luni, 27 iunie 2016

Monopolul dreptei asupra opozitiei anti-sistem

Monopolul dreptei asupra opozitiei anti-sistem – 6 iunie 2016
 
Dinica Roman shared Cealaltă Agendă's post.
 

Ce a vrut autorul sa spuna mai jos?

"Asta în condițiile în care, la rândul său, PSD-ul seamănă mai degrabă cu un partid situat în zona neofeudalismului paternalist și conservator decât cu un partid social-democrat european."

 

 

Cealaltă Agendă

June 6 at 1:33pm

Convingă-mă că esti altfel decât ei! - Noul sport electoral în Capitală, reacție de Alexandru Racu:

https://cealaltaagenda.joomla.com/…/22-monopolul-dreptei-as…

 

 

Monopolul dreptei asupra opoziției anti-sistem

Dacă luăm o pauză, respirăm adânc și ne liniștim, amintindu-ne adevărul elementar că una-i țara, alta-i capitala, vom constata că de fapt suntem departe de a avea de-a face cu o victorie zdrobitoare a stângii asupra dreptei, sau, în mod particular, a…

CEALALTAAGENDA.JOOMLA.COM|BY ADMINISTRATOR

 

Smaranda Dobrescu Miscari anti-sistem sunt numeroase in lume, fara sa aibe obligatoriu coloratura de dreapta. Nuit debout, de exemplu care a mers pana la a cere schimbarea Constitutiei si tipul de proprietate era de factura comunista. La noi insa eu vad miscarea antisistem sustinuta de catre ONG-urile dreptei ca o miscare demarata cu ocazia alegerii presedintelui Johannis, continuata dupa accidentul Colectiv, sustinuta ceva mai slab, dar prezenta in timpul campaniei lui Nicusor Dan, dupa retragerea lui Ludovic Orban. 
Primul care a dorit sa-l impuna pe Nicusor Dan ca un candidat la locale al dreptei, amintiti-va, a fost Basescu care a si pus conditia unei coalitii a dreptei in jurul lui Nicusor Dan.
Din acest punct de vedere este adevarat ca PNL-ul a fost taxat in Bucuresti de catre USB.Nu cred insa ca USB a luat votanti ai stangii. 
"PSD-ul seamănă mai degrabă cu un partid situat în zona neofeudalismului paternalist și conservator decât cu un partid social-democrat european." Nu sunt de acord cu aceasta fraza. Cu cine a fost PSD-ul paternalist, oare? Cu agricultorii, cu oamenii de afaceri romani sau cu capitalul romanesc? Cu lucratorii carora nu le-a schimbat Codul Muncii dupa 2012 si a redus taxa CAS pentru patroni? Sau cum s-a aratat conservator? A aparat interesul national in pofida experientelor la care ne-au supus strainii? NU.Si-a risipit doctrina precum alte partide social democrate europene in combinatii guvernamentale cu dreapta. A fost doar un partid asemanator PNL-ului obligat sa faca politica UE. Daca cumva a protestat cineva, s-a gasit undeva, altcineva sa puna surdina...

 

Alexandru Botu Impartasesc in mare masura punctul acesta de vedere, strict legat de afirmatia:"PSD-ul seamănă mai degrabă cu un partid situat în zona neofeudalismului paternalist și conservator decât cu un partid social-democrat european."


Smaranda Dobrescu As putea spune ca PSD este un partid clientelar, lipsit din ce in ce de democratie interna. Dar epitetele de mai sus eu inteleg ca se refera la perceptia PSD in societate, actiunea lui in calitate de executiv politic.

 

Alexandru Botu Doamna Smaranda Dobrescu, PSD nu se reformeaza daca este menajat. Si asa dovedeste o rezistenta paguboasa la schimbare.

 

Smaranda Dobrescu Pentru placerea de a ne alinia ideilor, iti spun ca sintagma "paternalist si conservator" nu este clara: Paternalist (parintesc, protector ) poti fi fata de anumite segmente ale societatii sau fata de proprii membri carora le ascunzi faptele reprobabile. Conservator poate se refera la un comportament pastrat din perioada comunista sau e un conservatorism politico-ideologic. Eu am tratat fraza considerand atitudinea de stanga insuficient manifestata in politica interna. Probabil ca tu ai vazut mai din interior chiar decat mine lucrurile si le-ai considerat ca lipsa de reformare interna in sensul dobandirii unui caracter onest asociat partidului.

 

Alexandru Botu Sunteti prea analitica, prea profunda, prea stiintifica si prea metodica Doamna Smaranda Dobrescu, situatia actuala reclamand amputari, nu bandajari. Sunteti o Doamna si va rog sa acceptati solutii mai radicale, pana cand cangrena nu devine neoperabila. In primul rand la PSD, daca doctrina social democrata ne este draga si apoi si la altii, daca vor concurenta.

 

Smaranda Dobrescu iti multumesc, Sandu pentru aprecieri, dar iti aduc aminte ca am parasit PSD-ul in 2004 definitiv. Nu am niciun motiv de a edulcora adevarul. Dimpotriva, poate sunt prea aspra uneori cand pierd din vedere constrangerile de tot felul ale unor partide dintr-o colonie.

 

Prospectiv A-z .
Fara legatura cu valoarea de adevar a afirmatiei, gandesc ca autorul acelui citat este un exemplu de echidistanta discursiva, un gen pagubos despre care am discutat aici recent...

Altfel, sunt de acord cu tratamentul d-nei Dobrescu, dar pot recunoaste ca valida si perspectiva din care d-l Botu se identifica cu citatul. Nu cred ca-i paradoxala pozitia celor doi, doar planul de analiza difera. Oricum, sper ca pesedeul sa nu si-o ia in cap, castigul lor bucurestean cred ca-i un vot de blam dat indicatiilor pretioase si institutiilor romanesti ale acestora.

 

Smaranda Dobrescu Via Constantin Gheorghe:
Ce-mi place la Ponta e avântul tineresc, din care vine și pofta lui de cucuie. N-ar judeca omul ăsta o clipă înainte de a da din gură, nici să-l bați! Auzi poznă! Pentru el USB este de extrema stânga, un fel de Syriza sau Podemos.

Ce, mă? Șordanul, pe post de Tsipras? Și Brumhilda ot Vichy pe post de Varufakis? Doamne, ce ghiveci ideologic e în mintea ăstora! Ce ghiveci! Ce confuzii! De ce Syriza? Pentru că Șordanul zice el că-i anti-sistem? Cine dracu știe de Șordan prin Rromanika? Tata Noe? USB ul putea decola doar cu Șordanul Primar General, care s-o ia pe urmele băsăului, și să țină conferințe de presă duminica la prânzișor, să-i enerveze pe preoții grătarelor. Așa, cine se interesează de el? Chiar să-i dea serviciile structuri la cheie în teritoriu, boul n-ar ști ce să facă, la ce folosesc. Partidul e altceva decât ONG ul, are alte misiuni, și e cu dichis. Trebuie ținut în mână, oamenii trebuie mobilizați. El se crede vreun mare orator, să scoale masele din amorțeala vacanțelor? Vai de mama lui de orator! Altă moartea pasiunii, ca și Iohannis!

Și, până la urmă, ce propune? Să lase bordelul așa cum e, și doar să aducă târfe noi? Care este programul lui politic? Care este programul economic? Care programul social? Cui se adresează? De unde ia voturi? În București, unde e cunoscut, USB a luat vreo 50.000 de voturi. Vi se par multe? Nu sunt! Când își face cunoscuți liderii locali? Au notorietate? Pot trage după ei o listă? Scârba de politică, indusă românilor, nu-l atinge și pe el, cu partid, cu tot?

PSD iar aleargă după cai morți, să le ia potcoavele. Iar vrea să se lepede de comunism. Multă lume dusă cu pluta!

 

Smaranda Dobrescu Rezultatele finale de la Bucuresti demonstreaza ca voturile pe care le are PNL peste cele ale lui Predoiu sunt cam egale cu voturile lui Nicusor Dan peste cele ale USB. Mai este nevoie de demonstrat ca USB apartine dreptei si si-a impartit electoratul cu PNL? Doar ca Nicusor a avut consilieri mai buni si nu a vrut sa faca nicio intelegere cu PNL-cu faima proasta in ultimul timp, mimand in independent, nici de dreapta, nici de stanga. S-au si grabit unii prestidigitatori sa-l considere USB-ul un fel de Syriza de stanga radicala. Nu tine! Sau Soros s-a declarat tot radical de stanga?

 

Alexandru Botu Cam asa este: "...N-ar judeca omul ăsta o clipă înainte de a da din gură, nici să-l bați!..." Este vorba de Ponta.
Daca nu ii lasa pe unii in pace, nici aceia nu-l vor lasa pe el. Ponta nu stie ca nu poate fi mai tare decat cei care ii atin calea. SI IN NICIUN CAZ MAI TARE DECAT CEI CARE L-AU ABANDONAT.

 

Mihai Ion Turcu Ponta este "mana moarta".Era aproape de a fi "Sef de Stat" !!!

Niciun comentariu: