joi, 26 ianuarie 2017

Prea putin si prea tarziu?

Prea putin si prea tarziu?
Henrieta Szabo
Din culisele Parlamentului European 4 - cititi cu atentie despre urzeala malefica si interesele care au dus la indeparatarea si marginalizarea unui veritabil om politic romanul Adrian Severin
Pe acest fond Adrian Severin a ajuns sa provoace un deranj puternic in cercurile europene ale puterii si nu numai…

“ Corina Crețu a informat cuplul Schulz-Swoboda că PSD ar fi gata să susțină candidatura acestuia din urmă cu condiția, însă, ca locul de vicepreședinte al Grupului S&D, ocupat de mine, să îi fie dat ei. Cum pereții PE au urechi, despre acest târg s-a aflat și el a prilejuit un schimb de replici foarte dur purtat chiar pe culoarele sediului de la Bruxelles între Puiu Pașcu și Hannes Swoboda. (Ajuns cu povestea în acest punct, trebuie să spun că nu am nici un fel de resentimente față de Corina Crețu. Întotdeauna am avut multă compasiune față de ea. În fond este un om profund nefericit care, ca orice om, nu poate sări peste umbra sa. Judecata ei este modest-infantilă și nu îi poți cere mai mult decât o poate duce capul. Reproșurile mele se îndreaptă către cei care o folosesc.) Între timp, pe la începutul lui 2011, reprezentanții guvernului unui stat european au informat discret PE că prin "mijloace specifice" au înregistrat o convorbire la care participaseră inclusiv unii politicieni (nu români), în care s-a vorbit despre un plan vizând compromiterea mea cu scopul de a fi oprite o serie de demersuri promovate de mine cu mai mult succes decât s-ar fi așteptat. Această informație a fost confirmată ulterior în mod repetat. Pe când încercam să ne dumirim despre ce ar putea fi vorba, un lider PSD care asistase întâmplător la o discuție între Martin Schulz și Victor Ponta, purtată în Grecia, cu prilejul unei întâlniri a Internaționalei Socialiste, m-a avertizat că remarcase în acel dialog o ostilitate extremă a celui dintâi împotriva mea, precum și hotărârea de a mă elimina cu primul prilej.”
Comments
Smaranda Dobrescu Adevarat ca e tarziu si poate redat doar un crampei din conexiunile posibile si din cauzele respective. Dar, daca justitia nu a luat in considerare probe fizice, reale, pareri, chiar coerente nici nu ar fi dorit sa auda macar. Poate partidul odata sau mai degraba CEDO sa lumineze cazul atat de indoielnic al lui Adrian Severin. Pana atunci ii dorim sanatate, curaj si Craciun in suflet!

 
Preda Mihailescu Dar chiar, cu ce l-a suparat in asa hal pe dl Schultz. Lucrurile astea trebuiesc difuzate!

 
Smaranda Dobrescu Se punea pe vremea aceea problema ca AS sau Schulz sa preia conducerea grupului parlamentar socialist. Aceasta pozitie in urmatorul mandat ar fi dat presedintele parlamentului European vicepresedinte sau comisar european. Schulz a reusit cu mijloace specifice. (Informatii redate de AS pe FB)

 
Preda Mihailescu Ce parmatie - ar fi o informatie pe care sa o afle si socialistii germani care pe bune motive nu il prea iubesc pe Schultz. Nu stiu cat de numerosi sunt, dar sunt vocali, se aud voci critice impotriva lui...

 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Cat de in realitate este politica de la Bruxelles , dar asa pare a fi politica reala.
Gavrila Ch Servicii si contra-servicii/cum spunea raposatul.
Fiecare cu serviciul sau elimina unemployment-ul.

 
Smaranda Dobrescu Partea a II-a
Via Henrieta Szabo
"Pe când încercam să ne dumirim despre ce ar putea fi vorba, un lider PSD care asistase întâmplător la o discuție între Martin Schulz și Victor Ponta, purtată în Grecia, cu prilejul unei întâlniri a Internaționalei Socialiste, m-a avertizat că remarcase în acel dialog o ostilitate extremă a celui dintâi împotriva mea, precum și hotărârea de a mă elimina cu primul prilej.
Fără a divulga sursa acestei informații, l-am întrebat direct pe Martin Schulz dacă "mă urăște atât de tare încât să fie în stare a da o lovitură pe la spate". (În momentul acestei discuții Schulz cunoștea, cel puțin de la mine, detaliile scenariului de compromitere pe care între timp le aflaserăm dar pe care era prea târziu să îl contracarăm.) Mi-a spus că mă va sprijini și a adăugat textual: "Nu te preocupa de mine. Mai bine te-ai feri de Victor Ponta!" Cam asta este viața în instituțiile europene.
Când peste aproximativ o săptămână scandalul Sunday Times a izbucnit, fără să aducă nici un fel de elemente de fapt noi față de cele deja știute de Schulz, acesta a dat o declarație de presă în care mi-a cerut demisia din Grup dar și din PE, înainte chiar ca eu să fi ajuns la Bruxelles și să stea de vorbă cu mine. (Ulterior a mințit Grupul S&D afirmând că mi-a dat posibilitatea să mă apăr.) De asemenea, a anunțat că Biroul Grupului ar fi decis excluderea mea din Grup deși, scandaul izbucnind duminica, ceilalți vicepreședinți erau în țările lor neavând cum se întruni. În realitate, el îi sunase pe fiecare în parte la telefon, le prezentase versiunea lui și le obținuse acordul ca să îi dea mână liberă spre a lua măsurile pe care le crede de cuviință. (Mai mulți vicepreședinți mi-au confirmat ulterior această discuție dar nici unul nu a relatat-o public. La urma urmelor, luați repede îi dăduseră mână liberă așa încât ce ar mai fi putut spune?)
Cel care a vorbit public într-un interviu recent a fost nimeni altul decât șeful delegației social-democrate germane, Bernard Rapkay (care nu va mai candida în actualele alegeri), el mărturisind că în calitate de jurist și prieten al lui Schulz l-a avertizat că procedura excluderii mele din Grup este ilegală. El a i-a mai precizat că și în cazul în care eu îmi dădusem demisia din grup, potrivit regulilor de procedură ale PE mă puteam întoarce oricând atâta timp cât eram membru al unui partid național care făcea parte din Partidul Socialiștilor Europeni (PSE).
De aici decurg răspunsurile la două întrebări:
1. De ce a fost nevoie de o procedură forțată de demitere sau demisie din Grup? Schulz mi-a dat ultimatum spunându-mi că ori demisionez din grup până marți la prânz ori mă demite în baza mandatului obținut de la Birou. Aceasta întrucât Grupul se întrunea abia marți după amiază iar eu trebuia ca până la acea oră să nu mai fiu membrul său, ca să nu mai am dreptul de a participa la ședință și a mă apăra. Ușierii primiseră dispoziție să nu mă lase să intru în sală, așa cum mi-a mărturisit unul din ei.
2. De ce a trebuit să fiu exclus din PSD? Pentru că numai așa exista garanția că nu mă voi mai întoarce în grup spre a mai participa la alegerile pentru șefia sa, care urmau să aibă loc peste doar câteva luni. Întrucât atât Schulz cât și Swoboda știau bine că eu nu încălcasem nici o lege, se temeau că autoritățile judiciare române vor da rapid un verdict de neîncepere a urmăririi penale, așa cum procedaseră autoritățile spaniole cu colegul spaniol supus acelorași acuze, și atunci m-aș fi întors glorios spre a mă pune în capul mesei. De aici vine și declarația dată presei de către Schulz că nu sunt binevenit în grup nici chiar dacă autoritățile române vor decide că sunt nevinovat. (Săracii, ei nu știau că pot dormi liniștiți întrucât DNA lucrează pentru ei.)
Spre a se obține excluderea mea din PSD s-a vorbit cu Victor Ponta. S-au făcut presiuni asupra lui și cel pe care Traian Băsescu îl denunță ca apărător al "pușcăriabililor" împotriva statului de drept, pentru prima și ultima dată în cariera sa poltică de până acum, nu numai că a uitat de "prezumția de nevinovăție" dar și de Statutul PSD, cerând organizației de București iar nu Convenției Naționale care mă alesese vicepreședinte, să mă excludă. Asemenea lui Pilat din Pont, Marian Venghelie a răspuns că nu îmi găsește nici o vină și nu există nici un articol din Statut pe baza căruia pot fi exclus. I s-a dat atunci dispoziție scrisă să procedeze la excludere, în caz contrar organizația urmând să fie dizolvată.
Bietul om a venit la mine să îmi spună că a dus muncă de lămurire toată noaptea cu membrii Consiliului PSD din București dar că mulți se opun și nu există nici o garanție că voi fi exclus, ceea ce însemna condamnarea organizației. S-a întâmplat ca ziua în care a fost convocată ședința de excludere să fie chiar ziua mea de naștere, 28 martie (la numai o săptămână de la izbucnirea scandalului). I-am sugerat să deschidă ședința, să îmi spună "la mulți ani!" și să îmi dea cuvântul, după care voi avea eu grijă de rest. Când am vorbit am afirmat că sunt nevinovat dar că nu vreau să îi las pe ei să se mânjească cu sângele meu și am demisionat din PSD. În loc de huiduieli și înfierări au fost ovații și lacrimi. Totul s-a transmis în direct pe toate canalele de televiziune."

 
Preda Mihailescu Vicious. Deci se poate deduce ca toata inscenarea cu jurnalul englez a fost o fatada? Sau doar o coincidenta utila pentru Schultz?

 
Smaranda Dobrescu Jurnalul englez a mai facut astfel de inscenari, Dovada ca unul din cei doi jurnalisti era in inchisoare in legatura cu un caz asemanator si nu a putut fi apelat ca martor.Aceste date au aparut si in Lumea Justitiei.
Dan D. Calinescu "veritabil om politic"? Cel cu insula serpilor, lista de spioni, socialistul care isi ataca adversarii pe motive etnice?! A facturat "firma de lobby" cu 12,000 euro sau nu? Si condamnarea lui Ernst Strasser la 4 ani inchisoare e tot masinatie politica? Nu a fost Adrian Severin filmat de ziaristii britanici? Oricit sapun se foloseste pentru spalarea lui Adrian Severin, tot murdar ramine. A fost o inscenare, Adrian a acceptat bani, a fost condamnat si a ajuns unde ii este locul. Pacat ca atitia din confratii lui nu au ajuns unde ar trebui sa fie.

 
Preda Mihailescu Dan D. Calinescu @ Nu, nu a fost filmat. Este din pacate adevarul. De facturare vorbeste, ceva la modul 1000-1500 de franci pe zi pentru consulting. O cifra la nivelul unui consultant de rangul trei din McKinsey si cum se mai numesc oracolelel acelea. Spaniolul nu a fost de loc judecat. De ce EXACT a fost condamnat austriacul nu vom sti. Ce pare se fie cazul, este ca el a marsat la transa a doua, in care baietii ofereau o suma substantiala de sase cifre, pentru lobbying - adica pentru influentarea sau chiar propunerea de legi pe masura clientului. Asta este impotriva oricarei legi. Consulting este perfect legal - faza de consulting era "incalzirea", cereau o expertiza cu privire la legislatura despre praful de scarpinat jurnalisti in EU (glumesc, probabil ca era alt praf). Severin nu a fost prost sa puna palma la o influenta ilegala - si aici este credibil, caci nu este cunoscut in nici un alt context sa fi fost influentabil. Ah, ca in 1996 a facut cam repede si cam multe concesii in acordul cu Ucraina - cred si eu. Dar nu cred ca motivul a fost trafic de influenta. Ca la Ungureanu cand a cedat fundatia Gojdu gratuit.

Ca in orice scandal politic, devine furnicar cand il privesti mai de aproape, si asculti mai multe puncte de vedere. In mod evident, inscenarea aceea nu a fost nici foarte profesionista, nici foarte clara. Dupa ce au dat foc la borcanul cu pulbere, au refuzat sa ofere probe (sau nu au avut?) si sa participe ca martori. BIZAR!

 
Dan D. Calinescu Preda Mihailescu @ Un om cinstit ar fi organizat imediat o conferinta de presa, in care sa informeze publicul despre ce i s-a propus, care atunci era o inscenare. A tacut si a luat bani. Pt mine nu conteaza citi. Am fost in pozitia sa cheltuiesc milioade de dolari ale companiilor unde am lucrat. Coruptie este peste tot, la diferite nivele. Cind au incercat sa ma mituiasca (nu o singura oara), am mers direct la patron. I-am dat afara si nu am mai cumparat nimic de la ei. Daca consultingul e legal, e imoral. Un om cinstit nu face consulting despre compania unde lucreaza. Asa ca pt mine Severin nu poate fi scuzat, pt ca nu a spus in public NU cind ar fi trebuit sa o faca. Restul sunt scuze.

 
Preda Mihailescu Dan D. Calinescu @ Dan, imi pare rau, dar nu este convingator. A. Are dreptul sa fie ascultat, or el spune clar ca NU a luat bani pentru orice actiune ilegala. A facturat un studiu al legislaturii existente. si B. Nu este clar cum si ce iti imaginezi sa fi spus publicului? Chiar nu inteleg.

Ca nu a spus nimic in public? Nu prea vad ce! Cand a izbucnit calomnia sa spuna "mi--au intins o plasa"? Mi se pare un vis cu ingeri si cu Mos Craciun. De ce? Pentru ca acel public nu exista! Intre public si calomniat exista mijloacele mediilor romanesti. Nu stiu cum calculezi sansele sa poti sa aduci mesajul dorit in cuida influentelor si mai ales a gustului de barfa excesiv in aceste medii. Si sub ce margine a probabilitatii de succes consideri ca nu merita? La 10%, la 1%?

Calomnia este o chestie foarte unilaterala. Si din pacate Romanii au un gust supranormal pentru calomnie. Doua exemple recente: Activatiea de kidnapping de copiii din familii normale, de catre child care din Norvegia - la noi s-a prezentat ca un act de civilizatie impotriva compatriotilor nostri (multe cazuri de familii solide, muncitoare, fara nici o problema majora), care TREBUIA sa fie in culpa, fiind romani. Asta tenorul a 70% din media romanesti, si odata cu ele nu stiu cati dintre romani. O asemenea lipsa de inteligenta si empatie pentru victime nu exista - polonezi, cehi, lituanieni, turci, cate natii din care provin familii exorsate de copiii, sustin in mod aproape unanim victimele din natia lor. Romanii nu prea - romanii au dubii. Mi-este rusine de asa calomnii, calomniatori etco. Cred ca este intr-adevar o problema care la noi are o dimensiune mai puternica de cat in alte tari.

Si atunci - cand semnalul a fost dat, CUM te adresezi publicului? Uite acum este pus pe scaunul linsarii un medic. Nu stiu suficiente detalii ca sa am o opinie - dar pot sa iti spun ca prima descriere a cazului pe care am citit-o, vedeai un fel de dracula, care face experienta a la Mengele pe copii inocenti, si iti ziceai exact ce vor ei sa spui "Asa ceva doar la noi se poate intampla" samd. Apoi citesti o luare de pozitie politica si cu investigatii in mediul medical. Afli ca poate a fost o malpractica, dar departe de a fi vorba de experimente de metode neverificate si alte inventii. Dar mai ales afli ca medicul era vocal si influent il lupta pentru protejarea industriei farmaceutice romanesti! Si deci deodata intelegi NEVOIA calomniei ... si nu mai este clar cum se masoare vina ...

 
Dan D. Calinescu Preda Mihailescu @ Potrivit ziarului Sunday Times, ziaristii au contactat 60 de deputati din parlamentul european, nu doar pe cei trei care au fost acuzati, doi dintre ei fiind condamnati. Calomnie? Au dat cu undita, sa vada cine musca. Daca ar fi procedat la fel ca cei 57, nu ar fi azi in puscarie. Cit de credibil poate fi un tip care a predat la Stefan Gheorghiu?

 
Preda Mihailescu Dan Calinescu @ Asta este ce spun ei. Ai motive sa ii crezi? Pentru Sunday TImes toti romanii sunt tigani, pentru Sunday Times multe adevaruri sunt elastice. Este un fiu de comunisti si nomenclaturisti, o tara. Am vorbit cu el aici, vorbea ca un om normal - altii fii de nomenclaturisti au scris "politicele" scabroase, sau au alcatuit "studii" de inculpare prin desculpare a comunismului, si alte crime inacceptabile. Si sunt indemni, au furat banii din fondurile statului roman, in cifre de 10 ori mai inalte decat consultingul luat de cestalalt de la o firma engleza. Si pe ei nici un daily sau nighly mirror nu i-a "tentat". Iar alti politicieni iau spagi REALE de milioane pentru instrainarea Romaniei, si nu au probleme.

Haide sa nu aruncam noi prima piatra!

 
Dan D. Calinescu Preda Mihailescu @ si austriciecii au condamnat un nevinovat?

 
Dan D. Calinescu Adrian Severin, fost vicepremier român, a trimis un e-mail falşilor lobbyişti, afirmând: "Doar ca să ştiţi că amendamentul pe care îl vreţi a fost depus la timp". La scurt timp, el a trimis o factură de 12.000 de euro pentru "servicii de consiliere".
http://www.cotidianul.ro/the-sunday-times-adrian-severin.../

 
Preda Mihailescu Dan D. Calinescu @ Pai exact de acel consulting este vorba. Cat platea firma voastra pentru niste McKinsey de doua parale? La noi la banca ajungeau pana la 5000 pe zi. Deci ce este taraboiul acesta? Pentru o munca prestata, CONCRETA SI LEGALA, a facturat. De ce nu spune Sunday TImes partea aceasta, ca idiotii lor erau si nepriceputi in inscenari. Ei dracia dracului !
Dan D. Calinescu "Sunday Times journalists Claire Newell and Jonathan Calvert testified in the Austrian court and said Strasser had offered his services for €100,000 a year.
The two reporters secretly filmed their meetings with Strasser, tapes of which were made available to the court and were also handed to the European Parliament."
http://www.euractiv.com/.../ex-austrian-mep-imprisoned.../

 
Preda Mihailescu Dan D. Calinescu @ Deci este exact ce spuneam - Austriacul a marsat la fata a doua, care era pura bribery, joc de influenta. Si pentru asta merita inchisoare. Severin a primit doar bani pentru un consulting, si au bagat coada intre picioare cu privire la partea a doua, pentru ca a pus se pare mai repede intrebari mai precise, la care jurnalistii englezi nepregatiti nu au stiut ce raspunde, si au zis ca vor reveni cu explicatii. Ceea ce niciodata nu au facut.

De ce nu citesti, ca Severin a explicat destul de clar procesul -

 
Dan D. Calinescu Preda Mihailescu "consulting"-ul era forma de a legaliza plata; chair "cumparam" explicatiile lui Sevarin? Aveau nevoie de un consultant?

 
Preda Mihailescu Dan D. Calinescu @ "consulting"-ul era forma de a legaliza plata; chair "cumparam" explicatiile lui Sevarin? Aveau nevoie de un consultant?" - Cred ca scurt circuitezi fazele. Ei au facut o cerere de studiu pe tema. EI isi inchipuiau ca dupa acest studiu perfect legal, ei au batut saua sa inteleaga iapa si omul va intelege ca sunt dispusi sa plateasca mai gras - dar pentru servicii oculte, nu de consulenta.

Dar iata ca pentru partea a doua obiectul a pus intrebari serioase si critice, si nu s-a ajuns acolo. Iar prima parte este legala - daca cineva vine la mine si vrea sa ii fac un studiu despre ceva ce poate si singur, dar se bazeaza pe expertiza mea deosebita - nu pun prea multe intrebari, delimitam tema si costurile, si fac. Iar daca as nutri banuiala ca vrea sa imi intinda o plasa, cu atat mai mult ii fac sa plateasca - este natural. Adica vine dobitocul la mine si vrea sa ma prinda pe picior gresit - si eu sa il iert, sa ii spun "nene, vezi ca poate risti sa dai banii degeaba, dar daca eu fac sudiul pe care il ceri, tu va TREBUI sa platesti"? Ti s-ar parea firesc?

Este de fapt destul de grav procedeul de rezolvari penale pe baza de trucuri jurnalistice - striga media in codru "a fost prins cu mana in sac" pana cand oamenii dornici ca sa se mai prinda unul, se BUCURA, si bucuria inlocuie ratiunea.

Din pacate, fenomenul este raspandit la noi romanii, ti-am mai dat doua exemple mai sus. Flavius a spus-o mai direct: "Pupam in fund pe cei la putere si lovim cu piciorul pe cei cazuti. Gresim in ambele cazuri."
Dan D. Calinescu Potrivit acestei carti, ziaristii au inregistrat conversatiile cu cei 3 europarlamentari: https://books.google.ca/books?id=CdKNDQAAQBAJ&pg=PT62...
How corrupt is the West? Europe and North America’s formal self-perception is one of high standards in…
books.google.ca

 
Preda Mihailescu Daca ai uitat, iti aduc aminte ca asta este genul de ziar englez care a facut "investigatii de teren in Romania" si a filmat un traficant de arme care le oferea arme, mai tata. Arme pentru razboi. Doar ca traficantul era un ungur inrudit cu un redactor al lor, si armele erau armele lui de vanatoare. Nu mai cred toti mincinosii, Dane - dai in pisici! Haide, noapte buna si Sarbatori Fericite!

 
Preda Mihailescu Dan D. Calinescu @ "Potrivit acestei carti, ziaristii au inregistrat conversatiile cu cei 3 europarlamentari:" - Potrivit lui Sfantul Sisoe, ei stiu si ce spun. Ce este insa interesant este ca la procesul lui Severin nu au avut de prezentat nici inregistrari utilizabile - erau neclare, neinteligibile, puteau fi chiar trucate. Si mai ales nu au acceptat sa se prezinte ca martori! Oare de ce? Cand pe "investigatia" ta un om risca 4 ani de inchisoare, tu nici macar nu iti misti fundul sa ii dai ocazia sa te confrunte? S-ar putea oare ca sa nu se fi derulat lucrurile chiar asa cum sugereaza dumnealor? Ci usor mai sleampad?

 
Dan D. Calinescu Hai sa cadem de acord ca nu suntem de acord. Noapte buna.
https://books.google.ca/books?id=rxNeCwAAQBAJ&pg=PT33...
The EU is at a crossroads. Should it choose the path towards protectionism or the path towards free trade?…
books.google.ca

 
Preda Mihailescu Dan D. Calinescu @ Nu suntem de acord. Caci iata, intr-o masinarie atat de bine unsa, lucrurile nu functioneaza altfel ca in Romania. Baueropfer! Toata lumea stie cat de corupta este EU, exista ura de-a dreptul, si pe bun merit. Care poate si orbi - si poate sa se satisfaca cu un os de ros, o ILUZIE de dreptate. Si asa ni s-a intamplat. Cate miliarde de lobby se investesc in Bruxelles!?

Si vin niste jurnalisti cam straini de economie si fac o inscenare sleampada... si ASTA sa aduca dovada coruptibilitatii, stellvertretend poate chiar a intregii institutii?! Pai este usor, mai greu este sa prinzi pe unii pe fapta REALA si nu inscenata, si hai hai cate fapte reale se vor petrece pe acolo.

Nu stiu daca esti de acord cu asta: ni se arunca Iluzii de circ, ca sa se potoleasca dorinta de dreptate - fara ca nimic sa nu se intample.
Daca nici cu asta nu suntem de acord, este mai dificil


 
PAz
Un regal conversational/prospectiv, domnilor Dan D. Calinescu & Preda Mihailescu!

Am avut mai multe discutii cu dl. Severin aici, cele mai multe publice si cateva in privat. Cele publice au fost republicate toate la: http://pefacebook.blogspot.com/search?q=severin

Am ridicat de-a lungul timpului si cateva intrebari ramase fara raspuns (de exemplu, ce a facut dl. Severin din pozitiile sale inalte pentru romani/Romania). La alt moment, dl, Severin a autorat ceea ce am considerat la timpul acela un adevarat testament al clasei politice de premianti post-decembristi/nouzacesiti, ceva in sensul: In ciuda celor mai bune eforturi si resurse ale premiantilor, in urma a ramas dezastrul pe care-l contemplam cu toti azi. Spre deosebire de aproape toti ceilalti, dl. Severin a venit in Agora unde se straduia sa fie/ramana un partener de conversatie, chiar si cu interlocutori dificili.

Una peste alta, cred ca dl. Severin are cateva pe constiinta din tranzitia nenorocita a romanilor/Romaniei, astept sa aflam mai multe dela dansul, astept nu doar sa vada lumina, ci sa aiba toate cele necesare pentru a comunica in clar ce si cum. Prea ne incurcam de umbrele trecutului post-decembrist, ne izbim orbecaind la voia altora. Sper sa aflam din ce in ce mai multe, destul de curand pentru a mai putea reface ceva din ce am pierdut. Romanii nu numai ca iarta, romanii au nevoie de un centru de agregare.

P.S. Noi romanii mai avem o meteahna: Pupam in fund pe cei la putere si lovim cu piciorul pe cei cazuti. Gresim in ambele cazuri.


Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Errare humanum est,perseverare diabolicum....

 
Preda Mihailescu PAz @ " a venit in Agora unde se straduia sa fie/ramana un partener de conversatie, chiar si cu interlocutori dificili. " - o deosebire remarcabila fata de alti copremianti care nu se ocupa decat cu distributia pedepselor si calificativelor.

De fapt intrebarea cheie pare mi-se, este daca acest mod de discutie i-a fost propriu dintotdeauna, sau daca a aparut dupa secventa cu jurnalistii zglobii, fiind eventual motivata atunci mai mult de o frica inteligenta (un fricos prost scuipa in jur, celalalt intelege prea tarziu ca este bine sa vorbeasca cu oamenii).

Care a fost reala ordine, poate dna Smaranda Dobrescu poate sa ne comunice.

 
Smaranda Dobrescu L-am ascultat in n ocazii, vorbind de la diferite tribune. Am auzit si descrieri neasteptate si lucruri necunoscute, l-am vazut si riscandu-si pielea (Lista lui ..). si criticand UE sau CE intr-o etapa timpurie. Ca toti politicienii insa, are si el nevoie de un unghi mai mare ca sa poata aprecia propriile fapte din trecut. Care din noi nu am gresit? Se pune problema insa daca am gresit fiind constienti de asta sau din inocenta, pusi in fata unor probleme inedite a caror rezolvare o luam cu buna credinta si matura chibzuinta. Sa nu uitam ca am parcurs o etapa ciudata: trecerea de la economia de comanda la cea libera si americanii prezenti atunci sa ne scoleasca aratau cu degetul doar spre privatizarea completa.Solutii excelente poti avea in conditii de lipsa de perturbatii majore. .

 
Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ "Solutii excelente poti avea in conditii de lipsa de perturbatii majore. ." - Exista tagma celora care insa sunt experit in a se imbogati major exact in perioade de perturbatii majore. Este drept ca ceea ce pentru ei atunci este o solutie excelenta, pentru societate este de obicei un dezastru.

In ceea ce il priveste pe dl Severin, din ce spuneti inteleg ca a fost un om curajos si vertical in masura posibilitatilor, mult inainte de a interveni jurnalistii fruntasi britanici. Cu atat mai bine. De gresit a gresit prin a se naste, cum spunea Beaumarchais - s-a nascut in mediul compromis si a petrecut perioada de formare acolo, aceste lucruri nu pot fi fara consecinte. Dar se vede ca nu face nici un pas inapoi pentru a intelege si a isi asuma consecintele.

Eu personal pentru asta il respect pe deplin, si chiar indiferent de greseli care s-ar putea inca descoperi mai multe eventual decat stiu eu. I-as ura Sarbatori fericite si duhurile bune alaturi de el (Bonhöfer!) dar nu stiu daca circula curentul electric acolo unde dânsul este

 
Smaranda Dobrescu Daca ar avea un calculator, macar ca sa scrie, chiar si fara internet, cred ca ar fi mai suportabil. Sa-i uram sanatate si sa spere ca Craciunul viitor va vedea soarele si o Romanie macar nu mai rea decat acum.
Dinica Roman Rostirea fractionala a adevarului este inamicul cel mai mare al lui Adrian Severin acum. Si al nostru, care am fi de 2 ori pagubiti.

 
Preda Mihailescu Dinica Roman @ "Rostirea fractionala a adevarului este inamicul cel mai mare al lui Adrian Severin" - good point. Ce a fost cu faimoasele "liste" si in ce s-a impotmolit publicizarea lor?

 
Dinica Roman Episodul listei marcheaza inceputul neputintei Regimului Constantinescu. Sunt multe altele care trebuiesc clarificate, inaninte si dupa acest episod.

Azi vad lista aceea ca avand potentialul da explice USR-ul prin prisma CDR-ului.
Smaranda Dobrescu Cui credeti ca i-a dezvaluit lista si poate a cerut acordul popularizarii?
Cine credeti ca i-a cerut imediat demisia din functia de ministru de externe dupa acest eveniment si de ce?


Sunt intrebari care rezulta din aceasta discutie.

 
PAz.
Garantii noii ordini romanesti post-decembriste.

 
Alexandru Botu Exista si altfel de banuieli. Nu l-as crede pe Ciorbea prin prizma rezultatelor lui politice, ci prin faptul ca putea sa beneficieze de informatii reale.
http://adrianseverin.com/de-la-puciul-lui-ianaev-la.../
Preda Mihailescu Parca el spunea ca a fost Caramitru care i-a cerut demisia. Oare?

 
Preda Mihailescu CTP Catel prost dar rau.

 
Henrieta Szabo “ Sacrificarea solului” !!!....“ Lista lui Severin vs capul lui Adrian. De ce ne mai abureste Emil?”, extras din articolul publicat la 01.09.2006 , de Adriana Tiganila
........“Stiind ca a parafat o intelegere politica, Adrian Severinin a iesit in media si a dat mesajul: Exista o lista cu spioni straini care activeaza pe plaiurile autohtone. Societatea a intrat in priza, politica a clacat, media a sarit ca arsa.
A venit celebra sedinta a CSAT, prezidata de Emil Constantinescu, care urma sa se pronunte asupra declaratiilor sefului diplomatiei romane. Cand, de fapt, decizia fusese deja luata: Sacrificarea solului. Adrian Severin urma sa paraseasca Externele”……
……. “In timpul sedintei CSAT s-au luat cateva pauze inopinate, s-au inrosit firele scurte si s-au cautat febril variante de comunicate oficiale, prin care lista sa dispara si Severin sa fie pus la zid. Intr-una din aceste pauze, sustin surse din CSAT-ul lui Constantinescu, Adrian Severin i-ar fi invitat pe Harnagea si Georgescu intr-o incapere prezidentiala si le-ar fi batut obrazul. Am stabilit ceva si acum bateti in retragere. Raspunsul celor doi ar fi tinut de „schimbarea ordinului“ comandantului suprem. Constantinescu se razgandise.
De ce a facut fostul presedinte pasul inapoi? “
Astazi in 2016 devine tot mai clara urzeala prin care a fost indepartat unul dintre cei mai valorosi oameni de stat din Romania !!!

 
Smaranda Dobrescu Din interviul celor trei, reprezentantii presei rezulta ca nu au acceptat ca interese straine tarii opresc Romania sa se orienteze intr-un mod ce parea normal.Un interviu al celor doi jurnalisti de azi, in paralel cu cel de sus nu ar fi lipsit de interes.

 
Alexandru Botu Da, altfel am ajunge sa avem perceptia ca nu mai sunt spioni printre noi, ci noi traim printre spioni.

 
Preda Mihailescu Prea se dau grei de cap tovarasii jurnalisti, caci explicatia a fost data clara de la inceput. In rest dialogul pentru un dialog in fata presei romane mi se pare totusi exemplar de potolit!

 
Smaranda Dobrescu Ha! I-a scapat o chestie lui CTP. !


PAz
Premiantii romani, incepand generatia d-lor cu Nastase & Severin si terminand cu aceasta a lui Nicusor Dan, au o vulnerabilitate majora: Au fost numiti, niciodata alesi. Asta i-a tinut departe de adevarul 100%, departe de popor, departe de asumarea plenara a romanismului. Cazutii/coboratii dintre ei continua sa opereze cu adevaruri fractionale crezand ca astfel au ceva de protejat (averi sau reintoarcerea in ring)...

 
Alexandru Botu Cel mult ve vor intoarce...pe partea cealalta.
Henrieta Szabo despre " lista lui Severin " si nu numai din cartea lui Adrian Severin " Romania subiect sau obiect al geopoliticii?" lamuriri necesare , bine de stiut ... respect Adrian Severin !!! "Coregrafia presedintelui Emil Constantinescu in acele zile a fost aiuritoare. In privat m-a asigurat ca este gata sa porneasca lupta solidar cu mine, plecand de la informatiile pe care amandoi le avea, si pe care, initial chiar el mi le incredintase. In public, mi-a cerut sa-i trimit lista [ersoanelor la care ma referisem pentru ca ele sa poata fi verificate de seviciile competente, desi ne era clar tuturor ca potrivit uzantelor internationale dar si interesului de stat numele acelor persoane nu puteau fi date publicitatii, Apoi tot in privat m-a rugat sa completez lista cu nume despre care avea informatii solide. Dupa care din nou public , demonstrativ le-a facut o vizita directorilor ziarelor Adevarul si Romania libera, Dumitru Tinu si Petre Mihai Bacanu, doua persoane aflate deloc accidental in fruntea campaniei pentru demisia mea. In final, cu trei zile inainte de data la care CSAT urma sa traga concluziile intregii afaceri a disparut impreuna cu sefii principalelor servicii de informatii, fiind absolut de negasit inclusiv pentru un vice prim ministr si ministru de externe. Cu doar 15 min inainte de inceperea sedintei CSAT presedintele mi-a comunicat in privat ca sunt exacte cele spuse de mine, dar ca, , intrucat intrucat nu poate produce public dovezile referitoare la numele concrete de pe lista mea (sic) va trebui sa preiau integral consecintele celor spuse de mine. In concluzia publica , prin comunicatul CSAT, a cerut sa-mi asum raspunderea pentru faptul ca vinovatia persoanelor indicate de mine nu a fost probata, desi fenomenul sesizat de mine a fost confirmat (sic)..... La vremea respectiva, jurnalistul Ion Cristoiu obseva ca pentru asa ceva ministruluil de Externe care alertase lumea trebuia sa i se dea o decoratie , iar nu sa i se ceara demisia ""

 
Dinica Roman mass media din Romania, nefiind romaneasca, este in mod legic aservita strainilor

 
Preda Mihailescu Pentru mine este remarcabil faptul ca marile succese Boia, Tismaneanu, Patapievici SAMD au avut lor dupa 1997


Henrieta Szabo in continuarea comentariului de mai sus tot din cartea lui Adrian Severin ' " Romania - subiect sau obiect al geopoliticii " ? pentru lamurirea unor fapte peste care aparent se asterne uitarea ..... " Mult mai interesanta si mai nociva a fost actiunea principalilor lideri ai PD in frunte cu Traian Basescu(secondat, dupa parerea mea , din interese economiceprivate, iar nu din ratiuni geopolitice de Radu Berceanu si din naivitate de Victor Babiuc , Pe atunci ministru al transporturilor , desi nu avea nici o competenta in domeniu nici pe linie de partid , nici pe linie de stat i-a convocat la ministerul Transporturilor imediat dupa aparitia interviului si in timp ce eu ma aflam in misiune in strainatate , pe liderii amintiti. Le-a spus ca afirmatiile mele erau grave si ca puteau crea dubii asupra identitatii presedintelui partidului Petre Roman ca ele periclitau sansele PD la urmatoarelr alegeri si ca de aceea trebuie sa mi se retraga sprijinul politic si sa fiu demis din functia guvernamentala.. In prealabil acelasi Basescu il convinsese pe Petre Roman ca interviul mei il viza personal ca referirea la sefii de partid aflati in slujba intereselor straine il avea in vedere si dadea apa la moara unor suspiciuni la adresa sa datand din perioada revolutiei si ca eu urmaream de fapt sa distrug sansele candidaturii sale , respectiv ale PD la urmatoarele alegeri in favoarea lui Emil Constantinescu. Inghitind intreaga aceasta intriga denimic sustinuta in realitate, Petre Roman i-ar fi dat mandat lui Traian Basescu sa duca la bun sfarsit mazilirea mea ".......... !!!?

 

Preda Mihailescu Henrieta Szabo @ Imi permit sa cred ca pe plan personal nu v-au mazilit, ci v-au salvat. Dar modul de actiune cu siguranta lasa gust amar...

Niciun comentariu: