vineri, 1 iulie 2016

Romania in bucla atemporala?

Citesc acest articol si nu stiu ce sa zic. In primul rand avem paragraful urmator:
"Astfel, la 23 noiembrie 1940 România adera la Pactul Tripartit, la mai puţin de două luni de la semnarea acestuia la Berlin între Germania lui Hitler, Japonia şi Italia fascistă. Deşi în România existau deja peste 22.000 de militari germani, după aderare Ion Antonescu, aflat la conducerea statului român, avea să solicite nemţilor suplimentarea numărului acestora. Sub pretextul apărării împotriva unei eventuale agresiuni din partea U.R.S.S şi pentru stoparea înaintării comunismului, în primele luni ale anului 1941 trupele germane aflate pe teritoriul României ajunseseră să însumeze 500.000 de soldaţi. Ceea ce a urmat se ştie foarte bine, deci se poate exprima succint. La 22 iunie 1941, Germania împreună cu România a atacat Uniunea Sovietică. În pofida pierderilor suferite, a urmat contraofensiva sovieticilor, care nu s-au oprit decât la Berlin! Pentru participarea la război alături de Germania nazistă, pe lângă pierderile grele suferite în timpul luptelor, după război România a fost obligată să plătească despăgubiri. Şi Uniunii Sovietice, dar şi Angliei şi SUA. La procesul din 1946, direct răspunzător pentru dezastrul ţării şi al poporului român, Antonescu avea să afirme într-un memoriu că nemţii l-au minţit în mod repetat: că desfăşurările de forţe armate înainte de izbucnirea conflagraţiei mondiale erau numai în scop de apărare şi că intenţia de atacare a Uniunii Sovietice i-a fost dezvăluită abia în ultimul moment, la 10 iunie 1941."
Restul articolului pare sa argumenteze dintr-o perspectiva inedita pentru dicutiile pe romaneste ideea ca istoria se repeta. Vi se pare fortata paralela trasata de autorul Alexandru Voicu?
 
 
.. americanilor le lipseşte din ecuaţia actuală numai un Adolf Hitler dispus să înceapă războiul împotriva Federaţiei Ruse. Pentru că un conflict între Europa şi Rusia ar oferi Statelor Unite avantaje din două direcţii: de o parte slăbirea militară şi economică a Rusiei cu perspectiva accesului la resursele ruseşti, de cealaltă parte distrugerea Europei cu perspectiva noilor planuri de reconstrucţie a ei, ceea ce ar stimula economia americană şi ieşirea din criză. Dar care ar putea fi acel lider european dispus să arunce omenirea în haos?
 
Slugarnici precum căţelu’ Ne-am tras scut la Deveselu; Săracii de pe planetă – Avem scut antirachetă... Din ziua în care…
infocivic.ro
Comments
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Baza Deveselu este o baza americana. "Noi" avem un teritoriu national pe care este instalata o baza militara SUA.
 
 
  Prospectiv A-z:

Sunt mai multe bucle a/temporale in care e imobilizata Romania, aceasta sugerata de Voicu fiind una posibila, dar putin probabila.


Nu, nu stiam de episodul acesta din istoria lui Antonescu, ma intreb insa daca poate fi folosit fara multe note de subsol. De exemplu, Basarabia si Ardealul fusesera diktate la altii, germanii primisera deja Romania cu tot restul Europei Centrale, de jure, odata cu anexarea Sudetilor, de facto, dinainte ca dar din partea Aliatilor pentru a putea totusi continua cu despagubirile din WWI. Carol II si apoi Antonescu incercase fiecare disperat sa negocieze o pozitie pentru Romania, este posibil ca oferta germana pentru a cere suplimentarea trupelor germane in Romania sa fi fost de nerefuzat. Ce a declarat Antonescu la proces e o alta mancare de peste, care trebuie oricum cautata de ingrediente in actiunile politicienilor romani ce au culminat cu 23 august 1944.

Cred ca Romania, dupa ascensiunea lui Eltsin in detrimentul Parlamentului Rusiei in 1994(?), a fost din ce ince mai pregatita, cu fiecare regim de dupa binomul Iliescu-Vacaroiu, sa devina colonia model dupa care altii sunt evaluati. Premiantii romani de pana la Basescu s-au intrecut in a demonstra acest lucru, Basescu i-a intrecut cu josnicia sa, KWJ are toate sansele sa continue, cu un ton mai asezat ca singura consolare.
 
 
Gheorghe Gradinaru
Gheorghe Gradinaru Din pacate Ro a jucat, intodeuna, rolul dorit de alti, in detrimentul interesului national.Cea ce mi se pare mie foarte pagubosm acum, este calitatea precara a liderilor nostri care nu reusesc, in aceste conditii date, sa se pozitioneze deasupra vremurilor si sa incerce sa obtina(in afara unor avantaje in folos propriu) o pozitionare cat mai buna a tarii noastre.
 
 
Mihai Ion Turcu

Mihai Ion Turcu Auzim frecvent o vorba care se vrea inteleapta " Haideti sa nu inventam noi apa calda....". Romania moderna este o imitatie. Care este deosebirea dintre autentic si imitat ? Produsul autentic este rezultatul unui efort de rezolvare inovativa a unei probleme, bine identificate, uzeaza de o experienta proprie anterioara in rezlvarea de probleme din domeniu, include un proces de incercare corectata progresiv prin intelegerea cauzelor si efectelor si eliminarea erorilor, produsul contatat ca rezolutiv pentru problema de rezolvat avand incorporat algoritmul de producere descoperit si stabilizat experimental. Imitatorul observa un produs gata facut, pe care poate incerca sa-l inteleaga facand toti pasii inapoi spre a descoperi algoritmul de producere spre a-l urma apoi, sau nu, incearca sa obtina efectul improvizant cu alte mijloace si in alta succesiune cauza-efect ceva care sa semene fara sa fie. Imitatia nu serveste deplin rostul pentru care a fost creat originalul.Un original chiar, de care nu am nevoie, nu are sens sa fie achizitionat sau imitat. Lucrul bine facutr pleaca de la precisa identificare a problemei si intelegerea ei in esenta si specificitate, este urmat de un travaliu sistematic de stabilire a caii de urmat cu eliminarea erorilor de parcurs.Acuma lucrez pe o masa "clasicista" produsa in secolul al XIX-lea. Este perfecrt stabila, n-a necesitat vre-o reparatie, Inclusiv politura este originala. Langa mine este un mic pupitru "clasicis' imitatie, produs in China pentru piata europeana. Forma este buna, dar se desprinde furnirul (subtire inadecvat lipit) politura nu este politura ci stropire cu un produs oarecare sintetic, luceste dar este netransparenta.Ne aflam acuma, generatile in viata,in urma unei imitatii de socialism care n-a rezistat, si in plina imitare a unui capitalism fara baza, ambele neautogene.
 

 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Oare in afara de cultura si traditie avem ceva autogen?
 
 
 Prospectiv A-z:

Desi legatura cu ideea buclelor a/temporale in care se face istoria in Romania e mai indepartata, consideratiile d-lui Turcu despre autentic vs. imitatie sunt foarte reusite.


Domnule Turcu, discutia trebuie un pic elaborata caci sunt foarte putine tarile in care democratia liberala a aparut autentic/evoluat organic. Cum se face insa ca altora ca noi de mici le e mai bine?
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Cand Principatele Unite s-au constituit si apoi au devenit Regatul Romaniei , final suveran, a avut o elita noua , formata in occident, care a intaurat monarhia ereditara cu rege strain, dintr-o mare dinastie europeana, si o tara in care totul era de inventat, inclusiv apa calda.Doua resturnari radicale de concept de tara, impuse, intr-un secol, genereaza tensiuni si disensiuni la limita conditiei de coeziune. Polonia, Cehia, Ungaria, au avut si au consistente pe care noi nu le-am atins si nu le-au ras.
 
 
 Prospectiv A-z:
1) Romania sub principele strain n-a fost suverana. A se re/vedea in sensul asta Eminescu.
2) Cehoslovacia n-a fost asa unita, a se vedea spargerea recenta.

3) Ungurii sunt cei mai nationalisti din zona.
4) Polonezii joaca la cacialma si castiga/pierd imens periodic etc.
5) Pana la Bismarck, Germania era un vis a la Carol cel Mare. De Italia nici nu mai vorbesc.
6) Romanii au parte de diktate 'civilizatoare' care se dovedesc a fi nimic altceva decat forme moderne ale birului. Trist este cand romanii insisi isi dau unii-altora la cap pentru deraiere dela cea mai noua initiativa civilizatoare.
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu MIT @ Refuz sa subscriu. O imitatie are ceva neputincios, dar mai ales ceva benevol. A doua componenta lipseste aproape cu desavarsire in istoria Romaniei de dupa 1944! Si de fapt, de dupa 1940...
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Preda Mihailescu @ decalajul Tarilor Romane fata de Europa occidentala, in 1848 este identificat de studiile de profil si descris in tratatele noastre de istorie. Pasoptistii l-au avut in vedere si l-au dorit recuperat prin reforme in sensul apropierii de "lumea civilizata' sintagma pe care o auzin folostita in fiecare fraza la oamenii politic actuali, spre personala mea iritare.Obectiv nu exista alta solutie decat imitatia.Socialismul este considerat o varianta a capitalismului de stat.
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu MIT @ Inca odata nu sunt de acord - doar romanii pot imita in mod creativ, adaptand la realitatea lor. Ungurii au imitat statul francez, si au neglijat elementul colateral, ca le lipsea natiunea, din ecuatia etat-nation. Aceasta mica neglijenta a avut consecinte colosale.

Deci aportul de originalitate in adoptarea unor solutii care poate nu sunt noi, este fundamental! In alta ordine de idei, si Japonezii au fost batjocoriti timp de 50 de ani ca nu fac altceva decat sa imite industria occidentala. Intre timp aportul lor de creativitate este incontestabil, sunt conducatori la motoare hibride, si electronica merge pe drumuri specifice lor, etc.

Ce vreau sa spun este ca nu trebuie sa ne speriem de asemanari. Diferenta dintre imitatie, adaptare si inventie, este cat suflet se pune! Si cred ca am spus cu asta multe ...
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Preda Mihailescu @ Imitatia face parte din procesul de invatare.Ce este imitat pentru a fi achizitionat poate fi internalizat sau nu, ci doar imitat ( cineva frumos educat de mama sa mananca frumos si cand se afla singur).Nu tot ce ni se propune spre a fi imitat si poate fi imitat sau daca este imitat este si internalizat.Internalizez ce are loc in interioritatea proprie care castiga astfel un plus de exprimare a ce sunt (devin) si doresc sa exprim ca fiind identitatea mea, care este o emergenta originala daca este o emergenta nu o peticeala.Romanii lasati in pace, ceea ce de regula nu se intampla, acuma suntem in aceasta regula, au o capacitate dovedita, milenar de asimilare si sinteza, care cere timp. Vietile noastre s-au lungit dar timpul s-a scurtat. Ce cred a crede este ca un model neanalizat, nejudecat, neinteles in toate rosturile lui, cu ignorarea tehnologiei de productie, si fara identificarea motivului intrinic pentru care as fi interesat de preluarea lui, doar imitat este si ramane un fals.In Europa suntem intr-un moment de americnizare. De ce acceptata de ce eventual rejecata.Vom fi dupa o vreme americani sau vom fi niste europeni stangaci mimetici?
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Mihai Ion Turcu @ "Vom fi dupa o vreme americani sau vom fi niste europeni stangaci mimetici?". Vom fi o veriga amorfa in brave new world care se pregateste asiduu la mile deasupra capetele noastre. Sau vom fi - ceea ce cred a fi mai probabil - o veriga de rezistenta nebanuita si ne-neglijabila in acest proces global de dezumanizare a fiintei umane. Atat petitia pentru familie, cat si manifestarea modesta a lui Marian Munteanu, care a starnit panica - si succesul impresionant al unei familii romane impotriva unei mafii statal-private din Norvegia, specializata in distrugerea de familii si instrainarea copiilor, cu precadere bine si traditional educati, in scopul creerii unui fel de "om nou", in care se doreste ca 25% din copiii minori sa fie crescuti in familii straine (au ajuns deja la 7%, si strainii se impotrivesc cel mai puternic!), toate aceste semne pestrite, dau sperante. Mai trebuie oprita despadurirea si condamnat Schweighofer in mod DUR la nivel EU, mai trebuiesc impuse niste reguli protectoare ale agricultorilor romani ... aceasta este directia necesara, care nu are colorit politic!
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Si ar mai trebui sa nu ne faca altii socoteala de cat gaz am putea beneficia daca am fi de acord cu frackingul..Sa alimentam toata Moldova si ceva din Europa, basca concesionarile..
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu @Preda Mihailescu. In acest moment agenda publica este ocupata cu gainarii.Ar fi important ca in toamna sa avem o prezenta mare la vot pentru a avea mai multa claritate si legitimitate a majoritatii care va forma guvernul. Carpelile care se aranjeaza acuma tin lucrurile pe loc. Un parklament mai viguros poate genera un guvern stabil care sa fie implicit responsabil.
 
 
Preda Mihailescu Francezii au si ei pe Boiangerii lor: "Mais le pire, c’est en histoire-géographie.

Comme on pouvait s’y attendre, la plupart des nouveaux manuels font quasiment l’impasse sur les pages glorieuses de l’histoire de France, pour s’attarder des chapitres
entiers sur la culpabilisation mémorielle et la repentance. Pour eux, c’est simple : l’histoire de France, c’est l’esclavagisme au XVIIIème siècle, la colonisation au XIXème, et la collaboration au XXème." http://www.je-suis-stupide-j-ai-vote-hollande.fr/.../les.../
See Translation
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Nu exista "istorie" ci "istorii", toate ordoneaza serial,finlist, teleologic, in logica cauzalaq,urme ale trecutului pentru a face comprehensibil prezentul si ustine o prognoza, dorit sau temut, privind viitorul.Daca nu sunt nici macar atata, atuncea este vorba de manipulare pura ideologica. Cocosului Galic i se smulg penele spre a arata ca oricare gaina congelata din supermarket, fara cap si fara pinteni.
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu MIT @ Sunt de acord ca exista istorii - dar se pare ca si cocosul galic este supus procedurii Boia, adica tratat cu paprika.
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Acesta este "trendul".
 
 Prospectiv A-z:

Orice trend coexista cu un contra-trend. Fatalist este a confunda un trend cu destinul.
 
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Sper sa se impuna contratrendul.
 
 
  Prospectiv A-z:

A spera nu-i suficient, cetatenii ar trebui sa uziteze TOATE mijloacele oferite de democratie in a indrepta situatia. Avantajul democratiei este tocmai/doar acesta: pune la indemana cetateanului cele mai multe mijloace de a rectifica ceva care nu merge (mai ales cand e vorba de interese particulare in dauna celor obstesti).
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu  Prospectiv A-z: @ Corect - daca cititi si textul de mai sus, vedeti ca in spate este o organizatie bine intemeiata, numita "SOS-Educatia", sustinuta de profesori si intelectuali recunoscuti, care critica in mod civilizat si pertinent trendul. In plus, se mentioneaza o mare exceptie, o editura care publica carti de istorie in ordine. Adica, cumva istoria scrisa de A.I.Pop, sau Matei Cazacu - la noi. Deci se actioneaza - am avea si noi de unde!
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Preda Mihailescu Cine vrea sa-si intemeieze credinta si atitudinea prin recurs la istorie are la dispozitie istorii.problema ridicata in Franta ca si in Romania este educatia scolara. Istoria este din categoria stiin telor socio-umane si politice cu efect asupra constituirii constiintei civice a cetatenilor. Proiectul UE este federativ, in consecinta se urmareste aplatizarea constiintei nationale a europenilor plus inducere de culpabilitati in asa fel incit cetatenii sa se rupa moral de trecutul lor national devenind teren fertil pentru implantarea altui ethos, unul "corect politic", adecvat altei realitati in felul in care este proiectata.Real existam in state natiune proiectat sa fie demolate. Opozitiile sunt evidente.Resortul moral al acestor opozitii se urmareste sistematic a fi demolat. Principialun manual scolar de istorie nationala trebuie sa fie in acord cu tratatul de istorie al academiei, autoritatea in materie, 10 volume de istoria romanilor. Guvernele noastre, sub ghidare UE, in temeiul tratatelor de aderare, ignora tratatele de istorie nationala promoivand ce este util ingineriei necesare proiectului federativ UE. Proiectul insusi fie este ameliorat fie cade. Asa cum este in desfasurare este contestat cu posibile urmari politice in Anglia chiar in luna aceasta. Criza invaziei nonmilitare musulmane este factor de intetire a contestatiei.Hegemonia germana in UE este constestata etc. Tratamentul evident inegal al membrilor UE in UE, contrar principiului din tratatele de aderare, intetesc scepticismele. Deci fie UE, la varf, revizuieste politica si amelioreaza proiectul sau cade proiectul, ceea ce n-ar fi de dorit. Peste toate se suprapune proiectul geopolitic american.
 
 Prospectiv A-z:

Domnule Turcu, trebuie adaugate cateva detalii:
1) Franta si nu numai cunoaste astfel trenduri, cum le numeati, nu de ieri ci cel putin de la Revolutia Franceza incoace. Cu scurte exceptii, francezii au fost la randul lor 'emancipati', cel putin ca
t timp prosperitatea le-a crescut obiectiv. Interesant este cum natiile ca Franta mentin/intretin un discurs alternativ concurent. In alte cuvinte, nu se pierd cu totul in desertul inovatiilor.
2) In Romania avem de-a face cu bucle in ecou. Etapele sunt comprimate, implementarea designului original rezulta adeseori in caricatura.
3) Ati scris recent aici un lucru de care romanii ar trebui sa tina seama intr-un mod mai potrivit: Americanizarea. In sensul acesta atrag atentia asupra faptului ca doamna Clinton reprezinta plutocratia mondialista, pe cand domnul Trump ar reprezenta cel putin speranta unui interventionism american mai bine temperat. In spatele d-nei Clinton stau neconservatorii americani impreuna cu inginerii sociali de pretutindeni. Acestia mai degraba ar crea o duzina de noi probleme decat sa gandeasca la rezolvarea problemei curente.
4) Nu cred ca proiectul *americanizarii* in reprezentarea clintonistilor are viitor, dar as prefera sa nu fim incercati. Cred ca si ei, promotorii, stiu acest lucru, dar sa nu uitam de unde ne vine jocul de poker!
5) Cred ca romanii, mai cu seama liderii, au o problema de impedanta a comunicarii cu sistemul. Felul in care spunem ca ceva nu ne convine este rebarbativ. Pe de alta parte, semnalele trimise catre Bucuresti sunt mai degraba receptate prin perspectiva dorintelor Bucurestiului.
6) Proiectul UE este in mod obiectiv o proiectie a americanizarii. Cel putin atat timp cat problemele SUA pot fi gestionate...
7) Cred ca BREXITul o va lua pe urma referendumului scotian.
8) Cred ca discutiile despre venit minim garantat vor continua; acesta va inlocui ce a mai ramas din statul social si va indulci super-tratatul. In toata schema asta, Trump este jokerul. Ala care-l stim/urmarim cu toti. Ma astept ca si jucatorii de sah/go sa urzeasca ceva.
9) Brazilia este un prim test...
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu "nteresant este cum natiile ca Franta mentin/intretin un discurs alternativ concurent. In alte cuvinte, nu se pierd cu totul in desertul inovatiilor. " - CRED ca fraza asta trebuie subliniata, de aceea am copiat-o. DA - asta este diferenta. Exista inca destula cultura solida, care lasa sa treaca apa pe pene si duce mai departe un discurs echilibrat, in timp ce latrucii latra. In Romaia sunt convins ca exista inca suficienti intelecatuali de valoare, ca sa faca EXACT LA FEL. Numai ca dupa 50 de ani de comunism, si cu cizma sorosista in grumaz, ei se simt intimidati, si se retrag in privat. Si nu ar trebui!
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Dizolvarea imperiilor europene, mai putin Rusia (URSS) si constituirea statelor natiune a fost sustinuta de SUA.Noua structura europeana corespundea unui deziderat devenit miscare politica pana la insurectionala, a popoarelor Europei.Actuala configuratie a UE are si ea in spate miscari insurectionale in fostele state satelit ale imperiului sovietic.proiectul UE plecat de la ratiuni economice, vamale, ajuns la o forma politica, are ratiuni geopoliticie si economice incontestabile.Compromiterea proiectului si dezmembrarea UE poate fi imaginata, cu pierderile previzibile si imprevizibile. Realitatea UE releva defecte si contradictii.Acestea trebuie sa-si gaseasca solutii pozitive , simpla tusare nu asugura devenirea scontata.Subpresarea constiintelor nationale nu reprezinta calea de urmat.Europa are valoare si prin diversitatea ei.Europa in diversitatea ei are elementele de coeziune sedimentate de care cand nu este interesata de constariul, este constienta, pe care le poate sustine si intari.Tendintele sceptice si centrifuge sunt efect al deficientelor de coordonare a structurarii agregatului european.
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Am pierdut legatura cu discutia despre Marian Munteanu. Dar iata, a aparut in Cotidianul confirmarea a ceea ce noi am dedus logic. Pe baza de documente de la CNSAS, se stie ca MM era urmarit de securitate inainte de Revolutie, nici decum turnator. Si se stie ca FSN i-a alcatuit dosar fals, din motive lesne de inteles. http://www.cotidianul.ro/documentele-cnsas-care-arata-ca.../
 
 
Stefan Kovacs
Stefan Kovacs ”Urmărit de Securitate” ca să-și stabilească întâlnirile probabil. Altfel haideți să fim serioși- nu era nici primit în partid și nu ajungea nici secretar ASC. Sincer mi-e silă de subiect- pentru că există oameni care au stat chiar la pușcărie- cum a fost grupul lui Băcanu- și nu erau pupă-n Coja...
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Stefan Kovacs @ Asa o fi dl. Kovacs, pareti bine informat. Eu eram mai departe. Si ce vad sunt niste stiri manipulate in asa hal, ca ce ramane este ce poti deduce logic. Grupul "lui Bacanu" era un grup de oameni cat se poate de bine informati despre ce va urma, bine ancorati, carora nu li se putea intampla mare lucru. Ceea ce nu neaga curajul lor, dar il pune in context. Ganditi-va doar cate stiau baietii despre Tökes, in mod normal trebuia sa stea la racoare din 1983 deja, sau sa fie expulzat. Dar se poate ca ceasca, in ciuda tuturor zvonurilor, ii era teama de reactii externe, occidentale si chiar ale Rusiei. Si grupul Bacanu a jucat cartea occidentala. Nu stiu cam unde se situa Munteanu, si ce spate avea. Dumneavoastra stiti mai bine.
 
 
Stefan Kovacs
Stefan Kovacs Preda Mihailescu Din câte știu eu- Băcanu ,Creangă și cine mai era pe-acolo au făcut pușcărie în mod real. La un moment când sincer nu știu cât știau că avea să se producă schimbarea. Dacă îi mai adăugăm aici pe cei din grupul lui Chesaru, pe Nemeș și încă câțiva obținem niște oameni care s-au împotrivit cu adevărat lui Ceaușescu.
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Stefan Kovacs  Domnul Kovacs - eu v-am spus ca nu discut pe ceilalti. Dar ce ati dovedit? Ati dovedit cumva prin aceasta ca Munteanu a fost informator, cum spun cestilalti - sariti de la Ana la Caiafa: tema nu era daca Munteanu a fost un mai mare impotrivitor al lui Ceausescu decat Bacanu sau Chesaru. Caci nu imi aduc aminte ca Munteanu sa fi afirmat asa ceva despre sine, si nici altcineva. Ma insel?

DAR - nu prea inteleg daca in afara de un gut feeling, aveti si indicii ceva mai serioase decat niste divulgari urmate imediat de contra-divulgari. Cu privire la tema in discutie - a fost ceea ce s-a incercat sa se raspandeasca ca zvon deja in Piata, pentru a-i sfarama succesul public? Eu nu cred, si cu cat vad mai multe afirmatii care dispar in ceata cand este vorba de dovezi, cu atat ... cred si eu mai mult gut feelingului meu: nu este erou, dar nu a fost omul nimanui. Si asta ii DOARE!
 
 
Stefan Kovacs
Stefan Kovacs Preda Mihailescu Eu nu trebuie să dovedesc nimic- pur și simplu pentru că nu mă interesează problema.Nu sunt procuror, judecător, dl. MM nu mi-a făcut ceva- în afară de dezgust. Dl. MM mi se pare vândut mult prea scump- și cu rezultate mult prea nocive atât pentru adevărații dizidenți cât și pentru mișcarea anti-FSN care în mod sigur ar fi meritat ceva mai bun.
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Stefan Kovacs @ Ok, deci desgustul este asa, o senzatie - bazata pe incredere in "adevarul". Inteleg, si daca asa avea aceeasi incredere, as avea si aceeasi opinie.
 
 
Stefan Kovacs
Stefan Kovacs Preda Mihailescu Dezgustul meu n-are absolut nimic frumos în el. E cinic și provine direct din armata RSR- cea care m-a făcut cinic- și unde am văzut oameni de genul lui MM- și chiar mult mai carismatici și inteligenți- care erau niște turnători ordinari.
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Stefan Kovacs @ Deci associative guts feeling. Si daca totusi asociatiile gresesc?
 
 
Stefan Kovacs
Stefan Kovacs Preda Mihailescu Posibil. Oricum e doar o senzație.
 
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Rog pe toti care citesc, sa raspandeasca prin bloguri aceasta documentatie minima. Multumesc!
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu O postasem si eu mai jos in urma cu 5 ore la postarea cu MM
 
 
Preda Mihailescu Perfect, cer scuze, dar habar nu am cum functioneaza algoritmul care imi arata sau nu ultimele postari... Recunosc ca reactionez in general la discutii, postarile fiind uneori mai numeroase decat pot sa tin in ochi. Oricum - bine ca se misca ceva. Asteptam scuze de la calomniatori. Dar nu ne punem speranta in aparitia lor.
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Am cautat si gasit interpretari ale "Ariei Calomniei" spre a o atasa in loc de concluzie. Intr-o lume debusolata si zapacita calomnia este o modlitate facila si eficienta pentru a demola pe cineva.CNSAS furnizeaza munitie.
 
 
Smaranda Dobrescu
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu "Barbierul" este mai mult decat pare a fi.
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Interesele EU si SUA nu sunt perfect coincidente. UE in speta Germania, este interesata de relatii comerciale cu Rusia si invers.EU tinde sa se reconstituie in imperiu, Rusia este dar nu mai este URSS. SUA este un imperiu, o spun americani cu autoritate. Romania este un teritoriu "intre". Analisti de marca americani spun ca SUA are interesul ca germania sa nu se cupleze cu Rusia. Startegic sunt interesati de un intermarium in care teritoriul Romaniei este parte. A da foc lumii este riscant. Ratiunea a guvernat razboiul rece. Anterior in Europa a functionat preocuparea pentru echivalenta puterilor ca garantie a pacii. Desigur oamenii tind sa fie rationali, uneori nu sunt,rezultatele sunt consemnate in istorie.
 
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Coroana imperiala a Rusiei
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Coroana imperiala a Sfantului Imperiu dinastia Habsburg
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu MIT @ Intre ratiune si folie, se gaseste mult raspandita inconstienta, si ... "inocenta culturala". Nu stiu de ce nu pot sa separ aceasta tarzie realizare americana a unui intermarum, de prezenta lui Brzezinski in Bilderberg si alte cercuri influente. Poate gresesc ... dar nu am de loc incredere in subtilitatea de gandire strategica americana, cand este vorba de state pentru dimensiunea lor, neinsemnate ...
 


 

Niciun comentariu: