miercuri, 1 noiembrie 2017

Remuscarile lui Di Pietro

Remuscarile lui Di Pietro – 9 septembrie  2017

Prospectiv A-z is with Mery Sivu.
Poate cineva mai aproape de sursa (in Italia) ne poate lamuri despre natura remuscarilor procurorului italian.


O legendă vie a magistraturii internaționale, fostul procuror italian Antonio Di Pietro, artizanul operațiunii anti-corupție "Mani pulite" din Italia anilor 90, a ajuns în stadiul…

Prospectiv A-z .

Dupa cum am banuit, originalul imi arata ceva in plus, pierdut in traducere pe drum spre versiunnea romaneasca:

"Ho fatto l'inchiesta Mani Pulite, con cui si è distrutta l'intera Prima Repubblica: il male, e ce n'era tanto con la corruzione, ma anche le idee."

A distrus si o idee de stat, un stat pe care italienii ca Di Pietro il regreta.

Si mai departe:
"Ed è così che sono nati i cosiddetti partiti personali: Di Pietro, Bossi, Berlusconi e quant'altro."

Si in Italia, ca si in Romania, dupa campania anticoruptie a intrat in scena partidul personal (al lui Berlusconi, respectiv Basescu). As adauga eu, cu efecte catastrofale pentru cetateni, economie si nu neaparat pentru coruptie.

Sursa: http://www.ilfoglio.it/.../di-pietro-confessa-ho-fatto.../ (Google translate face minuni.)


Il mea culpa dell'ex magistrato, che ammette di aver…

Prospectiv A-z .
Constantin Gheorghe:
Despre ce "consolidare" a democrației vorbim?

Criza democrației reprezentative este o realitate. Motivul principal al crizei este faptul că în jocul politic au apărut cel puțin patru noi actori, în afara partidelor politice, actori ilegitimi, care, practic, pot anula rezultatele votului și pune între paranteze suveranitatea cetățeanului.



Este vorba despre "justiție"(în principal despre procurori), "societate civilă"(grupuri de presiune și de lobby, care promovează interese strict de grup, în defavoarea interesului public), servicii de informații(statul paralel), și mari entități economice, care-și promovează interesele fie direct, prin coruperea politicului, fie indirect, prin intermediul "societății civile", pe care o finanțează. Nu am pus și presa în această listă, pentru că ea și-a pierdut puterea și relevanța, este doar un executant, un "ucigaș plătit", a ieșit din jocurile de putere.

Mă tem că această criză nu are soluție, câtă vreme cetățenii refuză să-și reclame suveranitatea însușită fraudulos de pomeniții actori informali din jocul politic. Și nu o vor face, oricum nu prea curând, câtă vreme sunt convinși că sursa răului economic și social este politica, și prin ricoșeu, democrația.

Răul social care se va accentua, pentru că niciunul dintre actorii cvasi-politici nu pot fi controlați de cetățeni, nu au capacitatea de a gestiona statul, ei având doar un singur scop: drenarea de resurse publice, și sunt în concurență pentru accesul la resurse, deci nu se vor coordona în acest efort de gestiune.

În aceste condiții, despre ce "consolidare" a democrației vorbim?

Smaranda Dobrescu Apreciez ca disparitia democratiei reprezentative, colegul Constantin Gheorghe o vede ca pe o consecinta a unor ilegitimitati.

Mery Sivu Cu mare drag o sa va informez cu tot, ieri am avut mutarea cu toate cele, nu am lumina electrica si cele ce trebuiesc iar mobilul meu are o baterie care se descarca imediat, da-ti va rog un pic de timp, sunt intre cutii, mobila de asamblat si fara internet.... scuze, revin....
Smaranda Dobrescu Curaj, Mery!

Mery Sivu Buna seara ATELIER - Prospectiv A-z , iata ca sunt la internet-point si incerc sa dau lamuriri pentru aceasta stire.
..
Mery Sivu ca de obicei prin tradus (…google, reverso)se pierde forma si substanta continutului .....

Mery Sivu articol: POLITICA DELLA PAURA 
Pubblicato il 03-10-2017 http://www.avantionline.it/.../di-pietro-tangentopoli.../...




Mery Sivu a se vedea <MANI PULITE> ....
.
Mery Sivu Nencini (pe care l-am cunoscut prin congrese - conferente in Toscana - Firenze) reia aceasta tema ... declarind ca e de inchizitie ceea ce De Pietro declara .... // cardine del tema e O JUSTITIE JUSTA (!!!)

Mery Sivu A fost istituita o comisie care in timp de 6 luni trebuie sa <vina la capat> acestor declaratii ....

Mery Sivu Acest lucru cuprinde toata politica italiana .... asteptam si vedem ... deocamdata dibatimentul este pentru cei del <movimento 5 stelle> ... jos cu primarita, din Roma.... deci ape foarte tulbure....
.


Presentata una proposta di legge per istituire…


Il Psi di Nencini chiede una commissione d'inchiesta…



Un quarto di secolo dopo Tangentopoli i parlamentari di…


Il Psi, con Enrico Buemi al Senato e Oreste Pastorelli…
Mery Sivu singuri in care am incredere sunt cei din Partidul Radical - efectiv declaratiile lor corespund .... https://www.radioradicale.it/.../giustizia-e-politica...


Roma, 27/09/2017, organizzato da Fino a prova Contraria

Mery Sivu Pentru acest weekend e tot... ma retrag, cind voi avea internet (astept de o luna - chestii made in italy) ... voi reveni si cu o traducere....

Niciun comentariu: