miercuri, 30 martie 2016

Mircea Platon Ma intreb daca nu cumva protestatarii astia sunt ca minerii lui Iliescu. Establishmentul GOP pare disperat sa-l scoata pe Trump din cursa, prin orice mijloace. Daca nu au oameni si idei capabile sa se opuna mascariciului, pot sa apeleze la "provocari": "The Ohio governor, John Kasich, took a similar line. “Tonight the seeds of division that Donald Trump has been sowing this whole campaign finally bore fruit, and it was ugly.”
Marco Rubio, the Florida senator, had harsh words for the protesters, telling Fox News there was “an industry” of protest movements in Chicago with some participants “probably being paid to do this.”
Political violence on the scale witnessed on Friday is rare in American politics.
Famously the 1968 Democratic National Convention in Chicago witnessed repeated clashes between the police and anti-war protesters culminating in what a federal commission called “a police riot”.
But the three-way conflict between Trump supporters and protesters with the police caught in the middle is something unusual and represents a disturbing trend in an election where many of the norms and mores of American politics have gone by the wayside.
In the meantime, the protesters had succeeded in their goal for the evening. As one, Violet Ornelas, 28, gleefully told the Guardian: “If he can’t even handle Chicago, what makes him think he could handle Isis?”" http://www.theguardian.com/.../donald-trump-rally-called...
Donald Trump rally called off in Chicago amid protests, violence and chaos
theguardian.com|By Ben Jacobs
@Alexandru Racu @ Mircea - Eu cred că tot Trump va câștiga din asta. De fapt sunt sigur că tot ce s-a întâmplat i se potrivește ca o mănușă. Pentru că pe de o parte îi întărește discursul său cu privire la pericolul corectitudinii politice și alimentează exact genul de frustrări și resentimente populare pe care el însuși le exploatează. Pe de altă parte, argumentul de tip cum o să facă față la ISIS dacă nu s-a descurcat în cazul de față nu stă în picioare pentru că omul poate pur și simplu să obiecteze că nu el e acum la putere, poliția nu răspunde la ordinele lui. Și tocmai datorită faptului că PC-ul generează oameni politici slabi, incapabili să apere drepturile constituționale de gloatele stângiste și, pe cale de consecință, incapabili să apere SUA de negri, musulmani și mexicani, e nevoie de un om puternic ca el la Casa Albă ca să reseteze sistemul. Acum, din contră, o să zică că a fost un om responsabil, a evitat o tragedie și iată, pe de altă parte, unde ne-a dus corectitudinea politică. Adică tot ce zice el de obicei. Nu știu dacă sunt plătiți ăia, posibil, dar aș fi mai tentat să cred că însăși natura tacticilor stângii americane este cea care alimentează trumpismul. Pur și simplu, oamenii ăștia care se duc să protesteze la mitingurile lui alimentează show-ul Trump. Show-ul n-ar fi la fel dacă n-ar fi ăia. Și o spune chiar el, chestii de gen: "isn't it cool to be at a Donald Trump Rally", cu tot scandalul care iese. Cred că aici se merge deja foarte mult și pe faptul că Donald e cool și știe să facă show. Pentru că oamenii, disperați cum sunt, asta vor, pâine și show. Și dacă cu pâinea merge mai greu, măcar de show să aibă parte. Spuneam la ultima postare că Alan Parker și Roger Waters, în filmul făcut după albumul The Wall, au anticipat genial fenomenul fascismului american cu membrii generației rock'n roll. Doar freza e complet diferită de a lui Pink smile emoticon https://www.youtube.com/watch?v=IoPpw7DNzCY
Hai că americanii sunt pe cale să importe democrația de tip Kosovo sau Ucraina pe care s-au tot străduit s-o exporte în ultimii ani.
Footage shows violent clashes between supporters and protesters after Donald Trump cancels a rally…
youtube.com

Niciun comentariu: