miercuri, 1 noiembrie 2017

De ce pleaca contributiile de la patron?

De ce pleaca contributiile de la patron? – 6 octombrie 2017

Smaranda Dobrescu

October 6 at 1:31pm

Poate va intrebati, stimati colegi de ce ma tot agit cu pasarea contributiilor sociale la angajat, de atatea luni de zile? Azi va ofer un alt argument care are puterea unei masuri de transformare a tarii intr-un paradis fiscal: 
1. Din afara, Romania pentru potentialii investitori va aparea precum un loc minunat unde patronul nu are alta obligatie decat sa asigure salariul minim pe economie, care deocamdata a ramas pe aceeasi penultima pozitie din clasamentul european. El nu va trebui sa contribuie nici pentru pensia, nici pentru sanatatea nici pentru somajul sau fondul de accidente de munca si boli profesionale. Nu va plati concedii medicale, nici concedii pentru cresterea copiilor. Acest paradis fiscal va deveni unic in Europa si cred ca si in lume
2. Nu s-a elaborat legea privind obligativitatea ramanerii in tara a profitului obtinut aici, marile companii in continuare declara, ca si bancile ce profit le convine, introducand tot soiul de alte cheltuieli adiacente dar inutile procesului de productie. 
Intr-un astfel de paradis fiscal nu vor veni firme serioase. Vor veni cele care considera ca acest stat este fraier.

A, am uitat ca exista un plan compensatoriu: fiscalizam oul!

 

Mery Sivu Din pacate foarte mare adevar, din cite stiu parte din investitori italieni sunt cei cautati de fiscul italian.... (la ei acasa), pot da informatii binenteles ca cetatean roman - sau pot da un contribut statului (sau celor ce trebuie sa faca control ) ca sa poti deschide magazin romanesc aici in Italia nu e usor, in afara de acesta esti mereu sub ochiul finantei.... la noi cum sunt controlati investitori, cineva a vazut daca cazierul e ok, daca nu a inchis ca un uragan alte firme.... sper sa fi pus un pic de "piper.... "

 

Gavrila Ch shared Le Monde's post.

October 6 at 11:20am

foarte pertinente/actuale consideratii/pacat ca Franta nu l-a avut presedinte, sau macar premier...

 

 

Le Monde

October 5 at 11:49am

The former IMF BOSS, who was speaking in a tribute to Nicole Bricq, gave his first political speech since the New York Sofitel Case in 2011.

 · 

 

 

 

Le message de DSK à Emmanuel Macron sur les valeurs de la gauche

LEMONDE.FR

 

Smaranda Dobrescu "...Parce qu'elle savait que les valeurs de gauche et les valeurs de droite ne sont pas les mêmes. Que les deux sont nécessaires à l'équilibre de la société, mais que leur opposition dialectique vivra tant que vivra la démocratie. Les mêler, ce n'est pas les confondre. Les faire avancer ensemble, c'est savoir garder leur équilibre. »

Cam acelasi lucru pe care DSK il exclude ca valabilitate, se petrece si la noi: Stanga, la putere foloseste un mix de politici stanga-dreapta si in schimb echilibrul societatii este ultima grija atat a puterii cat si a opozitiei.

Niciun comentariu: