vineri, 28 octombrie 2016

ca om de stanga la CriticAtac numai ironia ti-e permisa si (ras)platita

"“Nu ne scăldăm de două ori in apele aceluiasi râu”, spunea Heraclit. Uniunea Europeană se schimbă si ea in fiecare zi. Noi nu părem să intelegem acest lucru."
In mod evident, conceptul de nationalism este legat de termenul de NATIUNE. El a căpătat, in timp, o anumită conotatie negativă, considerându-se că accentuarea…
adriannastase.ro
Comments
Flavius Chircu
PAz
Mi se pare nedreapta critica programului de tara initiat de KWJ... Dl. Nastase are o fundatie si acces la cel putin o alta unde s-ar putea crea programul alternativ de tara.
 
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Si da, si nu. Si D-l Baconski sau alt membru PDL au o fundatie populara sau crestin democrata. Acolo s-ar putea aduna oameni ai stangii sau "suveranisti", cum ne vom obisnui sa folosim cuvantul? Un program de tara il pui de acord cu toate segmentele societatii. Grupul nostru daca propune acea schita de program cui e interesat sa o consulte nu o va oficializa, caci nu e larg acceptata. Nici macar infim acceptata...:-)
 
 
 
Flavius Chircu
PAz.
Cineva in numele lui KWJ poate raspunde ca tocmai componenta echipei de sub egida presedintelui asigura reprezentativitate.


Eu inclin sa cred ca rezultatul o sa fie o poveste neoliberala si nesuveranista, dar asta este alta mancare de peste. Dl. Nastase nu-l poate acuza pe presedinte ca acesta din urma nu aduce la lumina un program de Stanga.
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Il poate invinui insa ca cei din Comisie nu reprezinta organizatii eterogene ale societatii, dar largi. O actiune concertata, solidara a romanilor intru infaptuirea unui program de tara cred ca constituie un numitor comun al deciziilor tuturor. Altfel, nu vei solidariuza pe nimeni. De aici rezulta si necesitatea alegerii unei teme..
 
 
 
Flavius Chircu
PAz
S-o faca, adica sa-l invinuiasca pentru componenta. Desi, cu prezenta celor doi pesedisti...


Eu zic, Stanga si/sau suveranistii ar face bine sa lucreze la planul lor. Societatea civila de asemenea. Schita de plan demografic pe care am prezentat-o noi aici acum cateva zile poate fi un model...
 
 
Dinica Roman
Dinica Roman https://www.facebook.com/vasile.ernu/posts/10154120182534825
Vasile Ernu
Proiect de ţară 1
"O treime din gospodăriile din România nu fac faţă cheltuielilor importante"
Cheltuielile importante (întreţinerea locuinţei, rate, plata utilităţilor etc.) nu pot fi acoperite din veniturile lunare de către 32,2% din gospodării, arată studiul „Condiţiile de viaţă ale populaţiei în anul 2015”, dat publicităţii de Institutul Naţional de Statistică (INS).
(ZF)
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Dinica Roman, cu placere as citi un proiect de tara daca l-as gasi undeva . Nu ne-ai dat niciun link. Sigur ca postarea D-lui Ernu este o garantie, dar in ZF exista doar o explicatie a D-lui Daianu privitoare la cum ar trebui sa fie programul de tara. Daca consideri ca ideea Domnului Ernu e buna, adu-o si o vom discuta si completa, daca tot ne-am facut mana. Macar sa stim cum se cheama. Ca despre saracie si diminuare am scris in in proiectul initiat de Flavius Chircu impreuna cu mine si discutat la grup :-)
 
 
Dinica Roman
Dinica Roman Cu siguranta si dvs. sunteti un pic ironica, doamna Smaranda Dobrescu. De Ernu ce sa mai zic, ca om de stanga la CriticAtac numai ironia ti-e permisa si (ras)platita.

Pentru cei care n-au inteles inca, anti-planul de tara e chiar aici: "O treime din gospodăriile din România nu fac faţă cheltuielilor importante"...
 
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu O idee alternativa -nu rea, sa zicem , a ideii noastre exprimata: "la fiecare 2 minute și 42 de secunde, se naște un copil și la fiecare 2 minute și trei secunde moare cineva iar la fiecare 5 minute și 27 de secunde, un român pleacă din țară din motive economice”. Ambele teme sunt majore. Doar ca:
1. Demografia contine si masuri de ridicarea calitatii vietii si a diminuarii inegalitatilor si
2. Cum ar putea un program de tara cu tema Ernu sa fie acceptat si insusit de dreapta neoliberala?

Asa ca, Dinica, simte-te liber sa sustii programul cine stie de cine propus, semnalat de D-l Ernu..
 
 
Dinica Roman
Dinica Roman "Prin urmare, viitorul „proiect de țară”, dincolo de valoarea sa propagandistică, de instrument electoral, nu are cum fi altceva decât o carte tehnică pentru optimizarea exploatării oligarhice (interne și externe) a unei națiuni în curs de dispariție, organizată pe principii neocoloniale.

Așadar, vom avea proiect dar nu vom avea țară. Se pare, însă, că prea puțini români sunt preocupați de asta."

http://adrianseverin.com/un-proiect-fara-tara/
 
 
 
Flavius Chircu

PAz
"În anii 1990 se numea „agendă națională”. Era vorba despre o viziune asupra viitorului României, în spatele căreia să se poată mobiliza toate sau cel puțin principalele forțe politice naționale. Prin „forțe politice” se înțelegea o elită plurală sel
ectată și/sau validată de societatea civilă, căreia cetățenii îi încredințaseră destinul lor, odată cu fracțiunea lor de putere din puterea totală a națiunii. Distincțiile ideologice dintre aceste forțe erau vagi dar fiecare a avea o concepție cât de cât structurată asupra a ceea ce își dorea să fie România.



Prima „agendă națională” (sau primul „proiect de țară”) postcomunistă a fost cea a tranziției de la dictatură la democrație, de la economia de comandă la economia de piață, de la societatea închisă și controlată la societatea deschisă și liberă, precum și de la integrarea ruso-asiatică la cea euro-atlantică."

S-a vazut ce a iesit... Romanul ar putea spune, "Fereste-ma Doamne de agende nationale/proiecte de tzara, ca poetic m-am nascut!"


 

Niciun comentariu: