duminică, 23 octombrie 2016

Am pierdut sprijinul Occidentului?

Am pierdut sprijinul Occidentului? – 2 septembrie 2016

Smaranda Dobrescu
 
Ceva a determinat-o pe AMP sa scrie ceva cu care cel putin eu sunt aproape de acord. Ma ingrijorez: am inceput sa fiu de acord cu ideile lui Soros, sau Soros s-a schimbat si-mi aproba parerile? https://www.facebook.com/images/emoji.php/v5/f4c/1/16/1f642.png:-)
". Nu mai există politică externă la niciun partid şi nici la guvern, şi nimeni nu explică nimic, totul se pierde în isterii trecătoare urmate de perioade de inconştienţă. "


Interviul ambasadorului american la Chişinău este un duş glacial pentru talibanii români, care bat câmpii de luni de zile că Franţa şi Germania ne trădează şi bat palma cu Rusia, iar noi vrem să ne apere SUA, că numai SUA e bună. Ca şi faptul…

Prospectiv A-z .
Ma ingrijorasem ca s-a ratacit Alinutza. Da de unde?! Amesteca 'pe bune'-le cu soparlele si astfel ajunge sa te faca sa crezi ca ai fi de acord cu ea.

Pai daca doar Tiraspolul e cuiul lui Pepelea, de ce nu a clarificat cel mic al aluia mare la Rep. Moldova raspunzand ca unirea n-ar fi o problema daca n-ar include si Transnistria?

In plus, partidele nu mai fac politica externa sau ideologie din cauza hingherelii DNA, aplaudata de AMP si infaptuita de tovarasele ei de oala de noapte.

La faza asta, AMP trebuia doar sa curete un pic imaginea principalului ei sponsor, Germania. Iar romanilor sa li se ceara solidaritate pana ce institutiile "solidaritatii" vor ajunge din urma starea expirata a economiei romanesti.

Prospectiv A-z .
din comentarii
maxxx 31.08 2016 at 11:22

Articolul este sublim, insa denota o viziune gresita:
– tarile la est de granita NATO au aparut pe harta doar dupa dezmembrarea URSS. Nu este de mirare ca nimeni nu a cerut independenta acestor state nici pe timpul URSS, nici pe timpul Imperiului Tarist. Din acest punct de vedere situatia este neschimbata. Cei ce au gindit altfel, sau au sperat altceva, au facut grava greseala de a-si imagina ca propriile lor dorinte sint realitatea valabila.
– Ucraina a aderat de buna voie la Imperiul Tarist in sec. XVII, dupa un razboi civil crunt. N-a vrut sa se "europenizeze".
– Belarus este leaganul Rusiei moderne, deci o tara organic integrata in acel spatiu politico-cultural. Nici prin cap nu-i trece sa adere la Europa, pe care a privit-o intotdeauna cu suspiciune (pe drept).
– Basarabia a fost luata de la turci (nu de la Romania care nici macar nu exista la vremea respectiva). Bineinteles ca nimeni nu se va duce la razboi cu Rusia pentru aceste tari, ele fiind neintegrabile in spatiul cultural si economic al Europei. Acealasi lucru este valabil si pentru Europa de Est, care nu a apartinut niciodata spatiului european, ci a fost o zona de tranzitie si de ciocnire cu lumea musulmana. Europa de Est a imitat multa vreme Europa, dar nu a vrut niciodata sa treaca peste traditiile proprii si sa incorporeze norme straine felului lor de a fi. Europa nu inseamna o norma de calitate, ci doar ceva diferit de ceea ce avem noi aici.

– Turcia este o solutie "super imorala" doar, pentru ca abordarea problemei este stupida. In loc sa critizam Turcia, mai bine am critiza Germania, care este direct si unic responsabila pentru invazia din ultimii doi ani. Franta, Germania, Olanda, Scandinavia sint direct responsabile pentru acumularea de musulmani pe teritoriul european in ultimii 30 de ani. Explicatia cu natalitatea scazuta sint pur si simplu ridicole. Din acest motiv solidaritatea suna fals, deoarece nimeni nu a cerut nici parerea statelor est-europene, nici parerea propriilor lor cetateni atunci, cind au luat deciziile astea fatidice. Acum a venit nota de plata si petrecaretii vest-europeni au realizat ca n-au destul pe carduri. Eu sprijin doar politicieni care nu cedeaza presiunii vestice de preluare de refugiati.
– poate ca noi am cerut instalarea "scututlui" la Deveselu, insa cine are ceva minte stie ca "cerererea"asta este una de tip sovietic, menita a legitimiza insertia SUA la granita cu Rusia. Nu pro-americani am fost, ci oameni slabi si oportunisti. Clar ca "scutul" nu ne apara, ci ne-a pus in pericol real. Doar aburitii nu au vazut si nu vad inca nici astazi acest adevar simplu.
– singurul merit ala acestui articol este faptul ca declara din nou lipsa crasa de viziune, competenta si curaj a clasei politice romane. Este un strigat in pustiu, deoarece romanul este multumit cu orice tita vreme cit are ce baga in gura si trage pe pula. Daca-i mai ajunge si de-o dusca de ceva alcool, cu atit mai bine. Cu o asemenea populatie politica face ce vrea. Ceea ce scrie autoarea despre DACA ar fi fost o evolutie macar ca-n Estonia, atunci unirea cu Basarabia s-ar fi intimplat usor si cu o naturalete intrinseca, este falsa, pe de o parte deoarece nu exista DACA, ci doar ceea ce s-a realizat, pe de alta parte unirea trebuie ratificata la nivel mondial, altfel nu este valabila. Ratificarea este foarte putin probabil ca s-ar fi intimplat, deoarece in secunda aia Rusia ar fi reactionat violent. Romania nu este in stare de o evolutie de tipul Estoniei, deoarece are o mentalitate diferita. In Romania nu s-ar fi putut realiza altceva, decit ceea ce s-a realizat si care este o catastrofa pentru toti si pentru toate cele.


Arion Iulian 31.08 2016 at 12:15

Ceea ce ţine sărăcia în casele românilor nu sunt FMI (în fapt un CAR al statelor), Banca Mondială sau Bnca Centrală Europeană, ci:

– politica salariului minim care asigură 10 – 11 zile de trai după o lună de muncă din acest motiv şi ponderea salariilor în PIB este de 32% în România faţă de 62 – 65% în ţările occidentale. Soluţia este creşterea treptată a salariului minim, ca efect al legii ce trebuie dată de parlamentari. Decizia creşterii salariului minim trebuie scoasă din atribuţiunile guvernului. Acesta o foloseşte doar în scop electoral.

– Politica BNR de susţinere a băncilor comerciale, a politicii dobânzilor mari practicate de acestea, a înţelegerilor de tip cartel între acestea. Actuala conducere a BNR trebuie demisă şi deferită justiţiei pentrui practicile care au blocat dezvoltarea economică, au sărăcit cetăţenii, au îndatorat România. În prealabil este necesar un audit centrat pe politicile BNR.

– Iresponsabilitatea bugetară a prim ministrului şi a ministrului finanţelor publice. Unul ordonă iar celălalt distribuie banul public catre crima organizată a decontărilor de lucrari fictive, studii de fezabilitate inutile, în care autostrăzile sunt propuse a trece prin cetăţi medievale sau prin peşteri cu lilieci. Cei responsabili sunt uşor de identificat după fapte!

Prospectiv A-z .
Iulian Fota 31.08 2016 at 14:15

Excelenta analiza. Din pacate romanul conectat la Vest nu este profet in tara lui. Si o precizare. Propunerea participarii la scut a apartinut SUA si a fost si rezultatul bunei cooperari , a increderii in noi. Iulian Fota


OvidiuB 31.08 2016 at 17:25
@Iulian Fota
Fara suparare, dar dumneavoastra – in loc sa aparati atat de bine interesele SUA pe plan local – mai bine ati fi conceput, pe vremea cand aveati aceasta datorie de serviciu, un plan sau o strategie prin care sa ne apropiem de Republica Moldova, in vederea unirii. Daca strategia noastra a fost ca Moldova sa intre in UE si ea nu va intra (si sansele par minime in urmatorii 30 de ani), as zice ca strategia a fost gresita. Si, ca principiu, platim oamenii din MAE si consilierii prezidentiali ca sa nu conceapa strategii gresite sau macar sa se adapteze din mers, cand vad ca planurile lor dau gres. Nu sa ne explice doct la TV de ce, de la bun inceput, nici nu se putea obtine ceea ce ne dorim noi.

Doina Nicolescu Nu stiu cine a postat faptul ca Basarabia a fost preluata de rusi de la turci, dar trebuia sa precizeze ca turcii au dat Basarabia fara sa o detina! In urma razboiului ruso turc incheiat cu pacea de la Bucuresti din 1812, rusii care initial vroiau Moldova si Tara Romaneasca (pe care le ocupasera) s-au multumit cu teritoriul numit Bugeac la care au adaugat si o parte din Moldova (Basarabia). Moldova era stat si nu vilayet turcesc. Teritoriu Basarabiei a facut parte din Moldova din secolul XIV.

Smaranda Dobrescu AMP cearta politicienii romani la un loc cu toti ceilalti din tarile estice in privinta lipsei de solidaritate. Parca ar fi cetatean german satul sa sustina refugiatii destinati altor meleaguri. Dar nu discuta oponenta Poloniei care considera impunerea oricarei cote un atentat la suveranitate de neinghitit. Ce ochi critic obiectiv avem si nu-l pretuim suficient!

Preda Mihailescu Un nebun arunca o piatra - si noi discutam. Doamna cu problema a spus totul in prima fraza "un duş glacial pentru talibanii români,... " si in continuare "Talibanismul antieuropean trăgea". Prin asta s-a definit singura, si vorba lui Flavius, ne-a eliberat de grija sa cautam in impleticirea gandurilor ei de la lume adunate si-napoi la lume date - si care in aceasta calitate contin totusi mult mai multe ganduri demne de luat in considerat, decat ar fi reusit maimuta lui Huxley sa scrie in acelas timp - daca exista vreo idee care ne scapa.

Dinica Roman Un comentator indian despre autonomia strategica, via Luminita Branco

"Curiously, we are currently witnessing the riveting spectacle of Turkey, a regional power (and the second biggest NATO power in military terms) coolly exercising its 'strategic aut...See More

Preda Mihailescu Cata de curata poate fi aceasta ratacire a Romaniei care vorbeste de "talibanii Romaniei"?

Eugénia Paraschiv Mda, începe sá duhneascá hoitul şi poftele vulturilor sá zburde....

Prospectiv A-z .

Radu Humor August 31, 2016 at 11:20 am

Madam Pipidi, această gulen fatală de România, este profund ofuscată de politicienii români care au făcut posibilă declaraţia micuţului ambasador de Moldova, după care unirea celor două surori, din ce în ce mai vitrege, nu se poate realiza decât odată cu sărbătoarea mult invocată, de unii, a Sfântului Aşteaptă !
Disgraţioasei făpturi îi pute tot ce-i românesc şi nu moare, inclusiv politicienii apăruţi în această fostă Ţară, actualmente, doar colonie ( un fel de apă edulcorată cu izuri băsist- sorosiste https://www.facebook.com/images/emoji.php/v5/f57/1/16/1f609.png
😉 ), ţinta finală fiind uşor de bănuit :
De ce n-am importa , după tonele de deşeuri radioactive, şi nişte politicieni străini, la fel de toxici pentru biata Românie ?! Deocamdată, filiera externă se mai foloseşte încă şi de autohtoni, că nu putea chiar de la început să umple troaca doar cu alogeni !
Pentru început se mulţumesc a-i avea în posturi cheie ( preşedinţi, premieri , şefi de servicii secrete, bancheri şi formatori massmedia) doar pe câţiva,
Deocamdată, şefii de la Parlament, aflat la cea mai încrâncenată campanie de discreditare, chiar unii şefi de partide sau structuri poliţieneşti mai pot fi unii dintre români. Dar, cu anumite condiţii :
perfect şantajabili, cu dosare ţinute în aşteptare (Dragnea, Tobă, Băsescu, ş.a.) care joacă după melodia auzită în căşti, de regulă în cu totul altă limbă decât cea strămoşească ! :mrgreen:
E drept că mai întâlnesc şi ceva obstacole de parcurs în apariţia unora ca Ghiţă ( neaoşul Gheorghe românesc https://www.facebook.com/images/emoji.php/v5/f57/1/16/1f609.png
😉 ) , Rareş şi Bogdan, alte nume de rezonanţă geto-dacă, Ponta, Năstase, Marian Munteanu, alt Bogdan, de pe la PRU, un partid ce le pune PRUdenţa la lucru,: dacă se trezesc , în fine, românii, din somnul cel de moarte, în care-i adânciră tot felul de so(r)ioşi ? https://www.facebook.com/images/emoji.php/v5/f57/1/16/1f609.png😉
P.S.
Gulerata gulenistă acuză "politicienii români (că )merg de pomană la Chişinău" !
Evinţele însă o contrazic :
Cele 60 de milioane de euro, scoase din sarsanaua aproape goală a Românei, şi băgaţi în traista prin care fluieră vântul ( de unire ?!) a celor din Moldova, dovedeşte că nu merg doar, ci şi cu pomană !
Că (şi) banii ăştia, n-ajung la fraţii noştri, ci la fârtaţii lor, e altă treabă, deloc kousher, dar ce mai contează după atâta corectitudine ( cândva ) politică !

Preda Mihailescu Bine si de la inima si ficat spus. O singura nedumerire imi ramane: de ce ar fi aceasta femeie "Gulen". Acela este un imam respectabil cu fructe adevarate, produse de cuvantul si indemnul sau - aceasta ce-a facut bun?

Smaranda Dobrescu Are comun cu Gulem vizitele rare in tara de bastina. Germanii o pretuiesc iar din tara nu-i cere nimeni extradarea
 :-)
Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ Care germani o pertuiesc? Poate cei care o platesc? Ce face ea pentru Germania - tradare. Deci nu Germanii, poate nist organizatii acolo...
.
Smaranda Dobrescu Desigur..

Preda Mihailescu In Germania extraordinar de legalista, ma intreb sub ce pseudonim figureaza serviciile si intreaga existenta in Germania a dansei...

Niciun comentariu: