joi, 26 ianuarie 2017

corupția marelui capital

Așa arată marea corupție, care scapă mai mereu nepedepsită, corupția marelui capital.
"Preturile de referinta ale gazelor extrase in Romania au fost stabilite incorect de catre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM), fapt care a condus la diminuarea redeventei petroliere la bugetul statului, pentru perioada 2011-2015, cu 4.671.501.106 lei (1.390.987.220 USD), se arata intr-un raport de audit al Curtii de Conturi. In perioada 2013-2015, Romgaz a vandut gaze pe piata reglementata in cantitati mai mari fata de cat era obligat, la preturi mai mici decat pe piata libera, fapt care a dus la reducerea cu 177 milioane de lei a veniturilor companiei. In schimb, OMV Petrom a vandut sub cat era obligat pe piata reglementata, iar cantitatile livrate pe piata libera s-au dus catre o societate din cadrul grupului OMV. Raportul mai arata ca Chevron a renuntat la acordurile petroliere fara sa plateasca la buget sumele aferente lucrarilor neefectuate."
Comments
Smaranda Dobrescu Daca se aduna toate aceste venituri neincasate prin frauda sau prostie, daca nu se mai fac imprumuturi sa sustinem bancile private si sa facem reforme institutionale incep sa cred ca programul lui Dragnea ar putea avea ceva sanse. E adervarat ca si Curtea de Conturi isi face datoria, chiar daca nici justitia, nici guvernul, nici presedintele nu prea se scandalizeaza uitandu-se pe rapoartele respective...

 
Teodor-Marian Dumitrescu Camera de conturi Ialomița în Decizia nr.55/2014, la punctul 7, a folosit expresia ,,acordarea nelegală de scutiri la plata redevenței datorate...” Este vorba de 503.592 RON. Cu referire la același lucru, Parchetul și judecătorii de Cameră preliminară, decid: ,,fapta nu este prevăzută de legea penală”.

 


Dinica Roman http://www.sigurantaenergetica.ro/mecanismul-prin-care...
în România a crescut în ultima jumătate a anului 2016 de la 5% la 25%! Mecanismul prin care ruşii au pătruns atât de puternic pe piaţa românească are legătură
sigurantaenergetica.ro

 

Smaranda Dobrescu Aici vorbim de prejudicii publice si private, de politica antinationala, facuta din interese ascunse, din prostie sau neglijenta. De ce mai avem un ANRE daca nu sustine productia proprie si pretul cel mai avantajos la un moment dat?

Niciun comentariu: