vineri, 1 iulie 2016

alegerile au dovedit ceea ce cu toții simțim dar nu conștientizăm: neîncrederea în justiția română

Eu cred că alegerile au dovedit ceea ce cu toții simțim dar nu conștientizăm: neîncrederea în justiția română.
A alege un condamnat este ceva perfect absurd într-o societate aflată în echilibru stabil. Dacă acest aspect nu contează în ochii alegătorului, nu înseamnă că alegătorul este prost, așa cum încearcă să ne convingă unii, ci înseamnă că românii ignoră părerea justiției despre candidați.
Am rânjit cu toții când Udrea a fost plimbată în cătușe la televizor și când s-a plâns că au lăsat-o fără sutien. După ce ne-a trecut vinovata bucurie, ne-am dat seama însă că ceva nu este în regulă. Nu așa se face justiție, iar întârzierea prea mare a înfăptuirii actului de justiție este condamnabilă. Desigur, nu vorbesc doar de Udrea ci și de mulți alții care sunt lăsați la frăgezit (după cum spunea Adrian Năstase), ca să fie aduși din nou la televizor de ziua lui Băsescu (ca din întâmplare) sau înainte de alegeri.
Actuala campanie electorală a adus condamnări care nu au convins electoratul. Faptul că oameni condamnați definitiv de justiție și înfierați de toate televiziunile, nu sunt totuși percepuți ca fiind vinovați este extrem de grav ! Nu doar pentru că unii condamnați ar putea fi nevinovați, ci pentru că cei vinovați cu adevărat și condamnați se bucură de prezumția de nevinovătie a românilor chiar și DUPĂ condamnări definitive.
Până când justiția română nu va fi capabilă să elimine eficient corupția din rândul judecătorilor, până când procesele nu vor avea o durată rezonabil de scurtă și până când nu va trece suficient de mult timp ca românii să simtă că s-a schimbat ceva, nu avem de fapt justiție, cu toate consecințele pe care le vedem.
Comments
Smaranda Dobrescu

Smaranda Dobrescu Si mai inseamna ca indemnurile Presedintelui sau Ambasadorilor, inutile teoretic de a nu fi votati cei cu probleme in justitie raman tot la judecata alegatorilor. Invataminte sa traga cei in drept..


 

Niciun comentariu: