joi, 26 ianuarie 2017

Planul de dezmembrare a României

PAz shared a link.
Planul de dezmembrare a României
Planul sovieto-ungaro-iugoslav al „reformării perestroikiste a României”, asumat și de puterile occidentale, cunoscut la Vatican, a fost însă numai parțial realizat, fiind sine die amânat: unirea celor două Moldove, a Banatului sârbesc cu Banatul românesc, a Maramureșului interior cu Maramureșul exterior, tranșarea statutului noilor entități, dar și al Dobrogei, toate acestea făcând să pară cât mai firească și desprinderea Transilvaniei, în care scop Armata de Vest a Ungariei fusese dislocată la frontiera cu România.
Planul menționat a fost sabotat de doi generali români. În ordinea deciziilor și actelor lor de comandă, generalul-colonel Iulian N. Vlad și generalul-maior Ștefan Gușă.

cotidianul.ro
Comments
PAz.
Comentariatul

SOBOLANU
+18
GENERALII VLAD SI GUSA DACA NU ERAU ACUM VORBEAM LIMBA RUSA !!!!!!!DOI GENERALI PATRIOTI !!!!!!!ISTORIA INCA NU ESTE SCRISA !!!!!!!!

RĂZVRĂTITUL
+15
Așa este. Serviciile străine ale Ungariei, URSS-ului și nu numai au fost implicate. Cât privește individul Tökes L., acesta trebuie scos din acest joc. Nu era jocul acestuia. Nu a avut nici un rol. În fond, mă întreb așa, ca un neavenit, ce a făcut acesta în timpul Revoluției? Îmi spune cineva?


Dan @ RĂZVRĂTITUL
+18
Era la Ineu,unde fusese plasat de propriii superiori,care cerusera de altfel sanctionarea lui ;popa era in conflict chiar cu propriile autoritati clericale (nu cu "comunistii",cum se sustine),pe motiv de i de obiecte de cult si...bani (ai/ale comunitatii reformate)

truda
+3
celor doi generali a fost zadarnicita imediat de tatucul Iliescu si cei amintiti mai sus. Buuun, dar de ce in ultimii 27 de ani nimeni, de la presedintie la parchete nu s-au sesizat? Ba mai mult, partidul lui Iliescu este votat -azi- cu 46 procente(!) Nana, eu cred burta a inlocuit bunul simt si patriotismul....


Numerus Clausus @ truda
+19
@Turda- hai sa ne intelegem, logica dumital sufera. Identifici un partid care raspunde unor nevoi sociale si politice legitime ale Poporului Roman cu un grup de complotisti sprijiniti de forte externe care au actionat acum 27 de ani in folosul Poporului , in prima faza, abolind dictatura lui Ceausescu si instaurand o forma de prestroika. Daca urmam insa logica d-tale, mai trebuie sa acuzam complotistii de uzurparea puterii politice de partid si de Stat in RSR ! Faptul ca pe mai departe Poporul i-a votat pe complotisti sub egida unui partid de stanga ,este alta chestiune. Daca pe d-ta te deranjeaza insa vanzarea avutiei nationale executata sub comanda acelui partid de stanga,e alta discutie. Dar, nu uita ca acel ' road map' despre care ne vorbeau zi de zi politicienii nostri reformatori si viitori nostri parteneri internationali din UE si NATO , prevedea prabusirea pas cu pas a economiei socialiste prin 'reforme'. Atunci nu cred ca ai protestat, ai fost reformist! Iar acum e tardiv , pentru ca acel 'road map' a fost acceptat de catre cetatenii Romaniei care au strigat in corpore(si eu, recunosc!) 'Jos Comunismul!' Dupa ce voia noastra s-a implinita si vazuram ca nu ne este mai bine, cautam vinovatii, nu-i asa prietene Turdas? Si d-ta,ca si mine si ca multe alte milioane de Romani suntem vinovatii! Nu-i cauta in alta parte ! Ne-am vandut Tzara pe nimic, pentru ca sa avem tv color, cablu TV cu zeci de programe ,tzoale din Vest, telefon mobil, tablete, masina scumpa , mica dar bengoasa, sa avem pasaport si sa umblam ca fraierii prin lume cu valiza plina de rulmenti furati din fabricile romanesti. Mai gandeste-te cand iti dai drumul la ganduri, chiar nu ai nicio vina?

 
PAz
Gherea
+14
Ce desprindem noi de aici?Noi,de aici,desprindem comedia tragica ca un Bush (reprezentantul capitalismului muribund) discuta cu un Gorbaciov(reprezentantul comunismului atotbiruitor)viitorul tarilor comuniste, la fel ca altadata Stalin cu Hitler (pactul Ribbentrop -Molotov)!In acest colt de lume,intotdeauna Romania va fi o moneda de schimb intre marile puteri !In prima faza Democratia (varianta SF americana a politicii) va fi inlocuita cu Democratura (combinatia ruseasca dintre Democratie, ca vitrina politica si Dictatura,ca realitate politica),in care un personaj "Salvator" va prelua pentru multa vreme conducerea Romaniei!Atentie la masonerie,Fidel Castro a fost atat de apreciat si plans de socialistii latino americani, ni etc., pentru ca a fost destept si nu a interzis Grand Lodge of Cuba cu adresa Centro Habana , 508 Avenida Salvador Allende, La Habana!Pana si azi un papagal ca prim ministru Trudeau (un fel de Paleologu canadian )l ridica in slavi!


c.g.
+26
Se poate ca cei doi generali sa fi dat dovada de patriotism, dar limitele jocului in dec.'89 au fost stabilite de rusi, '' colegii americani '', dar dupa aproape 27 de ani suntem azi o ruina TOTALA, un NIMENI ECONOMIC, care atrage in mod obiectiv un NIMENI ECONOMIC, in contrasat cu apartenenta noastra la N.A.T.O., U.E., Parteneriat Strategic cu SUA ! Apropiem o data, 1.Dec.2018 , cand aniversam 100 de ani de la ctitorirea REGATULUI ROMANIA MARE, oare dusmanii nostrii, nu putini, doresc sa ne farame ca stat national unitar, chiar cand suntem aproape de aniversarea EVERESTULUI NOSTRU CA NATIE SI POPOR SUB SCEPTRUL M.S.REGELE FERDINAND I acum aproape un secol ! Este de neinteles cum de 27 de ani suntem jefuiti, in dispret pentru mediu, de bogatiile solului si subsolului precum coloniile din Africa si America de Sud, concomitent cu ce spuneam mai sus, faramarea noastra economica, politica, sociala ! Sa speram ca bunul Dumnezeu, sa aiba in Paza Sa poporul roman si '' pamantul asta gras si frumos '' care majoritatea romanilor ii spunem cu dragoste ROMANIA !

Suciu
+8
Domnule general Aurel Rogojan, de ce oare ati pomenit doar o singura data Numele lui Silviu Brucan, cand a fost evident pentru toata lumea ca Silviu Brucan a dirijat DIRECT, inclusiv prin Televiziunea Romana sau Radioa toata lovitura de stat numita impropriu Revolutia Romana? Prin TV Brucan a dat ordine armatei si securitatii fie direct n emisie sau telefonic, tot in emisie, fie prin subalternul sau Theodor Brates care ordona, cerea sau certa pe toti ofiterii armatei romane sau securitatii. Atat Brucan cat si Brates aveau aceleasi origini si aceeasi misiune. De ce ne tot aburiti cu piese de teatru contrafacute dupa 27 de ani, cand noi am vazut direct realitatea atunci, la asa zisa revolutie televizata? Poate atunci n-am realizat toate conexiunile pentru ca pentru noi, multi dintre actorii importanti ai evenimentelor erau niste anonimi, dar acum ii stim bine si le stim si obiectivele avute. Lasati-va de diversiuni si spuneti odata adevarul in mod raspicat, pentru ca sunteti om batran, nu luati adevarul cu dv. pe lumea cealalta atunci cand veti fi chemat de Bunul Dumnezeu! Fiti patriot, nu las!

Topor
+27
De sute de ani le stam in gat vecinilor , si stapanilor lor ... . La noi , liniste nu va fi cat lumea ... . Mentinerea unei stari de incertitudine , de instabilitate e cea mai la indemana metoda de a controla o natie ... . Si daca regizorii scenariilor macabre gasesc actori ieftini cu pretentii de oameni de stat , e si mai tragic ... ! Adevaratele valori sunt impinse la marginea societatii , tinute cu capul plecat inscenandu-li-se tot soiul de nereguli , tinute intr-o alarma permanenta . Au fost inventate dna, ani , gds , .... , cu scopul de a mentine la putere marionete fara dram de constiinta !

Stefan
+23
Ar fi interesant de analizat si "cancerul galopant" al gen. GUSA. Barem cat mai exista cei care au fost de fata la patul lui in ultimele ore de viata. Oricum vorbim de doi eroi care nu vor fi pomeniti de "societatea civila" aservita altor interese. Burta sa le traiasca, bursele din strainatate, sponsorizarile. Vorbesc de acestia pentru ca de politicieni oricum nu mai avem ce spune.

 
Preda Mihailescu Romanii stiu --- ca si cand nu ar sti. Ce spun despre Tökes este fals. El a avut un rol esential in demarararea conflictelor la un moment prevazut de proiect - proiect in care rolul sau era desigur acela al unui asset important, dar disposable cum se spune. De fapt a si fost scos pe bara, imediat dupa ce conflictele au izbucnit, fiind pe urma folosit de coalitia Ungaria-diaspora pentru scopuri diverse, strict national(ist)e.
 
PAz.
Mama Coruptiei
+15
Cei care au planificat "Revolutia" sunt aceiasi care aduc acum in tara gasca asta de caraghiosi, looseri si tuteri ratati prin occident, si ii trimit sa salveze Romania, adica sa fure pentru ei- Nicusor taticul lui Matei Paun- Panama, Bazgan-Gayral- trei consilii de administratie, Clotilde-Bechtel, Grigorescu- site offshore etc. Acestia sunt sustinuti de un aparat politico-represiv, numit binom, creat de Ambasade prin Macovei-Basescu- Luluta, mult mai eficient decat fosta securitate, cu sarcina de a introduce frica in populatie. De ce spun ca sunt aceiasi, care isi fac planuri pe termen lung? Amintiti-va de intalnirile de dupa revolutie dintre Brucan si Soros.

nicu cohen
+7
Nicolae Ceaușescu continua să-i sfideze pe toți, deopotrivă, din Est și din Vest, acuzându-i că și-au dat mâna pentru lichidarea socialismului, a cuceririlor revoluționare ale popoarelor.....S-a dovedit ca Ceausescu avea dreptate .Am ajuns din nou la servitudine ca in evul mediu .


Mihai Pacepa
+7
Ca sa parafrazes Cotidianul pun NUMAI DOUA INTREBARI PENTRU AUTORUL ACESTUI ARTICOL domnul general Aurel I Rogojan 1. L-a tradat Securitatea pe Nicolae Ceausescu Seful statului si Comandatul Suprem ? 2.A participat personal generalul-colonel Iulian N. Vlad, în calitate de ministru secretar de stat la Ministerul de Interne și șef al Departamentului Securității Statului de formarea echipei de securisti care s-a ocupat de arderea celor impuscati de armata,securitate si militie la Timisoara si arucarea cenusii la canal ? Numai doua intrebari pentru domnul general Aurel I. Rogojan


Topor
+1
Domnule Suciu , daca nu accept tampeniile si ticalosiile unora de la pnl si usr , de pmp si udmr nu mai vorbesc .... , nu inseamna ca mor de dragul psd-ului .... . Cele mai mari necazuri in viata le-am avut gratie psd-ului .... . Asta e o chestiune personala , ori eu nu sunt singur in tara asta .... ! Si , nu e mai putin adevarat ca majoritatea ,, oamenilor de bine '' din psd , a fost abandonata demult ... . Nu in ultimul rand , ca un cunoscator fidel in calitate de traitor in miezul evenimentelor din dec. '89 , stiu cu certitudine cine l-a poftit pe soros la noi , stiu cine a trait bine si inca e fericit datorita lui soros , stiu si pe cei ce ravnesc la cateva firimituri de la soros ..... , stiu ... ! Si ce daca stiu .... ? Basaul , raul numarul 1 din istoria Romaniei , a fost inventat de tovarasii lui soros , si umflat cu teava prin orificiul dorsal in 2004 de catre gds ... . Toate lim....bile catifelate sustinatoare derapajelor din justitie vin de la pnl si usr ... . Cele mai ticaloase masuri luate de un guvern din '89 pana acum , au fost cele ale guvernului meu .... . De iliescu , nu vreau sa aud .... In 26 dec. '89 inmormantam un membru al familiei , impuscat de un ofiter MAN in 24 dec. la ordinul gen. militaru , numit ministrul apararii de catre ambasadorul rus si iliescu , sub privirile ingaduitoare din ... vestul indepartat ... !


Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Exact, unul mort subit si celalalt inchis. Acum urmeaza demolarea prestigiului armatei care va fi dovedita in justitie ca fiind "criminala" (genocid) fara probe desigur, si convingerea cetatenilor ca atuncea cand fac "revolutii" sunt doar marionete si in fapt acopera o lovitura de stat. Gnereatia care a trait momentrul este acuma de varsta a III-a

 
Fogarassy Paul Ei, nu chiar a III-a ... aia începe de la 60. Până atunci mai am.

 
Preda Mihailescu De ce 60, asta este o cifra marxista, tempi passatti

 
Fogarassy Paul Mda, așa este. Datorită aditivilor cancerigeni, tot mai puțini vor prinde 60 de ani, așa că vârsta a treia nu mai începe ca „pe vremuri” la 60, ci de la 35 ... de kilograme

 
Preda Mihailescu Ei, aditivi cancerigeni incep dela undele telefonice... O sa le aratam noi lor, ce capabili suntem de mutatii rezistente, care sa ii muste de urechi - si cum stim sa activam junk-genomul!

 

Draghi Puterity Nu e junk, e doar ignoranta noastra

Niciun comentariu: