sâmbătă, 2 iulie 2016

De ce sperie Trumpișorul

Stefan Kovacs
De ce sperie Trumpișorul ?
------------------------------------
Vom asista la un fel de luptă a giganților. Tot establishment-ul- de la stânga la dreapta- se va aduna (Plătit din banii lui Sachs printre alții- un supermilionar republican care preferă să o sprijine pe Hillary) împotriva dlui. Trump. Deja o candidatură (lucru perfect democratic) a stârnit manifestări urâte de violență (soldate cu câteva zeci de răniți doar în SUA), violență care amenință să se acutizeze și să se răspândească până în ziua alegerilor. Toate publicațiile consacrate- de la New York Times și până la ziarele britanice sunt contra acestuia. Comandanți de nivel superior din armata SUA au spus mai puțin voalat că nu vor executa ordinele comandantului suprem dacă dl. Trump ajunge acolo. Care este spaima ?
Trump este un om normal, cu o gândire normală. El vrea, de exemplu- pace cu Rusia și spune că se va înțelege bine cu Putin (e deci omul lui Putin, aha). El zice că NATO și-a trăit traiul și că SUA trebuie să-și apere teritoriul propriu- să mai pună și europenii de la ei dacă vor să se războiască- sau să trăiască în pace. El zice că islamul ca religie e câh și că musulmanii dubioși n-ar trebui lăsați în SUA. El zice că trebuie să-și apere contribuabilul american- așa că s-a cam terminat cu liberul schimb și cu produsele făcute în China, Coreea și alte Asii.
Trump este un om normal cu o gândire normală. El este contra discriminării pozitive- care n-a dat nici un fel de rezultat (în afară de Obama- dacă el poate fi un rezultat). El este religios și contra prostiilor LGBT. El va reorienta politica americană în domeniul drepturilor omului pe chestiuni care sunt cu adevărat importante pentru SUA.
Trump este un om normal, cu o gândire normală, capitalist. El este pentru locuri de muncă și culmea pentru un New Deal în care statul să contribuie- prin inițiativele sale- la dezvoltarea de locuri de muncă în America. Sunt infrastructuri care trebuie reparate, sunt utilități care trebuie menținute sau deschise altele noi. Sunt oameni care vor să muncească, pot să muncească și așteaptă aceste locuri de muncă .Acolo unde cererea se va întâlni cu oferta- nu poate să iasă decât bine.
Trump este un om normal, cu o gândire normală. El susține că toate ”intervențiile chirurgicale” făcute de SUA din 2003 încoace au ieșit prost- și că în loc să înceapă n războaie pe care să le piardă SUA trebuie să aibă o armată puternică și eficientă care să-și rezolve problemele unui singur angajament.
De ce sperie Trump ?

Comments
Prospectiv A-z:
Cel mai probabil pentru ca Trump este un om al trecutului din punctul de vedere al elitei. La criza de sistem, unii se intorc la traditie/bun simt, altii se intrec in generarea de forme extravagante in ideea ca cel putin oamenii vor fi prea dezorientati pentru rezistenta daca nu cumva una dintre aceste idei va genera un nou ciclu de *crestere* cu aceeasi elita la putere.

Niciun comentariu: