vineri, 28 octombrie 2016

Reactia Ambasadei SUA

Reactia Ambasadei SUA  - 14 septembrie 2016


Smaranda Dobrescu

Se pare ca MAE al nostru a considerat ca exista "anumite sensibilitati " ale romanilor fata de etalarea steagului respectiv. Dand dovada de o diplomatie invatata nu stiu unde, ambasada in cauza raspunde la solicitarea Mediafaz la o cu totul alta problema: "Ambasadorul Hans Klemm este ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie. El călătoreşte periodic prin ţară, întâlnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societăţii româneşti",

De asemenea, Ambasada SUA a menţionat că Statele Unite, în calitate de aliat şi partener strategic al României SUA, "sprijină şi aplaudă democraţia din România şi eforturile României de a-şi consolida instituţiile democratice prin participarea deplină şi egală a tuturor segmentelor societăţii".

E adevarat ca populatia secuilor participa la sarbatorile romanilor, dar au si ceva praf de pulbere la ei. Odata in plus se dovedeste ca cei doi ambasadori ai separarii pamanturilor romanesti nu se exprima gresit, ci chiar gandesc ca niste tarisoare mai mici ar putea ajuta mai bine scopurilor bine cunoscute.

 

 

 

Reacţia Ambasadei SUA la poza cu steagul secuiesc: Klemm este ambasador în întreaga Românie

Ambasada SUA la Bucureşti a precizat miercuri, referitor la o fotografie în care apare ambasadorul…

MEDIAFAX.RO

 

Draghi Puterity Coincidente, coincidente. Intai ambasadorul american de la Chisinau, apoi asta, Putin vorbeste despre retrasarea granitelor in Europa si da ca exemplu Romania si Ungaria...

http://www.adriannastase.ro/.../cum-a-sarbatorit.../

 

 

Cum a sărbătorit ambasadorul Klemm cei 5 ani de parteneriat strategic…

ADRIANNASTASE.RO

 

Smaranda Dobrescu Daca cei de la ambasada vor traduce mot-a-mot ultima fraza a lui AN, s-ar putea sa nu inteleaga D-l Klemm ironia si sa faca o vizita si in Harghita sa-i consulte cum vad ei regionalizarea..

 

Smaranda Dobrescu Noi, in necunostiinta de cauza am putea crede ca cuvantul de ordine este in zona aceasta: Secesiune!!

 

Draghi Puterity In opinia mea nu doar MAE ci si Presedintele ar trebui sa reactioneze, pt. ca politica externa e si de competenta lui. Daca nu o face, inseamna... ce?

 

Smaranda Dobrescu Draghi Puterity Stim noi oare tot ce s-a discutat in Germania, tot ce au vorbit ieri pe frantuzeste conducatorii?

 

Draghi Puterity Te referi la speech-ul lui Junkers despre starea uniunii? Vesnicele chestii - politica externa comuna, armata europena, mai multe investitii din bani Europeni (cosmarul lui Ghinea), bani pt Africa, WLAN la liber in marile orase.

 

Smaranda Dobrescu Ma refer si la discutiile private..

 

Preda Mihailescu Draghi Puterity @Putin este citat gresit. A fost intrebat despre Kaliningrad si a raspuns: Se poate discuta dar atunci se vormai discuta si ... o lista a tuturor hramitzelor care au fluctuat in wwii.


Smaranda Dobrescu Via Iulian Capsali
"După pozele ambasadorului Klemm ţinând în mâini steagul autonomiştilor din zona secuiască, împreună cu doi politicieni extremişti maghiari, în mass media din Ungaria apare o astfel de harta, care arată acelaşi modus operandi ca și în cazul Iugoslaviei. Autonomia aşa zisului ţinut secuiesc ar fi primul pas, un soi de Kosovo. De fapt ţintă este autonomia Transilvaniei şi destructurarea României pe modelul deja enunţat."

 

 

Draghi Puterity Pentru a tulbura armonia dintre Orban si Putin, americanii incearca sa le faca ungurilor "o oferta pe care nu pot sa o refuze". "Nu trebuie sa o luam personal" cum ar spune Klemm... https://www.facebook.com/images/emoji.php/v5/f8d/1/16/1f621.png>.<

 

Smaranda Dobrescu Nu stiu daca ideea asta daca exista este o idee ad-hoc sau este un deal de dupa razboi.. Stii ca citeam noi aici un document al nemtilor care vorbea de granita reprezentata de muntii Carpati. Dar, sa mai credem un timp intr-o stea norocoasa aparuta in galaxia noastra..Continui sa cred ca e nevoie de partide care sa se manifeste in primul rand pentru pastrarea granitelor actuale..

 

Smaranda Dobrescu In sfarsit, un politician se comporta conform statutului de senator. Imunitatea nu se poate pierde din acest motiv. Bravo lui!

Serban Nicolae
Către Ambasada Statelor Unite ale Americii la București
În atenția Excelenței Sale, domnului Hans G. Klemm – ambasador
Excelența Voastră,
Vă scriu în legătură cu recentul gest prin care, cu ocazia unei vizite în județele Harghita și Covasna, din ROMÂNIA, ați acceptat să fiți fotografiat cu așa-numitul „steag al Ținutului Secuiesc", respectiv, în legătură cu precizările ulterioare, așa cum au fost reflectate de presa din România. Subiectul este unul deosebit de sensibil pentru opinia publică românească. Și, în bună măsură, generator de tensiuni nenecesare și contraproductive.
În acest sens, pornind de la premisa că vă consider de totală bună-credință și de absolută bună-intenție, aș vrea să luați în considerare următoarele:
1. Nimeni nu contestă faptul că sunteți ambasadorul Statelor Unite în „întreaga Românie" și nici faptul că aveți deplină libertate de deplasare și de acomodare oriunde pe teritoriul întregii noastre țări, ROMÂNIA. Niciodată, nimeni nu a fost deranjat de vizitarea diverselor zone din țară, de participarea la evenimente, ori de contactele pe care dumneavoastră ori predecesorii dumneavoastră le stabiliți cu diverși cetățeni români. Nimeni, fie oficial, fie cetățean obișnuit, nu și-ar permite să încalce ori să restrângă regulile fundamentale de ospitalitate și de civilizație. Aș spune chiar că, în calitate de ambasador al Statelor Unite la București, beneficiați, în mod natural, de un statut privilegiat în comparație cu alți șefi de misiuni diplomatice acreditați în țara noastră. E normal și e bine așa.
2. Ieri ați salutat, printr-un comunicat al Ambasadei, împlinirea a cinci de la punerea bazelor „parteneriatului strategic România-SUA, prin semnarea unei Declarații Comune de către țările noastre, la Washington". Sunt convins că aceasta este poziția reală, constantă și neechivocă a Statelor Unite ale Americii față de „întreaga Românie".
3. Așa-numitul „Ținut Secuiesc", creație teritorială artificială și de dată recentă, fără vreo bază istorică, juridică ori administrativă, precum și promotorii săi, contestă însă chiar dreptul României de a fi întreagă. Acțiunile unora dintre cei cu care v-ați fotografiat ținând pretinsul drapel, precum ale unor acoliți ai acestora, au un profund caracter revanșard și revizionist, de intoleranță și segregare.
4. La 9 septembrie, am comemorat 76 de ani de la „masacrul de la Trăznea (Treznea)". Atunci, în 1940, trupele hortyste au ucis cu bestialitate 87 de români și șase evrei, primii uciși fiind câțiva copii aflați cu vitele la păscut. Ieri, exact când era dată publicității fotografia dumneavoastră, se comemorau 76 de ani de la „masacrul de la Ip". În noaptea de 13 spre 14 septembrie 1940, armatele hortyste, împreună cu câțiva localnici și o organizație para-militară locală, au ucis, cu incredibilă sălbăticie, 157 de români, civili neînarmați, copii, femei, persoane vârstnice, preoți, învățători. Ip era o comună locuită în proporție de 70% de maghiari (conform chiar unui oficial al vremii), fiind uciși, cu o atentă selecție, doar români.
5. Pe fondul acestor comemorări, ce amintesc de răni extrem de dureroase pentru cetățenii țării în care sunteți ambasador, gestul publicării fotografiei poate fi manipulat și interpretat ca o încurajare a acțiunilor extremiste, revanșarde și intolerante ale unor politicieni din Harghita și Covasna. Nu putem, oricât am vrea, să facem abstracție și de contextul unor evenimente recente, cum ar fi neinspirata declarație a ambasadorului Petit, la Chișinău, în legătură cu România și Republica Moldova, sau interviul președintelui Federației Ruse, care evoca posibilitatea revizuirii granițelor României ori Ungariei, așa cum a fost acestea fixate la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.
Excelența Voastră,
Văzând cele mai sus arătate, vă rog să luați în considerare faptul că o asemenea temă este mult prea sensibilă în țara noastră și că buna-intenție și buna-credință pot fi manipulate și folosite altfel decât ar trebui, în mod onest și loial, să vă doriți. Între țările noastre există un solid parteneriat, bazat pe o deplină încredere reciprocă. Într-un asemenea parteneriat, eventuale lecții de corectitudine politică, de modernitate și de legalitate sunt neinspirate și chiar dăunătoare.
Probabil ați observat că reacțiile opiniei publice din țara noastră sunt în sensul celor arătate aici. Vă rog să credeți că ani de zile de eforturi oneste, de complexe acțiuni comune și de declarații asumate de Statele Unite ale Americii și de România la cel mai înalt nivel sunt grav torpilate de gesturi aparent mărunte prin care definiția constituțională a statului român, democrația ori caracterul de stat de drept, sunt puse sub semnul dubiului.
Totuși, aveți șansa de a face un gest care să clarifice toate cele arătate. Un gest, în egală măsură, de curtoazie și de demnitate pentru un ambasador. Să prezentați public scuze personale față de toți cetățenii români, indiferent de etnie, care s-au simțit ofensați de publicarea fotografiei respective și a contextului aferent, reiterând poziția constantă și neechivocă a Statelor Unite ale Americii în relația cu România, în care statalitatea României și respectarea Constituției sale nu sunt teme negociabile, relațiile comune fiind dedicate, în întregime, proiectelor de viitor, parteneriatului strategic și cooperării extinse. Sunt convins că veți fi plăcut surprins de reacția opiniei publice din România, față de un asemenea gest.
Însă, dacă apreciați că explicațiile date deja sunt suficiente, că susținerile care au însoțit publicarea acelei fotografii sunt corecte și că asemenea chestiuni țin de atribuțiile unui ambasador, cel mai corect gest ar fi să solicitați Departamentului de Stat de la Washington rechemarea dumneavoastră în regim de urgență de la post și terminarea, de îndată, a mandatului de ambasador în „întreaga Românie".
Excelența Voastră,
Prezentul demers este unul onest, de totală bună-credință, care pleacă de la premisa absolută a bunelor dumneavoastră intenții în corecta și eficienta exercitare a mandatului de ambasador al Statelor Unite ale Americii la București.
Cu aleasă considerație,
Șerban Nicolae
senator 
București, 14 septembrie 2016

 

Preda Mihailescu Nu trebuia sa sugereze sa ceara scuze. Un occidental nu cere scuze. Trebuia prins in alta capcana - o invitatie oficiala la discutie unde da se puna si problema Romanilor din Ucraina so Serbia. Si facut prin presiune sa schimbe atitudinea.


Dinica Roman https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1748568292058224&id=100007152090607

 

Cristian Dogaru

September 14 · Bucharest · 

Tapalaga si Pantazi, cei doi apostoli ai corectitudinii politice sorosiste si lustruitori de clante pe la ambasada SUA, incearca azi pe Hotnews sa spele imaginea conasului Klemm. De ce s-au afisat cu steagul secuiesc? A fost prost inspirat zice Pantazi, el e baiat bun dar uite ca face si gafe, ca asa e bizonul american. A fost indus in eroare de secui sare si Tapalaga, i-au ambalat inselator semnificatia steagului. Deci nici vorba de ceva coordonat si premeditat, e doar coincidenta sincronizarea cu ambasadorul SUA din Moldova...Cei doi propagandisti ai statului de drepti la DNA cad insa de acord: inselat sau doar prostovan, Klemm a ridicat o minge la fileu nationalismului si asta e ingrozitor, nu poate sa se intample asa ceva in tarisoara noastra! Traiasca internationala globalista, nu ne predam!....Jalnici, penibili baietii...Initial credeam ca vor minimaliza sau ignora episodul dar ei sunt mult mai buni, l-au rastalmacit!

 

Prospectiv A-z .
http://www.cotidianul.ro/hans-klemm-ribbentrop-si-james.../

Hans Klemm Ribbentrop şi James Pettit Molotov

Nu cu mult timp în urmă scriam despre declaraţiile destabilizatoare, iresponsabile şi jignitoare făcute de ambasadorul SUA la Chişinău la adresa românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Acum, mult prea devreme a sosit şi continuarea din partea ambasadorului de la Bucureşti. Acesta s-a deplasat pe..

.

Prospectiv A-z .
http://www.cotidianul.ro/ce-zic-cititorii-despre-klemm.../

 

Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/Nastase.Adrian/photos/a.185528271630971.1073741852.176946929155772/543277389189389/?type=3

 

Adrian Nastase

September 14 · 

Cum a sărbătorit ambasadorul Klemm cei 5 ani de parteneriat strategic româno-american

Mesajele americane indirecte din ultima vreme mi se par ciudate. Ele au vizat principalele "sensibilităti" românesti – unirea cu Basarabia si problemele legate de solicitările autonomiste din Ardeal. Mai intâi, ambasadorul american de la Chisinău a făcut afirmatii brutale legate de perspectivele reunificării iar, apoi, in Covasna, ambasadorul Klemm s-a fotografiat cu steagul "Tării secuilor". Putem să punem in context si să adăgăm recentul interviu al lui Putin care intreba retoric dacă ar trebui rediscutată situatia (teritoriilor) României si Ungariei, de după război.

In această situatie, cred că ambasadorul Klemm ar trebui invitat la MAE pentru a da explicatii iar ambasadorul român la Washington, George Maior, ar trebui să meargă la Departamentul de Stat pentru a cere explicatii in legătura cu pozitia guvernului american.

Mai există o variantă. S-ar putea ca Hans Klemm să convoace la ambasadă un număr de oficiali români si să le explice că "statul de drept" nu este in mod necesar un stat unitar si independent, conform "valorilor si principiilor occidentale".

 

Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/666050556831132/photos/a.687675931335261.1073741828.666050556831132/787432404692946/?type=3

 

Marian Munteanu

September 14 · 

Sunt convins că aliații noștri americani țin cont de realitatea constituțională, legală și administrativ-teritorială a României. 
Ambasadorul SUA a greșit grav consimțind să apară într-o fotografie care lasă senzația că ar cauționa utilizarea unui așa-zis drapel promovat de grupări extremiste. Așteptăm o reacție lămuritoare din partea înaltului oficial american.

 

Dinica Roman "O analiză a contextului internațional din ultimele săptămâni (nu voi intra acum în detalii dar, pe scurt, este vorba de Siria și ISIS, de IRAN și Coreea de Nord, de Brexit și o UE germanizată) indică realizarea unei înțelegeri de ultim moment între SU...See More

 

 

Se pregătește, cumva, căderea în sus a Laurei Kovesi?

CONTELEDESAINTGERMAIN.RO

 

Dinica Roman "Absenta unor interese congruente face orice parteneriat caduc. In atari circumstante, fie ne redefinim interesele strategice astfel incat sa reconstituim fundatia parteneriatului romano-american, ceea ce nu ne permite geografia (chiar daca de istorie ...See More

Declaratia de la Chisinau si poza de la Sfantul Gheorghe - Adrian Severin

  A gandi ca toti ambasadorii americani sunt naivi, ignoranti si incompetenti ar fi un gest de aroganta sinucigasa din partea noastra. A le reprosa aluziv si paternal inabilitatea de a-si uni bunele intentii cu intelegerea sensibilitatilor noastre (suntem un popor hipersensibil, nu-i asa?), este doa...

ADRIANSEVERIN.COM

 

Smaranda Dobrescu Inainte de intalnirea de la Bratislava privind viitorul UE dupa Brexit, presedintele Johanis tocmai a declarat la Cotroceni ca:
1. Europa are nevoie de o integrare mai mare. Deci "redobandirea unui nivel rezonabil de suveranitate" , deziderat exprimat de Adrian Severin face parte dintr-o varianta imposibila daca asa se va hotari.
2. UE are nevoie de fonduri si spatii pentru a-si organiza armata.
3. Cetateanul european are nevoie de securitate. Romania are nevoie de o crestere economica care sa aduca si prosperitate. E nevoie de locuri de munca in special pentru tineri si de dezvoltarea sistemului IT (Nu se vorbeste in general nimic despre capitaluyl necesar)

 

Draghi Puterity Poate din aceeasi categorie - DNA-ul atac la BOR. Si asta tocmai in Oradea, unde toata lumea stie ce abuzuri au facut alte biserici...

http://www.dcnews.ro/episcopia-ortodoxa-din-oradea...

 

 

Episcopia ortodoxă din Oradea, precizări după percheziţiile DNA

DCNEWS.RO|BY DCNEWS

 

Prospectiv A-z .
Dl. Bochis Borşanu Alexandru Silviu a preluat:https://www.facebook.com/criticarad/posts/1660452487602958

 

Smaranda Dobrescu Aceasta ocazie neplacuta ce ne-a creat-o ambasadorul Klemm ne aminteste de rugamintea/avertizarea adresata de Adrian Severin ambasadorului american ce urma sa vina la Bucuresti, dupa o lunga perioada de neocupare a postului, timp in care romanul a avut suficiente motive sa-si mai dezamericanizeze opiniile
http://adrianseverin.com/bine-ati-venit-domnule.../

Bine ați venit domnule ambasador - scrisoare deschisă adresată noului ambasador al SUA în România, dl Hans Klemm - (partea I) - Adrian Severin

Stimate domnule ambasador, În calitate de cetățean român și de inițiator al parteneriatului strategic dintre SUA și România, vă urez bun venit în țara mea. Sunt convins că mulți dintre compatrioții mei se alătură acestei urări. 1. Sunteți cu atât mai binevenit cu cât ați fost multașteptat. Vă aștept...

ADRIANSEVERIN.COM

 

Prospectiv A-z .
Dupa ce aceasta scrisoare a fost publicata si pana acum am intrat intr-un timp in care trebuie sa-l parafrazam pe Stalin: Si cate divizii are Severin/Romania? 

Romania anului 1989 era cu ordine de marime mai pregatita dpdv al hardware-ului sa faaca fatza unei asemenea intrebari. Software-ul era viciat. Premiantii anilor 1990 au ras hardware-ul, cei ai anilor 2000 au ras atat software-ul cat si perspectivele de viitor. Desigur, totul s-a facut in numele unor ratiuni de stat pe care noi plebeii nu le intelegem decat prin consecinte/ajungerea cutitului la os.

Ma rog, nu vreau sa descurajez pe careva, dar nici nu pot antrena lumea in sperante desarte. Cum am scris, solutia, daca mai exista, va veni tot de pe niste cotloane ale puterii.

Daca e sa pice Romania inapoi la rusi, macar si partial, toti cei din umbra vor sari in a doua zi si vor spune ca prin lupta lor s-a rectificat totul. Intre timp, ma astept ca si pupincuristii americanilor, mai ales fii si fiice de pupincuristi sovietici, sa-si innoiasca pasapoartele si vizele pe ele.

 

Prospectiv A-z .
"La începutul lunii august 1991, a fost în vizită oficială în Japonia ministrul de externe român. Adrian Năstase a vorbit cu acest prilej, la o conferință de presă, și despre relațiile dintre România și Republica Moldova.
Năstase a spus că Bucureștiul anticipează o unire cu Moldova în trei etape: mai întâi, prin formarea unei confederații culturale, apoi a unei federații economice și, în cele din urmă, o reunificare după modelul german. Năstase a mai spus că dacă Uniunea Sovietică dorește să aibă „o țară prietenoasă la frontieră, trebuie să țină seama de preocupările, dorințele și așteptările ei!".
Din câte știm, este pentru prima oară când un înalt demnitar de la București a enunțat public și oficial o strategie pentru unirea Moldovei cu Patria-mamă. Până acum, Bucureștiul profesase o acceptare necondiționată a conceptului moldovean de „două state românești independente". Mai mult, purtătorul de cuvânt al Ministerului de externe din București, Teodor Melescanu, a fost citat, la 8 august, de agenția de știri TASS, ca reafirmând acest concept".
(RFE/RL DAILY REPORT/Aug.9, 1991, Vladimir Socor)

https://www.facebook.com/Nastase.Adrian/posts/544739232376538

Niciun comentariu: