joi, 26 ianuarie 2017

"Lupta impotriva coruptiei" in "tara lucrului bine facut"

"Lupta impotriva coruptiei" in "tara lucrului bine facut" (inregistrari audio):
Comments
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu pentru ca sunteti in situatia de a fi presat, pentru ca in capul vostru foarte special v-ati crezuti intangibili.
Draghi Puterity La cine va referiti, domnule Turcu?

 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu La Ghita.

 
Draghi Puterity Sa inteleg ca empatizati cu domnul procuror Negulescu?

 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Nu intelegeti decat ce spun. Procuratura este o problema. Domni precum Ghita alta. Domnul Dragnea cu totul alta.

 
Draghi Puterity Pacat ca spuneti atat de multe lucruri printre randuri, domnule Turcu... Nu credeti ca ar fi mai fair sa va asumati punctele de vedere pana la capat?

 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Draghi Puterity@ Ba da. Noi cetatenii controlam demnitarii pe care-i alegem si rasoundem de ce alegem. Nu controlam procuratura, functionari numiti si deloc justitia, putere in stat, in care magistratii nu sunt alesi de cetateni. Daca exista obiectii civile fata de procurori, noi cetatenii putem soma parlamentul care poate interpela guvernul care etc. Domnul Ghita este din categoria celor care profita de slabiciunile sistemului nostru pentru a face avere si facand avere, exista indicii rezonabile ca fraudulos, crede ca trebuie sa faca si politica statului, ceea ce personal nu cred ca i se cuvine. Domnul Dragnea este un important om public, preesedintele unui mare partid care a castigat alegerile si de la care se spera buna si echilibrata implicare in interes national.

 
Draghi Puterity Ma asteptam sa imi spuneti de ce o insitutie a statului, DNA, doreste sa se foloseasca de posibilul infractor Ghitza pentru a-l scoate din politica pe domnul Dragnea. Si de ce nu reactioneaza domnul presedinte la un astfel de conflict major intre puterile statului.
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Nu stiu.

 
Draghi Puterity Aveti insa o reactie vadit emotionala intotdeauna cand e vorba de Ghitza sau Ponta. Nu credeti ca e important pentru statul roman sa nu permita institutiilor sale sa comita astfel de abuzuri, chiar daca ele sunt demascate de acesti tineri enervantzi, domnule Turcu?

 
Anna Zelinski Posibil că și domnului președinte îi face plăcere să fie presat și neavând tangență cu realitatea, mimează că este intangibil.

 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Domnule Puterity, formatia mea este de psihopatolog, si psihoterapeut, nu am prin antrenament reactii emotionale, deformare profesionala. Printre altele predau de 25 de ani psihologie criminalistica, detaliat personalitatea infractorului.Nu fac vreodata comentarii profesionale despre cineva. Despre "stat", "statul" este o abstractie, concret sunt institutii si oameni concreti care exercita puterea statului in numele cetatenilor care, ca electori, sunt titularii suveranitatii exercitata mediat prin Parlament. Romania este republica semiprezidentiala. Presedintele este parte a executivului impreuna cu guvernul. Presedintele si guvernul sunt institutii. Special Presedintele are atributiunea constitutionala de a integra puterile statului respectand autonomia lor. Presedintele nu poate interveni nici in activitatea procuraturii, procurorii sunt magistrati, teoretic poate premierul prin Procurorul General, si presedintele in probleme de securitate nationala ca presedinte al CSAT si comandant suprem, unde este presedinte si Procurorul General membru. Nu poate nici macar aluziv sa se amestece in demersurile instantelor, judecatorii sunt magistrati cavasiimuni ( "stat de drept"). Daca se amesteca poate fi imediat suspendat. Daca este vorba de "coruptie" Romania fiind "cea mai corupta societate din Europa" si preocupare expresa a Congresului SUA, Presedintelui SUA, Departamentului de Stat SUA, Ambasadorului SUA , mai lipseste doar Sfantul Scaun, nu poate misca nici macar o sprinceana. Asa legi am facut asa situatie avem.

 
Fogarassy Paul Mihai Ion Turcu Dacă sunteți om, atunci aveți „reacții emoționale”. Eventual, recunoscând efectul acestora asupra deciziilor, reușiți mai ușor decât alții să le controlați.

În ceea ce privește pârghiile legale pe care le are președintele pentru a influența justiția, nu am de gând acum să le enumăr; numirile se fac așa cum se fac, iar criteriul competenței este la coada listei. Dacă nu ar fi fost așa, atunci Kovesi nu ar fi ajuns unde este. Fără experiență, fără rezultate, cam proastă ... iar acum știm sigur că a plagiat (mai mult de 40%, vă asigur).

Legat de „cea mai coruptă societate din Europa”, am niște îndoieli. De exemplu, grecii au fost OK până când nu au mai vrut să își plătească datoriile. Apoi brusc am aflat că sunt mult mai corupți decât arătau clasamentele, am aflat că sunt mult mai puturoși decât românii și am mai aflat că nici granițele lor nu sunt chiar așa cum cred ei.

În legătură cu cât le pasă americanilor despre România, probabil știți că mult timp nici nu au avut ambasador la București ...

 
Smaranda Dobrescu Cel mai bun lucru pe care l-au facut dupa alegeri pesedistii a fost sa nu divulge numele celui care va fi propus. Pentru a stavili miscarile agitate din umbra Dragnea a spus clar ca va fi nominalizat altcineva din PSD ca prim ministru, un tip care nu a aparut pe la televiziuni. A malin, malin et demi!. Ceea ce a mai facut azi a fost sa parafeze acordul cu ALDE pe 4 ani si probabil cu UDMR.. Solutie desteapta, care aduce pace, sper, desi Basescu caraie deja ca nu e corect sa ai o comisie interna care sa controleze Guvernul Si mai ce nu e voie?

 
Doina Nicolescu Basescu totdeauna a aplicat "divide et impera". Caraie fiindca nu a gasit inca o bresa.

 
Smaranda Dobrescu Sau a gasit mometul sa faca pace cu binomul. Vrea sa faca the big deal si sa-i dispara cele 10-11 dosare.

 
Fogarassy Paul Inadmisibil ! cei care reprezintă legea sunt de fapt niște interlopi de joasă speță.

 
PAz.
Sau de inalta speta daca ne gandim la miza, o tzara intreaga.


Claudia Giurca Astazi, domnul Ghita trebuia sa se prezinte la audieri. Este de negasit. Sper ca veti comenta, in continuare pe fiecare caz de presupusa coruptie in parte, ca nu sunteti impotriva institutiei DNA. Singura abilitata pana acum de a se lupta cu coruptia in Romania. Dar poate vor dori, noii guvernanti sa o desfiinteze, astfel incat nu vom mai asista la cazuri in care un cetatean roman sa nu poata participa toata viata lui, adica de cate ori vrea la a ne conduce.

 
PAz.
"nu sunteti impotriva institutiei DNA. Singura abilitata pana acum de a se lupta cu coruptia in Romania"

Doamna Giurca, cine a abilitat-o? Doar institutiile/persoanele supuse periodic scrutinului popular sunt abilitate, pe durata mandatului, implicit.

Decrebilizarea DNA-ului este rezultatul faptului ca basistii super-corupti (de exemplu, aia cu retrocedarile din Ardeal) umbla liberi sau de plagiatului sefei acestei institutii. De faptul ca intr-o proportie covarsitoare, cazurile instrumentate de DNA sfarsesc cum au pornit dpdv legal--desi niste vieti se distrug. Sau de faptul ca CEDO obliga statul roman la multe, prea multe, despagubiri datorate abuzurilor facute in numele legii de DNA.

DNA face politie politica, iar anti-coruptia este un pretext. Dar sunt ochi si urechi pentru contra-argumente.


Florentin Miron Cred ca sa dus acum singur in Dubai nu la mai luat si pe Ponta ca nu e de gasit???????

 
Florentin Miron Sa ascuns saracu il omoara astia poate e in Dubai curios ca nu la luat si pe Ponta tovaras de celula ia sapunu da sapunu .....

 
Gavrila Ch Cred ca un minim de scoala si maniere ar trebui reinstituit pentru nestimatul meu antescriitor.
Altfel spus, daca toti iti spun ca esti beat, du-te si te culca...

 
Florentin Miron Mai Gavrila ce maniere sa am cu hotii astia care au vindut si devalizat tara cum ar fii sa ma port respectos cu cine cu bombonel ?ei n-au rusine ? Tot eu trebuie sa am bun simt pai astia rid si de mine si de tine......

 
Smaranda Dobrescu Pacepa știa multe despre spionii ceaușiști în occident.
Ghiță știe totul despre softurile utilizate de servicii, pentru că, cel mai adesea, el le-a furnizat.
Dacă asta nu e o vulnerabilitate a statului, nu mai zicem nimic.
Peste toate, însă, Ghiță a dat o lovitură cumplită, care, numai ea însăși, trebuia să declanșeze o furtună.
Mai precis, fostul vicepreședinte al Comisiei SRI a deconspirat un diplomat american ca fiind șeful rezidenței CIA de la București.
http://inpolitics.ro/mega-scandalul-ghita-cutremurul-care...

 

Ioan Sorin Leoveanu Oricum va fi schimbat curînd.

Niciun comentariu: