miercuri, 1 noiembrie 2017

Solutia biodegradabila urgenta

Solutia biodegradabila urgenta – 6 octombrie 2017

Smaranda Dobrescu shared a link.

October 6 at 11:23am

Your water bottle could one day start to biodegrade the moment you finish drinking, if a visionary piece of design becomes reality.

The brainchild of Icelandic product design student Ari Jónsson, the bottle holds its shape until you've drained it. As soon as it's empty, the bottle will start to decompose.

 

 

This biodegradable water bottle breaks down when it's empty

A biodegradable water bottle could help tackle the environmental damage caused by plastic.

WEFORUM.ORG

 

Preda Mihailescu But this still does not address the main problem: why drink water from the bottle? Why can't we trust the tap water any more.

 

Smaranda Dobrescu Sticla poate fi golita si varsand continutul in pahar. asa imi inchipui, cel putin/

 

Preda Mihailescu Nu asta era intrebarea -- ci tendinta crescanda de a bea apa in sticle de orice, culeasa undeva la munte si adusa la oras. DE CE trebuie sa devina obiceI? Ca sa castige niste corportatii si pe apa pe care o bem?

 

Smaranda Dobrescu Inventia nu exclude existenta apei potabile de la canalele casnice. Se adreseaza doar sticlelor E de dorit ca aceasta inventie sa nu devina un argument pentru Nestle de a vinde apa potabila inca si mai scumpa datorita sticlelor -minune celor care au acceptat deja.

 

Preda Mihailescu Exact!

 

Claudia Giurca Ce substanta poate degrada atat de rapid un pet, cat de sigura poate fi pentru om , in timp, cat de toxica cand se produce? Petul se degradeaza in ce anume? Cat ramane din el? Ce anume ramane? Ca, altfel si prin compresie(un ciocan puternic) il poti degrada. Descompunerea cred ca implica schimbarea compozitiei chimice. Oare sunt folosite si microorganisme? Am mai vazut articole cu "descoperiri" deosebite, adica viermi care mananca plasticul. Pare grozav, dar ce ne facem cu acea specie de viermi creati in laborator? N-am citit articolul, reactionez la titlu si comentarii. Poate e aiurea ceea ce spun.


Smaranda Dobrescu Acest tip de recipient este alcatuit dintr-o materie organica provenita din alge.

 

Claudia Giurca Sper sa-l studieze bine. Sa nu ne oblige sa-l verificam noi in cativa ani.

 

Claudia Giurca Am citit articolul. Am inteles ca e vorba de o biodegradare/ descompunere, deci intervin microorganisme(aici exista pericolul de a nu ramane stabile coloniile de microorganisme pt ca sufera usor mutatii) si ca petul va contine mai mult decat plastic agar. Agarul este folosit ca mediu de cultura in bacteriologie. Pe el cresc foarte usor microorganisme. Plasticul este un compus macromolecular care a reprezentat si reprezinta un castig deosebit pt viata noastra. Se foloseste cuy succes in toate domeniile de interes practic.Pe faptul ca e atat de stabil se si bazeaza importanta si utilizarea lui. Faptul ca umplem "lumea" cu el, ne arata cat gunoi producem. Bineinteles ca trebuie sa se gandeasca bine oamenii de stiinta ce pot pune in loc. Laudabila incercarea acelui tanar. Probabil se va folosi si va merge pe o alta directie aceasta descoperire. Mai mult decat, peturile (curate) folosite la ambalarea apei, gunoaiele noastre contin material plastic folosit in medicina, unde acestea sunt contaminate si trebuiie in plus tratate inainte de a le elibera in natura. Daca stai sa te gandesti cat de multe vacuete cu sange, cu produse biologice patologiece sau nu, dar toate cu potential patologic sunt folosite... O simpla analiza de urina foloseste cel putin doua recipiente de plastic( recipientul colector si eprubeta pt centrifugare. Apoi, trusele de perfuzii, de transfuzii, seringile, trusele de sondaj gastric, urinar, de , proteze si cate si mai cate, toate contaminate. Cum ar putea fi degradate cu un mediu propice dezvoltarii bacteriilor si folosind si culturi selectionate de degradare. Lumea vie este un univers vast, nu pot sa spun daca mai vast ca universul cosmic pt ca n-am habar de acesta, dar...

 

Băieții de la serviciuLike Page

October 6 at 1:54am ·

 

Prospectiv A-z .
Fața nevazuta a agriculturii vosganiene...See More

 

 

The FBI's Hunt for Two Missing Piglets Reveals the Federal Cover-Up of Barbaric…

THEINTERCEPT.COM

 

Claudia Giurca N-am citit pana la capat, dar, uite, intr-adevar lucreaza atat de multi oameni in servicii ca sa rezolve toate problemele legale. Ca in vorba aceea, un prost arunca o piatra in balta, si nu stiu cati destepti se chinuie sa o scoata. La asemenea probleme nu vad rezolvarea, vor fi interese care vor sa ne transforme pe toti in vegetarieni si interese care vor sa ne indoape cu toate porcariile, iar ei se lupta pe viata si pe moarte. Iar oameni care iubesc mai mult animalele decat oamenii, activisti doar in drepturile animalelor nu si in cel al oamenilor, al copiilor, sunt foarte multi.

 

Alexandru Botu Cucurigu boieri mari, vreti punguta cu doi bani? Ignorati povestile

Niciun comentariu: