joi, 26 ianuarie 2017

Revolta TOTALĂ a simpatizanților USR

Revolta TOTALĂ a simpatizanților USR față de prima inițiativă a partidului.
Critici dure la adresa parlamentarilor lui Nicușor Simpatizanții USR sunt dezamăgiți de prima inițiativă a parlamentarilor formațiunii lui Nicușor Dan. Primul proiect concret al USR este dărâmarea zidului ce înconjoară Parlamentul. Anunțul a fost făcut la şedinţa solemnă a Camerei Deputaţilor consacrată împlinirii a 27 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989 chiar de deputata USR Cristina Prună. „USR a făcut un apel pentru a vindeca ruptura dintre oameni şi sistemul politic şi iată-ne aici. 1989 a marcat dărâmarea unui zid dintre Europa de est şi Europa de vest. După 27 de ani, România are un zid care pune o barieră între politiceni şi oameni. Primul proiect concret pe care ar trebui să îl avem este dărâmarea zidului nedemocratic din jurul Casei Poporului, să nu ne izolăm de oameni, să nu ne închidem în palatul lui Ceauşescu, să ţinem politica la vedere”, a spus Cristina Prună.
Simpatizanții au transmis pe pagina oficială a liderului USR zeci de mesaje prin care își exprimă dezamăgirea față de partidul pe care îl considerau o salvarea.
Mai jos sunt câteva dintre mesajele trimise de votanții USR care se regăsesc pe pagina lui Nicușor Dan.
Costin Christescu
Dupa ce ati promis in campanie si am crezut ca sunteti altfel chiar doriti din prima zi sa ne demonstrati ca sunteti o apa si un pamant cu borfasii care au fost in parlamentul anterior. Chiar asta este prioritatea USR pentru redresarea tarii?
Emma Ene
Stiti cati oameni au muncit ca sclavii pt gardul ala? Cati bani s-au cheltuit? Ati facut un calcul cat ar costa daramarea lui si cat ar costa reamenajarea? Da?! Nu cred! Cu banii aceia mai bine renovati si amenajati un spital de oncologie sau o maternitate. Cred ca glumiti! Nu ne faceti sa regretam ca v-am ales. Sunt extraordinar de multe de rezolvat in tara asta. Probleme grave cu care ne confruntam si mai ales lipsuri, desi cotizam ca prostii la sistem, si cam degeaba (strazi pline de gropi, fluidizarea traficului, locuinte sociale, azile pentru batrani, spitale curate si dotate, gratuitati la proceduri medicale oncologice/ proteze, salarii mici, lipsa de spatiu in institutiile de stat, pensii mici si lipsa facilitati pentru pensionari si studenti, lipsa locuri de munca, invatamant gratuit (acordarea de manuale de catre ME), electricitate in zonele rurale, transport in zone rurale, modernizarea transportului cu trenul, crearea de aeroporturi in orasele unde nu exista niciun aeroport, etc.).
Mihai Turcu
Gardul ala era problema…. Cu ceva la propriu constructiv nu puteti veni si voi? V-am votat, dar ma astept la altceva decat „sa dărâmăm noi ceea ce au reusit sa construiasca altii”.
Alexander C. Ionescu
E o prostie sa darami ceva ce ar costa o avere sa il pui la loc. Bașca nu deranjază pe nimeni. Mai bine faceți ceva sa creasca salariile tuturor la nivelul parlamentarilor nu să dărâmați lucruri.
Marius Valentin
Voi chiar nu aveti consilier de imagine? Cand principalul repros este ca vreti doar sa demolati si nu construiti nimic voi propuneti asta? Chiar daca ar fi o idee buna (in opinia mea nu este fiindca se poate rezolva cu niste porti, acces liber si niste picturi murale) nu e momentul acuma.
Sebastian Pop
Eu credeam, în naivitatea mea, că veniți cu propuneri legislative serioase pentru prima înfățișare în Parlament. Ati ajuns acolo pe un val de nemulțumire față de PNL combinat cu simpatie față de USR. Dacă tot nu ați avut nici un fel de program concret și acum că România 100 a picat, noi alegătorii avem așteptări puțin mai mari de la USR decât dărâmarea gardurilor. După umila mea părere, dacă tot aveți asta în „program” ,începeți cu „gardul” din propriul partid urmat de „gardul” dintre partid și alegători. Succes!
Dragos Birlea
da, si cred ca pe urma apartamentele fara usi si ecusoanele obligatorii pe strada vor intra in moda. gandirea asta a dvs constructiva m-a trezit la realitate si m-a facut sa ma intreb oare cine va rasuceste butoanele…
Monica Pop
De acord. Dar sa finanțeze URS, din fonduri proprii, dărâmarea. Poate așa veți gândi un pic înainte de a face propuneri „constructive” pe bani publici.
Predoiu Dan
Domnilor deveniti penibili.La ce bun ca va votam cu speranta si demonstrati ca aveti idei atat de mici.Asteptam proiecte si legi mai bune .Nu avem nevoie de circ.
http://sokant.ro/revolta-totala-a-simpatizantilor-usr-fata…/
__________________________________________
STUDII
Master - Dezvoltare Europeană și Internațională, Universitatea din Nantes, 2008
Licență - Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului, Academia de Studii Economice din București (ASE), 2007
ACTIVITATE PROFESIONALĂ
Manager proiecte - Global partner enablement, Oracle, din 2016
Manager proiecte - Departamentul de Proiecte și Fonduri Europene, European Young Innovators Forum, Brussels, 2013-2014
Manager - Departamentul de Parteneriate și Alianțe, iValueHealth.NET, 2012-prezent
Junior business consultant - Strategic Management and Controlling, Air Liquide, Paris, 2011
Cercetător și Manager proiecte - CTA (ACP-EU), Brussels, 2009-2010
DG Development Trainee - Comisia Europeană, Brussels, 2009
Intern - United Nations on Drugs and Crime, Viena, 2008
Intern - Departamentul de HR, Nantes Metropole, 2006
Ieri, 22 Decembrie, zi cu o încărcătură istorică deosebită pentru noi toți, am avut prima luare de cuvânt în faţa Camerei Deputaţilor.
Mesajul a fost atât pentru colegii deputați, cât şi pentru toţi cetăţenii ţării, astfel încât aş vrea să repet cu tărie ideile principale, dărâmarea zidului dintre reprezentanţi şi reprezentaţi, la propriu şi la figurat.
Nu vă ascund ce sentiment apăsător am avut văzând, în aceste zile mohorâte de iarnă, hectare întregi pustii şi părăsite, ce stare de izolare am trăit. Din prima clipă am fost conştientă că acceptând bariere, ziduri şi porţi între noi şi voi, cei ce ne-ați trimis în Parlament, mai devreme sau mai târziu ne vom rupe de realitatea înconjurătoare.
Nu ştiu dacă este necesar să fie dărâmate realmente zidurile Parlamentului sau dacă este suficient să fie larg deschide porţile, acest lucru ni-l vor spune experții. Ceea ce e cu adevărat important este să transformăm « curtea », definiţie precisă a proprietăţii, în « parc » accesibil tuturor.
Locuri de joacă, piste de biciclete şi de alergare, zone de skate, locuri de lectură, gazon pentru întâlniri cu prietenii, toate acestea ar putea trezi la viaţă clădirea Parlamentului şi totodată i-ar face pe « locatarii » săi să nu uite cine sunt, de unde au plecat, cine i-a trimis acolo şi de ce.
Să-nvăţăm să ne comemorăm eroii, trăind noi şi pentru ei.
La Mulţi Ani,
Cristina

« Iată-mă acum în fața dvs., ca reprezentant al poporului român, în această clădire somptuoasă și nefuncțională lăsată nouă moștenire de către regimul comunist. Chiar dacă dictatura ceaușistă a căzut acum 27 de ani, din păcate încă îi simțim reminiscențele sale în sistemul politic și în felul în care România a fost guvernată. Uniunea Salvați România a facut un apel către oameni tocmai pentru a vindeca ruptura dintre oameni și sistemul politic. Si iata-ne aici!
Trebuie să vă reamintesc că 1989 a marcat totodată dărâmarea unui zid ce despărțea Europa de Vest de cea de Est. Dupa 27 ani, România încă are un zid care pune o barieră între politicieni și cetățeni. Primul proiect concret pe care ar trebui sa îl avem este să dărâmăm zidul nedemocratic din jurul Casei Poporului. Să nu ne izolăm de oameni. Să nu ne închidem în Palatul lui Ceaușeșcu. Să ținem politica la vedere.
Vă îndemn, dragi colegi, să dărâmăm zidul dintre noi și oameni. Au murit oameni în 1989. Respectul meu, al colegilor mei pentru ei este enorm. Ei au murit pentru ca noi să fim liberi. Ei au murit pentru a nu mai exista ziduri. Au murit pentru a exista o clasă politică integră, responsabilă și cu bun simț. Nu suntem încă acea clasă politică, dar haideți să devenim.
Domnule Președinte, Dragi colegi deputați, USR vă propune astăzi să facem un parc democratic public din curtea Casei Poporului. Vă invit să dărâmăm zidul dintre noi și oameni. Haideți să scriem împreună un nou viitor al României, unul orientat cu adevărat către cetățenii ei. »
Comments
PAz.
Cata Nacho
o prostie, nu v-am votat ca sa daramati, ci sa construiti! e suficient sa lasati portile deschise, nu va mai comportati precum CDR-ul in 1996!

Cristina Prună
Mesajul a fost unul și la propriu și la figurat. Va trebui să ne consultam cu specialiștii pentru a studia care este cea mai buna formă pentru a deschide acest spațiu. Sunt hectare întregi de spațiu verde care ar putea fi amenajate pentru ca cetățenii să se bucure de ele.

Mai multe comentarii dela postarea d-lui Nicușor Dan: https://www.facebook.com/NicusorDanUSR/videos/1224852800925664/
56,334 Views
Să dărâmăm zidul între cetățeni și aleși. USR propune azi, pe 22 decembrie, prin colega noastră Cristina Prună, dărâmarea gardului din jurul Casei Poporului, și construirea unui parc public. Oamenii au luptat în decembrie 89 pentru o lume fără ziduri

Smaranda Dobrescu Posibil sa-l fi luat pe Valeriu Zgonea consilier pe bani grei. Altfel, nici nu merita discutat.

 
Smaranda Dobrescu I-as da cu placere lui Nicusor Dan o informatie: Daca inca nu s-a prins, exista o Comisie parlamentara care se numeste "Sesizari si Abuzuri" .Ea primeste scrisori de la indiferent ce roman care are ceva de anuntat, sesizat, o nemultumire, etc.. Comisia e obligata sa dea un raspuns dupa o cercetare prealabila intr-un interval limitat de timp. Asta ca sa nu-si mai inchipuie aerianul personaj si sa propuna ca toate comisiile Parlamentului sa aibe discutii saptamanale cu cetatenii. (Propunere din campanie).Comisiile care se intalnesc doar odata pe saptamana trebuie sa discute n proiecte de legi sau propuneri legislative in acest timp.
Si as mai reaminti ca inca avem o Constitutie care invetereaza democratia reprezentativa.


Alexandru Botu Atunci propun ca deputatii care vor daramarea zidului (zid care nici mie nu-mi face placere) sa purceada ei insisi la daramarea acestui zid. Sa li se dea cele la indemana: dalti, ciocane, spituri, cazmale etc. Ce aveti cu ei? De ce nu-i lasati sa faca ce vor?. Nu ati invatat nimic de la Mos Ion Roata?

 
Preda Mihailescu Alexandru Botu @ Si daca tot sunt porniti cu dalta in mana pe daramat, ce-ar fi sa inceapa cu privilegiile si cu legile anapoda si anti-sociale?

 
Alexandru Botu Pentru astfel de legi vor folosi butaforii de dalti, ciocane etc. Veti vedea...
 
Smaranda Dobrescu Daca cei care s-au opus proiectului Rosia Montana au constituit nucleul USR, cum se face ca nu au protestat fata de aprobarea unei exploatari aurifere din zona cu aceleasi tehnologii si au preferat sa se gandeasca la buldozerele daramand gardurile Parlamentului?
În timp ce au dat un Moratoriu cu privire la Roșia Montană, Guvernul Cioloș a aprobat însă o mare investiției în domeniul exploatării aurului în România.
http://www.stiripesurse.ro/guvernul-ciolo-a-dat-unda...

 
Draghi Puterity Erau prea ocupati sa ii dea... papucii lui Ponta.


Alexandru Botu Sa nu se spuna ca nu au facut lucruri serioase.

 
PAz.
Cand salariul dela Bruxelles il depaseste pe cel dela Bucuresti de mai multe ori, cui nu-i este clar ca juramantul pe Constitutia Romaniei la momentul investirii in functie este de facto o formalitate?

Alexandru Botu Pai de jurat, au jurat pe Biblie, adica cu mana pe Biblie. I-a crezut cineva evlaviosi?

 
Alexandru Cosmin Codreanu Este o discutie (aparent) populista care revine. Aberanta prin apetitul pentru distrugere, foarte periculoasa prin consecintele implementarii ei.

Foarte interesant ca USR revine cu ea dupa ce tentativa Zgonea s-a dovedit un esec. Se pare ca cineva doreste sa puna pe butuci (si) unul din ultimele simboluri ale epocii "muncim, nu gandim". Sunt sigur ca ca aceasta propunere nu reflecta optiunile majoritatii electoratului USR.

 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Prostii !

 
Alexandru Botu Domnule Profesor Mihai Ion Turcu, daca sunt prostii, atunci au tot dreptul sa se reia, sa se insiste asupra lor, nu?

 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Se vorbeste despre un act simbolic. Deschiderea in cauza nu este impiedicata de un zid care are valoarealui practica.

 
Alexandru Botu Stiu, Domnule Profesor Mihai Ion Turcu, dar am ajuns sa ma tem de cand simbolurile au ajuns la indemana atatora...


Smaranda Dobrescu Partidul anti-sistem ajuns in Parlament a cerut birou, masina si sofer personal pentru fiecare senator. Pana aum acestia primeau cate un harb de masina din anul 2000 fara sofer, iar membrii unui grup parlamentar aveau un birou comun, destul de confortabil...
http://www.mediafax.ro/.../calin-popescu-tariceanu-usr...

 
PAz
Cei care i-au votat sa ia aminte! Se incepe cu mesaje populiste de schimbare, se continua cu apucaturi ciocoiesti/fanariote.

 
Alexandru Botu Ce sa faca? Sa vina la serviciu cu bicicletele? Nu locuiesc toti pe langa Casa Parlamentului. Dar poate fi o idee. Toti parlamentarii sa fie cazati pe "Victoria Socialismului", pardon, cred ca i s-a schimbat numele in "Victoria Ciocoismului". Dar nu numai pe durata mandatului, ci in permanenta. Cand se umple strada asta, vor fi cazati pe cele invecinate. Si zidul de la Cladirea Parlamentului sa fie mutat la marginea cartierului locuit de fosti si actuali parlamentari. Corect ar fi sa apara si un cartier de fosti Presedinti, un cartier de fosti ministrii, un cartier de fosti Procurori Sefi, un cartier de fosti si actuali judecatori s.a.m.d., fara sa fie uitati si Comentatorii politici.
Similar unei astfel de organizari civice, sociale sa se creeze cartiere separate, cate unul pentru fiecare din cele enumerate, cu cei care sunt anti sistem. Alegatorii se vor tria si stabili si ei in cartiere diferite, cei care nu vor avea simpatii clare si exibate vor fi trimisi sa locuiasca in rulote. Pana se hotarasc cumva...

Smaranda Dobrescu Sa accepte regula parlamentului valabila din 1996, eventual, fara sa ceara facilitati suplimentare care costa. De exemplu, sofer. Inca peste 400 soferi angajati la parlament, costa ceva.

 
Alexandru Botu Da, pe vremea aceea, parlamentarii chiar erau printre cei mai modesti slujbasi ai poporului. Si foarte respectabili...

 
Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ Nicusor Dan a desmintit vehemente relatarile lui Tariceanu acuzandu-l de minciuna. Preocuparile acestor indivizi pentru tara sunt impresionante.

 
Smaranda Dobrescu Tariceanu, fara sa am motive speciale, particulare sa-l creditez ca nu ar minti niciodata, in primul rand este al doilea om in stat si s-ar discredita sa arunce pe piata neadevaruri. In al doilea rand este seful Biroului Permanent al Senatului care patroneaza organizarea si nevoile Senatului din primele zile. E suficient ca sa fi vazut cereri scrise din partea unor useristi ca el a dat informatia la presa. Probabil ca o excentricitate. Nicusor, cred ca inca nu si-a dat seama pe ce lume traieste, din moment ce a girat propunerea userista de spargere a zidurilor parlamentului.Si apoi, Domnule Profesor, nu toti matematicienii recunoscuti inteleg regulile politicii, Constitutia sau rolul opozitiei.

 

Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ Nu - ma miram, atata tot. Despre Nicusor Dan am pierdut si eu 90% din creditul pe care i-l dadeam ca matematician serios. Cel mai tarziu cand l-am vazut frecventand societati ale lui AMP si alte figuri compromise iremediabil. Deci combinatie de naivitate cu oportunism? Dar vazand replica sa vehementa la acuza lui Tariceanu mi-am spus ca nu se poate, macar atata lucru o mai fi stiind, sa isi controleze cerintele... Dar aveti dreptate - nu trebuiesc sa fie ale sale, ajunge ca vreunii din trupa lor de castigatori sa fi fost atat de inteligenti, si el trebuia sa stie!

Niciun comentariu: