vineri, 28 octombrie 2016

70 de lei, bautura mancare, cafea spun ca vin la munca si nu vin

A fost ridicata recent aici problema demografica si intoarcerea emigrantilor era una din solutii. Cum se rezolva problema asta? Ar trebui sa fie mult mai simplu decat un program de tara...
Le dai 70 de lei, bautura mancare, cafea spun ca vin la munca si nu vin, pentru ca primesc AJUTOR SOCIAL pentru care nu trebuie sa munceasca! Mai bine stau la BIRT.. ASTA-I ROMANIA.
Comments
Flavius Chircu
PAz.
Ar trebui investigat daca repatriatul acesta platea un salariu cu care oamenii sa poata trai sau nu. Este un pic suspect reportericeste ca nu ni se spune cuantumul...


Stim clar ca nu se poate trai din ajutorul social, asa ca a-l invoca pe acesta ca motiv mi se pare o stramba de Dreapta.
 
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu  Aceasta poveste-poate fi si reala- este insa exemplificarea teoriei lui Moise Guran ca romanii sunt atat de lenesi incat ajung sa traiasca si mai ales sa bea din alocatia copiilor. Cred ca propunea o restructurare a sistemului de asistenta sociala, in sensul : "la munca putorilor".
Proprietarul din articol spune ca dadea 70 lei pe zi de munca. Asta inseamna ca faci azi o trecere in revista a zilierilor disponibili sa-ti vina maine la lucru. Poate unii sunt deja angajati in acelasi regim in alta ferma, caci lucrarile agricole se desfasoara cam simultan. Oferta deci este temporara si incerta, neplanificata de cele mai multe ori. Ea nu este insotita de contributii sociale. oamenii prefera probabil un salariu, chiar si minim dar sa aibe asigurare de sanatate si pensie. Cei cu adevarat disperati, vin, dar probabil sunt prea putini. Si sunt putini pentru ca cei mai tineri, in putere si sanatosi sunt in Germania, Spania, Anglia..
 
 
Flavius Chircu
PAz
"Proprietarul din articol spune ca dadea 70 lei pe zi de munca." Mea culpa! Mi-a scapat acest amanunt. Nu pare o suma mica, as compara-o pe rand cu 1) cuantumul ajutorului social, 2) salariul minim si 3) costul cosului minim.
 
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu PAz comparatia nu este relevanta caci acesti muncitori sunt zilieri carora nu le asigura nimeni munca in toate zilele lucratoare. Ajutorul social (Venitul minim garantat) in 2016 este de 141,5 lei pentru o persoana pe luna. Salariul minim este 1250 lei brut iar cosul minim depaseste putin 1000 lei pentru o persoana activa. Ce rezulta de aici este faptul ca nimeni nu poate spune ca "un puturos" nu vrea sa munceasca pentru ca prefera sa stea la carciuma cu 141 lei pe luna. Da-i un salariu minim si va castiga de 7-8 ori mai mult si nu va refuza munca. Desi si salariul minim este o bataie de joc.
 
 
 
Flavius Chircu
PAz.
Romania da pe dinafara de sociologi si economisti. Aceasta problema merita rezolvata profesonist, cat mai repede. Altfel, nu facem decat sa ramanem in continuare voluntari pe mosia fb.
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Daca D-l Ciolos isi va continua planurile incepute putem sa ramanem in continuare voluntari pe mosia FB, ca macar aici mai trage unul-altul cu ochiul si incepe sa cugete, incet, ardeleneste..
 
 
Florin Miron

Florin Miron Orinduirea(cea noua ;), ) cu acei catei jurnalisti , experti in toate domeniile(de alde Moise Gurita de aur Guran, te vrea prostit cu stiri de senzatie despre unul , despre altul, despre o combinatie economica, ce mai? formator de opinie, domnle, cum poti sa spui asa ceva de El? vor fi multi, prostiti, dar fereasca Dumnezeu sa te pui cu prostii, vorba lui Lapusneanu : Prosti, dar multi! am ajuns la concluzia ca sintem extremi, ori foarte asupriti si orbiti de soarta, dar cu matul plin si duhnind a rachiu, urmarind stirile de la 5, despre spitalul 9, tii, ai auzit vecine? O,f Da-ne Doamne, noua, mintea cea de pe urma! Sau macar matul gol, de abia atunci ne vom trezi si vom fi si pe partea cealalta, bad, revengeful motherfuckers pentru scurt timp, insa , mandria ne va invinge, smerenia ne va aduce victorie! Democratia trece prin stomac, spunea cineva, si atunci, citindu-l pe Florin Zamfirescu: "Spinzurati-va domnilor , daca nu puteti trai din pamintul tarii voastre", iar Tutea: Stiti cum se face Democratia? Cu parul, cu parul! Prostii pot fi educati, indemnati, incurajati, asa e si cu prostia! Ironic este Imnul nostru :Desteapta-te Romane! sa fie oare aleatoriu ales, sau o fi psihologie inversa, cu cit i se spune Desteapta-te, el se intoarce pe partea cealalta, dormind ca porcu-n papusoi! Trei culori cunosc pe lume, Amintind de-un brav popor!


 

Niciun comentariu: