marți, 31 octombrie 2017

Referendum in Catalonia

Referendum in Catalonia – 1 octombrie 2017

Smaranda Dobrescu shared a link.

October 1

Catalonia holds independence referendum amid violent attempts to thwart vote 
Voters are lining up at polling stations across Catalonia to cast their ballots on whether the region should remain a part of Spain or secede. Police and Civil Guards have used force in trying to stop the vote, which Madrid considers illegal.



https://external.fotp3-2.fna.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQDMieGKc2evjqZj&w=476&h=249&url=https%3A%2F%2Fcdn.rt.com%2Ffiles%2F2017.09%2Fthumbnail%2F59ce60c3fc7e93583c8b4567.jpg&cfs=1&upscale=1&_nc_hash=AQBcFGnVWQGwFHOv




 

News — RT

RT delivers latest news and current events from around the world including special reports, entertainment news and exclusive video.

 

Preda Mihailescu Manifestari sportive, in loc de politica: circul este, paine mai este.

 

Smaranda Dobrescu Nu pot face vreo legatura intre vizita lui Orban in Romania, inclusiv in Har-Cov in ziua referendumului catalan, decat daca as forta unele semnificatii: Catalonia, cea mai bogata regiune are parlament si presedinte de cativa ani. Ea aduce intre 16 si 20% din PIB-ul Spaniei si primeste in schimb foarte putin. "Tinutul secuiesc" e foarte sarac si diferenta intre ce primeste de la buget si ce intoarce este semnificativ mai mare. Daca e sa regandim permanenta tendinta revizionista maghiara, atunci ea are in vedere Har-Covul intr-un plan complex. Cel putin asa ar avea o logica. Si anume cea mai rea posibila pentru noi.

 

Prospectiv A-z .
https://www.instagram.com/p/BZnePC8Fd

 

Preda Mihailescu Parca referendumul Kurd se petrece cam in aceasi perioada. Dar doar coincidente, situatiile sunt doar ATAT de diferite. Eu nu cred in coincidente.

 

Smaranda Dobrescu Atunci sa ascultam "Europa libera" (haha!!)

 

Smaranda Dobrescu Chiar ca miroase a praf de pusca in Europa!
http://www.cotidianul.ro/erdogan-kurzii-vor-plati-pretul.../

 

 

Erdogan: Kurzii vor plăti prețul pentru referendum

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a…

COTIDIANUL.RO

 

Prospectiv A-z .
Kurzii tot platesc, cel putin dela promisiunea lui Bush I incoace. Am senzatia ca Erdogan trebuia sa spuna si el ceva.


Prospectiv A-z .
https://www.haaretz.com/middle-east-news/1.815008

 

 

Erdogan: Israeli Mossad involved in Kurdish referendum; Hezbollah:…

***

HAARETZ.COM

 

Prospectiv A-z .
Si ca tot am pomenit de Bush I, cel care oficial a dat tonul Noii Ordini pe cale de destramare, sa ne amintim cu ambasadorii lui in Bagdad si Belgrad erau impotriva miscarilor ce au condus dupa aceea la colpasul acelor tari. Ce vreau sa spun cu asta? Ca nu m-as lua dupa declaratiile oficiale pro/contra acestor refrendumuri, ci as gandi ca ele dau tonul, la mai multe. Viktor Orban, caci fuse adus si el in discutie, are/n-are bilet, se urca si el in tren. Nu ca noroc de nenoroc KWJ cu Ucraina...


Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/gabriela.craciunescu/posts/10215467062216192

 

Petre Caluian

October 1 · 

Mă gândesc, că autoritățile spaniole aveau și varianta să-i lase pe catalani să-și țină referendumul fără să intervină, rezultatul lui fiind oricum fără greutate constituțională și imposibil de pus in practică, dar cu o condiție: ca statele importante să nu recunoască referendumul. 
Numai că aici e problema si probabil autoritățile spaniole au și informații care să-i pună in alertă in acest sens.
Nu am auzit vreo declarație fermă din partea marilor cancelarii - cu excepția unei suțineri destul de anemice din partea lui Trump pentru guvernul spaniol, care să afirme fără echivoc, nerecunoașterea referendumului. 
Junker de exemplu, președintele Comisiei Europene, s-a și pronunțat intr-un interviu, afirmând că, dacă regiunea Catalunia va vota pentru independență, Comisia va respecta această alegere. La fel și in ce privește Scoția sau chiar țara sa, Luxemburg, unde Nordul vrea "independență".. QED.
De aici se poate concluziona, că febra secesionistă care a lovit Spania, nu numai că este una creată artificial și "scăpată" din laboratoarele Ocultei, dar că se va transforma rapid in pandemie, pentru moment, europeană.
Mai degrabă cred și este foarte plauzibil să fie așa, ca explozia și fărâmițarea statelor naționale rămase in Lagărul națiunilor, să fi fost amorsată de Brexit și detonată de Berlin via Bruxelles, fiind precipitată de politica americană in Estul Europei și de teama de contaminare cu virusul liberății, in primul rând al țărilor "de margine" de Imperiu, cele cu ieșire la mare..

 

Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/TrenduriEconomice/posts/515685945450041

 

Dan Diaconu

October 1 · 

Pe la începutul anilor 2000, la Nisa, admiram un afiş care anunţa un fel de înfrăţire strategică cu Barcelona, cele două mari oraşe mediteraneene devenind astfel vârfurile de lance ale unei „Europe a identităţilor locale". Am rămas oarecum surprins. Iniţiativa venea după o alta, la fel de surprinzătoare pentru mine: într-o manifestare care mirosea de la o poştă a păgânism, „locuitorii Nisei" dăduseră foc „Regelui Franc" şi-l primiseră cu entuziasm pe „Regele Euro". Atunci am înţeles prima dată că lucrurile sunt setate să meargă pe o cale a dislocărilor.

După Război, vreme de vreo patruzeci de ani, Franţa a refuzat să vadă altceva în afara „unităţii de monolit" a propriei sale identităţi. Orice manifestare a vreunui dialect local era înăbușit din fașă de către sistemul de învăţământ care nu (re)cunoştea decât franceza literară. Oficial, în Franţa nu existau nici măcar regionalisme, de dialecte nici nu se pomenea. Mai mult, politica uniformizării mergea mai departe: în ţară existau doar francezi sau străini, nimic intermediar. Erai negru venit dintr-un stat african? Din punct de vedere oficial aveai unul dintre cele două statuturi posibile: ori francez(dacă aveai cetăţenie), ori străin(eventual cu drept de rezidenţă). Obţinerea cetăţeniei îţi ştergea însă orice altă identitate: erai francez şi-atât! Din punct de vedere oficial în Franţa nu existau minorităţi naţionale(religioase cu atât mai puţin!), dialecte, alte limbi s.a.m.d. Nimic! Doar francezi şi-atât! Dacă te luai după modul în care prezentau autorităţile situaţia, aproape că-ţi venea să crezi că sudul Franţei nu era al Franţei.

Vă imaginaţi, în acest context, cât de mare a fost mirarea mea văzând afişul extrem de bine promovat de Primăria Nisei. Pentru prima dată observam manifestări ale identităţii locale, culmea, încurajate de autorităţi. Era o schimbare radicală! Noua ideologie intra în scenă, iar marele patron, „guvernul invizibil" de la Bruxelles, devenea vizibil impunându-şi ideologia. Astfel, peste tot în Europa, ca într-o eliberare a energiilor, au fost încurajate manifestări dedicate „specificului local", identităţii culturale a diverselor zone, cu alte cuvinte, evidenţierea a ceea ce separă localul de naţional. Aşa cum aveam să constat mai târziu, sume imense erau eliberate din bugetul comunitar pentru studiul şi renaşterea dialectelor de multe ori uitate. Comunităţile locale primeau cu dărnicie fonduri pentru orice iniţiativă care avea ca scop evidenţierea diferenţei faţă de ceilalţi, în contextul în care ceilalţi reprezentau poporul din care făceau parte.

Am făcut această lungă introducere pentru a putea fi înţeleasă exact rădăcina evenimentelor de azi. Catalonia fierbe deoarece e „ziua cea mare" a referendumului. „Lumea vrea independenţă!", ţipă în gura mare autorităţile locale, în timp ce Madridul face mişcări disperate pentru împiedicarea evenimentului. E o variantă soft a ceea ce a fost Războiul Civil Spaniol, în care, din nou, Barcelona este vârful de lance al secesiunii Spaniei şi, din punct de vedere doctrinar, al instaurării comunismului radical(de data aceasta „de piaţă"). Dacă în urmă cu aproape un secol sorţii au înclinat către Madrid, de data aceasta, cu suportul ideologic al „noului centru" de la Bruxelles, calea către secesiune este deschisă. Spun asta limpede ca să înţeleagă toată lumea: aluziile care vin dinspre Bruxelles, cum că cei care se separă se separă şi de UE, sunt simple lacrimi de crocodil. În fapt, dorinţa „farului de Bruxelles" este atomizarea, dizlocarea statelor naţionale şi înfiinţarea unui meta-framework european care să guverneze discreţionar peste entităţi locale prea slabe pentru a putea opune rezistenţă. Este exact rezultatul unei munci ideologice începute acum aproape douăzeci de ani. Catalonia e puiul care se naşte, deschizătorul de drumuri şi modelul noii Europe.

Mai mult de-atât, „lecţia catalană" se va constitui într-un exemplu care va demonstra statelor naţionale că nu are niciun sens să te opui noului concept. Uşor, uşor, din Spania nu va mai rămâne mare lucru, mai ales după ce şi alte regiuni vor constata că „e mai bine independent", dar vor refuza să vadă că „independenţa" este una faţă de centrul statului din care faci parte şi că ea vine la pachet cu robia faţă de monarhul impersonal, dar mult mai tiran, de la Bruxelles. Este un proces de dizlocare pe care-l vom vedea din ce în ce mai des. Pe lista următorilor candidaţi se află, la loc de frunte, regiunile nordice ale Italiei în care, de-atâta amar de vreme, se răspândeşte ideologia „sudului sărac şi leneş" care trăieşte pe spatele „nordului bogat şi harnic". După ce Catalonia va deschide bâlciul noilor naţiuni, Italia va exploda, apoi Belgia, unde lucrurile sunt setate de-atâta amar de vreme să fie aşa. Şi-apoi, peste tot în Europa. La noi, deja de mult timp ardelenilor le este predată lecţia „Ardealului harnic" pe spatele căruia trăiesc „miticii leneşi din Regat", asta în ciuda faptului că, în afara unor oaze economice, nici ele prea grozave, lipsurile şi deficienţele sunt aceleaşi. Dar, parcă te simţi mai bine când ţi se spune oficial că eşti mai bogat şi mai harnic, asta chiar dacă realitatea din teren este diferită.

Mă simt dator să fac aceste precizări în condiţiile în care cărţile sunt deja făcute, iar calea pe care se va merge în perioada următoare este cea a separatismului, a falselor „revanşe istorice" şi a închinării directe către noul monarh de la Bruxelles, fără mijlocirea unor guverne naţionale care nu fac altceva decât să îngrădească impunerea rapidă a comunismului radical de piaţă. Ce e de făcut? Mai nimic. În cazul nostru, unde conducerea şi controlul statului sunt efectuate de către capete pătrate trădătoare, chiar nu se poate face nimic. Dacă stăpânul o va cere, ne vom duce singuri spre prima linie a atomizării. Şi, probabil, atunci când, mult mai săraci decât acum, ne vom strânge în jurul unei mese frugale şi ne vom întreba de ce-am făcut-o, vom da nedumeriţi din umeri şi ne vom spune că asta e, ăstea au fost vremurile şi noi, ca întotdeauna, am fost sub ele.

 

Preda Mihailescu Cred ca este si nu adevarat. O fi fost o lupta impotriva statelor centralizate de tip francez. Dar in federalisme NIMIC nu s-a simtit. Nici o evidentiere a regionalului in Germania, care sa fie mai mult decat ar fi fost, sau altfel. Oamenii sunt pragmatici -- conserva dialectele regionale in carciumi, dar sunt constienti de importanta unei lingua france de uz national, fara fitze si fudulii, caci frantumarea in specificuri locale nu poate decat dauna economiei si apararii. 

La nivel mai larg am vazut acelas lucru in China -- acolo dispar dialecte vorbite de sute de milioane, pentru eficacitatea si simplicitatea limbii unice in stat.

 

Prospectiv A-z .
Preda, ce e adevarat pentru Germania nu este adevarat pentru nicio alta tara EUropeana. N-as generaliza.

 

Preda Mihailescu Prospectiv A-z Am spus doar ca nu am auzit de nicio tara nordica in care sa fie atatate din afara, sau at all, tendinte regionaliste, centripetale. Cunosti tu un exemplu? Si este deci vorba de mai mult decat Germania.

 

Prospectiv A-z .
Scotia, deocamdata, dar pot urma si altele (Groenlanda etc.)...

Preda Mihailescu Prospectiv A-z @ Ok - dar esti de acord ca daca ideea de incitarea regionalismelor s-ar generaliza, atunci Germania (think of Bavaria only!) si Austria (Kernten, Tirol) sau Holanda (West - Friesland), Danemarka (Jutland ), Suedia-Finlanda: Suomis si alti Laponi ... ar exista atatea targets. Scotia este intr-adevar un exemplu -- vine insa pe un background in care, cu IRA exista miscari independentiste de bucata buna de vreme. 

Concluzia mea este insa alta: Sa ii ia naiba si sa le dea ce incearca sa arunce in altii, otrava!

 

Prospectiv A-z .
Subscriu la concluzie, insa backgroundul este marea tabla de sah a lui Zbig... Un fel de replay la *retragerea* britanicilor dupa RM2.

 

Smaranda Dobrescu Mai interesanta este partea a doua a articolului care explixa simplu si clar de ce tendinta secesionista este incurajata de Bruxelles. Asta ajuta la descompunerea si slabirea statelor natiune, intrucat regiunile autonomizate nu vor fi parte din UE (cel putin asa se discuta). 
O posibila discutie despre Ungaria -Romania poate avea loc, dar Ungaria se doreste un stat natiune mai puternic, deci va avea scopuri si strategii diferite.

 

Prospectiv A-z .
Ungaria este folosita ca parghie, de Est si Vest. Cand se intampla sa fie simultan folosita in felul asta...

Preda (se) intreaba de ce nu-s miscari centrifugale in Nord. Eu raspund ca deocamdata; o miscare centrifugala apare numai cand unul (mai) mare baga batul prin gard. In caz ca SUA va deveni (mult) mai mica relativ la ceilalti mari jucatori, va veni si randul statelor americane sa re/descopere independenta--sunt deja carti publicate pe acest subiect.

 

Preda Mihailescu Prospectiv A-z @ Ok - asa face ceva sens. Tocmai ca exista carti si despre independenta Bavariei si eventual Baden Württenberg, ca singurele Landuri cu bilantul strict pozitiv intotdeauna, in Uniune. Deci teoria exista -- dar nimeni nu se excita. Spre deosebire de Lega, de Cataluna, samd. Sa le moara magarii la cei care produc diferenta, in concluzie. Magarii mintii.

 

Eduard Virgiliu Nu sunt pentru independenta dar imaginile cu politisti in uniforma care bat femei si batrani nu fac decat sa creeze o situatie exploziva.
Ori guvernul spaniol a trimis cei mai imbecili politisti (un pleonasm desigur) ori e ceva deliberat care sa creeze o situatie care poate duce la o escaladare extrema si fara de intoarcere in viitorul apropiat?!?
Daca ii lasau in pace si ii izolau economic in cateva luni oamenii se calmau si intelegeau ca viitorul lor este tot in Spania.

 

Prospectiv A-z .
Emotiile devin virale...
https://www.facebook.com/Islayr/posts/10159454251045397

 

Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/bogdan.alex.duca/posts/10210672147345658

 

Bogdan Duca

October 1 · 

Dacă jandarmii ar fi încercat să disperseze manifestațiile ilegale ale tinerilor frumoși și liberi, care se desfășoară an de an din 2012 încoace, folosind doar jumătate din energia întrebuințată de jandarmeria spaniolă, probabil România ar fi fost denunțată ca stat fascist, dictatură comunistă, coborâtă cu 100 de poziții în orice rating al democrației.
Am fi avut ambasadori exprimându-și solidaritatea cu manifestanții ilegali, am fi văzut o sesiune specială a Parlamentului european (ah, am avut una).....

Dacă în Spania prin "stat de drept" se înțelege aplicarea legii, în România prin "stat de drept" se înțelege doar ce rezultă din mofturile unor ong-uri și opiniile unor ambasadori...

Preda Mihailescu https://www.youtube.com/watch?v=9IXw7b7Exto&feature=youtu.be

 

 

Comment l'Union européenne…

Comment l'Union européenne…

YOUTUBE.COM

 

Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/TrenduriEconomice/posts/516103332074969

 

Dan Diaconu

October 2 at 5:38am · 

Înţeleg că dacă eşti tefelist poţi ieşi să ragi în piaţă fix când ţi se scoală fără să păţeşti nimic. Dacă însă vrei să ieşi să atragi atenţia asupra şmecheriilor care ne sunt băgate pe gât de către industria farma, dacă vrei să atragi atenţia asupra devierii societăţii de la normalitate sau dacă, în general, vrei să aperi principii de bun simţ, poliţia şi jandarmeria îşi fac silitori datoria şi te reduc la tăcere.

Nu înţeleg totuşi, trăim în republica tefelistă, în care orice idiot mânat de „principii solide" gen „Dragnea la puşcărie c-aşa vrea muşchiu' meu" sau „să moară Firea că e strâmbăcioasă" e protejat de lege? Chiar nu mai există legi în ţara asta? În Catalonia i-au luat p-ăia cu fulgi cu tot pentru că aveau de gând să voteze într-un referendum considerat ilegal. Nu conta că, probabil, vreo 90% dintre catalani vor independenţa. Încălcând legea, au cunoscut rigoarea pulanului.

La noi, orice tembel care aderă la ideile vârâte abil de către securişti obţine o protecţie ciudată. Dacă-i vine să urle ca o vită beată o poate face fără nicio restricţie. Poliţia şi jandarmeria apar în zonă strict pentru a proteja grupul de manifestanţi, nicidecum pentru a restabili ordinea. Mă întreb sincer, în ce ţară trăim? Mai există, totuşi legi în ţara asta, sau dacă eşti suficient de cretin devii specie protejată şi rigoarea legii nu se mai poate răsfrânge asupra ta?

Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=496529577372369&id=100010459937800

 

Emanuel-Bogdan Bobic

October 4 at 7:34pm · 

Numai cu multa rabdare se pot numara toate fitilele.

 

Preda Mihailescu Nu este noua, am mai vazut cu aceleasi componente. Ingramadite in extenso toate regiunile de potentiala galceava. Nu stiu daca harta este facuta pentru a mari imunitatea sau dimpotriva, pentru a excita isterii.

 

Prospectiv A-z .
Pentru a arata pisica EUropenilor.

 

Preda Mihailescu Prospectiv A-z Asa! Mai ales Soupmi, si Karelia, mare sperietoare mare.

 

Avicenna Secundo Nu exista similitudini cu noi. Catalanii sunt acolo. S-au nascut acolo. La noi astia sunt veniti. Nu fac istorie ca o stii. Cred bine!

 

Smaranda Dobrescu http://www.cotidianul.ro/premierul-carles-puigdemont.../

 

 

Premierul Carles Puigdemont proclamă victoria secesioniștilor

Guvernul regiunii autonome Catalonia a anunțat, luni,…

COTIDIANUL.RO

 

Smaranda Dobrescu Scotland is the next!



Prospectiv A-z .
The smoking gun?

"Right now I want to appeal to Europe! We, the Catalans, have a right to be respected. The European Union can no longer look away. The European Union should react before the abuse of a state which is behaving in an authoritarian manner and it should act quick to maintain the moral authority within and beyond our continent," Puigdemont said in a televised address.

https://sputniknews.com/.../201710021057857781-catalan.../

 

 

Catalan Leader Urges EU to Respond to Human Rights Violations During…

SPUTNIKNEWS.COM

 

Prospectiv A-z .
Se aplica precedentul referendumului romanesc din 2012?!
https://www.facebook.com/franrotunno/posts/1096171223818763

https://scontent.fotp3-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-1/p64x64/15747706_885415111561043_5328785994122971541_n.jpg?oh=37ab6cd5a311524a3349de217d375b9b&oe=5A619BF0

Francisco Rotunno

October 2 at 3:39am · 


Oh great, 90% voted SI...
out of 7.523 million Catalans only 2.26 million actually voted...

 

Preda Mihailescu Ia te uita pozna. Pai cred ca va primi un batalion de sechelai voluntair, fara preget. Sa faca ei acolo o republica cu sechelei si catali si femei catele. Toti infratiti.

 

Smaranda Dobrescu Gloante de cauciuc nu ar folosi Spania nici impotriva refugiatilor ilegali . Au depasit masura. De ce a fost referendumul ilegal daca Catalonia are Parlament separat?.

 

Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ A fost ilegal, nu stiu. Si imi spunea o Catalana 1/2 ca 60% erau impotriva tinerii referendumului, 40% pentru. Estimari, desigur. Dar cum este firesc la comportamentul lor, nu pot pretinde ca au majoritatea populatiei in spatele lor. 

Urasc Spania si fac show catre strainatate. revendicarile si le scriu in Engleza -- de nu se stie bine daca pentru restul lumii, sau de-a dreptul pentru mericani.


Smaranda Dobrescu Catalonia a fost stat independent de secole. Cu pauze cand a fost anexata Spaniei si poate si Frantei (?) Cea mai dura perioada de lipsa de independenta a fost suportata de catalani in timpul generalului Franco. Tin minte ca pe la 1300 in Catalonia a l...See More

 

Doina Nicolescu In secolul XIX Catalonia s-a rasculat impotriva Spaniei si a avut loc un razboi crancen.

 

Preda Mihailescu Doina Nicolescu Si secuii ce parere aveau atunci ? Glumesc -- stiu ca si in razboiul civil au avut un rol important, si erau impotriva lui Franco mai mult din motive "nationale" decat de stanga politica.


Prospectiv A-z .
Cei care se declara de Stanga si in favoarea separatistilor, par a spune unii, sunt ca Stanga identitara de oriunde, finantata de elite, fara interes in lupta de clasa (singura care merita a fi data in numele Stangii azi)...

https://www.theguardian.com/.../red-belt-catalonia-labour...

 

 

In Catalonia's 'red belt' leftwing veterans distrust the separatists

Nationalism is not the answer to Spain's problems, say…

THEGUARDIAN.COM

 

Prospectiv A-z .
via Claude Karnoouh: Excelentă analiza. Interesant că partidul comunist catalan e împotriva independență statală....

https://www.facebook.com/alain.benajam/posts/10214007096031811

 

Alain Benajam

October 1 · 

Yves Bataille
Some discover the catalan question and lament the violence and repression of the Spanish authorities. They criticise the fact that a referendum decided by a quarteron of notables outside the law is prevented from standing and argue that Spain is a member of the EU and NATO to justify the separatist s' escape. The forces partitionnistes at work in Europe do not care and want territorial fragmentation and weak and incapable micro-States. Those who mention Spain's participation in the aggression of 19 NATO countries against Yugoslavia In 1999 omit two things: Anglo-Saxon Global imperialism is mocking its ' friend s' and has not hesitated to Launch an arab spring against his servants in Egypt and Tunisia, moubarack and Ben Ali, when he decided. He has no qualms about using cannon fodder that suits him to pursue his goal, which is division, fragmentation and abaissement of states to become an obstacle to his frenzy of conquest. Here they are Islamists, there are Nazis or small nationalists who see no further than the tip of their noses and serve an empire they claim to fight (finally some...). The second thing omitted is that Spain Did not recognize the independence of the kossovo stolen from the serbs. The Catalan Particularime existed before Franco and after him until today. It's not a novelty. He used yesterday to justify himself, inventing nonsense like the ban on the catalan language. The Catalan language has always been spoken by those who wanted it. Since Franco's death, catalonia has enjoyed a wide range of autonomy that the great bourgeoisie barcelonaise would like to push even further to mask its flights and tap into the fund. This great bourgeoisie has made its region believe that it could have independence. It's a farce.

 · See original ·

 

Smaranda Dobrescu Comentariile la articolul luiAlain Benajam tind sa incadreze separatismul Cataloniei in marele proiect al desfiintarii si micsorarii natiunilor pana la lipsa de semnificatie, proiect denumut "al lui Soros" Nu s-ar putea totusi ca aceasta rupere de Spania a Cataloniei sa insemne mai degraba o dorinta de aproape 10 secole de independenta ca si o nemultumire a faptului ca regiunea Catalonia cu toata autonomia ei si libertatea folosirii limbii proprii sa nu fie de acord cu impartirea finantelor tarii?

 

Prospectiv A-z .
Alain Benajam:

Ici le projet nazi de la Waffen SS de partition de l'Europe en micro régions pour former selon eux une nation européenne comme dirait Macron. Ce projet est tout à fait comparable à celui de l'ALE des Verts et des gauchistes.
Ce morcellement de l'Europe et d'anéantissement des états-nation historiques possède trois sources politiques comme je l'ai déjà dit.
1- L'Extrême droite traditionnelle d'essence nazie (et non fasciste)
2- Les gauchistes de l'ALE qui présentent une carte quasiment superposable
3- Les Européistes classiques de l'oligarchie mondialistes dans lesquels figurent quasiment tous les partis politiques officiels en Europe de type gauche LFI ou droite FN.
On peut comparer cette cartes aux euro-régions chères à Bruxelles .

http://www.cercledesvolontaires.fr/.../14-carte-europe...See Translatio

 

CERCLEDESVOLONTAIRES.FR

Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/luciana.bohne.1/posts/1494137790639958

 

Luciana Bohne

October 15 at 3:54pm · 

Sigh! Just as I thought an wrote about the Catalonia independence political and social media trap--but not as concentrated a digest as this. In fact, I'm researching the role of Catalonia in the Civil War. It wasn't anything to write a "homage" about--unless you were a British Trotskist propagandist. Anyway--reposting this.

rom Jose Puertas:

On Catalan referendum (very good analysis) ----A message from Ivan, a Spanish guy living in U.K. for 16 years already//////

...
I have been watching and listening to the news for the last few days and I must admit that some media, especially the British and the Americans newspapers have covered the information presenting Spain as a fascist and oppressive country and the radical Catalans as victims. This is a lie, far from the reality and it seems like the media have been manipulated or the media haven't done a proper coverage of the issue interviewing both sides.

Cataluña is one of the 17 autonomous communities of Spain. It is not a colony, it is not a region, it is not a territory occupied or invaded, it is not a territory that has to be decolonized like the Sahara or that has to be returned to another country, it is an integral part of Spain because before Spain existed as a nation, Cataluña was a county of the kingdom of Aragon.

That said, it should be remembered that Cataluña enjoys from the arrival of democracy to Spain, back in 1975, it has more autonomy than any other region of the world, autonomy granted by the politicians who made the transition from dictatorship to democracy possible, there was not a historical criterion by which 3 autonomous communities, Galicia, Basque Country and Cataluña, had to have more competencies than the remaining 14, but this was done to satisfy the politicians of those regions. Was the transition a failure? Yes.

It should be remembered that when Franco gave the coup d'etat in 1936 the first supporters were Catalan bourgeois (rich entrepreneurs), is the Catalan bourgeoisie the origin of the Catalan nationalism, it was born, from the rich and not from the poor . Franco in return, after the war, provided them with the new industry created (Seat, etc.) and people from all parts of Spain began to emigrate to Cataluña in the 40s, 50s, 60s, and 70s, whom mixed with each other. The Catalans always discriminated these people with the name of "charnego" which means foreigner. Now the charnegos are the ones who discriminate the Police corps and the Spanish people and Latin American immigrants. There was never an opposition to Franco's regime in Cataluña as there was in the north of Spain. When Franco used to go to Barcelona they received him with applauses. The Catalans never ran in front of the Grays (Franco's police). They have manipulated history to present themselves as victims. Franco never forbade them to speak in Catalan as they say.

Today there is more democracy in any part of Spain than in Cataluña. This is very simple to explain, nationalism has used all the infrastructures and money that the state has given to build this movement and radicalize it, instructing children in schools in the hatred of Spanish and Spain (these children are the men we saw in the Sunday videos defying the police).
...

What we saw on Sunday is the result of this and many other things, they want the impossible, encouraged by a president, Carles Puigdemont, who in any other country would already be in prison. Spain does not oppress them, nor robs them, nor misleads them, they enjoy full liberties and fundamental rights, the only competition that does not have that fiscal matter, that is to say, its own system for collection of taxes like in Basque Country (called cupo).

The government of Cataluña behaves like the governments of Hitler or Mussolini, the local police of Cataluña has disobeyed the law, the officials (Mossos) disobeyed the law last Sunday, politicians do not respect the Spanish Constitution and pass laws without a majority, such as this referendum. People live in fear, harassed if they express themselves.
...

This nationalism is xenophobic, racist, single-minded, illiterate, manipulative and traitorous. What democracy will they want if they do not respect the opinions of others or the law?

In Cataluña there is no freedom, but not because of the Spanish government. but because of their rulers, Junqueras, Romeva, Forcadell and Puigdemont should be in prison and the government of Spain is weak and cowardly that has not activated Article 155 of the Constitution to remove autonomy to Cataluña.

The Nation concerns us all, the 47 million Spaniards who inhabit it, it does not only concern to 2 million people who have been towards the country.

For decades we have been blackmailed by the successive governments of Cataluña to obtain more and more funding, which they use to open illegal embassies around the world and promote the Republic of Cataluña. We're tired of this. To give in. Any other country in the world would have already suspended autonomy, be it France or Germany.
...

The Catalans are people like the rest of Spaniards, no better nor worse, they are neither more handsome, nor more blond, nor more hard working. They have spent years selling smoke and manipulating the international press and the weak governments of Spain.

Carles Puigdemont is the president of an Autonomous Community, let's don't forget it, he will have to answer for his crimes with jail sentences. He and all his government. #gonzoblogger

Prospectiv A-z .
http://theduran.com/the-catalan-referendum-is-a-classic.../

 

 

The Catalan Referendum is a classic bait-and-switch operation by Barcelona

THEDURAN.COM

Niciun comentariu: