marți, 29 martie 2016

de uichend
Doamna Ioana Muresan, ce ziceti, Alexander incearca sa refaca teoretic conditiile pentru un nou Bernini? Daca nu in arhitectura atunci in programare.
The following presentation was recorded live in San Jose, California, October of 1996, at The 1996 ACM Conference on Object-Oriented Programs,…
youtube.com
Comments
Dinica Roman
Dinica Roman Link la transcrierea prezentarii cam greoaie http://www.patternlanguage.com/archive/ieee/ieeetext.htm
The following presentation was recorded live in San Jose, California,  October of 1996, at The 1996 ACM Conference on Object-Oriented Programs, Systems, Languages and Applications (OOPSLA).
patternlanguage.com
 
 
Ioana Muresan
Ioana Muresan Pentru un nou Bernini? Ma indoiesc. Dupa cum incercam sa spun, Bernini a fost in arhitectura un scenograf genial. El transpunea in limbaj arhitectural si artistic (sculptura) o tema religioasa: Cum Biserica strange la pieptul ei Omenirea (in cazul pietei Sf. Petru) sau Cum se ridica la ceruri sufletul Sf. Andrei (in cazul bisericii San Andrea al Quirinale). Mai curand am putea vorbi de stilul celuilalt arhitect genial baroc, Borromini, stil mai abstract. El a fost continuat la Torino de un alt mare arhitect baroc, care era si matematician si filosof, Guarino Guarini - si acesta, se spune, a fost copiat, imitat in tarile germanice. Teoria modelelor e mai potrivita pentru proiectarea ansamblurilor de locuinte si nu a capodoperelor-unicat.
 
 
Dinica Roman
Dinica Roman Poate noul Bernini, doamna, este Zuckerberg cu facebook. In arhitectura insusi Alexander ne spune ca mediul socio-economic nu mai permite nici un sfert de Bernini.
 
 
Ioana Muresan
Ioana Muresan Dar permite o Zaha Hadid...
 
 
Dinica Roman
Dinica Roman Spuneti asta dupa ce ati vazut MAXXI sau...?

Zaha e o magiciana a ghipsumului voluptos, materialul si forma invataceilor din toate timpurile ante-Personal Computer.
 
 
Ioana Muresan
Ioana Muresan Nu inca, doar in poze. E unul din obiectivele urmatorului drum la Roma.

Niciun comentariu: