miercuri, 1 noiembrie 2017

Noi si Visegradul

Noi si Visegradul – 7 octombrie 2017

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

October 7 at 8:25am

Cum la noi e greu sa se gaseasca solutii convenabile tuturor, la ultimele disensiuni cum ar fi "fiscalizarea oului" si "Mai multe rachete Patriot" se mai adauga o samanta de divizare: A fi sau a nu fi membru Visegrad.
" Premierul ungar Viktor Orban a declarat că se poate găsi „o formă de cooperare în cadrul aranjamentelor din Grupul de la Vişegrad (Ungaria, Polonia, Republica Cehă şi Slovacia) plus România, care să ducă în final la creşterea nivelului de trai, a nivelului de securitate şi la îmbunătăţirea perspectivelor şi pentru românii din România", transmite MTI. „Vom lăsa deschisă această uşă", s-a angajat şeful guvernului de la Budapesta, într-un interviu acordat ziarului de limbă maghiară Bihari Naplo din Oradea, citat miercuri de agenţia ungară de presă. Potrivit lui Orban, „polonezii, cehii, ungurii şi slovacii vor înregistra cu siguranţă succese serioase împreună şi pot fi adăugaţi aici şi slovenii". „Va trebui să reglementăm mai întâi unele aspecte cu croaţii. Sârbii vor clar să adere la povestea de succes central-europeană. Este evident că etnicii maghiari din România au un rol în această evoluţie", a menţionat premierul ungar. „Depinde de români să decidă dacă se alătură poveştii de succes central-europene în cooperare cu ungurii, lansând proiecte economice comune şi stabilind obiective", a subliniat Orban."

De mentionat ca titlul articolului din Adevarul nu reprezinta chiar esenta declaratiilor lui Orban.

 

 

Viktor Orban îl vrea aliat pe Dragnea în războiul cu UE. Grupul de la Vişegrad, apreciat de PSD, refuzat de Iohannis

ADEVARUL.RO

 

Smaranda Dobrescu S-ar putea oare conexa cele doua stiri?
Via Gheorghe Gradinaru...See More

 

 

Hungary Pulls Away From the Kremlin - Geopolitical Futures

By Antonia Colibasanu As tensions between the U.S.…

GEOPOLITICALFUTURES.COM

 

Anna Zelinski Am văzut în Budapesta impunătorul sediu al Grupului de la Vișegrad, am văzut autostrada și podurile peste Dunăre și modul în care fiecare cm.pătrat din suprafața țării este valorificat, îngrijit și prețuit. Dragnea și războiul cu UE, 2 noțiuni care nu au loc în aceeași frază (doar dacă este o capcană).

 

Smaranda Dobrescu Asta remarcasem si eu. Intre o propunere de cooperare economica si un razboi cu UE e o distanta care e in masura sa creeze mare balamuc la noi.

 

Anna Zelinski Prudență mare, încă 19 membri ai grupului care au venit, au văzut și au tăcut.

 

Smaranda Dobrescu Anna, la cele doua stiri, eu nu am avut un comentariu personal, dar mi s-a parut ca merita citite si aprobate sau respinse, dupa gandirea fiecaruia. Apoi, postarile noastre au uneori si 50 vizualizari si 3-4 aprecieri si poate doar cateva comentarii. In vremuri tulburi, lumea e discreta. Grupul e deschis oricaror opinii., chiar si la abtineri. https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/feb/2/16/1f642.png:-)

 

Dana Fantu Unii doar luăm act https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/feb/2/16/1f642.png:)

Smaranda Dobrescu "La finele secolului XX și începutul secolului XXI, Germania și Rusia (întrucâtva cu sprijinul Marii Britanii și îngăduința SUA) au distrus acest sistem de alianțe și această rețea securitară central-europeană având România ca protagonist. Rezultatul a fost prăbușirea României (a suveranității românești, după părerea unora, în schimbul integrității teritoriale), refragmentarea Europei centrale și destabilizarea Europei. Proiectul "UE cu mai multe viteze" nu este remediul crizei, ci apogeul ei.
Confruntată cu această situație America încurajează din nou crearea unui bloc central-european coagulat în jurul Axei Varșovia – București: "inițiativa dintre cele trei mări – Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Adriatică". Acest proiect bazat iarăși pe identitatea carpato-danubiano-pontică a României ( o misiune ce pare acum prea mare pentru o Românie atât de mică), va avea aceeași soartă cu cele precedente, dacă se va încerca făurirea lui împotriva Europei Unite iar nu în interiorul ei sau în sinergie cu ea.
România nu poate fi împotriva Europei Mari; o Europă unită în care va renaște și va dura și România Mare. Aceasta înseamnă să lupte alături de Germania europeană împotriva Europei germane cu "mai multe viteze". Dacă opțiunile Germaniei o vor împiedica, înseamnă că vom avea un alt război în Europa pe timpul acestei generații și o altă înfrângere germană (o altă Germanie înfrântă)."
http://adrianseverin.com/de-la-visul-romaniei-mari-la.../...

DE LA VISUL ROMÂNIEI MARI LA VISUL EUROPEI UNITE - Adrian Severin

  În anul 2018 România va aniversa 100 ani de la Marea Unire. In anul 2019 România va prelua Președinția rotativă a UE pentru o perioadă de 6 luni. România Mare nu mai există. Cât despre România-putere și Europa-putere în care românii au dorit să se integreze și au crezut că s-au integrat, ele au ră...

ADRIANSEVERIN.COM

Niciun comentariu: