vineri, 28 octombrie 2016

cum actualizezi "viermii, nu se mai satura" in limba tehnocratilor?

In descendenta adeptilor austeritatii din Romania anilor `80 (v. Elena Ceausescu contemplind cozile la alimente: "viermii, nu se mai satura" sau consolarile propagandei informale: "magazinele sint goale, dar frigiderele sint pline"), ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, propune scumpirea alimentelor pentru ca romanii fac risipa si arunca la gunoi mincarea. Si, ca sa para mai convingator, se da si pe sine ca exemplu de risipitor nesimtit. Mai mult, pe linga scumpirile de rigoare, dl. ministru propune ca solutie schimbarea mentalitatilor. Daca se poate, prin ordonanta de urgenta.
Inca un tehnocrat caruia o sa-i duc lipsa daca si cind va iesi din politica.
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, face din nou o declaraţie controversată: spune că una din soluţiile pentru reducerea risipei de alimente ar fi scumpirea…
digi24.ro
Comments
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu In loc ca supermarketurile in vazul lumii sa desfaca ambalaje si sa reamabeleze produsele cu o alta eticheta in termen, mai bine ar face cateva raioane cu produse ce expira in cateva zile si pe care sa le dea gratuit celor care au nevoie. Sunt tari care practica acest lucru daca nu pentru semeni, macar pentru centrele cu caini, sau rezervatiile de animale care risca sa fie omorate coborand din paduri ca sa manance ceva in gospodariile oamenilor. Dar D-l Ministru s-ar putea gandi si sa discute cu marile lanturi, Mega, Lidl sa mai lase din adaos daca tot folosesc produse romanesti..
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Practica s-a generalizat si la oameni in Franta, si se discuta si in Germania. Ma refer la practica distributiei alimentelor nevandute, in seara zilei de expirare. Oamenii nevoiasi pot in acest fel avea in fiecare seara de mancare - si in cele mai multe cazuri, o zi dupa expirare nu este mare pacoste ...
 
 
Alexandru Botu
Alexandru Botu Dar cu un ministru care expira maine ce se poate face? Il mai inghite cineva. Desi are, se pare, prostia lui Zaroni, nu are si umorul aceluia.
 
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Solutie "geniala". Daca 'ministru" are sub nas si cat la suta din venitul mediu al unei familii se duce pe alimente, si ca 40% din populatie se situaza sub nivelul saraciei, scumpirea mancarii ar reduce curand populatia Romaniei cu cca. 4o% care ar intra in foamete.
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Embargoul pus de rusi produselor europene a determinat marii producatori europeni sa-si gaseasca alte piete pentru produsele alimentare. Cum se stie ca romanii sunt draguti de felul lor, au umplut piata noastra cu produse alimentare straine.
Embargoul
rusesc a fost pus şi pe alimentele româneşti. Chiar şi aşa, pe piaţa alimentară internaţională ţara noastră a reuşit să aibă un excedent de peste 400 de milioane de euro în comerţul cu ţările din afara Uniunii Europene. Exporturile de mâncare românească în afara UE au fost de aproape două ori mai mari decât importurile extracomunitare. În schimb, în comerţul cu alimente din interiorul Uniunii Europene, România a avut un deficit de peste un miliard de euro.Dupa spusele D-lui Izvoranu, exista o subventie acordata de statul roman, inexistenta la producatorii romani. Daca vom avea din ce in ce mai multe astfel de produse alimentare europene, producatorul roman va fi incet scos de pe piata. Imi inchipui ca ideea cu scumpirea alimentelor provine din incercarea de a tine in comert si produse romanesti. Cum populatia nu va fi de acord, cu scumpirea producatorul roman va disparea...Intrebari firesti:
De ce se mentine embargoul cu Rusia care a perturbat in special tarile mai putin dezvoltate si de ce s-au contractat atat de multe produse europene pe piata noastra?
Hello, Suveranistilor!! Protectionism, ca ne omoram productia de alimente!!

Niciun comentariu: