vineri, 27 ianuarie 2017

cozi de lemn cu cap metalic

PAz shared a link.
AUREL I. ROGOJAN ne anunta
”Consiliul de Securitate a permis Air Group Monarch să utilizeze 7 curse charter private pentru transportarea "resurselor speciale" în New York şi Washington, începând cu 20 ianuarie 2017, pentru îndeplinirea prevederilor contractului semnat între compania de pază din Moscova RBS-Group şi preşedintele ales al SUA, Donald Trump”, scrie ro.sputnik.md.
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, ar fi încheiat, săptămâna trecută, un contract cu compania rusească de pază RBS Group, pentru asigurarea protecţiei "persoanei sale, a familiei şi a proprietăţilor sale" împotriva "elitei demonice globaliste", care încearcă să îl distrugă, scrie defence.ru.
"RBS-Group este una dintre cele mai serioase armate private care oferă servicii de protecţie, dintre cele care au existat vreodată în lume", precizează sursa citată.
”Cu toate că nu este cunoscut numărul exact al personalului RBS-Group şi tipul tehnicii militare (arme, sisteme de comunicaţii) care vor fi transportate la 20 ianuarie în timpul zborurilor din Rusia spre SUA, pentru a asigura paza preşedintelui ales Donald Trump, a devenit cunoscut că acum câteva zile Ministerul rus al Apărării a trimis o înştiinţare consultativă de disponibilizare din actualele angajamente a 370 de militari de ultra-elită din forţele speciale ale GRU (Direcţia Principală de Informaţii), unele dintre cele mai respectate şi înfricoşătoare forţe speciale din lume.
Faptul că aceşti militari cunosc engleza şi America, sunt cei mai potriviţi pentru asigurarea securităţii preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, cu acordul direct al Consiliului de Securitate”, scrie Sputnik.md, site parte a rețelei globale de propagandă rusească.
”Întrucât războiul lui Donald Trump dus împotriva CIA s-a acutizat în aşa măsură încât nu le permite acestor agenţi să asigure securitatea Casei Albe în timpul inaugurării, se lasă de înţeles faptul că liderul Americii a învăţat lecţia "rece" referitor la tragedia care i s-a întâmplat preşedinţilor Kennedy şi Reigan (care a supravieţuit după atac, dar nu a mai fost acelaşi), atunci când au încercat, la fel ca Trump, să oprească CIA şi pe cei care stau în spate să desfăşoare războiul veşnic în lume de dragul vânzării de armament”, concluzionează site-ul de știri citat.
Consiliul de Securitate a permis Air Group Monarch să utilizeze 7 curse charter private pentru transportarea "resurselor speciale" în New York şi Washington,…
ro.sputnik.md|By Sputnik

Comments
Smaranda Dobrescu Oare ce parere are americanul de rand? Nu se deschide o problema de incredere in propriile institutii cu efecte greu de previzionat in totalitate? Printre efectele mai simpatice vor fi si aparitia unor filme si policier-uri cu supermani rusi?

 
PAz
Daca aceasta preluare facute pentru Cotidianul de generalul in retragere dela servicii Rogojan e adevarata, avem o cu totul alta cheie la felul in care au decurs lucrurile in Romania, dupa victoria lui Eltin pana la demisia lui Ponta...

 
Smaranda Dobrescu Adica a fost un fel de perioada-paranteza?


Gheorghe Gradinaru Personal cred ca este o facatura pe fond.

 
Ioan Albescu Miroase a diversiune. Nu sunt eu cel mai în măsură să mă pronunț, căci nu cunos foarte bine legilația internașională dar mi se pare ciudat faptul că există un acord al Consiliului de Securitate pentru un transport privat. Apoi cred că pentru a o astfel de operațiune ar fi trebuit mai degrabă acorul Senatului sau Camerei reprezentaților din SUA, al NATO etc. Ca să nu mai spun că un asemenea gest e un afront nemaipomenit la adresa forțelor de securitate din SUA. După mine e o aiureală de mari dimensiuni care âl poate descalifica pe dl Rogojan, dacă nu cumva i s-a folosit numele în mod abuziv.

 
Ioan Albescu Când preiei un astfel de mesaj, cel care îl promovează nu are nici o responsabilitate? Ne poate garanta, spre pildă, dl PAz că dl Rogojan a făcut aceste afirmații? Dacă se dovedește că e un fals cine își cere scuze? Pentru că eu a doua oară voi fi mult mai cicumspect în a avea încrede în afirmațiile unui astfel de autor. Și nu mă refer la dl Rogojan!

 
Smaranda Dobrescu Ioan Albescu orice stire din presa creaza raspunderi ziarului si autorului. Mai ales ca si autorul, D-l Rogoja lasa loc de indoiala facand referire la stirea din Sputnik. Nu sunt in niciun caz nici PAz nici Gheorghe Gradinaru  care au postat aceeasi stire din doua surse diferite.raspunzatori. Este o stire atat de neasteptata, incat merita discutata, nu mai mult decat a fost cazul. Am dreptate?

 
Ioan Albescu NU aveți dreptate, după opinia mea! Acum realizez în proporție de 100% că e o diversiune a serviciilor rusești. Orice fel de preluare spre "dezbatere" a acestei diversiuni este de fapt un serviciu adus cu sau fără bună știință acestor servicii. Goebbels spunea că o minciună repetată devine adevăr. Din nefericire preluarea acestei diversiuni nu face decât să aducă servicii propagandei rusești. Sunt convins că nu asta ați dorit nici dumneavoastră și nici colegii dumneavoastră. Dar indiferent ce ați dorit asta faceți! Amplificați manipularea și dezinformarea.

 
Smaranda Dobrescu Ioan Albescu Daca D-voastra realizati abia acum ca e o diversiune, noi de ce am fi observat-o de la inceput? Cred ca e prima data cand citim la grup ceva aparut in Sputnik. De altfel PAz a si mentionat: "Daca aceasta preluare facute pentru Cotidianul de generalul in retragere dela servicii Rogojan e adevarata..." D-l GG a spus ca e o facatura iar eu am luat-o in gluma. Doriti sa ne faceti proces de intentie pentru propaganda rusa? Cred ca glumiti...

 
Ioan Albescu Nu fac nici un proces de intenție, dar sunt pur și simplu șocat. Faptul că am realizat atât de tîrziu diversiunea este că informația a fost trunchiată. Nu mi s-a spus că preluarea este după Sputnik. Ca să realizați șocul vă povestesc o mică întâmplare dinainte de 89. Ca să mai înviorăm revista Știință și tehnică am decis ca în numărul din aprilie, sub un generic scris cu litere mărunte (Păcăleală de 1 aprilie) să publicăm o glumă. Subiectul de mare interes , era Tinerețe fără bătrânețe. În mare dezvăluiam că la Cernobîl, după un an de la tragedie unul dintre pompieri a suferit un cancer generalizat cu metastaze de mari dimensiuni care însă s-au metamorfozat în celule normale dar după tiparul de vârstă de 18 ani. Prea multe detalii științifice nu dădeam, că nici nu prea aveam, dar am insistat ca să fiu mai convingător pe implicațiile psihosociale ale cazului, pe drama individului care s-a trezit cu mult mai tânăr decât soția și la vârsta fetei sale. De fapt mica aventură am justificat-o la organele competente ca fiind un test privind capacitatea de discernământ al cititorului. Că mulți cititori tineri dar țși mai mulți în vârstă au căzut în capcană, nu m-a mirat, dar am avut surpriza unei scrisori de la un profesor universitar de la ASE care mai mult, mi/a destăinuit că se confirmă astfel un caz descris de Mircea Eliade într-una din nuvelele sale. Am fost șocat și vă mărturisesc că m-am simțit vinovat într-o oarecare măsură. Poate că întâmplarea asta mă face să judec lucrurile mult mai sever. Revin! Pe Internet se vehiculează o enormitate de informații. Practic nu le dau importanță și citesc doar mesajele de la surse de încredere. Si Dumneavoastră faceți parte din categoria asta. Spun asta pentru că vă cunosc și vă apreciez! Despre dl Chircu nu am informații. N-aș fi crezut însă pot să-mi pierd timul cu o asemenea făcătură. Dar tot răul e înspre bine. Poate că ar trebui să vă mulțumesc că mi-ași dat ocazia să-mi probez discernământul. Cu mențiunea că mi-ați oferit informațiile în etape, și pe cea mai semnificativă la urmă!

 
Smaranda Dobrescu Ioan Albescu Daca PAz, ar fi acasa, nu m-as baga eu sa vorbesc in numele lui. Il consider de bune intentii ca pe toti membrii grupului si il mai creditez si cu o prietenie solida de ani de zile. Cu el am deschis grupul in 2013, cu el am organizat blogul prospectiv. Apreciez ca nu persistati in primul gand indoielnic. O seara buna va doresc!

 
Gheorghe Gradinaru Ioan Albescu1. as fi curios sa ne impartasiti care sunt argumentele dumneavoastra legate de afirmatia "Acum realizez în proporție de 100% că e o diversiune a serviciilor rusești." care sa ne demonstreze ca articolul nu a fost lansat de dusmanii interni ai lui Trump( prima data a aparut pe un site de engleza)..2 A pune in discutia grupului orice tema nu inseamna sa " Amplificați manipularea și dezinformarea." actiuni care presupun cu totul o alta abordare care nu sunt caracteristice membrilor grupului asa cum rezulta din activitatea acestuia.

 
Ioan Albescu Există niște axiome pe care dacă dumneavoastră nu le împărtășiți, mi-e greu să vă demostrez ceva. Faptul că îl considertați pe Putin un om onest, frecventabil, mă scoate din discuție. 2. Sunt teme care vă descalifică dacă le puneți în discuție. Spre exepmlu faptul că Pâmântul este în centrul Universului. Asta nu înseamnă că nu puteți să le puneți în discuție. Se poate discuta așa ceva, dar nu cred că este lucrativ. Când puneți în discuție o minciună care într-o proporție covârșitoare este evidentă și deci induceți diversiune și dezinformare vă pierdeți din credibilitate. Mai mult, amplificând o minciună prin multiplicare, prin simplu fapt că se discută faceți ceea ce afirma Goebels, mistificați adevărul. E o imensă ipocrizie pe care o cultivați că orice poate fi discutat. Sunt lucruri pentru care s-au făcut eforturi considerabile și care ar fi nelucrativ să se mai discute. Spre exemplu am văzut în ultima vreme în discuție că Eminescu ar fi un poet minor, fără importanță. Nu ader la asemenea discuții, nu numai că nu sunt de specialitate. Luați în considerare că există un subconștient care nu e rațional dar care alimentat, acumulează informații pe care le poate procesa fără control, astfel încât peste timp, o anumită afirmație poate fi corelată cu ceea ce rezidă în subconștient conferindu-i un grad de credibilitate. Proliferarea unor informații indiferent de surse și indiferenent de credibilitate nu te scutește de responabilitate. Mai demult am participat la un curs de comunicare. O fătucă tare simpatică ne-a explicat tot felul de cazuri în care trebuie să reacționăm. Totul a fost acceptabil până când am ajuns la cazul în care întrebarea era tare dificilă și răspunsul indicat era, pentru a câștiga timp de gândire: E bună întrebarea! Răspunsul ăsta standard l-am auzit în diverse emisiuni de televiziune. Am întrebat și eu, ce te faci dacă întrebarea e chiar tâmpită, prostească! Există și asemenea cazuri când redactorul nefiind de specialitate o dă cu bâta în baltă. Opinam că un asemenea răspuns standard ar putea să te descalifice și pe tine, nu numai pe cel care pune întrebarea. Mi s-a spus că trebuie urmată calea standard. Este, după opina mea aceași procedură incorectă prin care te poți descalifica urmând în mod mecanic principii precum politically correct. Prefer de fiecare dată să judec nu după proceduri ci după propriile mele mecanisme de gândire. În acest context refuz așa numitele percepte politically correct și încerc să nu fiu manipulat sau folosit pentru a dezinforma.

 
Gheorghe Gradinaru Ioan Albescu imi pare rau dar a vorbii de axiome in domeniul politic si a da exemplul cu Putin va scoate din discutie, cel putin cu mine.Va doresc o zi placuta.

 
Ioan Albescu Gheorghe Gradinaru Faptul că nu admiteți nici o axiomă (chiar și una greșită) mă face să cred că nu aveți nici o logică. Iar o discuție fără nici o logică este inutilă. Și atunci mă întreg la ce vă folosește să discutați. Oricum, mă așteptam că nu avem ce discuta!


PAz
Domnule Albescu, nu vi s-a ascuns nimic--sursa Sputnik este precizata in textul initial.

Ideea de baza RAMANE ca trebuie gandit dincolo de text, chiar si in cazul in care este un fals. Rogojan a publicat destul de multe la Cotidianul, daca si-a pus numele sub un fals ar trebui sa ne dea de gandit despre toate textele si analizele sale--unele chiar preluate si discutate aici.

Politia gandului este antitetica cu misiunea declarata a Grupului Prospectiv, era SUFICIENT sa va spuneti parerea despre veridicitatea textului... Daca nu va eliberati gandul, incercati macar sa nu-i timorati pe altii, va rog!

P.S. O cautare pe Google v-ar fi dus aici: http://www.cotidianul.ro/donald-trump-ar-fi-angajat-370.../ Mai mult nu pot confirma in legatura cu autorul dat de Cotidianul.

 
Ioan Albescu Aveți dreptate dle PAz. Sursa este citată precum anumite condiții juridice din contractele cu băncile astfel încât să treacă cu vederea dacă nu ești atent. Există totuși o poliție a propriului gând, o autocenzură, dacă vrei să ai credibilitate. În rest, numai de bine!


Anna Zelinski De ce nu? Dacă faraonii Egiptului au avut gărzi israelite (cunoscuți ca cei mai eficienți bătăuși), Vaticanul acordă încredere elvețienilor ... Desigur că nonconformismul noului Președinte al USA nu poate merge chiar atât de departe, deși poate că nimeni nu l-ar proteja mai bine decât rușii. Ceea ce uneori mă amuză, alteori mă sperie este modul în care o parte dintre români se declară scandalizați la simpla pronunțare a numelui țării vecine.

 
Smaranda Dobrescu Retinerile de genul acesta au si o nuanta obiectiva in unele cazuri, mai ales la cei mai in varsta care au trait momente incredibile in perioada stalinista si inca vreo 10 ani dupa. Asta nu inseamna ca o relatie normala intre cele doua mari puteri nu ar avantaja pe toata lumea. Mai putin pe armatorii americani.

 
Ioan Albescu Cred că nu realizați ce se întâmplă în Rusia lui Putin. Putin este un dictator feroce și deosebit de abil. De meserie este KGB-ist și continuă politica aceasta la nivel de stat. Totul este controlat și orice dizidență este brutal reprimată. În condițiile acestea să presupui că pot exista relații normale între un stat dictatorial și un stat democratic este ca și cum ai presupune că există relații normale între un om cinstit și unul mincinos. Materialul la care facem referire este o diversiune care are menirea să discreditreze sistemul democratic al SUA. Dacă X% din cei care citesc vor înclina să dea crezare materialului, acele X% implicit nu vor mai avea încredere în mecanismele democratice ale SUA. În Rusia, stat dictatorial Putin poate face ce vrea. În SUA presedintele Trump nu poate face ce vrea, ci ce îi permite legile, Constituția și instituțiile abilitate să aplice legile. Mi-e imposibil să-mi imaginez ce însemnă relații normale între Rusia lui Putin și SUA lui Trump. Doar dacă SUA nu vor renunța la principiile democratice și-i vor conferi puteri dictatoriale lui Trump.

 
Anna Zelinski America războinică a semănat pe planetă atât de multă durere, încât doar cei interesați pecuniar se prefac ocazional că nu au aflat. Între Rusia și America au existat și vor exista relații normale, economice în primul rând. Poate că ar fi mai productiv pt. o parte a mediei românești să renunțe la politica ostilă față de vecini și să respecte conducătorii pe care popoarele lor i-au ales.


Anna Zelinski Nici un imperiu nu a fost mai duios cu populația din colonii, sau chiar cu cetățenii proprii care s-au împotrivit politicilor aplicate.

 
PAz
Domnule Albescu, bateti deja pasul pe loc repetand cam aceleasi cateva lucruri, chiar si unele despre care lumea este in general de acord. Aveti ceva de adaugat in sensul ratiunii republicarii acestei povesti de catre Cotidianul sub semnatura lui Rogojan? N-am citit pana acum vreo retragere/corectura/clarificare la sursa, ceea ce ma face sa spun:

1) Sunt de acord cu preopinentii care inclina sa creada ca-i facatura.
2) De ce publica Rogojan in Cotidianul asa ceva fara alte discutii?
3) E cumva Rogojan si implicit Cotidianul un agent post-electoral al taberei globaliste/clintoniene?
4) Intr-o discutie PROSPECTIVA, participantii se uita la si se analizeaza ambele alternative a) povestea e o facatura; b) povestea contine macar ceva adevar--de exemplu, pe varianta asta e posibil ca Trump sa fi contractat o firma ruseasca pentru paza familiei/proprietatilor sale dincolo de ceea ce ar intra sub protectia statului american samd. A se vedea in sensul asta gestul sau despre salariul de 1 dolar pe an sau flitul dat celor dela Boeing atunci cand au prezentat o nota de plata de 4 miliarde dolari pentru noul avion presidential.
...

P.S. Cand la Cotidianul se publica *analize* si alte fonfleuri, de obicei sunt semnate Calin Marchievici.

 
PAz
Rogojan reincarca si mai tinteste o data: "Un agent GRU din România a atacat informatic SUA"

http://www.cotidianul.ro/cyber-war-ul-ruso-american.../

Niciun comentariu: