sâmbătă, 2 iulie 2016

Talpes scapa unele aspecte interesante legate de conditionarile geopolitice ale Ro

Trecand peste arogantele omului care a avut acces la informatii de nivel, in sensul ca le prezinta ca expresie a gandirii domniei sale, TI scapa unele aspecte interesante legate de conditionarile geopolitice ale Ro

Manevrele militare ruseşti din Marea Neagră simulând un atac asupra portului Constanţa demonstrează, de data asta fără nici un fel de…
adevarul.ro
Comments
Alexandru Botu
Alexandru Botu Nu cred ca cineva merge la cacialma, scuzati expresia. Mai curand fiecare isi arata viteza de crestere a muschilor din dotare...
Prospectiv A-z

O discutie foarte interesanta si la fel de frustranta pentru abordarea plina de insinuari si obscur. Am retinut cateva lucruri esentiale insa:

1) Declaratia lui McCAin e mai serioasa si cu urmari ce par iminente decat lasa sa creada comentariile romanesti;

2) Faptul ca altora le sunt acceptate pacate mai mari decat cele romanesti pentru ca altii compenseaza pe alte dimensiuni. Aici trebuia vazut ce si cum in termenii cei mai expliciti posibil pentru ca romanilor le creste frustrarea cu strabaterea desertului fara busola in liberal democratiei.

3) Faptul ca Talpes pare a-i da dreptate lui Klemm, desi voci importante din spatiul romanesc indica frustrarea cu caile anti-coruptiei, iar oamenii simt ca-i ceva putred in tot demersul.

4) Nu stim inca ce tinta vizeaza pro/occidentalii in/din Romania. Sa fie pesedeul? Sa fie conditia de mizerie generalizata? Nu se intelege ca oamenii au vrut la Vest, dar esecurile in serie creaza reactii ce pot si vor fi probabil capitalizate de anti-Vest?

5) Care-s acordurile formale si incrucisate care obstructioneaza ORICE initiativa in Romania?
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Civilizatia occidentala moderna, corelat industrialismului tehnic si tehnologic, cu principiile birocratiei weberniene ca instrument al statului, a incetatenit ideea de "stat savant", si confuzia dintre stat si birocratie, un instrument-sistem expert, rational, eficient, impersonal etc. Ne este greu sa admitem ca rational un conflict armat Rusia versus SUA +UE. Ideea ca irationalitatea permite orice este falsa. Irationalitatea are propria functie si organizare si grade de libertate mai reduse dacat rationalitatea, pe care o poate implica instrumental eficient. Un razboi poate fi motivat si generat irational, simplu si categoric potrivit felului in care functioneaza componenta irationala a realitatii umane.
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu As adauga un punct important la analiza lui Prospectiv A-z: Initiativa Germaniei de a recunoaste genocidul turcilor asupra Armeniei , initiativa a Bubdestagului, precum si toata polemica in jurul ei, s-au adaugat la tensiunile dintre Europa si Turcia legate de criza refugiatilor si de controversa privind libertatea de exprimare grav incalcata in Turcia.Agravarea crizei dintre Germania si Turcia poate avea repercusiuni si asupra NATO precum si asupra pozitionarii Rusiei fata de acest conflict.Turcia are un interes majorat acum fata de participarea sa in NATO ceea ce ne atinge si pe noi in cazul in care Turcia isi ia rolul de racordare a polului S-E european in serios.
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Turcia are statut in NATO noi nu. Turcia nu a dezarmat prosteste ca statele UE in 1990.Initiativa Bundestagului sub raportul "oportunitatii" este enigmatica. Real nu poate fi un factor de presiune asupra Turciei dar este unul de iritare. (??)
Prospectiv A-z

Turcia are populatie, pozitie si traditie imperiala. Pana la urma, orice fost imperiu stie ca nu poate re/creste la umbra unui imperiu.
Prospectiv A-z

in cheie de uichend
Putin cu Medvedev :
– Dimitri, bombardăm România ?
– O bombardăm naibii, gaspadin prezident. Cu ce să-ncepem ?
– Păi, Mitia, eu zic să-ncepem cu infrastructura, să le belim fabricile ! Uite, asta mare de tractoare , din Brașov….
– S-a închis, și s-au închis toate, gaspadin prezident.
– Păi, obiective nevralgice – Institutul ăsta de vaccinuri, Cantacuzino.
– Închis de zece ani, gaspadin prezident.
– Spitalul de arși, că le-ar trebui în caz de război…..
– Și-așa nu funcționează, domnu’ președinte.
– Spitalul de copii din Timișoara, bre , să-l bombardăm !
– Tocmai a fost restituit bulibașei Vișinel Cîrpaci.
– Parlamentul !
– O să se bucure tot poporul român că scapă de ei.
– Să le bombardăm cartierul Primăverii, Rahovei, Ferentari !
– În primul stau țeparii mari, parlamentarii, în ultimele două, hoții de buzunare. De ce să le rezolvăm noi problemele interne ?
– Rafinăriile de petrol !!!
– Domnu’ președinte, le-am cumpărat noi, sunt ale noastre, ale Rosneftului
– Nu știu, Mitia, ții cu noi sau cu românii ? !! Vrei să-i bombardăm sau nu ?!?!?!

– Da, domnu’ președinte. Să-i bombardăm. Să le bombardăm autostrăzile.
– Alea-s autostrăzi ? Care se prăbușesc la o lună după darea în folosință sau la prima ploaie ?
– Nu știu. Pădurile…. Codrii României….. Să ardă ca un snop de paie.
– Le-au tăiat singuri. Nu prea au mai rămas.
– Moldova ! Să le bombardăm toată Moldova !
– N-o să se observe, domnu’ președinte. Au avut anul ăsta niște alunecări de teren de n-a rămas piatră pe piatră.
– Vasluiul !!! Jos cu orașul Vaslui !!!
– Sunt toți la muncă în Italia.Au ramas doar pompierul, primarul și fochistul de la scoala.
– Mitia, trebuie să bombardăm ceva. Ceva mic…cat de cat !
– Domnu’ președinte, ăștia de 25 de ani au activat tactica pământului pârjolit. Ne-au luat-o înainte, au prevăzut tot ,nevolnicii naibii !
Prospectiv A-z
.
GG, omul nu-i atat arogant cat un oltean destept care s-a aflat in pozitii.
Alexandru Botu
Alexandru Botu Domnule Prospectiv A-z,
IT nu este oltean, ci banatean, din Toplet, de langa Baile Herculane. Intre aroganta unui banatean si cea a unui oltean, ajunsi in pozitii, este o deosebire: banateanul este mai multipozitionat si datorita multiculturalismului. Banateanul este si un bun povestitor, transforma faptele trecutului in posibile fapte de viitor, compunand repede o balada uluitoare. Astfel ca de un oltean destept te plictisesti repede, pe cand....Vom vedea in episoadele urmatoare.
Dinica Roman
Dinica Roman
Dinica Roman Nemtii au stat cu astea langa ei de zeci bune de ani. Ce au aflat ei intre timp?

http://www.democracynow.org/.../germany_thousands_protest...
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Toti oamenii cu specializare si cariera in spate sunt marcati de uzantele de gandire din carierele lor. Cndva lucrand in domeniul sanatatii mintale, am facut un calcul simplu de insumare a incidentei bolilor psihice potrivit statisticii.Peste jumatate din populatia adulta ar fi rezultata ca avand ceva morbid. Este momentul in care m-am hotarat sa-mi schimb locul de munca. In gandire medicala, a carui termen de referinta este "omul sanatos', o fictiune (destul de greu de definit), cam toata lumea este "afectata" sau" morbid defienta sau excedenta" de ceva sau cu ceva. Cu siguranta asa si este. Nu insemneaza ca toata lumea este" bolnava' (concept mai usor de definit). In paranteza, toata lumea fiind doar relativ sanatoasa , sanatatea fiind o conditie standard foarte preocupanta in lumea noastra, fiecare trebuie sa se trateze, ceea ce face din industria de sanatate una din cele cateva foarte rentabile. Strategii si tacticienii concep modele ale unor situatii plauzibil posibile.In indiferent ce conflict al Rusiei in Europa, nu cu Romania pentru ca Romania nu are in vedere atacarea Rusiei, drumul trece si peste Romania. Intr-un fel sau altul Romania devine implicata. Nimic nou.
Prospectiv A-z
Un punct de vedere izolat sau unul emergent?

http://nastase.wordpress.com/.../dreptul-de-a-incuraja/...
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu UN punct de vedere care se inscrie in interesul major al americanilor pentru TTIP
 Prospectiv A-z

O corectie mica: Nu doar al americanilor, desi nici macar majoritatea americanilor nu cred ca-i sunt in favoare; As reformula: In interesul elitei internationaliste (1%) care a dat la rigola interesul celor 99%.
Prospectiv A-z

Retinem de aici inca doua perspective, a lui Basescu (aliniata cu aceea a neoconservatorilor si caracterizata de comentatorul ZeV), respectiv a lui Adrian Severin:

http://adrianseverin.com/marea-neagra-intre-militarizare.../

Initiativa Severin era de bun simt...


Nu știu dacă o inițiativă românească privind demilitarizarea Mării Negre ar fi o idee bună dar în orice caz ar fi o idee interesantă. Ea ar așeza România pe hartă măcar și prin faptul că îi va enerva pe toți jucătorii globali cu interese pontice; cu atât mai mult cu cât nu ar putea-o respinge … Cont...
adrianseverin.com
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Daca s-ar fi finalizat propunerrea lui AS, azi probabil nu se ajungea sa se consacre expresia ambasadorului roman la Washington: " Marea Neagră este un spațiu de demarcație și linie de confruntare între Occident și Orient."
Prospectiv A-z:
Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier a criticat politica NATO față de Rusia în Europa de Est, pe care o consideră războinică.

"Ceea ce ar trebui să evităm azi este să inflamăm situaţia cu strigăte războinice şi zăngănit de săbii", a declarat Steinmeier, criticând în mod specific desfăşurarea de forţe NATO în apropierea frontierelor Rusiei, într-un interviu care va fi publicat în ziarul german Bild.

"Cine crede că se creează mai multă securitate în alianţă cu parade simbolice de tunuri, în apropierea frontierelor în est, se înşală. Suntem bine sfătuiţi să nu încercăm să găsim pretexte pentru a reînvia o confruntare veche", afirmă ministrul german de externe după ce NATO a anunţat că urmează să deplaseze patru batalioane în ţările baltice şi Polonia pentru a face faţă "acţiunilor agresive ale Rusiei".

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a estimat joi, tot într-un interviu acordat cotidianului Bild, că Rusia încearcă să creeze "o zonă de influenţă prin mijloace militare", informează AFP.

"Rusia încearcă să creeze o zonă de influenţă prin mijloace militare. Cu încălcarea dreptului internaţional, Moscova a anexat Crimeea şi îi susţine pe separatiştii din estul Ucrainei. Observăm, de asemenea, o militarizare masivă a frontierelor NATO: în regiunea arctică, în regiunea baltică, în Marea Neagră şi până la Marea Mediterană", a spus Stoltenberg.
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu JC Juncher intentiona sa participe la Forumul Economic de la ST Petersburg declarand ca politica UE nu poate fi dictata de catre NATO, Ministrul german Steinmeier are atitudini pacifiste; Cu cine se razboieste UE mai serios acum? Cu NATO sau cu Rusia?
https://www.rt.com/.../344807-juncker-russia-economic-forum/

Prospectiv A-z:
Inca un punct de vedere. Avem deja o linie/dreapta?

https://nastase.wordpress.com/.../dreptul-de-a-incuraja/...
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Stapanul vazut de cel care posteaza se manifesta in timp real si in antiteza cu cel care in oglinda si simetrie ne era stapan in alt timp. Nici un colonizator nu este mai bun sau mai rau cat timp ne considera o colonie.

Niciun comentariu: