luni, 27 iunie 2016

Cum gandesc votantii USB?

Cum gandesc votantii USB – 8 iunie 2016


Smaranda Dobrescu
 

Evident, este o hiperbola dar care pleaca de la declaratii reale
Via Mihai Puflea-Ionescu:
.

Mihai Puflea-Ionescu

"Tinerii frumoși" au găsit deja pentru ce să se ia de Firea - gratuitatea călătoriilor cu RATB propusă de aceasta îi revoltă pentru că «așa nu mai scăpăm de țigani, pensionari și împuțiți în autobuze».
Rasiști până la capăt!

Din punctul lor de vedere biletele RATB ar trebui, din contra, scumpite de măcar 5 ori pentru ca să nu-și mai permită "nespălații" să urce în mijloacele de transport, iar practica controlorilor de a îi ignora pe țiganii călătorind în grupuri ar trebui să înceteze. Mda, normal, mă gândesc și eu că dacă ești tânăr frumos și liber singurul mod acceptabil în care îți poți imagina călătorind un țigan e în lanțuri nu în grupuri.

Vă imaginați însă cât de rupți de realitatea mizeră a oamenilor de rând sunt acești fascistoizi dacă ei nu înțeleg că există bucureșteni, și nu puțini, pentru care 50 de lei pe lună nu e deloc o sumă trivială.

Care e diferența între acest mod de a gândi și cretinitățile lui Denise Rifai despre cum un salariu de 5000 de lei e o bătaie de joc din care abia îți iei niște sandale? Lumea din imaginația lor e simplă - infractori și votanți PSD-iști care nu câștigă nimic și sunt asistați de stat pentru a duce o viață de huzur, și oameni productivi, ca ei, taxați pe nedrept și forțați să trăiască într-o lume nesegregată cu primii.

Între aceste stereotipuri e vid pentru ei... românul real, aflat la granița supraviețuirii, nu există pentru ei. Așa că neexistând, de ce să-i dai gratuitate la transport... nu e ca și cum el ar fi majoritar în București...

Și apoi ne mirăm că urla o caricatură precum Clotilde Armand că sigur a furat cineva voturile, că oamenii pe ea au votat-o. Oamenii din imaginația ei de fascistă ignorantă care a girat tunul Bechtel pentru care firma pe care o conducea a mai fost plătită 2 ani de statul român cu peste 7 milioane de euro fără a avea nici o activitate pentru că era mai costisitor să i se rezilieze contractul, firește.

În fine, eu zic să desfiițăm RATB-ul și să mergem toți doar cu Uber, acolo sigur n-or să lase PSD-iști și urât-mirositori. E bine așa dragi rasiști? Ce anume mai vreți după ce instituiți apartheidul ?

 

Smaranda Dobrescu Ioana Muresan, acum o poti vedea?


Ioana Muresan Da. Doar ca, acum, ma intreb daca respectivul e de acord sa imparti cu noi ceea ce el voia sa imparta doar cu prietenii lui. Les amis de mes amis... :)

 

Smaranda Dobrescu Il voi intreba ca sa fim linistite

 

Roxana Antohi Imi place foarte mult postarea As adauga a madam Clotide o facea pe doamna inante de data de 5 iunie dar când a fost chemata de o asociatie de proprietari din Baneasa care aveau niste probleme nu a binevoit sa vina nici macar asa sa se arate ca viitor primar sa ia legatura cu masele.Acum pe 6 iunie s-a transformat intr-o mahalagioaica Cum isi inchipuie ea ca la o diferenta de 1500 de voturi de primul clasat poate sa iasa primar Hai la 100 de voturi sa zicem ca se mai poate le mai anulam etc dar asa ....

 

Smaranda Dobrescu Nu prea am urmarit-o; ma uimeste insa ca in afara dorintei de a pune umarul la consolidarea democratiei in Romania avusese si interese importante de afaceri. Adica inteleg ca patrona ceva din Bechtel...

 

Adina Arvanitopol Clotilde Armand, director Egis România.http://www.digi24.ro/.../Nu+doar+americanii+de+la+Bechtel...

 

 

Nu doar americanii de la Bechtel au profitat de pe urma Autostrăzii…

DIGI24.RO

 

Adina Arvanitopol http://www.cariereonline.ro/.../o-frantuzoaica-ne-explica...

 

 

O franţuzoaică ne explică de ce nu avem autostrăzi

CARIEREONLINE.RO|BY DANA BADEA

 

Smaranda Dobrescu Multumesc, Adina, ne-ai lamurit; prea ne-am lamurit. Interesele EGIS erau ca in virtutea prieteniei cu Julien Ciolos sa preia in gestiune proiectele strategice ale Romaniei. Si Ucraina beneficiaza de astfel de ajutoare, ba chiar de ministri in guvern veniti de departe.

 

Eugénia Paraschiv Asta se numeşte externalizarea leadershipului...?...s-au învechit bidinelele/rindeau toacá vergile/devenit-au troc uniformele formei...?

...

Smaranda Dobrescu Cam asa ceva, Eugenia!

 

Doina Nicolescu Tinerii frumosi si liberi au parinti, bunici, rude mai putin bine situate? Au invatat in scoli de la profesori pe care i-au respectat? Cand se imbolnavesc vor un doctor performant? Cum au ajuns sa creada ca lumea se poate imparti in categorii? Nu cred ca este vorba numai despre clasica neintelegere dintre generatii!

 

Smaranda Dobrescu As imparti cauzele: clasica neintelegere intre generatii care le insufla superioritate fata de categoriile mai putin educate, mai putin rapide in miscari si gandire, mai in urma cu informatiile, demodate. Pe de alta parte apartenenta la ideologia de dreapta, recunoscuta sau nu, le da impresia ca economia nu are suficiente resurse din cauza ca statul este asistential, prea social.De aici frustrarea. Daca pensionarii, care si-au platit de fapt pensia proprie in avans, somerii sau cei care nu-si pot sustine cheltuielile cu sanatatea nu ar mai fi la tot pasul, s-ar crea fonduri pentru burse, investitii care sa-i puna mai bine in valoare. Poate asa sunt oamenii adaptati de azi: egoisti. As dori insa sa stie acesti eroi moderni ca Romania are cele mai mici cheltuieli din Europa pentru satisfacerea cerintelor unui stat social. Solidaritatea intre categoriile de romani daca ar exista, ne-ar oferi tuturor un front comun de actiune spre mai binele tuturor. Aici incepe o alta problema. .

 

Eugénia Paraschiv De unde vine solidaritatea dacá nu de la caracter?Am văzut o scená undeva în provincie cu controlori de tipul Rebu-lui din capitalä şi-au scos ecusonul cînd tipa le-a spus lucru-n primărie.Ei di colo hai scoate legitimaţia că aveţi una specialá, tipa:întîi legitimează-te tu că aşa spune procedura.El:am avut legitmaţia, acum n-o mai scot, prezintă-mi actele şi coborîm...Vecina cătá pe internet legea şi le citi procedura.....cînd doi din şi cu noi se ceartá acţionarii împart profiturile şi mulţumesc din inimá potomacienilor şi oraşélor lor falimentate de bánci cu transportul pe buzele capitalului şi nu doar el.....

Niciun comentariu: