vineri, 28 octombrie 2016

Oare ce o fi aflat Geoana?

Oare ce o fi aflat Geoana? ;)
Fostul ministru al Afacerilor Externe Mircea Geoană a declarat că nu-și mai dorește nicio funcție politică sau publică în viitorul apropiat și că formațiunea sa, PSRO,…
antena3.ro
Comments
Flavius Chircu
PAz.
A aflat ca au aflat ca-i expirat.
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu A aflat ca partidul sau are 0,45 % in sondaje.
 
 
Fogarassy Paul
Fogarassy Paul Șantaj ...
 
 
 
Eugénia Paraschiv
Eugénia Paraschiv Poate vom citi curînd vreo memorialistică ori romanistică sf intitulată Cum e molestată democrația.Și tot mai mai interesantă mi se pare o recenzie la Homo fraudens a lui Malița, oare ne-ați putea împărtăși părerea vizavi de studiul, de fapt eseistica malițiană, doamnă Smaranda Dobrescu? Vă mulțumesc anticipat!
 
 
Smaranda Dobrescu


As porni de la manifestarile actuale, in legatura cu democratia: mi se pare clar ca o parte a populatiei nu mai pretuieste democraia. Simplist vorbind, in cazul Oprea, in lipsa cunoasterii Constitutiei si a atributiilor DNA s-a ajuns sub puterea unei manipulari a celor ce vor sa experimenteze altceva decat democratia liberala, la anomalii cum ar fi acceptarea incalcarii atributiilor DNA si in consecinta considerarea Parlamentului ca vinovat. Nu am inteles de ce aseara rupand cordonul de paza, demonstrantii din Bucuresti s-au repezit spre cladirea Parlamentului. Au fost totusi opriti. Cum ar fi fost daca nu ar fi fost taiat elanul razbunator? Sigur, exista teorii conform carora democratia si eficienta economica nu mai pot convietui in aceeasi termeni. Viata va dovedi sau nu aceasta teorie, dar in termenii si ritmul normal, fara violente si stridente care nu pot ajuta nimanui.

In esenta Malita socoate in Homo fraudens ca frauda atinge un anume scop de putere mai usor decat violenta. In demonstrarea acestei pareri, Malita aminteste de cucerirea Atenei si Pireului de catre imparatul Sulla, un diabolic personaj politic care a introdus biruri si datorii nesustenabile de catre populatia saraca. Biruri sau haraciuri au tot fost folosite apoi de catre orice putere. Inteligenta a lipsit si ca dovada nu a permis politicului post modern sa-si gestioneze cu responsabilitate conceptul de putere. S-a apelat de fiecare data la impozite de cele mai multe ori in mod nediferentiat, sau chiar favorabile celor avuti. Imbogatirea pe aceasta cale a lui Homo fraudens i-a scutit pe politicieni de folosirea violentei, din trecutul omenirii. I-a scutit temporar..

In "Secolul meu scurt" Malita are o fraza sinteza: „Omenirea este slab pregătită pentru a întâmpina viitorul. Ceva s-a stricat în statul care s-a dat la o parte în favoarea pieţei. Lumea de astăzi este un «care pe care”, avertizează academicianul Mircea Maliţa, adăugând că „depănăm două fire de culori diferite. Unul se referă la cunoştinţele şi vocaţiile de tip universal, celălalt ţine de specificitatea limbii şi culturii proprii. De aceea, omul are statut la el acasă şi rol în lumea largă”."

Se pare ca rasucirea celor doua fire este un exercitiu prea dificil pentru politicienii actuali. Prefera sa se agate de un fir aparent solid si sa se lase tras, impins, abandonat, dupa caz..
 
Eugénia Paraschiv
Eugénia Paraschiv Mulţumesc mult!
 
 
Costel Gilca
Costel Gilca Oricum e prostanac!
 
 
Cornelius Scipio
Cornelius Scipio prostanac, santajat, expirat, demisionat, arestat....e clar ca "cineva" elimina vechii politicieni si ne baga pe gat politicienii de tip sordan si clothildian, adicalea sa mergem voios prin hartoapele pe unde tot ne indruma alinutza.
 
 
Dan Alexandrescu
Dan Alexandrescu Doar a inteles din ce i se intampla lui Base.
 
 
 
Flavius Chircu
PAz
N-are nicio legatura cu Base in sensul asta. In cea mai recenta circulara de vineri, li s-a recomandat TUTUROR retragerea onorabila. Pana si generalul a inteles atata lucru.


Cred ca vom asista la multe astfel de retrageri, urmate de propulsarea tehno-venerei din laboratoarele botticelli...

https://upload.wikimedia.org/.../450px-Sandro_Botticelli...
 
 
Dan Alexandrescu
Dan Alexandrescu PAz, exact acesta era sensul celor spuse de mine. A inteles ca trebuie sa te retragi dupa ce ai atins maximum de nivel posibil. Exact ce nu a inteles Base. Dar ... hai sa ne dam cu parerea.
 
 
Anna Zelinski

Anna Zelinski ... ori n-a prins anestezia.


 

Niciun comentariu: