vineri, 1 iulie 2016

Agenda Bilderberg 2016

Agenda Bilderberg 2016 – 9 iunie 2016

Dinica Roman shared WikiLeaksParty's post.
Stiind ca astia vegheaza la linistea noastra, traiasca si infloreasca status-qvo!


Every year, the world's richest and most powerful business executives, bankers, media heads and politicians sit down in some luxurious and heavily guarded venue, and discuss how to shape the world in a way that maximizes profits for all involved, while perpetuating a status quo that has been highly beneficial for a select few, even if it means the ongoing destruction of the middle class. We are talking, of course, about the annual, and always secretive, Bilderberg meeting.


Leading news site for global finance, economics, market, and political analysis.

Alexandru Botu Ce agenda incarcata!...Pe ei nu-i doare capul? Nu-i doare nimic? Ori ii doare ca pe Vuica?

Prospectiv A-z .
Pe fatza ni se tot baga, cu bastonul si racheta la nevoie, in cap ca totul trebuie sa fie transparent in democratii. De catre aceiasi protagonisti ai acestui gen de intalniri. Iar noi ne amagim ca democratia este...

Alexandru Botu Democratia este dialectica conform careia cei bogati si puternici sunt pe deplin indreptatiti.

Prospectiv A-z .
Cred ca ati omis ceva, d-le Botu. Indreptatirea restului la... galagie.

Alexandru Botu Da, aveti dreptate Domnule Prospectiv A-z: galagie si circ. Celor mai multi le este suficient.

Smaranda Dobrescu Am trait prea mult timp intr-o dictatura ca sa nu apreciez macar teoretic democratia. Ea nu este perfecta, dar nu cunosc o alta forma care sa-mi permita sa ma exprim. Nu-mi pot permite luxul sa atac forma aceasta imperfecta de democratie cand la orizont vad din ce in ce mai des manifestari de tip fascist sau convingeri comuniste care nu apartin celor care vor parasi ringul curand.

Prospectiv A-z .
Noi, traitorii Romaniei pre-1990, apreciem valoarea libertatii de expresie, cel putin fiecare in felul lui. Celor mai multi li s-a bagat in cap ca libertatea de expresie ar fi preconditia bunastarii--altfel, intelepciunea populara sanctiona gurile slobode. Numai ca ce am facut noi romanii cu libertatea de expresie? Am saracit si am umplut spatiul public cu expresii ale josniciei umane.

Democratia mai e si dreptul la vot, acest mecanism feedback care teoretic permite indreptarea erorilor. Acest mecanism este gripat peste tot de bani si intrinsec expus coruptiei. Coruptia la randul ei este aplicata selectiv si astfel aceiasi raman la putere. 

In fine, pentru a reveni la subiectul postarii, democratia presupune transparenta. Bilderbergii si cei ca ei sunt netransparenti prin excelenta. In plus, observam cam aceleasi nume, desi unii nu au fost votati vreodata, iar altii au fost votati impotriva.

O preconditie a perpetuarii mitului democratiei ar fi interzicerea apartenentei membrilor puterii la organizatii obscure.

Smaranda Dobrescu Bilderbergii ne-au cam intoxicat si ne-au dat portii de scenarite pe toata viata. Transparenta, democratie la cei care doresc sa-si imparta lumea? Gluma! 
Totusi per a contrario, primele doua paragrafe,Prospectiv A-z , nu cumva pot fi interpretate ca libertatea de expresie fara bunastare si principalul mecanism al democratiei, votul, fiind gripat, nu ne sunt utile?

Prospectiv A-z .
Cum as putea eu sa ma opun libertatii colegei mele de expresie/a intreba retoric?

Alexandru Botu Rasul indreapta lucrurile. Rasul acela din critici care iti da speranta, nu te congestioneaza. Nici macar hazul de necaz nu a fost in intentie in postarea de mai sus.
Sigur ca cei care cred ca au ceva de spus considera ca trebuie sa o poata face. Dumnezeu ne-a dat cuvantul pentru comunicare, pentru ca a vrut sa gandim inainte si in timpul formalizarii, nu sa comunicam instinctual. De aceea, dreptul de a comunica este intrinsec legat de dreptul de a exista.

Prospectiv A-z .
In afara de mijloacele enumerate de dvs. in primul paragraf, nu exista altele pentru a exercita libertate (absoluta) de exprimare.

Smaranda Dobrescu Eu am avut"privilegiul" sa citesc doua dosare de la CNSAS. Am avut si ocazia sa-mi aud propriul ras sanatos cand citeam concluziile "organelor" dar si sa constat cu infinita revolta greutatea unui cuvant exprimat care putea aduce ambiguitate in analiza celor cu urechi lungi. S-au facut ani de puscarie. Au urmat ani de urmarire operativa care s-a incheiat exact a doua zi dupa deces. Pot intelege asadar si relaxarea necongestionanta intr-o astfel de discutie, dar si gravitatea limitarii dreptului de exprimare.. Acestea nu au legatura cu mediul economic ci strict cu drepturile omului si cu dictatura. De altfel, cred ca incercam o interesanta discutie aparent conflictuala bazata pe principii comune :-)

Prospectiv A-z .
Nu stiu cum se face, dar in momente de criza (economica, razboi etc.), libertatea de exprimare este IMEDIAT redusa... Inclusiv in democratiile model.

Alexandru Botu Spuneti ca nu stiti cum se face, Prospectiv A-z dar cel mai simplu asa este. Pentru cei care decid, arogandu-si drepturi exclusive.

Niciun comentariu: