luni, 27 iunie 2016

De ce se teme PSD de USB?

De ce se teme PSD de USB? – 8 iunie 2016

Dinica Roman shared Vasile Ernu's post.
 

Vasile Ernu

De ce se teme PSD de USB?
___

"Ponta: Am constatat că USB e o mișcare de extremă stânga, genul Podemos din Spania"

Acum trebuie să le luam apărarea lui Nicuşor Dan şi Clotilde Armand. Doar penru un partid ultraconservator cum e PSD, USB ar fi de "extremă stîngă". Atacul acesta nu e o prostie cum pare la prima vedere ci o strategie.

E clar că PSD se teme de o "nouă stîngă" pentru că ar fi singurii care ar putea pune serios în dificultate PSD. Dreapta nu poate pune serios în dificultate PSD căci între el şi PNL/PDL diferenţa e doar una de nuanţe şi culoare: Roşu de Moldova&Muntenia şi Albastru/Galben de Transilvania. Ei încep să se bată pe aceleaşi elemente: biserică, familie, fiscalitate redusă, scutiri pentru investitorii strategici, privatizări etc....

Un partid de stînga ar putea fi oglinda care arată faţa adevărată a PSD şi ar readuce pe agenda politică problemele de care toată clasa politică fuge şi din cauza cărora cetăţenii suferă...

Dacă în 4 ani va apărea un partid de stînga, şi sînt toate şansele să apară, PSD va pierde masiv voturi în acea direcţie...

PS Şi nu e vorba aici de mari bătălii ideologice pe faţă ci de posibilitatea de a impune pe agenda poltitcă teme mari, într-un alt limbaj care pot destabiliza agenda celor 2 partide. În cazul dat vorbim de PSD care-şi arogă fals poziţia de stînga.

Dar poate-l reformează Firea :)

 

Smaranda Dobrescu Autorul are dreptate ca PSD-ul nu-si doreste o oglinda de stanga veritabila care sa-i puna in evidenta apucaturile doar declarativ de stanga.
In rest afirmatia ca USB ar fi de stanga a lui Ponta se bazeaza pe ideea ca USB, ca si Syriza sau Podemos sunt formatiuni anti-sistem care refuza sa se incadreze in stanga sau dreapta.negand atitudinile mainstream ale partidelor existente. E subreda aceasta concluzie: 
1. Antisistem este si Trump, sunt si alte miscari fara sa apartina stangii neaparat.(de exemplu tinerii nostri frumosi si liberi care au adus tehnocratii, fara sa fie chiar complet organizati).
2. Prima data pe Nicusor Dan a incercat Basescu sa-l propuna ca si candidat unic la PG al dreptei romanesti
3. AMP nu si-ar asuma vreodata o fundatie sau partid al stangii pe care sa-l ascunda sub aripa sa.. 
4. USB are in componenta destui corporatisti, manageri de firme straine in Romania, adepti ai privatizarii totale si ai ideii ca sanatatea nu este un drept ci un serviciu ca sa-l poti banui de vocatie de stanga..
5. Seful de campanie al USB, presedinte al unui think tank bine finantat de Soros, cu bani in Panama e greu de crezut ca ar fi un om devotat stangii.
6. Asadar, nu ma convinge Ponta ca exista vreo legatura intre USB si stanga. Iar caracteristica antisistem o vom testa in timpul alegerilor parlamentare cand speram ca USR va avea un program.Articolul se putea numi mai degraba " De ce se teme Ponta?", caci daca Ponta se poate insela, D-l Ernu, e mai greu..

 

Prospectiv A-z .
Ponta & Ernu vorbesc. Din postarea d-lui Piperea, preluata aici:https://www.facebook.com/groups/AtelierGP/permalink/1147216422008604/ , constat ca Ponta a facut mai mult/bine decat sa vorbeasca pana la lovitura de stat Colectiv.

 

Smaranda Dobrescu Castigul important pe timpul ultimului an de guvernare a lui Ponta l-a adus scaderea TVA care a venit cu venituri suplimentare la buget, asa cum se preconizase. Intre timp a fost deflatie, deci preturile nu au crescut decat in unele ramuri care au suferit marirea pretului la gaz. Asadar, colectarea proasta, cum cpune si D-l Piperea este cauza. Ce se mai adauga aici, ne e necunoscut

 

Prospectiv A-z .
Daca cifrele ar fi la vedere, ar fi usor de determinat ce si cum. 

Totusi obscuritatea care inconjoara intentiile de re/finantare ale celor care reprezinta nominal Romania ma face sa ma indoiesc de buna lor credinta.

 

Smaranda Dobrescu Ne indoim cu totii.. Ne speriem cu totii in fata perspectivei unui imprumut FMI, ne intrebam de ce statul plateste bancilor dobanzi atat de mari in vreme ce acestea platesc dobanzi la depozitele populatiei nesemnificative

 

Prospectiv A-z .
"ne intrebam de ce statul plateste bancilor dobanzi atat de mari" ...pentru ca birul trebuia inlocuit cu un neologism?

 

Alexandru Botu Rezulta ca Statul actioneaza ca si cand ar fi proprietarul bancilor, ceea ce nu este adevarat. Mai curand Statul actioneaza ca si cand ar fi Prizonierul bancilor, ceea ce este inca discutabil.

Niciun comentariu: