miercuri, 25 ianuarie 2017

Istoria se repeta

Istoria se repeta – 1 decembrie 2016


Gavrila Ch

Cum se repeta istoria in cicluri/cat despre Vadim, sa-i dam ceva credit pentru prestiinta cu care anticipa pretentiile mereu crescande ale bunilor nostri vecini si maghiari; ca acestia nu mai prididesc cu cererile lor nu tocmai corecte e una, de inteles, dar ce te faci cu intreaga pleiada de gauleiteri pseudointelectuali ce-l persiflau la comanda, ca doar nu degeaba.

Like

Smaranda Dobrescu Pleiada de gauleiteri pseudointelectuali l-au persiflat, si-au batut joc de el, au profitat de excesele lui, dar de fapt le-a convenit ca in fruntea miscarii nationale sa fie un om nu prea luat in serios. Cum ar fi fost sa fie condusa miscarea de un intelectual sobru, convingator, doct, nepatimas, consecvent? Ar fi ridicat partidul din an in an. Ori Vadim, Dumnezeu sa-l ierte, cu toate principiile lui, si-a dovedit o oarecare inconsecventa fata de Basescu intr-o perioada in care trebuia actionat unitar. Uitandu-ne in urma vedem un personaj pasionat, dar dramatic prin lipsa lui de control.

 

Gavrila Ch Haita aceea atat de tare coordonata are pe constiinta precarizarea starii de sanatate fizica si mai ales psihica a lui Vadim, care a fost supus vreme de 25 la cazne christice - in acest context, chiar si unele derapaje jenante pot fi intelese, mai ales in era Trump. Au tradat deliberat interesul national si vor fi de-a pururea vinovati. Cat despre dalianta lui vremelnica cu Basescu, aici trebuie mentionat imberbul Geoana/si asta la ordine de aiurea/ care l-a alienat pe Vadim si suporterii acestuia, compromitand astfel sansa PSD sa castige prezidentialele. Cauza & efect.

 

Prospectiv A-z .
Cumva aceeasi schema a functionat si mai recent cand s-a spart USLul prin atacul la Antonescu, inclusiv de catre acelasi Geoana?

 

Prospectiv A-z .
Mi-a trebuit ceva timp sa pun contributia asta in context. Iata-l pentru cei grabiti/neavizati:

1) România restricţionează folosirea simbolurilor etnice maghiare şi duce o "campanie" împotriva liderilor etnici "sub pretextul luptei anticorupţie", a declarat premierul Viktor Orban, îndemnând etnicii maghiari să participe la alegeri pentru a asigura o reprezentare solidă în Parlamentul României, relatează Mediafax în pagina electronică.

Într-un discurs susţinut ocazia unei sesiuni plenare a Conferinţei Permanente Ungare de la Budapesta, Orban a afirmat că regretă faptul că alte state din regiune nu au atins aşteptările privind promovarea drepturilor minorităţilor după aderarea la UE, notează agenţia de ştiri MTI.

Liderul ungar a mai declarat că cea mai mare realizare a guvernării sale este "unificarea naţiunii", completată de cooperarea cu etnicii maghiari din statele vecine.

"La o sută de ani după dictatul de la Trianon, componentele naţiunii ungare s-au regăsit iar cooperarea a devenit un lucru de rutină", a adăugat Orban.

2) Diplomaţii maghiari nu participă la recepţiile organizate de ambasadele României cu ocazia Zilei Naţionale şi asta pentru au primit interdicţie de la ministrul de Externe, Peter Szijjarto, potrivit unui săptămânal ungar, citat de Digi 24.

Ambasada României la Budapesta a organizat, săptămâna aceasta, recepţia de Ziua Naţională, iar în discursul său, ambasadorul Marius Lazurca a amintit că, anul acesta, se împlinesc 20 de ani de la semnarea Tratatului de bază româno-ungar. La recepţie nu a participat niciun reprezentat al guvernului maghiar.

La solicitarea Digi24, Ministerul de Externe de la Budapesta a declarat: „Întrucât maghiarii nu au ce sărbători pe 1 decembrie, ministrul pentru comerţ exterior şi al afacerilor externe au interzis tuturor diplomaţilor şi angajaţilor ministerului să participe la ceremoniile prilejuite de Ziua Naţională a României."

3) Ministerul Afacerilor Externe de la București afirmă că a luat act cu „surprindere și nedumerire" de decizia Ministerului Afacerilor Externe de la Budapesta de a le interzice diplomaților săi să participe la festivitățile de Ziua României.

„Am luat notă cu surprindere și nedumerire de decizia Ministerului Afacerilor Externe și Comertului Exterior al Ungariei de interzicere a participării diplomaților ungari la celebrările și recepțiile organizate cu ocazia Zilei Naționale a României. O asemenea decizie este greu de înțeles cu atât mai mult cu cât respectul față de valorile și simbolurile naționale ale unei țări sunt parte componentă indiscutabilă a setului de valori pe care se bazează înseși Uniunea Europeană și comunitatea trans-atlantică. România a fost și este un stat care va rămâne profund atașat respectului acestor valori", precizează MAE într-un răspuns pentru presă.

 

Prospectiv A-z .
Comentariatul are cuvantul:

escu
+15
Bine, noi de ce acceptăm sărbătorirea zilei lor naționale pe teritoriul ROMÂNIEI? Și se face și mare pelerinaj pe aici, sfidând bunăvoința noastră și faptul de a fi înțelegători cu tradițiile și evenimentele lor istorice.

Gib
+19
Daca ar fi dupa mine as acorda un termen oarecare pana la care toti cetatenii romani etnici maghiari ( dar si romani!) care au solicitat si au dobandit cetatenia maghiara sa renunte la una dintre ele in mod obligatoriu. Nu poti sa traiesti in Romania ca cetatean roman si sa o urasti, cu aprobare explicita de la cealalta tara de cetatenie. Daca nu ai ce sarbatori, denota ca nu esti roman asa ca adio drepturi cetatenesti .Parca de la cetatenie decurg drepturile! Este inacceptabila situatia actuala. Si se caineaza ca sunt discriminati. 

sanki
+14
... lumea civilizată ar fi bine să refuze, cu toţii, invitaţiile la ziua hunilor imbecili neciopliţi, necivilizaţi !

[Nota PAz: buna observatia lui Sanki, mai ales ca Centrul Cultural Maghiar din Bucuresti e o oficina foarte traficata...]

Dan
+15
Sunt suparati ca la 1 Decembrie 1918 romanii s-au adunat la Alba Iulia si s-au exprimat pentru unirea cu statul in care isi puteau vorbi limba? in conditiile in care imperiul chezaro -craiesc era tandari si alte cateva natii,adunate cu sila in aceasta incropire desueta -poreclita si kakania ,de la initialele in germana ale inventiei cu imparat si rege in acelasi timp si in aceeasi persoana-isi cautau drumul catre natia proprie;ar trebui sa fie suparati daca am sarbatori 4 iunie,data (oficiala) a semnarii tratatului de la Trianon...

Leon @ Dan
+6
exact, as adauga Jaroslav Hasek - Bravul soldat Svejk - cititi baieti inainte sa ii dati cu "ardelenismul" vostru - varful de lance al iredentistilor.

Basta
+23
Fara steaguri si manifestatii unguresti in Romania ca nu avem de ce sa fim agresati de nesimtirea lor cronica!

Cititor
+27
Exista masuri obligatorii la aceasta situatie. Prima e rechemarea ambasadorului roman pentru consultari. A doua, chemarea ambasadorului ungar de la Bucuresti la MAE, pentru explicatii. A treia, identificarea adevaratelor valori intelectuale si patriotice, adica oamenii neinstalati in functii pe citerii neo-fanariote, capabili sa asigure revenirea Romaniei in pozitie verticala, macar in plan diplomatic. Oameni cu presiune in instalatie. Si seria continua, inclusiv asigurarea liberului trafic spre occident al romanilor care muncesc acolo, ocolind timbrul geografic numit Ungaria, in cazul in care acest "pretin" va reincepe sicanarea calatorilor la frontiere, cum o face fara sa li se dea peste degete, de ani de zile. Nu in ultimul rand, controlul atent al firmelor din Ungaria care au impanzit Ardealul ar fi de mare ajutor, in cel mai pur spirit european. Nici noi nu avem nimic de sarbatorit pe 15 martie. Daca vor sa ne masuram putin, hai sa ne suim pe cantar, manca-i-as!

 

Prospectiv A-z .
7.4
+25
MAE ungar interzice diplomatilor participarea la sarbatoarea nationala a Romaniei. Ce dovada mai clara ca Ungaria are o atitudine agresiva si de ne-recunoastere a unirii de la 1 Decembrie? Ce dovada mai clara de atitudine de revizuire a granitelor? Dar cand patriotii roamani au avertizat de zeci de ani asupra acestei atitudini inclusiv a celor de la UDMR sar tot felul de asa zis intelectuali si asa zis pro-europeni sa ii faca nationalist comunisti care chipurile delireaza si fac propaganda aiurea. Si nu e vorba de o grup marunt de extremisti ci de guvernul Ungariei reprezentat si votat masiv de unguri. Acum ce mai ziceti domnilor slugi anti-romani ?


Sebastian Zachmann @ 7.4
+8
Foarte bine! Pe 15 martie Guvernul Romaniei interzice orice maifestare ungureasca de celebrare a zile lor nationale in Romania . Punctum.

Jder
+25
...vecinii de la vest sunt de decenii neobositi si metodici in actiunile lor provocatoare mai ales de defetism în rândul populaţiei transilvane. Cat de mult isi doresc sa-i lipseasca de bucurie, sa le otraveasca multora conştiinţa cu neîncrederea în temeinicia Marii Uniri de la 1918! Nu e o "gluma diplomatica" in conditiile politice actuale pregatirea unei revanşe a ungurilor, manifestarea statului maghiar vis-a vis de 1 Decembrie,de simbolistica acestei zile pentru cei loiali românilor şi Statului Român!

Nasty Lili Nando Cosmin @ Jder
+7
Ai psus degetul pe rana, Frate Jderule ! Dupa cedarea de la Vienna din 1940 niciodata defetismul populatiei romanesti dinArdeal nu a fost atat de pervers stimulat de catre Ungaria , de catre presa sorosista din Romania si de catre politicienii ''de dreapta'' , ca acum ! Bineinteles, Serviciile au atreaba cu supravegherea populatiei, incarcerarea oponentilor Sistemului si jefuirea Romaniei , la blana, mana in mana cu capitalul strain.

Dan
+3
ar fi bine sa acceptam denumirea pe care si-o dau ei "maghiari/Magyarorszag si s-o impunem,deoarece Ungaria a fost regat apostolic,subordonat puterii papale (care l-a si infiintat si i-a numit conducatorii-dupa Arpad;de aceea aveau regi eni etc ,dar catolici;acest "regat apostolic " a disparut dupa ce Soliman Magnificul l-a transformat in pasalac;apoi,cand austriecii i-au alungat pe turci (de fapt,cel care i-a alungat a fost Sobieski,regele Poloniei),fostul regat apostolic(in care nu mai gaseai catolici aproape deloc,trecusera la calvinism,unitarianism etc,ca sa-i faca pe plac lui Suleiman),a intrat in componenta imperiului habsburgic-limba oficiala pana pe la 1848:germana;ei folosesc denumirea "Ungaria"doar pentru a suprapune (pentru vest) imaginea apartenentei la o lume pe care au parasit-o cu prima ocazie-cea romano-catolica


nicu cohen
+3
Aha ! Pe de o parte se incearca provocarea de discordie cu ungurii , pe de alta parte ni se vira pe git emigranti musulmani cu care ni se recomanda prietenia ! Intre salbaticii afro-arabi si unguri , prefer ungurii . Mi se pare normal ce face Orban . Poporul maghiar are o constiinta de neam foarte dezvoltata . Si noi ar trebui sa facem la fel . Intarirea legaturilor cu vlaho-romanii din Grecia , Yugoslavia , Ungaria , Bulgaria , Ucraina , cu romano-moldovenii de peste Prut si chiar si cu cei din Israel , America si Noua Zeelanda . Avem de invatat de la unguri .

Nasty
+20
Mai viktor bacsi, pai voi EDITAT ar trebui sa sarbatoriti "1 Decembrie" mai abitir de cat noi romanii, pentru ca voi dupa "lupta de la Mohacs" din anul 1526 nu ati avut stat unguresc pana dupa 1 dec. 1918 in 4 iunie 1920 dupa Tratatul de la Trianon ; deci timp de aproape 300 de ani nu ati existat, iar "eliberarea" voastra s-a facut de imparatul Austriei si in luptele pentru eliberare nu a participat, mai neam "viteaz", nici un soldat ungur! Mai viktor-bacsi, cad voi nu existati ca era "pashalakul de la Buda", Principatul Transilvania era principat de sine statator ca Moldova si Tara Romaneasca si platea un tribut turcilor! Sa-ti mai spun una, ca dupa 1 dec.1918 ati trimis la Bucuresti, la Regele Ferdinant si primministru I. Brateanu o delegatie dun cei mai influienti contzi ca sa va lipiti Romaniei Mari, dar cu ceva drepturi apartesi ati fost refuzati elegant si fara publicitate!

Nae
+20
Ca nu au venit diplomatii unguri ,atata paguba. La nivel interstatal este grav, pentru ca se vede codita lui Putin.Pe mine altceva ma intereseaza , udemeristii au participat? Ca Orban cu cat il bagi mai mult in seama, cu atat se da mai rotund...

Dan @ Nae
+16
Nu au participat;mai-marii udmr s-au adunat la budapesta ,probabil sa primeasca instructiuni ...ce trebuie sa faca in viitorul parlament al Romaniei si ce conditii sa puna partidului cu care se va alia dupa alegerile din 11 decembrie

7.4
+6
Si Partenerul nostru strategic ce zice? E iar politicos? Sau ii calca in picioare numai pe fraierii din Romania care merg in genunchi cand ajung la 100 m de gardul ambasadei. Dar e ca in bancul cu ursu...daca unora le place li se da iar la cei cu coloana vertebrala uite ca nu li se intampla nimic. Va imaginati pe Orban venind cu lista de la Barroso?

 

Prospectiv A-z .

Un ROMÂN
+5
MAE e mereu surprinsă de acțiunile Budapestei. Fraților, înseamnă că habar nu aveți pe ce lume trăiți. Ungaria este țara care ne așteaptă mereu la...cotitura Istoriei. Când veți pricepe?

Alibek
+9
dupa ce EDITAT romani s-au chinuit 3 ani sa dea jos de pe Arcul de Triumf aka Piatra Cracanata, placa cu intrarea victorioasa a trupelor romane in Budapesta in 1919 ,acum tot ungurii sunt EDITAT? Cand va spun ca ungurii , ciuvasii, mordvinii,misharii, udmurtii si baskirii sunt acelasi neam de EDITAT, in tradiția ghinghizită,nu vreti sa credeti!

Un atent de pe Breter
+6
Ei si ? A-ti ramas cu surprinderea !La asa replica,asa raspuns adica in doi peri !Pana si Ceausescu ar fi putut aranja frazele mai bine !Am ajuns de rasul curcilor,cu acest Lazar Comanescu,un comunistoid lingau,mijlocitor al spagilor suplimentare luate de la sasii uschiti de pe la noi,pentru plecari definitive...Nu era altceva decat un gradat mascat,prieten cu Milucu Huhurezeanu,alt gradat din solda Ochiului si Urechii,mari patrihoti implantati in terenul asa zis advers.Nu m-ar mira ca si aceasta boanghina de Palton sa nu fi avut niscai legaturi in acest sens,de care stie Coldea,ca de-aia nu-l deranjaza nimeni...



Santa Klaus
+9
Dar, ca sa fie completa, declaratiei MAE ii mai lipsea o scurta incheiere . Ceva in genul: ' MAE si Guvernul Romaniei isi cere scuze daca am indraznit sa va inoportunam cu chestiile astea. Va asiguram de tot sprijinul nostru pentru continuarea operei ce ati inceput in Transilvania. Puteti conta pe dezinteresul nostru total. Totodata, propunem mutarea zilei nationale a Romaniei de pe data de 1 Decembrie pe data de 4 August.Daca sunteti de acord, rugam frumos sa ne notificati pe facebook'.

Cititor
+14
Dupa cum anticipam in comentarii anterioare, reactia MAE este, de facto, inexistenta. Nu te ia nimeni in seama cu asemenea replici. Mi-e rusine ca am lucrat, candva, in acest minister. Daca atat poate MAE, de Ziua Nationala a Romaniei, cand o tara sfideaza cel mai important simbol al formarii tale ca stat...

Ion Din Romania
+16
R U S I N E !!! REVOLTATOR! ... HA, HA, HA!!! MAE "a luat act"!, mai sa vezi cum il imita pe K.-W. Iohannis! NUMAI ATAT??? Ar fi trebuit ca ambasadorul Ungariei sa fie declarat imediat "Persona non grata" si trimis acasa, insotit de jandarmi, cu primul avion, sa invete comportatrea adecvata fata de un stat suveran si independent! Unde esti TU, Romania mea, sa dai dovada de MANDRIA NATIONALA FATA DE INALTA OFENSA ADUSA DE UN ALT STAT, chiar vecin?


escu
+19
Așa respectă ei statul român. În replică, atunci când v-a fi ziua lor națională noi să-i lăsăm să serbeze pe plaiurile românești, pentru ca umilința să fie mai mare. Când are de gând statul român, Guvernu, Președinția să ia atitudine față de mojiciile ungurești?


Bogdan
+19
ceva interdictii si din partea MAE roman ??!!! Ramele securiste ale MAE de la Bucuresti se limiteaza la replici si "ingrijorari" cand ungurii iau masuri anti-romanesti ?

Sandor @ Bogdan
+13
Minister de externe de două parale. Ce să aștepți de la comănescu? de la johannis?

parerea mea
+21
Surprinsii si nedumeritii de prin MAE ar trebui sa actioneze in favoarea Romaniei, nu doar sa re-actioneze, din cand in cand, stupid si penibil, la actiunile perverse ale acestor corcituri khazaro-hunice.

 

Smaranda Dobrescu Cei care au comentat in mare masura au dreptate sa fie daca nu revoltati, macar constienti ca este o atitudine inamicala cel putin, afisata fara incetare de Ungaria. Nu voi intelege insa daca aceasta este o parere larg impartasita de romani de ce partidele cu tenta nationala nu vor intra in parlament., daca chiar asa va fi. Ele vor trebui sa raspunda de ce au respins ideea unei aliante. Doar pentru ca unul e de dreapta, unul de stanga si unul ceva mai vechi si fara rezultate in politica? O minima opozitie parlamentara nu ar fi deloc de neglijat.

 

Smaranda Dobrescu Dupa 3 ore:
"La fel ca si in Italia sau in Marea Britanie, românii au votat pentru o abordare „suveranistă", nu „nationalistă". Nu o abordare etnică ci una a „cetătenilor" români care doresc o intărire a suveranitătii statului lor, neacceptând statutul de colonie."
http://adriannastase.ro/2016/12/11/felicitari-psd/

 

 

Felicitări PSD!

Interesant. Alegatorii au votat impotriva propriului vot din 2014. Si-au dat seama ca au gresit…

ADRIANNASTASE.RO|BY ADRIAN NASTASE


Prospectiv A-z .
Am discutat aici despre sansa pierduta de premiantii romani de a folosi PRMul si pe Vadim Tudor pentru a extrage termeni mai buni dela dulai/garanti. Mai ales considerand ca s-au inteles mai TOTI cu Vadim, nu era atat de nerezonabil pe cat il portretiza Haita.

 

Prospectiv A-z .
Rogojan are cuvantul:

"Dacă, în cazul cetățenilor est-germani, Ungaria a procedat la deschiderea frontierelor cu Austria, în cazul românilor le-au închis. Ungaria își creează, astfel, imaginea unei țări cu mari probleme din cauza refugiaţilor români, la Budapesta fiind deschis un Oficiu al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (HCR).

Organizația „România liberă" și proiectul unui guvern în exil

Organizația românilor de la Budapesta este pusă în legătură cu „Uniunea Mondială a Românilor Liberi" (UMRL), constituită în anii 1983–1984 sub patronajul a cel puțin două importante servicii speciale occidentale, la care s-a alăturat și KGB cu Asociația Pro Basarabia și Bucovina, prin care UMRL a fost penetrat și luat sub controlul Moscovei.

În vara și toamna anului 1989, şiruri nesfârşite de cetățeni români aflați în Ungaria sunt conduşi la frontiera cu România și predaţi grănicerilor. Este datoria autorităţilor de la București să organizeze centre de primire și verificare a acestora. Pentru a putea face față noii sarcini, trupele de grăniceri au fost trecute în subordinea Ministerului de Interne. Cercetarea celor reveniţi astfel în ţară conducea spre o concluzie sigură, şi anume că, în curând, în România va urma o schimbare. A urmat, dar numai după gentlemen's agreement-ul de la Malta."

http://www.cotidianul.ro/cotitura-istorica-de-la-malta.../

 

 

Cotitura istorică de la Malta (IV)

Cotitura istorică de la Malta (IV)

COTIDIANUL.RO

 

Prospectiv A-z .
Cometariatul preia cuvantul:

c.g.
+12
'' Excursionistii '' veniti din fosta URSS, actuala Rusie, au tras cu abnegatie in romani sa ii bage in case si sa-l instaleze in jiltul de la Cotroceni pe, omul lor, batranul edecar, Ion Iliescu iar asta unii sustin cu obraznicie si tupeu ca a fost revolutie ! Un hatru spunea cam asa despre ce s-a intampl-at in dec.'89: '' asa a vrut Gorbaciov sa mancam banane tot timpul anului '' ! Cred ca episoadele astea in dec.' 2016 ale domnului Aurel I.Rogojan sunt inutile, produc asa o stare de iritare atunci cand le citesti, nu aduc nimc nou in ce s-a intamplat acum 27 de ani in amarata noastra de tara, supusa agresiunii fostei URSS, actuala Rusie, iar '' colegii americani '' nu au avut nimic impotriva, asa cum au procedat si la 30.dec.1947 parasind ROMANIA in sfera de influenta a criminalului I.V.Stalin care prin rapt teritorial a despartit de tara pamant sfant romanesc: TINUTUL HERTEI, BUCOVINA DE NORD, BASARABIA DE SUD, le-a inglobat in actuala Ucraina, unde sunt si azi, iar ce a ramas din BASARABIA a infiintat caricatura de tara Rep. Moldova ! In terirtoriile rapite ROMANIEI rusii si ucrainieni au asasinat, au deportat, populatia romaneasca, in locul lor au adus populatii din stepele fostei URSS loiale rusilor si ucrainienilor, iar azi in teritoriile respective popoulatia romaneasca este minoritara ! Azi exista pericolul ca rusii, '' colegii americani '', '' poporul ales '', pana la data de 1.Dec.2018, cand aniversam 100 de ani de la ctitorirea REGATULUI ROMANIA MARE, sa fim faramati ca stat national unitar, cam ce s-a intamplat de fosta Yugoslavie ! Dumnezeu sa aiba in Paza Sa poporul roman si '' pamantul asta gras si frumos '' care cu dragoste ii spunem ROMANIA !

GoguM @ c.g.
+4
E simplu, rușiii și amerlocii s-au înțeles în 89' fără probleme în privința viitorului României: primii 20 ani sub ruși (1989 - 20009), restul sub amerloci (2009 - 2029)...asta se întâmplă...

IQ100 @ c.g.
0
de dat asta de acord cu tine ; "În «Amintiri» se arată acţiunile grupului Funcţionarul, care s-a alăturat, de la început, unităţilor de poliţie când oamenii Funcţionarului au deschis focul împotriva manifestanţilor români, provocându-i pe aceştia la noi acţiuni mai dinamice împotriva ordinii existente." EI au tras in NOI in 21-22, nu armata romana.Cu ordin si premeditat vreau sa zic. De fraieri, frustrati, neinstruiti , speriati, au tras SI oameni (inclusiv ofiteri) DIN Structurile Armate sau militarizate Romane. dar ordinul EXPLICIT trageti in romani a fost EXTERN

Topor
+12
Asta'i pesa ..... ! Cine a zis ca facerea de bine , .... , e viol de mama , a stiut .... . Noi am eliberat Ungaria de nemti in '44 - 45 , si ei ne-au eliberat de .... romani in '89 ..... ! Tot cu rusii , si ei .... , cu arbitrajul .... partenerilor ... , in ambele situatii ...

 

Prospectiv A-z .
Ardelean
+14
Ungurii aveau interese-ruperea Transilvaniei-in lovitura de stat din 89, apoi martie 89,iunie 89.Noi romanii ardeleni o spuneam iar ,,competentii'' din Bucuresti ranjeau superior,ne criticau,etc.Acum pot vedea cat sunt Ei de competenti !!!

Dan @ Ardelean
+2
...ba mai si acuzau de "extremism","fascism"etc pe cei care indrazneau sa incerce sa se apere singuri impotriva prietenestilor si fratestilor gesturi ce veneau din partea proaspetei formatiuni ico-nepolitica (si tot ce mai vreti)udmr,care avea deja si vice-prim-ministru si consilieri credinciosi ,colegi de studii la Moscova,ai tov ilici

de asta @ Ardelean
0
tot semnezi tu cu "ardeleanul", fara sa-ti dai seama ce impresie lasi? Azi, cand sunteti la TOATE butoanele, la TOATE nivelurile, ce mai zici, tot "dambovitenii"? Regatenii n-au fost duplicitari, pt. ca istoric n-au fost obligati, dar voi... Atunci s-a actionat in baza acelei propagande idioate de "fratietati socialiste", pe care hungurii, perversi, au tradat-o si au speculat ocazia. Nu uitati, nu ardelenii au pus opinca pe parlamentul din buda cu pesta si nu atributi regatenilor toate tampeniile "socialismului stiintific". Vedeti si realitatea de azi.

Alcibiade. Braila.
+11
Da, acum mai venim de "acasa". Si totusi era bine daca indicati macar un nume de "conducator reformator ungur..."?!. Domnule Rogojanu, de la semnarea Declaratiei Tradatoare de Neam si Tara de la Budapesta, in frunte cu fostul rege Mihai, si pana la intrarea in NATO, Armata Romana si toate structurile nationale de forta si riposta, divizii de tancuri, excadrile de avioane, trupele de securitate de intervenie rapida, etc, sau aflat pe picior de razboi cu glontul pe teava pentru riposta imediata si aplicarea de lovituri nimicitoare agresorului, desi, "Cei Doi" l-au asigurat pe Suveranul Pontif ca Romania nu se va afla in primejdie. Asadar, dragostea si pretuirea Suveranului Pontif, pentru "Tara Gradinii Maicii Domnului", precum si miracolul mondial, care a fost "Revolutia Romana", ne-a salvat de la o urgie nimicitoare in decembrie 1989, urgie pusa la cale in Budapesta de "conducatorii reformatori unguri..." si ceilalti spioni si provocatori despre care am mai facut referire anterior pe forum. Punct. 

nu ii mai cereti @ Alcibiade. Braila.
0
dlui Rogojan sa se expuna... Nu mai e curajosul de acum cativa ani. Vremurile devin tot mai tulburi, ca si opiniile dlui. 

Dan @ Alcibiade. Braila.
0
Nu e nevoie...ei sunt intotdeauna gata de "reforma",doar sa ramana aceiasi (ca fond)-;in 1918,cu doua saptamani inainte de Adunarea de la Alba Iulia,se declarase Republica ungara (guvernul Karoly);dupa vreo 4 luni,se "reformasera"din nou,devenind Republica Sovietica Ungara (Bela Kun),apoi-dupa ce bolsevicii au fost alungati ,iar s-au reformat,devenind regat fara rege-cu regentul Horthy,trecand imediat la fascism si,dupa un timp,tot asa de "reformati" ,la comunism;romanii din Ardeal au avut prilejul sa simta pe pielea lor "reformarea",cand hortystii notorii de mai ieri au devenit mari comunisti ,sefi la toate nivelurile (cel mai notoriu exemplu fiind Ducso Csaba)si ii trimiteau in puscarii pentru orice rspiratie care li se parea necomunista-ei,dar ghiciti care era "numitorul comun",care se pastra ,indiferent de "reforma"

 

Prospectiv A-z .
escu
+18
Poate vor fi prezentate pe larg acțiunile trădătoare ale românilor în frunte cu regele Mihai, prin Declarația de la Budapesta. asta ca să ne lămurim de cam cum stau lucrurile. Dar despre mesajele codificate transmise prin presa română, în speță România liberă din acele zile, despre sfaturile de cum să facem plajă și să nu ne expunem la radiații, ce se știe?

IQ100
+3
"În același timp, au fost pregătiți și agenți de diversiune pentru dezordini, violențe stradale și provocarea forțelor de ordine, care au acționat, atât în decembrie 1989, cât și în evenimentele violente ulterioare din lunile martie 1990 la Târgu Mureș și iunie 1990 la București." 2014 , alegeri, 2015, post Colectiv?ca sa nu mai vorbim de maidan-e.

IQ100
+5
iarasi suntem corecti polityic sa ii pupam pe ricani sipe occidentali . KGB zicem, servicii occidentale ( sau ...sudice) nu zicem. pai sa zic eu Francez A( adica Charlie) sigur prin madam Cohnbez-Cohnrnea "salvati Villages Rroumanes" ; Si englez si /sau german si sau Austriac si /sau olandez , vizibile prin Qui Bono ulterior , incepand cu Petrom, BCR , Apasupernova, Airbuburuz Petre Neulander, IMG banc , port Constanta si sfarsind cu " Wild Carpathia" , sasul si maghiarul din fruntea bucatelor, alesii cubici din frutea serviciilor. Citatul care m-a iritat si indemnat sa dau pe FFW lectura este : "Organizația românilor de la Budapesta este pusă în legătură cu „Uniunea Mondială a Românilor Liberi" (UMRL), constituită în anii 1983–1984 sub patronajul a cel puțin două importante servicii speciale occidentale, la care s-a alăturat și KGB cu Asociația Pro Basarabia și Bucovina, prin care UMRL a fost penetrat și luat sub controlul Moscovei". Sa fim sobri!. UMRL era sucursala masgonica (cum a fost si PNT-ul al batran, pion otravit inca de la Unirea cea mare,ca de aceea a avut loc" tradarea" lui Maniu de la tamadau). Controlul Moscovei , my as*! Moscova insesi atunci era sub control occidental, prin Gorbi. Ca de obicei, in orice "dezvaluiri" al;e serviciiloe secrete., chiar "patrotic" cagia "la pensie" chiar de la nivel de general (cum se lua gradele atunci??/) proportia adevar- "neadevar" este variabila. Dar detectabila prin hartia de turnesol a adevarului istoric.

IQ100
+1
"Cu unele referiri la acţiunile de la Târgovişte, unde se descrie executarea soţilor Ceauşescu, se trec în revistă nume sonore, ale unor personaje de prim rang, ucise «în numele revoluţiei»: Carol I în Anglia, Ludovic al XVI-lea cu soţia şi numeroşi nobili francezi în Franţa, Ţarul cu întreaga sa familie în Rusia.(...) " asta e bine ca se scrie..si eu am citit de familia tarului care dupa asasinare , a fost aruncata in o fantana si acoperita cu var nestins. ( Ca chestie, Putin le-a facut ulterior monument religios si troiţă, considerandu-i deci martiri RUSI si CRESTINI)..mai ieri ciyind si eu despre Biserica Saint Denis din Paris, am aflat ca la Revoltia "franceza" in 1793 , gloata frumoasa si libera, egala, fratern, a decapitat statuile reprezentand primii regi ai Frantei, a scos osemintele din morminte . Le-au aruncat in o groapa comuna si a turnat var nestins peste ele. Nu vi se opare curios cum revoltionarii francezi si mujicii rusi, la 125 ani si mii de km distanta, procedeaza la fel???iar mutilarea/ profanarea/distrugerea unor simboluri religioaose a n-1 religii a avut loc recent si in Siria sau Afganistan....foarte ciudat. O fi vreun element comun??

cam la fel @ IQ100
+1
si cu gaura din drapel de sorginte hungureasca-1956, dar care e nelipsita si azi la steagurile tinerilor liberi de...

 

Prospectiv A-z .
IQ100
+2
""Pentru noi, cititorii din România, sunt deosebit de interesante interferenţele, cu dezvăluiri care ajută la aflarea altor feţe ale Adevărului, pe care neiniţiaţii la acţiunile din decembrie 1989 le cer cu insistenţă şi azi, după 18 ani! (...)"""inresent :feţe ale Adevărului, "«despre sosirea lor în România nu ştia nimeni, nici chiar ambasadorul sovietic la Bucureşti şi nici chiar rezidentul K.G.B. în România». Iată deci un argument puternic pentru a afirma că nici noi nu am reuşit să aflăm despre aceste acţiuni decât cu mult timp mai târziu." aiurea..cand se monoitorizau astat strainii..Iulian Vlad a spus ca stiua de 'turistii sovietici". "îţi dai seama ce vor scrie ziarele din întreaga lume dacă un singur om de-al tău va eşua sau va rămâne lungit pe caldarâm, în rol de cadavru»,"iar aiurea 1) astia vii, morti , ranitio au fost extarsi de Iliesc 2) presa din lume e subordonata acelrasio cercuri care au dat lovitura


manole
+2
Va cautati scuze pentru crime ? Nu Malta a decis tradarea securistilor si generalilor lasi din MAN-pt bani,nici impuscarea Presedintelui NC(!!),nici cele 60.000 crime facute de iliescu atunci.Jegosul vroia morti multi pt a iesi ,,revolutie''!

 

Prospectiv A-z .
Uitandu-ma la jocul contamporan al Ungariei, nu pot sa nu intreb ce functie joaca acest vector al hegemonului, in ce conditii si-a adjudecat aceasta pozitie, ce optiuni are Romania? SAMD

Sa fie ungurii constant mai devreme la intalnirea cu istoria, aceea ratata de romani care ajung la fel de constant cu prea mare intarziere?

 

Smaranda Dobrescu Prospectiv A-z , intrebarea putea fi pusa si sub forma: Are vreo optiune Romania? Sunt destule elemente care concura, incepand cu actul acela german de dupa razboi despre care vorbea AS, Talpes si multi altii...
Dubla cetatenie despre care se vorbea nu cred ca poate fi revocata, dupa cum suna o propunere. Apoi e de recunoscut ca romani din Ardeal si-au luat cetatenie maghiara pentru ca acolo luau imediat o pensie de cateva ori mai mare, nu din motive etnice sau preferinte culturale. Acest lucru intra in pacatele Romaniei sarace, condusa la comenzile altora, cu acordul unor romani mult prea plecati..

 

Prospectiv A-z .
De maine, cand cunoastem ce se voteaza azi, putem discuta de optiunile Romaniei...

Niciun comentariu: