miercuri, 1 noiembrie 2017

Ambasadorul american, atac la politicienii romani care imbratiseaza nationalismul economic

Ambasadorul american atac la politicienii care imbratiseaza nationalismul economic – 9 octombrie 2017

Smaranda Dobrescu shared a link.

October 9 at 4:58pm

"Ambasadorul american, atac la politicienii care imbratiseaza nationalismul economic si ataca multinationalele: S-ar putea sa fie influenta nociva a Rusiei, s-ar putea ca la mijloc sa fie aripa marginala, xenofoba si rasista a extremei drepte"

 

 

Ambasadorul american, atac la politicienii care imbratiseaza nationalismul economic si ataca multinationalele: S-ar putea sa fie influenta nociva a…

HOTNEWS.RO

 

Ovidiu Stoica Make Romania Great Again ! https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/feb/2/16/1f642.png:)

 

Alexandru Botu Teoretic are dreptate, dar si practica nu poate fi neglijata. Cam dure epitetele folosite de un diplomat!

 

Ovidiu Stoica Ne da in cap cu aceleasi clisee care le auzim de ani de zile. Au inceput sa le fie tema ca scapam din colivie. Discursul asta e o insulta dar nu avem cine sa ii replice.

 

Smaranda Dobrescu "America first" sau "Let`s make America great", principii de-ale lui Trump nu presupun oare nationalism economic sau patriotism economic, sau ceva protectionism? Nu subliniez decat diferenta de mesaj, nu procedeul in sine aplicat in State.

 

Dana Fantu Smaranda. Ce e naţionalism la ei, la noi e şovinism.
De unde oare moda asta a dublei măsuri, dacă nu de la stăpânii înşişi?

 

Dana Fantu Clar. Primul rău e întotdeauna Rusia. Extrema dreapta e de rezervă. 
Dacă nu ţine niciuna, e Iranul şi, in extremis, Coreea de Nord.

 

Ovidiu Stoica Nu mai avem voie sa avem interese nationale, e anti-semitism, rasism, xenofobie, etc...in curand nu o sa mai avem voie nici sa mai fim cu totul.

 

Dana Fantu Ai noştri au prins-o din zbor. Azi au fost cam aceleaşi discursuri despre baubaul rusesc la tribuna parlamentului. 
Îmi imaginez că, dacă ar fi interesat, Putin ar fi mândru de atâta interes al adunării parlamentare nato. Nu că interesul e eronat. Dar să vorbească toţi despre asta, parcă e uşor infantil.

 

Prospectiv A-z .
Si uite asa daca alaturare acestor categorii ramane nesanctionata, anti-semitismul va creste. Domnul acela care se ratoieste la numele strazii Mircea Vulcanescu, pe banii statului roman si in numele romanilor evrei, ce-o pazi?


Prospectiv A-z .
"Şi totuşi astăzi, cei care se opun liberalismului şi îmbrăţişează naţionalismul economic caută din nou să îi atace şi să îi demonizeze pe evreii din Europa şi pe cei din afara ei. Fac acest lucru direct, prin manifestaţii naţionaliste şi vandalizarea memorialelor şi a cimitirelor. Dar fac acest lucru şi indirect, prin atacarea companiilor multinaţionale şi prin aluzii la pretinse şi presupus infame legături evreieşti ale unor întreprinderi legitime cu scopul de a crea animozitate şi de a prezenta concluzii funeste.

Recrudescenţa acestei retorici antisemite, însoţite de transformările economice cauzate de globalizare, constituie un teren fertil pentru cei care încearcă să manipuleze opinia publica şi să îndepărteze România de temelia principiilor ei euro-atlantice.

Această animozitate este agravată de răspândirea diverselor scenarii false, „fake news", care îşi croiesc drum dinspre Internet în discursul public. Asemenea scenarii au o singură finalitate, un singur scop: să ne dividă, să ne slăbească instituţiile şi să ne polarizeze societăţile."

Daca as fi evreu as riposta DUR la asocierea dintre reactiile legitime la {neplata taxelor, delocalizarea locurilor de munca, ecocidul...} multinationalelor si antisemitism. Domnul ambasador fie stie de astfel de cazuri, fie construieste un om de paie pentru a apara procedura anti-sistem a multinationalelor. Da, am scris cu grija: A eluda taxele implodeaza sistemul, il ataca din interior, este in consecinta anti-sistem. A delocaliza locurile de munca sau a produce catastrofe ecologice este anti-uman si anti-planeta. A amesteca si antisemitismul, real sau manufacturat, este totusi o neghiobie.

 

Paul Ro Petre Ţuţea parcă spunea că "antisemitismul este provocat de evrei prin excese " . Citatul este aproximativ.

 

Smaranda Dobrescu Ultimul paragraf, care-ti apartine il socot demn de a primi un mare like care nu vreau insa sa atinga textul dinaintea lui https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/feb/2/16/1f642.png:-)

 

Dana Fantu Aici, tot ruşii, perşii şi nord-coreenii sunt de vină. Şi e tot cu diplomaţi. 
https://www.agerpres.ro/.../atacurile-neelucidate-din...

 

 

Atacurile neelucidate din Cuba: Și alți cetățeni americani au prezentat aceleași…

AGERPRES.RO

 

Preda Mihailescu Georgica acesta are un presedinte. Acest presedinte a rezumata odata situatia concernelor in America, observand ca ele sunt obligate sa plateasca cca 25% impozite, dar folosind diversele exceptii si scutiri legiferate, de facto media impozitelor platite in US de un concern este de 15%. Noi suntem xenofobi, vrem sa plateasca cat in America?!

Niciun comentariu: