vineri, 1 iulie 2016

Dintr-ale democratiei

Dintr-ale democratiei
Daniel Catalin Zamfir
Sa va spun una tare! Maine la Comisia de industrii si servicii si la Comisia juridica se discuta proiectul de lege,solicitat de toate asociatiile de protectie a consumatorilor, de trecere a Autoritatii Nationale de Protectie a Consumatorilor din subordinea Guvernului in subordinea Parlamentului. Ma gandeam ca nu vor fi probleme, pentru ca nu-i asa, ce sa aiba cineva cu intarirea unei institutii care se ocupa protectia noastra a tuturor consumatorilor? Ei bine, nu mica mi-a fost surprinderea sa constat ca primii care se opun sunt chiar actualii sefi ai ANPC, la care se alatura bancherii(intamplatori si unii si altii isi doresc o institutie slaba) precum si asociatia producatorilor de detergenti😉,a producatorilor de vopsele si nu in ultimul rand agentiile de publicitate.Hopaaa! Au intrat baietii in panica? Nu mai pot folosi cumva reclame mincinoase, cu produse care fac minuni?
Ei bine, tocmai din acest motiv, pentru ca nu mai vreau sa accept ca tot felul de produse, fie financiare, fie alimentare sau de orice fel sa ne invadeze viata, iar noi sa stam cu o institutie care mimeaza ca ne apara drepturile, ma voi implica cu toata forta, cu toata energia sa creem o institutie mai puternica care sa-si faca treaba fara ingerintele nimanui!
P.S. Am sa-l intreb maine pe presedintele ANPC, de ce nu a venit in Parlament la dezbaterile Legii darii in plata! Sa vedem daca are curajul sa spuna ca nu l-a lasat seful lui de la ministerul Economiei sa vina...
DATI SHARE!
Comments
Alexandru Botu
Alexandru Botu Lupii-paznici la stane!
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu As vrea sa vad punctul de vedere al Guvernului (al juristilor acestuia). Eu de exemplu nu inteleg de ce sub coordonarea Ministerului Economiei ANPC nu era independent iar sub a Parlamentului, va fi. Ceea ce recunoaste si actualul sef ANPC este ca vulnerabilitatea provine din schimbarile dese ale conducerii. Se doreste de catre initiatorii liberali ai propunerii legislative o conducere care sa fie garantata cativa ani, iar numirile sa le faca Presedintele , in acelasi fel si cu acelasi rang ca la CCR, de exemplu, cu aprobarea Parlamentului. Controlul ANPC il facea in ultima instanta Corpul de Control al primului Ministru dupa ce se pronunta Corpul de control al Ministrului Economiei in a carui coordonare se afla.. Parlamentul nu are in structura nici Comisie ANPC, nici organ executiv de control.Pana voi vedea propunerea, nu sunt convinsa de necesitatea ei, chiar daca deputatul Zamfir, unul din initiatorii PNL a participat (alaturi desigur de D-l Piperea) la elaborarea unei legi corecte.
Cui se adreseaza un cumparator inselat in satul Vascauti, de exemplu, daca teritorial, AJPC nu-l ajuta? Se adreseaza plenului Parlamentului???
 
 
Alexandru Botu
Alexandru Botu Cat timp ANPC, ca si Avocatul Poporului nu sunt institutii functionale independente si eficiente nu conteaza nici rangul conducatorilor lor si nici cine ii numeste.
 
 
Prospectiv A-z:

Iata inca o initiativa prin care se incearca repunerea Parlamentului in alt rol decat acela de decor al guvernuLUI:


http://www.cotidianul.ro/seful-statului-exclus-din-joc.../

Punctul de vedere al guvernuLUI este doar atat, un punct de vedere. GuvernuLUI n-are legitimitatea conferita de alegeri.

Admit ca e un joc periculos de re-echilibrare a puterii in stat, dar sa ne amintim cine a ridicat primul piatra! In plus, echilibrarea puterilor in stat este expresie a democratiei.
Șeful statului, exclus din procedura de numire a procurorului-șef
cotidianul.ro
 
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Din pacate, cel vizat de alte dosare DNA a revenit asupra deciziei, cu riscul de a demara aceasta alianta locala sub rele auspicii:
http://sokant.ro/incredibil-dragnea-le-recomanda.../
 
 
Dinica Roman

Dinica Roman In State Republicanii au blocat 500 de initiative legislative ale Executivului, din 2007 pana in 2014. Cate s-au mai adunat si de atunci...

http://www.politico.com/.../republicans-legislation-obama...


 

Niciun comentariu: