miercuri, 1 noiembrie 2017

Betele din calea guvernarii

Betele din calea guvernarii – 12 octombrie 2017
 
Smaranda Dobrescu

October 12 at 9:44pm

Inca nu se cunoaste hotararea PSD, inca nu se stie oficial ce va face presedintele. neoficial se stie insa de 10 luni ca PSD si guvernul lui nu trebuie lasat, indiferent de vointa alegatorilor. Doar ca acum s-au intersectat in timp in mod bine gandit cateva actiuni care sa justifice aparent "nevoia de schimbare":
cresterea semnificativa a ROBOR, zvonul cu desfiintarea pilonului II fara amanunte necesare selectiei depunatorilor, scumpirea energiei electrice si a gazului, scumpirea la pompa, HG-urile"penale", persistarea in prostia cu contributiile pasate exclusiv lucratorului ca sa scoata sindicatele in strada, vaccinuri antigripale comandate in numar insuficient, intarzierea legilor de reforma a justiei, etc. Toate au culminat cu sondajul Avangarde in care guvernul aparea cu 25 % iar PSD, cu o saptamana inainte, cu 50%. Asta , da, organizare, asta da, papusar! Inca mai sper ca nimeni nu-si va da demisia dintre ministri, nici macar premierul.Doar asa se poate mentine guvernul si mai ales coalitia. Asa ne e dat de la o vreme sa avem doar premieri colaboratori ai sistemului!

PS: Ciudat ca au aparut deja in presa zvonuri despre clatinarea DNA in privinta HG-urilor care nu pot fi judecate de DNA indiferent cata coruptie ar contine. Simultan cu transarea problemei cu schimbarea guvernului.

PPS: Daca aveti , stimati colegi alte pareri, nu ma lasati va rog singura sa-mi fac griji inutile.

 

Doina Nicolescu Putem sa reamintim si de cursa nebuna cu inarmare si de ultima cuvantare a ambasadorului Klemm unde ne comunica ca Rusia ne face sa fim nationalisti economici(!!!!!!!l.

 

Anna Zelinski Apreciem și împărtășim preocuparea dar să vedem ce ispravă fac cei din spatele ușilor închise.

 

Prospectiv A-z .
Nu esti singura in ingrijorari, Smaranda, doar ca oamenii au capitulat. Prea multe din asteptari ne-au fost incalcate. Ce nu intelegem este ca raul poate fi mult mai mare, e greu sa alegi tot timpul raul mai mic atunci cand ii vezi pe cei care-l instrumenteaza ca iti rad in nas.

 

Alexandru Botu Si apoi, daca ei, pardidul cel mai mare, cu oamenii cei mai valorosi nu gasesc solutiile potrivite, inclusiv cele preventive si promoveaza oameni santajabili, absolut peste tot, respectiv si-au ales conducator un caprar care are pretentii de maresal aristocratic ce trebuie sa fie preaslavit si preamultumit cu daruri (caci succesul fantastic de la alegeri nu s-a datorat lui Dragnea, ci catastrofalei guvernari tehnocrate difuza, inconsistenta, de mantuiala si iresponsabila), toti uitandu-se in gura lui ca evreii cu temei si incredere la Moise, deci, daca partidul asta asa de mare este atat de pufos si de umil, ce pretentii sa mai avem?. Nu este mult de cand opinam ca marile partide, fiecare dupa specificul si structura sa interna, dupa tensiunile cultivate intre grupuri de interese si dezinteresul si dispretul fata de ceilalti membrii si fata de popor etc se vor aneantiza, vor disparea de pe scena. Locul lor va fi luat de partide mici, uniuni de tandari ireconciliabile, grupari cu caracter extremist-toate pentru a distruge ideea de guvernare prin reprezentanti alesi si de a se insinua guvernarea prin haos. Cei care fac posibil un viitor pe care sper sa nu-l apuc sunt chiar "dragii" nostri conducatori de partide: caprarii. Si partidele care in loc de ideologii au ca far calauzitor transpiratia fruntilor acestor caprari.

Niciun comentariu: