joi, 26 ianuarie 2017

Daca partidele mari , de acum traditionale ale tarii nu mai satisfac anumite orientari de tip "allien", atunci ele vor fi modificate, sparte, desfiintate

Daca partidele mari , de acum traditionale ale tarii nu mai satisfac anumite orientari de tip "allien", atunci ele vor fi modificate, sparte, desfiintate. Altele noi, corecte politic pana la religiozitate vor ocupa scena politica fara sa mai vorbeasca de ideologii, de programe.. Asa, precum USR. Cu PNL lucrurile sunt pe fagasul acesta. Se pare ca ar exista o politica si pentru PSD. Desigur, poate fi doar imaginatia ziaristului, potriveli ale Justitiei...
Oricît ar părea de ciudat, în spatele mega-conflictului politic născut după alegeri avînd ca miză aparentă soarta țării s-ar putea ascunde, în realitate, o miză mult…
inpolitics.ro
Comments
Alexandru Botu Orice schisma, acum, in PSD este fatala. Pe asta se conteaza.

 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Jalnic.

 
Gheorghe Gradinaru Si eu cred ca suspansul nominalizarii premierului este o parodie cu final cunoscut in care cei doi protagonisti cauta sa se pozitioneze cat mai bine dupa.

 
Gheorghe Gradinaru În conferința de presă de joi seara de la sediul PSD din Băneasa, Liviu Dragnea, extrem de belicos în ultimele săptămâni față de președinte, a anunțat pacea. El și PSD și-au afirmat deschiderea pentru un dialog cu ”domnul Klaus Iohannis” care să asigura stabilitatea internă și externă a României.
„PSD își reafirmă deschiderea de a colabora și dialoga cu președintele României, domnul Klaus Iohannis, în toate proiectele care vizează stabilitatea politică, stabilitatea economică, externă, securitatea României, precum și în procesul de instalare a unei guvernări stabile”, a declarat Dragnea.
Pe surse a fost aflat și numele premierului PSD, la care cei doi ar fi convenit. Dragnea își va conduce partidul și guvernul din rândul doi, atent la toate detaliile și nuanțele guvernării. Se încheie, astfel, și chestiunea legată de condamnarea penală a președintelui social-democrat. Partidulețele de dreapta care visau să clădească, lângă liberali, o majortate dubioasă din multe puncte de vedere, s-au resemnat și ele.
L. Iordache, AMPress

Abonează-te la noutăți

 
Smaranda Dobrescu Postarea mea din Inpolitics si postarea AMPress sunt convergente in acest caz. Cel care va trebui sa dea un raspuns clar de ce nu a sesizat CCR in timp util in privinta unei legi neconstitutionale va fi Avocatul Poporului. Legea din 2001 este neconstitutionala deoarece ea interzice dreptul de a fi ales pe viata. Constitutia se exprima clar ca interzicerea unor drepturi civile si politice se face pe o perioada determinata, decisa prin hotarare judecatoreasca.

 
Mihai Ion Turcu

Mihai Ion Turcu Institutiile in Romania nu au atins nivelul "autoritatii" .In exercitiu se afla persoane care au pe seama lor putere (posibilitatea de a pune in miscare forta constrangatoare) si uneori si autoritate.Persoanele care detin doar putere depind de cele care detina putere si autoritate,In acest moment putere si autoritate detine Iohannis. Dragnea detine autoritate in PSD. Fiind o democratie, dupa o revolutie care a demonstrat ca o rascoala populara poate darama puterea, puterea fara autoritate nu valoreaza foarte mult. Fara a ajunge la putere institutionala Dragnea poate pierde autoritatea in partid.Sprijinul sau de putere poate fi Iohannis. Iohannis, in interesul stabilitatii statului trebuie sa recupereze din autoritatea diminuata, Poate recupera daca reuseste sa coopereze cu Dragnea.

Niciun comentariu: