vineri, 27 ianuarie 2017

generatia premiantilor aventuristi ai anilor 1990 si-ar fi invatat lectia

""Este cea mai mare operațiune de privatizare, cea mai mare vânzare și achiziție înregistrată în acest an în sectorul mondial de petrol și gaze", a subliniat președintele Rusiei, Vladimir Putin la finalul unei reuniuni cu directorul general de la Rosneft, Igor Setchin"
Guvernul rus a anunțat miercuri seara că a vândut o participație de 19,5% din acțiunile Rosneft, cea mai mare companie petrolieră din Rusia, către traderul de…
agerpres.ro
Comments
PAz
Rusia a cedat presiunilor, cu gandul *iesirii din iarna* probabil.

Imi dau si in felul acesta seama de presiunile pe energie in Romania si ca ar trebui ca raspunsurile romanesti la cererile de privatizare (completa?) a energiei sa fie mult mai adecvate contextului. Nu stiu ce s-ar putea face sa rezisti, ideea ar fi in a tempera termenii privatizarii asaincat sa n-arate ca un cadou facut unora si altora de catre politicieni romani in NUME PROPRIU.

In Romania, dela semnarea de catre Basescu a PSAL in 1999 incoace, vedem ca cedarile se fac in nume propriu/victorie & supravietuire politica. Copiii lu' Tanti Secu se infrupta bine mersi (inclusiv prin capusile din energie) si se fac ca nu baga de seama. Gashka sibienilor (KWJ & LCK) ne demonstreaza *Basismul bine facut*!


 
PAz
Apropos de Basismul bine facut al sibienilor:

"Deputatul PRU Sebastian Ghiță îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că face jocurile Ambasadei Germaniei.

Ghiţă susține că președintele Iohannis a trimis la CCR Legea eliminării celor 102 taxe fiscale sub presiunea Ambasadei Germaniei la București.

Deputatul a prezentat, totodată, într-o conferință, un document în acest sens, potrivit psnews.ro.

„Domnul Klaus Iohannis a îndrăznit, la presiunea Germaniei, să anuleze aceste scăderi de taxe si impozite. O decizie când vrea ambasadorul Werner, preşedintele Werner execută, fără să spună „oameni buni, ne presează ăştia de afară”. Şi când vor ăştia de afară, România execută”, a declarat Sebastan Ghiță."

SAU

http://psnews.ro/sebastian-ghita-s-a-saturat-de-iohannis.../


 
PAz
În dezbaterea de anul trecut de la prezidenţiale, fiind faţă în faţă cu Victor Ponta, candidatul Klaus Iohannis s-a pronunţat foarte ferm împotriva prezenţei în spaţiul public a cuiva care a plagiat: „În calitatea mea de profesor, cred că este totuşi o foarte mare problemă dacă un elev copiază, dacă cineva care îşi scrie lucrarea de doctorat copiază mi se pare o problemă proporţional mai mare şi se numeşte plagiat. Oriunde în lume, cineva care este prins, cineva dintre politicieni, care este prins că a copiat şi numai trei rînduri şi a plagiat este obligat, prin clasa politică, să se retragădin politică”.

http://www.cotidianul.ro/iohannis-cine-e-prins-ca-a.../

P.S. KWJ ar trebui retras, pe pajistea Hârtibaciului.


Smaranda Dobrescu Cosul comun de energie european, ne va dezavantaja, intr-un mod daca nu identic macar cu conotatii comune cu vanzarea terenurilor agricole. Nu va exista mutualitate. Noi producem mai ieftin, nu consumam, ci cumparam de pe piata de energie europeana la preturi mai scumpe.Pe de alta parte, din proprietatea noastra de gaz din Marea Neagra, doar 5% ne apartine Nu ridicam redeventele, dimpotriva dam bonusuri fata de vechile procente marilor. companii de exploatare. Vindem Hidroelectrica, cea mai la indemana si mai ieftina forma de energie. Intrebarea de baza este : cat petrol mai avem si cat e al nostru si cine ne apara interesele?

 
PAz
Toate aceste observatii sunt valide si trebuiesc considerate, chiar in sensul extragerii de COMPENSATII! Ideea conturata de gestul rusilor este ca doar refuzul simplu nu va rezolva ceva. Ori genul de analiza care sa considere trade-off multidimensional lipseste cu DESAVARSIRE din spatiul public romanesc. Cum academicii sunt preaocupati cu de/plagiarizarea si alte cutume aducatoare de subventii neoficiale, nici ei nu cred ca discuta asa ceva. Serviciile si puterile in stat am vazut ca se ocupa cu basismul bine facut. Cine a mai ramas?!

 
Smaranda Dobrescu  PAz, te rog sa nu te gandesti la USR, ca ei se vor ocupa cu imunitatea si pensiile parlamentarilor, basca cu inregistrarea achizitiilor... Ai dreptul la inca doua incercari

 
PAz
Am fost sceptic despre Cosea la ANR, dar un recent interviu la Bursa pare a indica faptul ca generatia premiantilor aventuristi ai anilor 1990 si-ar fi invatat lectia. Nu stiu daca nu-i doar apa rece/electorala, dar merita urmarit in sensul uneia din cele 2 incercari acordate...


http://www.bursa.ro/campanie-electorala-programul-basescu...

 
Smaranda Dobrescu Am discutat in trecere interviul D-lui la postarea de mai sus a D-lui Gheorghe Piperea adusa prin bunavointa lui Dinica Roman. O atitudine corectasi binevenita.

 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu @In ce conditii politice, economice si financiare, Roamania poate sa prompveze interese nationale ? Teoretic trebuie sa poata. Care ar fi teoretic conditiile acelea, posibile nu ideale?

 
Smaranda Dobrescu Raspuns scurt: In conditiile suveranitatii si democratiei existente legal, atata vreme cat ele nu au fost cedate unui for superior in cadrul unei structuri federale.
Raspuns ceva mai detaliat: In primul rand prin mandatul aprobat de Parlament, structura reprezentativa, dat presedintelui care spune DA sau NU in Consiliul European. In conditii de mutualitate a textelor Tratatului, in asa fel incat daca Franta sau Ungaria, de exemplu refuza sa-si vanda terenurile agricole sa aibe acest drept si Romania.Daca tari mai puternice, mai dezvoltate ca sa poata face investitii negociaza un deficit anual al bugetului superior limitei teoretice de 3%, sa poata face acelasi lucru si Romania. Sa sustina produsele romanesti prin legislatie corespunzatoare si sa se opuna sanctiunilor economice aplicate unor tari care prin ricoseu ne aplica acelasi lucru si noua, omorandu-ne exportul, obligand producatorii romani de lactate, de exemplu sa-si dea animalelor marfa din lipsa de cumparatori. Etc, etc. In sinteza, Romania sa invete sa mai spuna si NU fara teama. daca aceasta oponenta este in interesul romanilor si nu ne-ar provoca daune mai mari. Adica o evaluare a costurilor....

 
PAz
MIT intreaba: "In ce conditii politice, economice si financiare, Roamania poate sa prompveze interese nationale ? " In conditiile in care chiriasii dela Palate ar fi patrioti!


PAz
Emil Constantinescu: Solidaritatea pentru România

Ca să putem trece de la solidaritatea împotriva a ceva, care e foarte ușoară, imediat ne inflamăm, la solidaritatea pentru ceva ne trebuia un proiect. N-am mers mai departe. După părerea mea, acest proiect românesc trebuia să existe. Noi mergem cu spatele spre viitor, dar el trebuia să plece, mai întâi, de la o viziune. De la o viziune nu asupra noastră mai întâi, ca o viziune pe un termen, să spunem, de 30-40 de ani asupra Europei și a lumii. Cum va arăta?

Deci cu inteligența noastră nativă să încercăm să ne imaginăm cum va arăta lumea peste 40 de ani, cum va arăta Europa peste 40 de ani. Și apoi să ne gândim cum putem noi să ne integrăm în acea lume viitoare. Asta înseamnă nu o utopie, înseamnă o viziune, care, sigur, stă și sub semnul incertitudinii, dar arată un concept. De la această viziune trebuie să mergem spre o strategie pe termen lung. Această strategie pe termen lung trebuie și ea să se facă după o ordine anume. Trebuie să începem, în primul rând, cu lucruri concrete, cu resursele naturale ale subsolului. De ce România? Pentru că le avem. Ne aparțin prin lege, fiindcă ele sunt ale noastre, nimeni nu le poate lua. Resursele naturale ale subsolului le avem și hotărâm asupra lor. De aceea spun, Ungaria poate să-și facă un program fără resursele naturale ale subsolului, fiindcă nu le are. Dar deloc. Alte țări din jurul nostru le au, dar în cantități foarte mici. România le are și sunt diverse. Deci ceea ce este grav în România – și de ceea ce fug, din lene intelectuală – este că resursele României, fiind foarte diverse, cer un management inteligent, dar care trebuie să meargă dintr-o viziune, să decurgă deci din ce va avea nevoie lumea viitoare? Când alte resurse vor fi importante, și nu acelea pe care le avem astăzi. În al doilea rând, în momentul în care am obținut o strategie pe termen lung care trebuie să plece cum am spus, resursele subsolului, resursele solului, pentru că le avem. Avem cel mai bun sol din Europa, dar și el este foarte divers și cere de asemenea un management inteligent, și nu cultivare de grâu și porumb, cum se făcea în Evul Mediu. Trebuie să știi de ce este nevoie, cum poți să-l folosești, în ce momente și cum să intervii în momente de criză. Abia după aceea trebuie un management al resurselor umane. Și atunci trebuie să ne propunem în ce direcții ne ducem, punând accent în educație.

Și, în final, resursele financiare. Noi plecăm cu resursele financiare și, de aceea, în fiecare an, formarea bugetului este o târguială. Acel buget minim, care rezultă, cum a spus domnul Șerbănescu, din produsul intern brut, începe cu o târguială. Cum să se folosească în lipsa oricărei viziuni? În momentul în care am ști ce vrem, altfel am distribui bugetul.

http://www.cotidianul.ro/emil-constantinescu-a-respinge.../

 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu A sti "ce vrem" noi natiunea nu coincide cu ce "stiu ca vor" ei, cataratii in politica. Tocmai ies la pensie parlamentarii celui mai inert si inutil parlament. Se pare ca "au stiut ce vor", mare parte au facut doar umbra pamantului. Acesta este viciul sistemului care permite promovarea lui "nimeni" acolo unde se cere sa fie "cineva".

 

Alexandru Cosmin Codreanu Un contract de o astfel de magnitudine trebuie să vină la pachet și cu beneficii colaterale. Și cum cele mai la îndemână „reduceri” sunt cele care nu te afectează, putem specula că s-a ajuns la un acord vis-a-vis de sferele de influență politică în regiune.

Niciun comentariu: