vineri, 28 octombrie 2016

Al treilea val al imposturii academice de masa

Al treilea val al imposturii academice de masa – 19 septembrie 2016

 

Gheorghe Gradinaru


Al treilea val al imposturii academice de masa

Romania se confrunta cu un al treilea val al imposturii academice de masa. La fel ca si in primele doua, cel…

ZIARE.COM|BY IULIAN FOTA

 

Smaranda Dobrescu Lucruri amestecate, conform cu perceptia proprie a etapelor traite in Romania. DE fapt exact in aceasta perioada amintirile, perceptiile personale ale perioadei comuniste si chiar a celei ulterioare sunt deosebit de diferite si chiar miscatoare pe masura ce unele fapte se estompeaza sau unghiul de revedere al evenimentelor se mareste.. Am 3 observatii punctuale:
1.Din cauza "remuncitorizarii" din anii '80, Romania rateaza saltul la societatea informationala. . NU! Am lucrat in cercetare in domeniul informational. Tot ce se producea ca prototip si intra in productie era aproape de media nivelului mondial. Pentru ca importul de componente era restrictionat, pana la aparitia Microelectronicii, foloseam elemente discrete cu fiabilitate de ansamblu scazuta din cauza miilor de componente dintr-un produs. Am facut noi si alte institute calculatoare de proces, sisteme de dezvoltare, retele de proces , etc. In CAER eram responsabili de retelele Ethernet din energetica (intamplator eu conduceam sectia in 1988)
2. "Omul nou dupa Revolutie a preluat controlul mediului academic, fortareata sa principala, locul unde sa supravituiasca si de unde sa continue sa aiba un cuvant de spus".. In zona cunoscuta de mine, in facultatile tehnice ale IPB aceleasi cadre didactice de dinainte de `89 si-au urmat normele didactice, cu mentiunea ca asistentii si seii de lucrari care asteptau de decade inaintarea in cariera au reusit sa dea examene si sa promoveze.
3. Desfid pe cel care sustine ca doctoratele toate din etapa recenta sunt copieli si facaturi. Poate cele din domeniul D-lui Fota. Ati auzit de doctorate plagiate in domeniul automatizarii si calculatoarelor sau a altor domenii tehnice?

 

Ioan Sorin Leoveanu Din păcate cercurile în care s-a manifestat Dr. Fota sunt cele în care viziunea globală asupra problemei pe care o abordează este mai apropiată de factorul de putere financiară si de decizie politică. Cum să justifici lipsurile din apărare sau dispariția unor ramuri industriale si trecerea pe servicii sau problemele permanente legate de sistemele informatice nationale extrem de scumpe? În aceste medii probabil că de la ospătar la general îti trebuie neaparat un doctorat. Apoi ai acces la informatii strategice dintre care mai disiminezi la nevoie. Sunt sigur că pe aici ar trebui să căutăm si sa nu ne grăbim cu apărarea, încă nu s-a trecut în masă la verificarea plagiatelor. Pe siteurile destinate cercetării aceasta este o problemă majoră desi este urmărită cu mare discreție si tact.

 

Draghi Puterity Ridicol! "Conferentiarul" Fota... Mai bine ne explica cum e cu strategiile...

https://www.youtube.com/watch?v=GFrlZR8arRg

 

 

Iulian Fota (..aaa...) consilierul lui Traian Basescu pe probleme de…

YOUTUBE.COM

 

Prospectiv A-z .
Draghi, asta si-a facut o scuza de facto prin cum vorbeste aici: "N'am inteles dom'le ce-mi spuneau americanii, dar m-am zbatut!"

 

Bochis Borşanu Alexandru Silviu +Ăsta e un impostor. E de o penibilitate absolută. Orice ar spune el o ţine pe a lui, adică a stăpinilor săi. Dacă USA bombardează civilii şi omoară oameni, ei se apără; Dacă în Ukraina se execută ruşi, se apără democraţia. ........ Credeam că cel mai penibil e Cristi Diaconescu, dar ăsta e un lingău mai calificat! Şi în seara asta la R.tv a fost de o agresivitate nemaiîntâlnită, aracând o femeie cu o obrăznicie de vagabond de cartier.

 

Anna Zelinski Patologic.


Prospectiv A-z .
Usturoi n-a mancat cu Basescu 10 ani, gura nu-i miroase d-lui Fota! 

Cine e Basescu? Printre altele, buldozerul educatiei, care s-a inconjurat de doctori&doctoranzi, in principal in domeniul Apararii, desi tzara a devenit mai expusa dpdv militar tocmai in regimul sau. Iar dl. Fota era consilier pe astfel de probleme.

Sunt reale problemele imposturii academice in Romania? Tind sa cred ca DA, doar ca co-autor/sponsor moral al imposturii este insusi dl. Fota.

 

Roxana Antohi L-am auzit pe domnul Fota vorbind in engleza Dupa aceea mi-a lasat impresia clara ca este un impostor

Niciun comentariu: