miercuri, 1 noiembrie 2017

Cum invinge sistemul un presedinte

Cum invinge sistemul un presedinte? – 11 octombrie 2017

Smaranda Dobrescu shared a link.

October 11 at 11:18am

Cum arata un lider inainte sa recunoasca, precum Emil Constantinescu ca l-a invins sistemul? Un articol dulce-amar despre politica romaneasca. Orice personaj poate fi inlocuit cu altul. Identitatea proprie nu conteaza.. Doar dezamagirea alegatorilor careia poate doar Liviu Plesoianu ii da zilnic consistenta..

 

 

Dragnea contra Tudose, PSD contra SRI

Nu știu dacă pe alții îi distrează tonul mieros și nevinovat al lui Liviu Dragnea

COTIDIANUL.RO

 

Alexandru Botu Pai poate doar mimeaza cearta, caci solutia le convine tuturora, de peste tot.

 

Smaranda Dobrescu Partidului in sine nu-i convine. El traieste prin realizari si intelegere. Papusarilor insa, profesionistilor din afara si din interior le pica bine caci orice galceava si insucces ii apropie pe tehnocrati. Ciolos face de cateva luni incalzirea pe tusa.

 

Alexandru Botu Doamna Smaranda Dobrescu , ma refeream la papusari, cand ziceam de toti, nu la partid, la membrii sai. Acum ca membrii partidului nu reusesc sa-si puna papusarii la punct, este alta treaba. Daca esti intr-o organizatie in care accepti sa fi nimeni, suportand ce fac cei care apar a fi cineva este treaba ta. Dar nici organizatia nu este ce pare a fi. Mai bine faci sa ramana papusarii fara public.
Privitor la Ciolos si tehnocrati, cu siguranta nu mai au niciun viitor. Sunt fumati, cum zice poporul, nu vor fi acceptati. Chestiunea este ca incet incet "se fumeaza" toti si turmentatii de noi nu ne dam seama cum am putea sa facem sa ne guvernam fara lichele adunate si organizate sub numele si in spatele partidelor.

 

Smaranda Dobrescu Acum, la noi viata politica este un camp delimitat, in care mai devreme sau mai tarziu te lovesti de un zid. Acolo trebuie sa iei o hotarare: Il escaladezi folosindu-ti toate resursele si luptandu-te cu o majoritate care te depaseste mult, te intorci sa gasesti usa prin care ai intrat si esti hotarat sa iesi sau treci prin usita din zid care te arunca intr-un alt camp masiv, plin de oameni necunoscuti deocamdata, unde mai capeti un rol, complet antagonic celui din care tocmai ai iesit. Campul politic actual este doar o perioada de tranzit din care nu ai cum sa iesi invingator.
Daca vezi ca sunt colegi care se chinuie sa escaladeze zidul, ajuta-i chiar de pe margine. Ei sunt unica speranta.

 

Alexandru Botu Campul ala de care vorbiti pare mai al naiba decat campul tactic.


Anna Zelinski Dragnea devine chiar ridicol; sunt conștientă că înlocuirea lui nu va aduce îmbunătățiri vizibile, dar tot sper să fie lăsați în față alții decât cei pe care îi vedem de ani buni. Mă întreb dacă dizidența lui Pleșoianu este reală și mai poate schimba ceva.

 

Alexandru Botu Doamna Anna Zelinski, A mai fost un fel de dizident, europarlamentar cu solda grea, Ivan il chema, dar acela nu avea si capacitatea lui Plesoianu de a se explica, de a explica. Dar pentru functiile cheie din structurile politice sunt mai bine pregatiti simpaticii Mos Teaca, cel cu epizotiile. La noi se vede in permanenta si cu ochii liberi acest lucru. Dragnea si Tudose, dar nu numai ei, sunt prototipurile cele mai acatarii.

 

Smaranda Dobrescu Ponta a prins momentul crizei si continua cu ceva dezvaluiri. Acestea cad insa pe un teren minat de neincrederea tuturor in toti politicienii. Foarte bine poti intreba dupa citirea articolului daca nu cumva situatia reala e taman pe dos? Pana una alta, ce se stie clar este ca premierul Tudose a imprumutat limbajul presedintelui si vede penali in guvern, intr-o ptoblema de elaborarea de legislatie in care justitia nu are a se pronunta. Cel mult contenciosul administrativ.
http://inpolitics.ro/ponta-dezvaluiri-de-senzatie-despre...

 

 

Ponta – dezvaluiri de senzatie despre culisele politicii ultimului an

Fostul premier Victor Ponta își dă drumul tot mai mult la…

INPOLITICS.RO

 

Prospectiv A-z .
Democratia cauzeaza, ca fumatul/alcoolul/etc, copiiilor si... carlanilor. Nu mai cantaresc valoarea de adevar a spuselor lui Ponta, ci pe aceea de intrebuintare!

Intr-adevar, in timp ce el pune ventilatorul pe rahaturile lui Dragnea, Romania continua sa iroseasca timp pretios dela a-si pune lucrurile in ordine. 

Ganditi-va doar la semnificatia reorientarii Arabiei Saudite catre Moscova!!! Aceasta creatie de buzunar care este mentinuta in viata pe suport artificial, tocmai de neprietenul Rusiei de acum. Ce se intampla in Romania in acest timp? Cum spuneam, dam cu elicea in rahaturi si asteptam 'naspritul de toamna cu pastrama de peste.

 

Smaranda Dobrescu Schimbarile din lumea mare, cum ar fi Arabia Saudita si Rusia, intentia de despartire de dolar a unor tari nu lipsite de importanta, intentiile de a se schimba premierul GB, etc cred eu ca au ecou si la noi. Sub o alta forma. Ce e mai greu de vazut este cine dintre Dragnea, Tudose, Ponta pe cine sustine, sau mai bine zis unde si-au gasit sustineri diferite. Azi, de exemplu cel mai interesant lucru mi se pare a fi reactia lui Tariceanu cand va reveni in tara, fata de remaniere. De asta depinde ruperea coalitiei. Cand tuna in Phenian, sunt tornade la Bucuresti.

 

Prospectiv A-z .
"Ce e mai greu de vazut este cine dintre Dragnea, Tudose, Ponta pe cine sustine, sau mai bine zis unde si-au gasit sustineri diferite. " Oare?! Si ma rog la ce ar servi? Nu mai conteaza cine-i in spatele fiecaruia, clar ca nu-i poporul roman, ei sunt acolo pentru program propriu.

S-a intors Tariceanu si a vorbit. Ce s-a clarificat? A pus asta paine in plus pe masa cuiva?

Sa ne amintim de unde am pornit: "Democratia cauzeaza, ca fumatul/alcoolul/etc, copiiilor si... carlanilor. Nu mai cantaresc valoarea de adevar a spuselor lui Ponta, ci pe aceea de intrebuintare!" Adica si Ponta a vandut de mult.

 

Smaranda Dobrescu Daca cei cu stiinta legilor considera ca cele doua HG-uri cu lacul au fost legale si niciunul dintre semnatari nu are cum sa devina penal , daca ministrul Justitiei a inaintat guvernului spre semnare justificarea menita a fi destinata inaintarii la CCR, daca ministrul Justitiei a terminat proiectul reformei justitiei si a prins unele modificari neobligatorii dar care nu afectau coerenta Codurilor si in niciunul din aceste cazuri premierul nu a preluat actiunea spre finalizare, ba mai mult a imprumutat ideea presedintelui cu penalii, adica antepronuntarea, atunci, premierul Tudose si-a insusit mesajul Sistemului. M-am dus la sigur la Liviu Plesoianu si iata ce am gasit:
http://www.cotidianul.ro/deputatul-psd-liviu-plesoianu.../

 

 

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu îl acuză pe Mihai Tudose că a pactizat cu Iohannis

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu îl acuză pe premierul…

COTIDIANUL.RO

 

Anna Zelinski În acest caz, Pleșoianu cred că nu face bine. Dacă e să dăm crezare presei, Tudose amenință cu demisia, acuzația însemnând benzină peste foc.

 

Smaranda Dobrescu Plesoianu face ceea ce face de la inceputuri: isi spune sincer parerea. Neavand o functie executiva in partid, pe el nu il asculta nimeni, acolo se voteaza in general cum spune presedintele daca nu se afla in "noaptea"cutitelor lungi" Plesoianu reprezinta exceptia dintre politicienii tacuti, speriati sau oportunisti. E sansa ca romanii sa nu aibe dreptate sa-i injure pe toti in corpore.Si apoi eu nu stiu care este mai binele tarii in acest moment: A coaliza guvernarea cu binomul si presedintele sau a incerca o rupere de modelul ultimilor 10-11 ani.In fiecare dintre variante viitorul pare diferit, dar previzibil. Nu cred ca gresesc daca ma gandesc la mai multa sau mai putina suveranitate functie de acest rezultat.

 

Anna Zelinski Sigur că dacă ar fi posibilă, a doua variantă ar fi un pas uriaș.

 

Smaranda Dobrescu Iar se pregateste Catalin Predoiu?
http://www.cotidianul.ro/iohannis-il-mangaie-pe-crestet.../

 

 

Iohannis îl mângâie pe creștet pe Tudose și avertizează PSD

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, întrebat…

COTIDIANUL.RO

Smaranda Dobrescu Acest nou moment de criza politica ce se intrezareste si care desparte iarasi societatea si institutiile in doua s-ar putea defini astfel : "Actioneaza si la cetatenii politicieni prezumtia de nevinovatie?" Presedintele zice ca nu, Constitutia il contrazice. Sa vedem parerea studiosului Liviu Plesoianu:

Liviu Plesoianu:
Iată DOVADA că TUDOSE joacă în filmul lui IOHANNIS!
Să analizăm afirmațiile lui Iohannis de acum câteva minute:
1. "M-aţi întrebat de remaniere. Cred că premierul e de bună credinţă şi doreşte o echipă performantă."
Alături de odele pe care propaganda Noii Securități i le aduce BRUSC lui TUDOSE, ce ai spus acum e DOVADA cea mai clară că Tudose joacă în filmul tău!
2. "Înţeleg că domnia sa va face un test total astazi, putin mai tarziu."
DA, va face testul total asupra căruia ați convenit! Dacă nu s-a putut să-i păcăliți pe români la alegeri, le furați acum VOTUL! Misiunea pe care i-ați trasat-o lui TUDOSE e simplă: fie dă jos "PENALII" și transformă PSD în USR 2, în "Partidul MEU", fie își dă demisia și încerci tu iar să-ți pui "Guvernul TĂU"! E limpede pentru orice om cu minte în cap!
În acest moment, important e să nu devină PSD "Partidul TĂU"! O spun răspicat!
3. "Eu am discutat cu premierul şi mi-a prezentat opţiunile domniei sale, dar aceste lucruri nu le voi anunţa eu. E treaba altora."
E minunat că a discutat premierul PSD cu tine înainte să discute cu PSD. Lucrurile, sper, sunt clare acum pentru toată lumea! Tudose e omul tău în PSD!
4. "Dacă și acest Guvern ar cădea, atunci cu siguranță ar trebui să îmi pun întrebarea la modul extrem de serios dacă PSD mai are capacitatea să guverneze. Deocamdată nu suntem în această situație."
EXACT ce spuneam: devine PSD "Partidul MEU" dacă cedează la mizeria cu "PENALII" sau încerci tu iarăși să confecționezi "Guvernul MEU", cum ai mai făcut-o speculând ORIBIL o tragedie!
Repet pentru persoanele raționale din CEx: ESENȚIAL e la acest moment să nu devină PSD "Partidul MEU"! Nu picați în CAPCANA lui Iohannis!
5. "În ceea ce privește persoanele cu probleme penale, aceste persoane nu au ce căuta în funcțiile statului. În politică nu există prezumția de nevinovăție așa cum există în justiție."
Măi, DEZASTRU NAȚIONAL, prezumția de nevinovăție e în CONSTITUȚIA ROMÂNIEI", la respectarea căreia cică ar trebui să VEGHEZI tu! Ești o RUȘINE pentru această țară și pentru acest popor!
Constituția României, Art. 23, (11): Până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată nevinovată.

 

Smaranda Dobrescu Tariceanu s-a pronuntat: "Nu ne face DNA Guvernul"! Cu alte cuvinte, daca premierul remaniaza pe motive de "penali", coalitia se rupe si ramane un guvern minoritar sau combinat cu UDMR. Daca premierul refuza sa remanieze si sa asculte ordinele prezidentiale, va trebui sa-si dea demisia, cum a promis. O noua criza guvernamentala, posibilitatea ca presedintele sa refuze sa mai dea guvernul PSD invocand nestiinta guvernarii acestuia. Daca apare "Guvernul meu" cine va va fi raspunzator? As merge pe pronosticul ca PSD va accepta guvern cu UDMR. Ce pronosticuri avansati?

Niciun comentariu: