vineri, 1 iulie 2016

Să ne aducem aminte de Ţigareta 2

O poveste in care mai important decat stirea ca atare este ce se ascunde in spatele ei
"Să ne aducem aminte de Ţigareta 2
Poate aţi uitat: un expeditor, rămas necunoscut până astăzi, anunţă că în noaptea de 16/17 aprilie 1998, un avion ucrainian, aterizat pe Baza Militară Otopeni, ar fi adus un transport consistent cu ţigări de contrabandă. Presa preia subiectul, îl dezvoltă şi. România este scoasă de pe piaţa (ilegală) de armament. Singura piaţă adevărată, spun unii. Se închide Fabrica de armament de la Mizil.Această fabrică a fost redeschisă după intrarea în NATO.
Cine ne-a scos de pe piaţă în 1998 ne-a făcut cadou o felie din ce-am avut cândva. Aşa spun cârcotaşii. Truţulescu, fostul comandant al Unităţii de Cercetare Diversiune Buzău, a fost personajul cheie care consimţit să plătească pentru fărdelegile Statului de Drept, rămas cu obrazul curat. A "dispărut" câteva zile, şi-a negociat viitorul, s-a predat, a primit 7 ani de puşcărie, a executat 5 şi acum face bani pe bandă rulantă la Predeal. În presa acelor vremuri a apărut un interviu dat de un fost general al armatei române care a explicat cum funcţionează piaţa ilegală de armanent. Pe scurt: o armată are un milion de cartuşe care expiră în 5 luni de zile. Ai două variante de valorificare: 1) le tragi în poligon sau 2) le exporţi într-un teatru de război (ilegal). Un cartuş care valorează 1 dolar îl vinzi acolo cu 7 dolari, dar nu primeşti dolari, ci cafea, ţigări şi wishky. Marfă.
Pe Otopeni Militar sosise un transport cu ţigări. Omul de legătură care intermedia afacerea a reuşit să plece din România şi a trăit, la vedere, în frumosul oraş Monaco.Nu-i mai reţin numele, era un om de afaceri evreu. Statul de Drept l-a făcut uitat. N-a fost urmărit precum Omar Hayssam. O fi fost manipulată presa în anul 1998? Dacă da, să fi luat atunci SRI-ul decizia de a plasa acoperiţi în redacaţii pentru a preîntâmpina asemenea manipulări? Desigur, traficul de armament trebuie combătut, dar trăim într-o lume ideală? În ce lume trăim?
Revenim la HEXI PHARMA. Un ziarist român ia la ţintă o firmă românească producătoare de dezinfectanţi, ignorând dezinfectanţii livraţi pe piaţă de multinaţionale. De unde o fi avut pontul? De la un expeditor "de bine" rămas necunoscut? Cătălin Tolontan nu este un ziarist prost, este chiar foarte bun, şi sper să realizeze că dacă rămâne cu investigaţia doar la Hexi îşi asumă rolul de unealtă a unor interese străine."
Comments
Stefan Kovacs
Stefan Kovacs Hmmm...Țigareta II a lovit clar și precis în Milică. După - toată lumea s-a uitat cam strâmb- și au început să se ducă lucrurile în jos...
 
 
George Serban
George Serban Tolontan nu face investigatii, lucreaza doar la pont.
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Ce inca este complet neclar tine de fondul problemei. Nu avem probe directe car sa ateste calitatea produselor Hexifarma.
 
 
Stefan Kovacs
Stefan Kovacs Lipsește în mod curios un referențial. Pe vremuri se numea STAS. După Revoluție am devenit mai ”deștepți” și am constatat că aceste STAS-uri ”îngrădesc” libertatea.
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Sunt formulate suspiciuni privind firma Hexifarma. ca ar fi mputut fi o firma romaneasca atat de normala cat poate fi o firma romaneasca nu se ia in considerare. Experienta ne arata ca firmele romanesti au fost si sunt eliminate de pe piata.
 
Prospectiv A-z:
Despre ce cifra de afaceri vorbim in cazul HexiPharma? Cred ca incomparabil mai mica decat industria de armament. Si atunci sa intelegem ca a devenit atat de ieftin pentru un competitor strain pe piata romaneasca sa scape de competitorul autohton?
 
 
Mihai Ion Turcu

Mihai Ion Turcu Avem similitudine in cazul retelei medicale, clinici si farmacii, Dr. Vonica.(Sinucidere prin defenestrare). O afacere cu capital propriu,ajunsa la dimeniuni medii, supusa la presiuni in momentul in care a initiat productia de insulina si a refuzat sa vanda afacerea unor straini. Banca si asigurari Carpatica, cu capital romanesc,este supusa la presiuni, deocamdata rezista.


 

Niciun comentariu: