că are parte de un tratament politicos-curtenitor din partea UE-America.

 

Smaranda Dobrescu Nu se refera in niciun caz la romani, caci numarul acestora care primesc cetatenie maghiara este in crestere. Au inceput chiar romani necunoscatori de limba maghiara, pensionari sa ceara cetatenie maghiara in virtutea promisiunii ca vor primi o pensie de 3 ori mai mare ca in Romania. Efectele le vom constata mai tarziu, dar nu foarte...Stire de pe internet/

 

Draghi Puterity Si oare ce se va intampla dupa referendum cu romanii care si-au cumparat proprietati in Ungaria fara sa isi ia cetatenia?

 

Smaranda Dobrescu Draghi Puterity Nu cred ca sunt prea multe astfel de cazuri. Maghiarii au o lege prin care cei care vand pamant agricol sunt pasibili de inchisoare pana la 5 ani..

 

Draghi Puterity Smaranda Dobrescu - In Arad poti sa iti spun ca sunt multi care si-au cumparat case prin sate din Ungaria pe langa granita.

 

Smaranda Dobrescu Draghi Puterity despre case nu stiu, ar trebui sa fie permisa proprietatea.

 

Draghi Puterity Smaranda Dobrescu - deci sa aiba proprietati pe care sa nu le poata folosi pe deplin, pentru ca stabilirea in Ungaria va fi interzisa?


Smaranda Dobrescu Draghi Puterity Nu ma pot gandi atat de departe.. Sper sa nu..

 

Draghi Puterity Smaranda Dobrescu - si-au lasat desigur o portita - daca vrea Parlamentul, se poate. Sa speram ca parlamentul maghiar le va fi favorabil romanilor :)


Prospectiv A-z .
Maghiarii fac ce trebuie ORICE popor sa faca. Noi, de grija a ce zic unii si altii, ne-am des/facut
.

Niciun comentariu: