sâmbătă, 2 iulie 2016

""Ţara noastra are una din cele mai mari creşteri economice din Europa şi este o economie solidă în context regional. În acest context favorabil, comerţul bilateral româno-american s-a dublat în ultimii ani şi a atins nivelul record de 2,2 miliarde de dolari americani. Vedem un potenţial imens cu SUA pentru a consolida relaţiile de investiţii si comerţ. Dorim să menţinem dialogul deschis cu partenerii americani şi să pledăm pentru participarea instituţiilor şi firmelor americane la edificarea unui cadru investiţional atractiv, precum şi ancorarea intereselor economice americane în România. De altfel, programul vizitei cuprinde mai multe întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri american, cu accent pe sectoarele auto,energie, agricol, industria aerospaţială şi sectorul IT", a detaliat, pentru MEDIAFAX, premierul Cioloş." inaintea plecarii la Washington
Ce ar putea intelege un sceptic roman din aceasta declaratie: 1. Amcham e posibil sa ceara un nou Cod al Muncii, mai aspru decat cel nascut de Boc.
2. Salariul minim e posibil sa inghete la valoarea actuala
3. Avand in vedere satisfactia fata de volumul de afaceri romano-americane, TTIP-ul nu va naste nicio oponenta in Romania.
Daca nu am fi sceptici ar trebui sa-l felicitam pe premier care a mai solicitat si intarirea flancului estic de la Baltica la Marea Neagra cu trupe Nato (sustinute financiar de noi)..
Prim-ministrul Dacian Cioloş a declarat duminică pentru MEDIAFAX că întrevederea pe care o va…
mediafax.ro

Niciun comentariu: