vineri, 28 octombrie 2016

Despre Cumintenia Pamantului

De acord cu Dl. Guran în cea mai mare parte (cu excepția citării lui Almaş drept reper în istoriografie). A se observa calitatea desenelor animate sponsorizate de ruşi, cât şi dicția duduii. Războiul informațional şi propagandistic a început de vreo 2 ani deja, şi-o s-o tot țină. Dragi prieteni, dacă îmi permiteți un sfat: să nu fiți "echidistanți"! -fiindcă asta nu va face decât să vă îndepărteze de dreptate şi adevăr.
Moise Guran Cred că eram prin clasa a șaptea când, fire curioasă, pregătindu-mă pentru olimpiada de istorie, am descoperit o ciudată neconcordanță într-un atlas…
biziday.ro
Wow
Comments
Flavius Chircu
PAz.
VV
+4

Cand vom mai creste vom intelege ce au vrut sa spună rusii. Deocamdată rupem pempărșii și orăcăim.

Prostu' Satului
+1
Rusia poate oricand sa bage bugetul Romaniei la plata a 5 milioane de euro. V-ati gandit ca Rusia poate oricand completa suma de 6 milioane de euro, ceruta pentru subscriptia publica, iar Ministerul Culturii trebuie sa plateasca cele 5 mil. promise? Cu cele 5 mil euro se pot descoperi multe "pietre" extrem de valoroase pentru istoria Romaniei si chiar universala. Oricum, Cumnintenia Pamantului tot n-ar putea parasi legal teritoriul tarii.

Alex
-10
Cat tupeu au borfasii bolsevici... Sa le arunce cineva firfiricii inapoi peste gardul ambasadei.

Sah si mat
+7
Se dovedeste inca o data ca rusii sint mari sahisti ! Sah si mat la plavan, la rege, regina si la toti pionii, gloabele pe post de cai si nebunii care roiesc in jurul lor, in Romania !


http://www.cotidianul.ro/donatia-rusiei-pentru.../
 
 
Flavius Chircu
Flavius Chircu
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu NU gandeam sa-i dau vreodata dreptate lui Moise Guran, cel care nu are loc de dezvoltare proprie din cauza saracilor care beau ajutoarele de la stat ale copiilor. Si totusi, macar trei idei nu pot sa nu i le recunosc:
1 Rusule, "mă faci prost, îmi de
monstrezi că n-am conștiință națională nici cât să-mi prețuiesc propriile valori și că-s dezbinat ca nație, că nu exist…" Asta e rezultatul experimentului trait de noi de 26 ani
2. Nu ne cunoastem istoria si rusul se bazeaza pe asta, caci cunoaste manualele de istorie consumate de multi romani in vremurile ocupatiei sovietice si ceva mai incolo.
3. Ceea ce ne-au luat rusii din tara nu poate fi nici pretuit nici platit
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Si ganditi-va ca parte din romani se lupta sa dovedeasca ca Brancusi nu are nimic din identitatea romaneasca fara sa remarce nimic din manipularile la care suntem expusi intr-un ritm demential
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ "ganditi-va ca parte din romani se lupta sa dovedeasca ca Brancusi nu are nimic din identitatea romaneasca" - frumusetea spiritului acestor indivizi face ca ei sa fie in acelas timp cei care vor sa convinga de faptul ca nici nu exista identitatea romaneasca. Deci Brancusi nu are ceva ce nu exista. Baieti destepti, sa pardosesti autostrazile cu ei.
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Compania Soros nu preda lectii de logica..
 
 
Preda Mihailescu
Draghi Puterity
Draghi Puterity Da, rusii au scuipat pe cultura noastra, si pentru asta nu ii putem ierta. Dar ne-au permis sa ne dezvoltam economic. Occidentul nu face decat sa scuipe...
 
 
Anna Zelinski
Anna Zelinski Poate că este prea dură exprimarea. Este adevărat că au cenzurat, toți ocupanții o fac, a fost introdus studiul limbii ruse și filmele ... (nu că cele americane de azi sunt mai bune). Totodată am avut acces la marii clasici ai literaturii, inegalabilii compozitori și baletul rus. Parcă nici muzica corala, fie și patriotică nu era așa rea. Excursiile ieftine la Moscova (și coada din Piața Roșie ...) Dacă am pus prea mult sentiment, sorry. Dezastruos este ceea ce se întâmplă azi și cât de perfide sunt metodele prin care suntem împinsi în proximitatea încețoșarii rațiunii.
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Draghi Puterity @ Nu-i adevarat. Primo: Rusii nu este clar daca au permis sau nu au putut impiedica dezvoltarea economica: caci nu aveau arma geniala numita legislatie de piata, pentru a distruge economii! Pe de alta parte au distrus comertul - este cunoscut faptul ca in anii 70-80 cand Romania intra pe piete in Africa si America de Sud, Rusii faceau dumping in spatele lor in nestire, doar pentru a sufoca comertul si mari penuria tarii sub datorii (Watts are surse si dovezi). Secundo: Nici unii nici altii nu scuipa, ci fura.
 
 
Flavius Chircu
PAz .
Draghi & Preda, dezvoltarea economica a Romaniei socialiste a fost facuta IN POFIDA intentiilor sovieticilor si CAER-ului, atunci cand s-a renationalizat politica--observati in discursurile internationalistilor pereni ca asta-i crima majora atribuita
lui Ceausescu.

Logica imperiului este aceeasi, logica obiectelor imperiului este adaptiva. In Romania, spre deosebire de ca vad in jur, adaptarea se intampla cu intarziere.

In plus, s-a scris: "Nici unii nici altii nu scuipa, ci fura." Consider ca prima parte este gresita, in logica imperiului se 'scuipa' (pe) cultura locala, pentru a debusola lumea. Numai pe fondul de-culturalizarii se poate petrece 'furtul'. Romanii inca-s nauciti de/captivi structurilor mentale impuse, chiar si in 2016. Opinez ca unul din motivele mahmurelii prelungite este emigrarea corespondentului demografic al generatiei saizeciste.
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu & PAz @ Cam asta argumentam si eu, doar mai lenes ;-) Daca au facut tot posibilul sa distruga exportul romanesc, nu se poate spune ca au ajutat. Iar daca Romanii au boicotat cu succes integrarea CAER, nu se poate spune ca erau incantati...
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Anna Zelinski - duritatea exprimarii am preluat-o din titlul articolului lui Guran. Poate ar fi trebui sa pun ghilmele.
 
 
Flavius Chircu
PAz.
Preda, greseala romanilor a fost ca ne-am lasat hipnotizati in masa de prosperitatea si civilitatea aparenta a Vestului. Cei mai multi am avut o scuza, eram tinuti in intuneric. Nu au aceeasi scuza romanii expusi la toate cele ale Vestului (din tar
a sau strainatate), desi poporul a fost incredintat acestora. Exista si posibilitatea distincta cum ca unii romani au crezut pervers ca vor merge la furat impreuna cu occidentalii...
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity PAz - indiferent din ce motive, industrializarea Romaniei a putut avea loc in perioada sovietica. Ai impresia ca acum mai avem o sansa? Asupra acestei diferente dorisem sa atrag atentia.

Pana la urma si sovieticii ar fi putut sa isi traga un DNA si sa impiedice afirmarea unui Ceausescu.
 
 
Flavius Chircu
PAz.
Draghi, Ma bucur intr-un fel ca din diferite directii re/ajungem, incet incet, la intrebarea din capul paginii! Iti cunosc raspunsul, al meu e inca lipsa, dar stiu ca-i de datoria mea sa incerc sa fac totul pentru a o Romanie mai prospera in cadrul
actualului sistem. Cand s-o schimba sistemul, discutam altceva.

In lipsa dezvaluirilor premiantilor anilor 1990, n-am cum sa stiu daca prosperitatea ar fi fost posibila in Romania post-1989. Si din acest motiv, tacerea ii condamna/iarta la uitare.
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Despre prosperitate oarecum obtinuta ar putea vorbi doar Polonia. Nu inteleg cum ei au ajuns intr-un punct al dezvoltarii folosind terapia de soc dupa renuntarea la comunism. La noi tocmai terapia neadaptata conditiilor locale se pare ca a avut pasi prea grabiti si a daunat. Parerile continua si azi sa fie impartite in acest subiect..
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ O explicatie, nefolositoare, ar fi faptul ca parametri obiectivi luati in consideratie de "stiintele economice" sunt insuficienti pentru a reflecta factori importanti de natura social-istorica. Intersant este ca fenomenele de care se plang Polonezii sunt foarte asemanatoare. Parca ar fi ceva mai sus, in acelas cerc al infernului ....
 
 
Dinica Roman
Flavius Chircu
PAz
https://www.facebook.com/arthur.suciu/posts/10206838926721373
Arthur Suciu
Guvernul a pus peste Palatul Victoria o pânză imensa, reprezentand "Cumintenia pământului", asa cum acea nevasta de marinar dintr-o povestire a lui Cărtărescu si-a pus pe usa de la dormitor un poster cu "Cumintenia pamantului".
 
 
Dinica Roman
Dinica Roman Degeaba sa cumpara a doua oara Cumintenia. Gandul ne e pangarit!
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1797219423900989&id=100008388451842
Gabriel Cîndea added 21 new photos — in Orastie.
"Cultura omoară naivitatea" - George Coșbuc.
"Naivitatea omoară cultura" - Autor necunoscut.
Așa arată Casa de Cultură "Alexandru Grozuță" din Orăștie, astăzi. Activitățile din sala de spectacol sunt suspendate. Lumina e stinsă, scena e goală, dar culmea, ușile sunt larg deschise și parcă te îndeamnă să pășești înăuntru, să ocupi un loc și să asiști la teatrul ăsta dramatic, piesa asta mută care parcă e deja prea lungă. Dacă te așezi în primul rând și privești spre scenă, parcă vezi zecile de ani cum fug înapoi, nerăbdătoare să îți povestească despre miile de evenimente ce au avut loc aici. Milioane de aplauze. Lacrimi și zâmbete. Emoții. Trăiri.
Azi? Azi doar praf. Un strat gros de praf depus pe simțuri.
Se spune că în orașul Caracal s-ar fi răsturnat "căruța cu proști". Clădirea Teatrului Național din Caracal a ars din temelii. În prezent este renovată și funcționabilă. Caracalenii se mai bucură și de o frumoasă Casă de Cultură și un Teatru de vară.
Orăștia s-a bucurat tot timpul de titulatura de "Capitală culturală a județului Hunedoara". Orăștia nu are Casă de CULTURĂ, dar este circul în parcare la Kaufland.
Dacă și dumneavoastră considerați că este nevoie ca praful acesta să fie șters, share-uiți această postare. Dacă nu, îmi cer iertare.
Eu vreau Cultură.

Niciun comentariu: