miercuri, 29 iunie 2016

Lovitura pentru Monsanto

Lovitura pentru Monsanto  - 8 iunie 2016


Smaranda Dobrescu

Victorie!!

In urmă cu 18 luni, imperiul agrochimic Monsanto părea de neclintit.

Acum, după 20 de campanii la care au participat 2 milioane activisti Avaaz, cu milioane de semnături, mesaje, telefoane, acțiuni de stradă, întâlniri la nivel înalt și articole în presă... viitorul "modelului Monsanto" e pus sub semnul întrebării!

Uniunea Europeană tocmai a refuzat să acorde Monsanto o nouă autorizație pentru pesticidul glifosat. E o victorie uriașă: glifosatul, erbicidul cancerigen aduce aproape o treime din veniturile companiei si a ajuns sa se gaseasca in corpul majorităţii europenilor ...! 
Ma bucur ca a contat si semnatura mea!

 

Alexandru Botu Or fi gata sa puna pe piata alt pesticid, mult mai periculos.


Smaranda Dobrescu protestam din nou!


Prospectiv A-z .
Zilele trecute eram anuntati de coprospectivul Draghi de existenta unei oferte de cumparare a Monsanto de catre un concern german. Poate ca asta a fost conditia pusa de EUropeni pentru a permite fuziunea.

Oricum, glifosatul se dovedeste ca mai e eficient impotriva oamenilor, buruienile invatand incet dar sigur sa-l ignore.

 

Preda Mihailescu Da, asta ne spune Avaaz. Eu imi fac insa griji din alte motive: In Germania se vorbeste tot mai mult de o cumparare a Monstanto de catre Bayer. Ceea ce pare ca o sporire a puterii firmei germane, poate insa sa fie in egala masura o modalitate subtila pentru a aduce in Europa metodele Monsanto, care inca sunt hulite aici. Incepand dela GMO si pana la modul de a-si impune semintele autodestructive, etc.

Niciun comentariu: