vineri, 1 iulie 2016

Pentru reflectie, discutie si actiune civica

Prospectiv A-z: shared Adrian Severin's post.
Un set de concluzii despre societatea romaneasca, pornind dela episodul recent al algerilor locale. Pentru reflectie, discutie si actiune civica!
Adrian Severin published an article on WordPress.
June 15 at 12:55am ·
 
Motto: Democrația este o campanie permanentă. 10. În încheierea acestei analize merită subliniat că alegerile locale din 2016 au prilejuit câteva teste interesante cu privire la starea electoratului român. Rezultatele lor sunt îngrijorătoare. Fenomenul cel mai remarcabil este cel, deja cunoscut, al absenteismului. Pasivitatea ca atitudine de masă a ajuns să caracterizeze un popor care se autopedepsește într-una, crezând că astfel își pedepsește elitele „trădătoare”. [ 1916 more words. ]
 
Comments
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Am alta explicatie pentru prezenta slaba la vot. Partidele sunt moral erodate si au avut liste de candidati neinteresanti.

Adrian Severin
Ha-ha-ha!
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Dintr-o inertie nu prea constructiva multi s-au uitat doar la listele partidelor traditionale si cel mult la USB care s-a bucurat de o atentie si o campanie speciala din partea presei, ong-urilor, etc.Nu au fost multi satisfacuti de ce au vazut si de aceea si prezenta la vot a fost foarte slaba in Bucuresti. Din pacate absenteismul nu s-a manifestat doar in ziua votului, ci pe parcursul intregii campanii. Lipsa de interes a alegatorilor s-a intalnit in mod nefericit cu o campanie media care mai degraba a gonit oamenii de la vot, vreme indelungata ocupandu-se doar de ridicolul promisiunilor electorale ale unor candidati. Si totusi, printre atatia candidati, atipic in sensul punctarii atributelor necesare unui sef al urbei Bucuresti, legate de contextul general politic si geostrategic a fost colegul Adrian Severin. Ceea ce-l facea demn de urmarit era ideea clara cu care pornise la drum ca sansele nu-i vor surade, dar ca ecoul celor spuse va ramane, va lovi urechile si dezinteresul mult mai precar decat criticile en avant ale prea multor alegatori. Pana la urma cel castigat pare a fi chiar Adrian Severin care in urma discutiilor cu bucurestenii a putut sa traga concluzii pertinente. Ii doresc sa aibe motive sa le poata folosi in beneficiul public.
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu @ Domnul Adrian Severin Face analize pertinente. Problema de fond sunt partidele si rezerva lor de cadre. Partidele au realizat organizare nu si elita politica de schimb nici proiecte politice.Ce ne propun este ciorba stricata reincalzita.
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu De acord. De data aceasta insa Adrian Severin a candidat la postul de primar general din partea unui partid nou care nu a fost pomenit in presa .
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu@Media noastra face politica.Este foarte bine ca se incearca constructii politice noi. Pentru alegerile din toamna nu vor conta. Vom vota PSD si PNL urmand ca unul din aceste doua sa formeze majoritatea parlamentara si sa propuna premierul.Avem acuta nevoie de un parlament care sa-siu poata impune suprematia in stat si de un guvern solid foarte competent pentru ca alunecam la vale.Mai trebuie sa aiba si legitimitate prin vot masiv si clar. Ambele partide ar avea nevoie de presedinti noi nouti. Oamenii acestia n-au ales ca alegerile sunt importante nu prin aritmetica lor ci prin suportul cetatenilor exprimat.
 
 
Adrian Severin
Adrian Severin Stimate dle Turcu, intrebarea mea ar fi urmatoarea: dvs personal ce intentionati sa faceti pentru a opri alunecarea situatiei in directia rea?
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Nimic Domnule Adrian Severin, influenta mea sociala tinde spre zero prin varsta si status.

Niciun comentariu: